Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

זה אמנם לא קשור ישירות לכלי רכב, אבל יתכן שבכל זאת יהיה עינין לחלק מהחברים. קיבלתי מנוע צילינדר אחד של "הונדה". המנוע היה תפוס, מסתבר שמחוסר שמן. פרקתי אותו, הטלטל "שפך לאגר" ונתפס. במקור לטלטל אין מיסב נפרד. מתוך עינין מקצועי ואתגר החלטתי לנסות לתקן אותו. בניתי מתקן לתפוס את הטלטל על המחרטה (הגעתי לטולרנס של 2 מאיות! - המחרטה שלי די ישנה ולא ממש משוכללת). חרטתי את החלק הפנימי של מיסב הטלטל. הגדלתי את קוטר החור ב-3 מ"מ, כדי שיהיה לי מקום להכניס מיסב מפוספור ברונזה וחרטתי תעלה כדי למנוע תנועה צידית של המיסב. לאחר מכן, כאמור, חרטתי מיסב מפוספור ברונזה והתאמתי אותו לגל הארכובה. עד כאן הכל נראה בסדר. כעת נותר להרכיב את המנוע ולראות איך הוא יעבוד. רצ"ב תמונות.

crod1.jpg

crod2.jpg

crod3.jpg

פורסם

מנוע "הונדה" 160 סמ"ק, שימש למכונת שטיפת מים בלחץ גבוה. מייעד אותו לשימוש בקרטינג שאני בונה לילדים שלי.

• ספונסר פורום
פורסם

כמה בעיות,הראשונה,היה עדיף שהיית משתמש במייסבים מוכנים,שנית,לדעתי טלטל חדש לא אמור לעלות על מחיר של 40 ש"ח

המייסב שחרטת בתצורה הנוכחית חסר מעצורים וסביר שיסתובב בתוך הטלטל,

נראה בתמונה שאין "ליין" למייסב החדש,והקצה של המייסב בולט מה שיקרום לשחיקה וחום גבוה,

כיצד בדקת מרווח סיכה בינו לבין גל הארכובה?

צוואר גל הארכובה שלם,נקי מחריצים ושריטת?

אם הייתי במקומך היית מחפש טלטל חדש ונמנע מההרפתקאה.

בברכה,אורן

פורסם

אורן - תודה להערותיך. יש למיסב מעצור בצורת שן שלא מאפשרת לו להסתובב. אין (לא קיימים) למנוע הזה מיסבים מוכנים, מהטעם הפשוט שבמנוע מורכב טלטל ללא מיסב. הטלטל סובב ישירות על גל הארכובה. הערכת המחיר שלך לגבי טלטל חדש מ א ד רחוקה מהמציאות. כאשר שמעתי את המחיר, לא האמנתי למשמע אוזני.

פורסם

בתמונות לא רואים את השן שעליה אתה מדבר.

אורן מתכון שהמיסב יכול להסתובב על צירו ז"א להחליק בסיבוב, יש מעצור שמונע את החלקת המיסב לצדדים, אך מה בקישר לסיבוב?

פורסם

קודם כל באמת פרויקט מעניין, לפחות מהצד של החריטה. להעלות דברים כאלה מוזרים על מחרטה זה תמיד בעייתי. אני מניח שיש לך מחרטה דיי גדולה כך שהמרחק בין הכוש ליצוע מאפשר לכל הטלטל להסתובב. אני לא יודע אם 2 מאיות זה דיוק מספק לטלטל אבל בוודאי שזו זריקה מעולה לכל מחרטה קונבנציונלית סטנדרטית.

מעבר למה שכבר נאמר, לדעתי החומר שהיית צריך להשתמש בו הוא אותו חומר שמשתמשים בו למיסבי מנוע סטנדרטיים- Babbitt (מתכת לבנה) ולא ברונזה פוספור.

לגבי מרווח שימון, אני מניח שתוכל להתאים את המיסב בעזרת Plastigauge.

אגב, תוכל לצלם ולהעלות את ה-Setup בו תפסת את החלק על המחרטה?

פורסם

גם אני אשמח לראות המתקן שבעזרתו תפסת את הטלטל במחרטה.

נשמע פרויקט מעניין מאוד ואני אשמח אם תשתף אותנו בנעשה. :wink:

בהצלחה.

פורסם

בתמונה רואים שהטלטל סגור אז יש מדרגה ורווח בין שני חצאי המייסב, זה לא ניראה טוב בכלל.

אבל ניסיון יפה לייצר מייסב.

ההיית מציע לרכוש מייסב דומה שיכול להתאים, ואז תחרוט אותו ותבצע לו התאמה.

פורסם

תודה (באמת) לתגובותיכם. ראשית, לבקשתכם צרפתי תמונות של הJIG שעליו רתמתי את הטלטל. שנית, ישנה שן שעשיתי (אינה נראית בתמונות הקודמות מכיוון שנגמרה לי הסוללה). השן נכנסת למגרעת בטלטל ומונעת מהמיסב להסתובב (כך ע"פ התיאוריה, בכל אופן). לגבי החומר ממנו עשוי המיסב - אני בספק אם ניתן להשיג חומר גלם של בביט שמשמש במיסבי מנועים רגילים. יחד עם זאת מנסיוני הלא מועט, פוספור ברונזה משמשת למיסבי החלקה בציוד שעומד בעומסים הרבה יותר חזקים מאשר הטלטל, כך שאני לא צופה שום בעיה בקטע הזה. נהפוך הוא. בהתייחס לרווח המופיע בין שני חצאי המיסב - הרווח הזה נובע מניסור המיסב לשני חצאים. מכיוון שגם במיסבים מוכנים וגם בטלטל בתצורתו המקורית יש "שחרור" (הגדלה בקוטר) בנקודת ההשקה של שני החצאים, גם כאן אני לא רואה שום בעיה, להיפך, זה יאפשר ליותר שמן לחדור. 

• תוכן חדש...