Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אז נתחיל מההתחלה, לפני כחודש הוצאתי רישיון (עברתי טסט ראשון לאחר 29 שיעורים בלבד!) וכמו כל נהג חדש, אני רוצה לרכוש רכב. אני מעוניין ברכב קל לתחזוקה מבחינת דלק, טסטים, מוסך וכו'...

שימו לב שאני עדיין תלמיד בבית הספר ואני אלך לעבוד בשביל להחזיק את הרכב כך שאני צריך רכב חסכוני (!!), תארו את עצמכם במצב הזה (זה נובע מכך שההורים מספקים לי כסף כל שנה לנסיעה ללאס וגאס לכל החופש הגדול כמעט - אני נוסע לבד, לבן דוד שלי ועוד משתנים נוספים כמו דירה נוספת אבל לא אכנס לזה פה...)

שמתי עין על מיצובישי סופר לנסר/קולט - דעתכם? [פיגו' 106 (ובכלל כל הצרפתיות עושות בעיות לפי מה ששמעתי) ופיאט פונטו לא אופציה טובה בשבילי, אני בכל זאת מעוניין באוטו שיסחוב ושלא יראה כמו פח זבל]

כל דעה תתקבל בברכה, מודה לכל העוזרים מראש.

יום טוב.

פורסם

אם אתה מבין שהסופר-לאנסר/קולט לא ממש חסכוניות - לך על זה. בסך הכל מדובר על משפחתיות בינוניות שמשום מה קנו לעצמם שם "ספורטיבי" ומושך בעיניי צעירים רבים, ללא כל בסיס של ממש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תוכל להמליץ לי על רכבים שעונים על הדרישות שלי? אודה לך מאוד.

אני מעוניין ברכב שיוכל לנסוע מחוץ לעיר, לא רק בתוך העיר (מה גם שאני גר בחיפה, יש פה עליות רציניות ואני מעוניין לעלות אותם, ולא לדחוף את הרכב). אין הגבלה לגודל הרכב, הוא יכול להיות בעל 2/4/5 דלתות. הכי חשוב שיהיה אמין, חסכוני ואחד שלא "אוהב" מוסך.

בנוגע לסופר-לאנסר/קולט שאינם חסכוניות, שמעתי על כך אבל לא חשבתי שזה כ"כ רציני, כנראה שהאופציות הללו תרדנה.

נ.ב.

מה דעתך על סוזוקי בלנו?

פורסם

איזו סיבה יש לך לשקול את הבאלנו? אני לא מצליח להבין למה אתה מושך לכיוון המשפחתיות כשאתה צעיר, רווק וללא ילדים?

פורסם

קראתי באחד הנושאים בחיפוש שהרכב 1:14 מבחינת הדלק, שזה מאוד משמעותי עבורי.

בכל אופן, על איזה רכב תוכל להמליץ לי? אשמח לקבל המלצות.

פורסם
קראתי באחד הנושאים בחיפוש שהרכב 1:14 מבחינת הדלק, שזה מאוד משמעותי עבורי.

בכל אופן, על איזה רכב תוכל להמליץ לי? אשמח לקבל המלצות.

אף רכב משפחתי לא עושה 1:14 אלא אולי כצריכת דלק משולבת למישהו עם "רגל רגועה" על הגז. צריכת דלק עירונית ממוצעת ברכב משפחתי היא 1:8-9 , תלוי באופי הנהיגה ובמזגן / בלי מזגן . אגב, לגבי הסופר לאנסר - לשכן שלי היתה כזו פעם והוא התלונן בפני על צריכת דלק גבוהה מאוד בעיר.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

ירדתי מהסופר לנסר/קולט בעקבות צריכת דלק גבוה.

אך אני גם לא רוצה להתקרב לאירופאיות (כגון: פיאט - פונטו למיניהם, פיג'ו - 106 למשל) בגלל שקראתי וקיבלתי המלצות רעות עליהם שיש להם המון בעיות והרכבים "אוהבים" מוסך, שזה משהו שלא מוצא חן בעיני.

אופציית ההונדה גם ירדה בגלל שהרכבים הללו "מזויינים" והביטוחים עליהם יקרים.

הצצתי לכיוון הסוזוקי בלנו אבל קיבלתי שוב תגובה שלילית מצד Tzvika-Pick, לכן אני מבקש המלצות מכם.

פורסם

אם לא חשוב לך הגודל ואתה מוכן להסתפק בגיר ידני - הייתי ממליץ לך על פיאט פונטו ידנית, רכב אמין למדי, חסכוני וזול לטיפול. תבדוק אילו מודלים נכנסים בתקציב שלך.

פורסם

היפניות הקטנות שנכנסות לתקציב שלך הם, איך נאמר את זה בעדינות, לא פאר היצירה המוטורית - סובארו ג'אסטי, סוזוקי סוויפט, דייהטסו שרייד ואולי איזו טיוטה סטארלט. אם אתה פוזל לכיוון המשפחתיות 1600-סמ"ק-אוטומטיות אז דע ש1:14 בנסיעה עירונית לא תראה מהם, אלא אם תדחוף את הרכב בעליות ותניע רק בירידות.

בתקציב שלך אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, ועל משהו תצטרך להתפשר.

או שאתה מתפשר על הסלידה שלך מאירופאיות, מבין שברכבים זולים כאלו מה שיקבע את האהבה של הרכב למוסך זה אופי התחזוקה שקיבל ולא המדינה ממנה יובא.

או שאתה מתפשר על רכב יפני קטן, מיושן, לא נוח, לא בטיחותי ולא משהו באופן כללי אבל לפחות תוכל לשמוע מכל המומחים שמדובר ברכב מאוד אמין.

או שאתה מתפשר על משפחתית ומקבל צריכת דלק גבוהה יותר ופוזה של שכיר נשוי בן 30 עם שני ילדים.

פורסם
אם לא חשוב לך הגודל ואתה מוכן להסתפק בגיר ידני - הייתי ממליץ לך על פיאט פונטו ידנית, רכב אמין למדי, חסכוני וזול לטיפול. תבדוק אילו מודלים נכנסים בתקציב שלך.

אין לי בעיה עם גיר ידני, הוצאתי רישיון על ידני.

אבל יש לי בעיה עם מכוניות אירופאיות (פיאט פונטו נכללת בקט' הזאת, ציינתי זאת בהודעה מעל) - הרכבים רואים המון מוסך. מה גם שהמראה החיצוני שלו נראה על הפנים.

פורסם
היפניות הקטנות שנכנסות לתקציב שלך הם, איך נאמר את זה בעדינות, לא פאר היצירה המוטורית - סובארו ג'אסטי, סוזוקי סוויפט, דייהטסו שרייד ואולי איזו טיוטה סטארלט. אם אתה פוזל לכיוון המשפחתיות 1600-סמ"ק-אוטומטיות אז דע ש1:14 בנסיעה עירונית לא תראה מהם, אלא אם תדחוף את הרכב בעליות ותניע רק בירידות.

בתקציב שלך אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, ועל משהו תצטרך להתפשר.

או שאתה מתפשר על הסלידה שלך מאירופאיות, מבין שברכבים זולים כאלו מה שיקבע את האהבה של הרכב למוסך זה אופי התחזוקה שקיבל ולא המדינה ממנה יובא.

או שאתה מתפשר על רכב יפני קטן, מיושן, לא נוח, לא בטיחותי ולא משהו באופן כללי אבל לפחות תוכל לשמוע מכל המומחים שמדובר ברכב מאוד אמין.

או שאתה מתפשר על משפחתית ומקבל צריכת דלק גבוהה יותר ופוזה של שכיר נשוי בן 30 עם שני ילדים.

המכוניות שנתת לי פה למבחר, ממש אבל ממש לא בכיוון שלי ואני לא מתכון להתסכל עליהם, גם אם אצטרך ללכת ברגל (טוב נו לא נגזים :)).

אין לי בעיה להתפשר על בטיחות והסיבה שאני רוצה רכב כמו סוזוקי בלנו זה בגלל שמידי שבת אני אסע עם המשפחה לטיולים, ואני לא אסע לבד...

יש לך הצעות נוספות כדוגמת סוזוקי בלנו? ומה צריכת הדלק המומצעת שלו? (בעיר/מחוץ, אני גר בחיפה)

מה עם היונדאי(ם) למיניהם?

נ.ב.

מצטער על דאבל.

פורסם

לא יודע מניין אתה יודע שהפונטו רכב שרואה המון מוסך. בכל מקרה, כמו שכתב צביקה מעליי, בתקציב שלך פחות חשוב הדגם הספציפי ויותר חשובה התחזוקה של הרכב הספציפי שיימצא. לגבי מראה חיצוני - זה עניין של טעם וריח, אבל אותי יהיה קשה לשכנע שדייהטסו שרייד ישנה נראית יותר טוב מפונטו מלפני עשור :-)

פורסם

מה עם היונדאי(ם) למיניהם?

קח בחשבון שבסכום הזה אתה יכול למצוא בעיקר רכב ישן ועם קילומטרז' גבוה.

יונדאי בעלת קילומטרז' נמוך, מטופלת כמו שצריך וללא תאונות בהחלט תעשה את העבודה.

אני ממליץ לך לחפש רכב שעשה כמה שפחות קילומטרים ומטופל עם קבלות. אפילו אם תשלם עליו מעל למחירון, ישתלם לך מאחר ובטווח הארוך תשלם על תיקונים ותחזוקה סכומים גבוהים יותר על רכב עם קילומטרז' גבוה ושטופל (או לא) בפחות תשומת לב ושקנית "בזול". או כפי שאבא שלי אומר: "אנחנו עניים מדי בכדי לקנות בזול".

בסופו של דבר, ברכב, הזול הוא היקר, והיקר - זול.

בהצלחה:wink:

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

שמתי עין כרגע על פיג'ו 106, מצאתי דגם שמור 1.6 (אני מחפש 1.6 ולא 1.4 בגלל כל העליות בחיפה) ב-15 אלף, ידני.

מה צריכת הדלק של הרכב? והאם אני אצליח להתגבר על כל הבעיות ואני לא יזיק לכיס עם בעקבות זאת שהרכב אירופאי?

האם יש הבדל בין גיר ידני לאוטומט ברכבים הללו?

פורסם

כן, יש הבדל גדול בן ה106 הידנית ל106 האוטומטית. הידנית היא אחלה מכונית, את האוטומטית לא הייתי לוקח אפילו בחינם :lol:

אני לא מצליח להבין איך אתה קופץ מדבר לדבר. רגע אחד אני קורא הודעה בה אתה מסביר לי שאתה מרבה בטיולים משפחתיים, רגע אחר כך אתה שוקל רכישה של מכונית קטנה כמו ה106?

• תוכן חדש...