Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[DIY] הצמדה של כבל לפאנלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

אני מעוניין להעביר כבל חשמל מאריך באורך 8 מטר אצלי בחדר.

חלק ממנו עובר מאחורי המיטה והשולחן, אבל יש חלקים חשופים.

איך אני יכול להצמיד אותו לפאנל של הרצפה בצורה הכי אסתטית והכי פשוטה?

הרוחב של הפאנל די רחב מכיוון שיש גם פרקט בחדר (1-1.5 ס"מ)

תודה !!

172

פורסם

למה שלא תפרק את כל הפנל ותעביר אותו מאחוריה?.

לדעתי הצורה הכי אסטתית שאפשר,

יש לך גם אפשרות להדביק אותו מעל לפנל עם כמה נק' דבק חם , אבל זה פשוט מכוער.

כדי להסיר את הפנל של הפרקט, קח סכין יפנית עם להב חדשה, ותעביר מעל הפנל, בכדי להוריד את הסיליקון הלבן.

לאחר מכן תכניס בזהירות את הסכין בין הקיר לפנל ותחתוך את הדבק חם והסיליקון שמדביקים את הפנל לקיר.

לאחר מכן תעביר את הכבל תצמיד אותו עם מס' נק' דבק חם ועליו תשים את הפנל, לפני שאתה מרכיב אותה חזרה תנקה את כל שאריות הסיליקון והדבק חם ואז תדביק אותה עם ג'ובות סיליקון ופס דק של דבק חם שיחזיק אותה עד שהסיליקון יתייבש.

לאחר מכן אל תשכח את הפיניש עם המרק הלבן מלמעלה, ואל תשכח לגרד\לחתוך קצת את הפנל במקום שהכבל יוצא ממנו בכדי שהפנל תישב טוב.

נ.ב זה סתם נשמע מסובך זה עבודה לחצי שעה.

בהצלחה.

פורסם

הכי פשוט - עם קליפסים

klipskirrrrrrrr.jpg

לא ממש אסטטי אבל עושה את העבודה.

קצת יותר מסובך אבל גם קצת יותר אסטטי - תעלה חיצונית.

עוד יותר מסובך אבל מאוד אסטטי - פשיט, איזמל וצינור שרשורי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי אין צורך לפרק את הפאנל או להכנס לתסבוכות עם אקדח דבק חם.

ישנה דרך פשוט וקלה יותר שמניבה תוצאות אסתטיות ביותר למראית עין.

מצרכים:

1. קליפסים לחשמל - במידה ומדובר בכבל מאריך סטנדרטי ולא משהו חריג קליפסים מידה 8 יספיקו (ניתן לרכוש בכל טמבוריה שמכבדת את עצמה).

2. פטיש.

אופן ביצוע:

מריצים את הכבל לאורך הפאנל ובצמוד אליו, בערך כל מטר ( פחות או יותר לפי שיקול דעת ) מלבישים קליפס ודופקים לקיר ברינה ובצהלה.

*יש לשים לב שבין קליפס לקליפס הכבל מתוח ע"מ לשוות מראה אסתטי.

נ.ב

אם הקיר אינו בצבע לבן ניתן לצבוע את הקליפסים, מומלץ לצבוע לפני תהליך הדפיקה ולתת זמן לייבוש.

עריכה:

צביקה, הקדמת אותי.

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

סטס, הפתרון שלך נשמע הרבה יותר אסתטי כמובן.. אבל אין לי כח להפוך את כל החדר בשביל זה. וחוץ מזה, בטוח שיש לי מקום בתוך הפאנל לכבל? הוא די עבה... (נראה לי משהו קוטר של 0.8 ס"מ)

נראה לי שאצבע את הכבל הלבן בצבע של הקיר (צהוב ירוק כזה) ואקבע איתו איכשהו.

השאלה אם יש צורת קיבוע יותר אסתטית מאשר הקליפסים האלה?

172

פורסם

כשהייתי צריך לפרוס כבל של רמקולים בחדר, הדבקתי אותו עם סיליקון לבן מעל הפנלים וגם בפינות בין הקירות ולא ראו אותו כלל.

בכיפופים השתמשתי בקליפסים מפלסטיק שיחזיקו, אך גם זה היה בצורה סטרילית.

אמנם אצלך זה כבל חשמל, אבל אם אתה יכול להשתמש בסיליקון במקום קליפסים, זה עדיף.

פורסם

סיליקון נשמע טוב... מניסיון, איך בדיוק עושים את זה? למה לשים לב? איזה סיליקון לקנות? (יש כל מיני סוגים?)

אפשר לעבור עליו עם צבע? (לצבוע בצבע של החדר...)

תודה!

172

פורסם

לא הייתי צריך לצבוע את הסיליקון (וגם אתה לא אמור) - הסיליקון משמש רק כדבק בין הכבל לקיר ולא רואים אותו.

לגבי סוג וכמות - אני לקחתי מה שהיה בבית בזמנו (זה היה לפני 4 שנים..) והדבקתי במקטעים של כמה עשרות ס"מ כדי שהכבל לא יפול באמצא ולא יווצרו בטנים (בטן ברבים) עקב אי הצמדה.

בכל מקרה, תזכור שאני הדבקתי כבל רמקולים - אתה מדביק משהו עבה וכבד יותר. בנוסף גם הצורה שונה - כבל רמקולים הוא בעל פרופיל שטוח וכבל חשמל בעל פרופיל עגול - הייתי עושה ניסוי במקום נסתר קודם כל.

• תוכן חדש...