Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתוח דו"ח בדיקת רכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הלכתי לבדוק רכב היום דהייטסו סיריון שנת 2000 והמוכר הציג לי דו"ח בדיקה שהוא לקח את הרכב היום לבדיקה (אני לוקח את הרכב לבדיקה מחר) לפני שאני מבזבז כסף על בדיקה רציתי לדעת לפי דו"ח הבדיקה שלו אם יש פה איזשהו משהו מיוחד (כגון שסי וכו') או שאלו דברים נורמליים לרכב בשנתון כזה וכן כסת"ח של מכון הבדיקה (כמו שהם תמיד עושים).

מנוע, מע' קירור, מע' דלק, מע' הצתה - מספר המנוע חלוד ולא ניתן לזיהוי, בלאי פנימי במנוע, נזילות שמן רעשים במנוע ובמע' תזמון שסתומים, חוסר שמן במנוע, סימני שריפת שמן, תושבות מנוע, תפקודי מע' דלק והצתה לקוי.

2. מע' פליטה - דליפות במערכת.

3. סרן קידמי ומע' היגוי - נקישות בהגה, חופש במתלה, תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי.

4. קפיצים - תקין.

5. שילדות מרכב (ליקויים בעלי משמעות נמוכה) - תיקוני פגיעות בחזית ומאחור ומעיכות בקורות רוחב קדמי ואחורי תיקונים במרכב וצבע, סביב ובדפנות אחוריות, מעיכות פח ופגמים בצבע סביב הגג, חלודות בתחתית הרכב ובשילדה קדמית, פגושים פגומים והוחלפה שמשה.

6. מע' בלמים - בדיקה בפרוק - לפרק גלגלים לבדוק.

7. צמיגים - תקין

8. מע' תאורה - פנס קדמי ראשי פגום.

9. העברת כח - נזילות שמן מתיבת ההילוכים, שמן כהה, בלאי דיסקיות בגיר, שילוב והחלפת הילוכים לקוי + השהייה ונקישה, תושבת גיר פגומה, נזילה מדפרנציאל, חופש ציריות.

10. מחוונים - תקין.

11. הערות כלליות - מספר מנוע חלוד ולא ניתן לזיהוי, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, יש לבדוק מתי בוצע טיפולים ברכב + רצועת תזמון ולהמשיך לפי הוראות היצרן, מצבר 2009.

האם יש פה משהו שיש לשים עליו דגש מיוחד? האם השסי נקי? מה אומר "ומעיכות בקורות רוחב קדמי ואחורי " האם הכוונה לשסי???

אשמח לעזרה של המבינים מבינכם בהקדם!

תודה רבה!!!

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

כן, בשפת העם מדובר בשאסי.

זה לא אומר שמבחינתך האוטו פסול אוטומטית, אבל זה כן מוריד משמעותית את המחיר. צריך לבדוק טוב טוב מה מתחבא מאחורי התאונה, עד כמה התיקון היה מקצועי וכמה העסק ישפיע על הבטיחות והתנהגות הרכב בעתיד.

למעט סעיף ה"שאסי" הרכב נשמע מוזנח למדי. נראה שלא השקיעו ברכב הזה יותר מהמינימום הדרוש כדי שהוא יסע.

אגב, למה המוכר לקח היום את הרכב לבדיקה? האם הרכב פרטי או שמדובר בסוחר? האם וידאת טוב טוב את מקוריות הרכב? מרבית הסיריונים של שנת 2000 הגיעו לחברות ההשכרה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כן, בשפת העם מדובר בשאסי.

זה לא אומר שמבחינתך האוטו פסול אוטומטית, אבל זה כן מוריד משמעותית את המחיר. צריך לבדוק טוב טוב מה מתחבא מאחורי התאונה, עד כמה התיקון היה מקצועי וכמה העסק ישפיע על הבטיחות והתנהגות הרכב בעתיד.

למעט סעיף ה"שאסי" הרכב נשמע מוזנח למדי. נראה שלא השקיעו ברכב הזה יותר מהמינימום הדרוש כדי שהוא יסע.

אגב, למה המוכר לקח היום את הרכב לבדיקה? האם הרכב פרטי או שמדובר בסוחר? האם וידאת טוב טוב את מקוריות הרכב? מרבית הסיריונים של שנת 2000 הגיעו לחברות ההשכרה.

איתמר.

לטענתו הוא לקח את הרכב לבדיקה כדי להיות שקט - הוא מתאר את עצמו כמישהו פדאנט בנושא הרכב למרות שהרכב נמצא אצלו רק כ-3 חודשים כרכב מעבר (לטענתו) לרכב חדש שהזמין עכשיו מהחברה.

הנ"ל הציג עצמו כאדם פרטי ולא כסוחר.

הוא אמר לי שאם אני רוצה אפשר ללכת למוסך המרכזי של דהייטסו (או מורשה לא זוכר מה מהם) ושם יוציאו את ההיסטוריה של הרכב בשנים הראשונות.

מה גם שהק"מ של הרכב עומד על 84,000 ולפי הבדיקה לא צויין שהק"מ מזוייף או משהו כזה.

בקשר ללוודאות טוב טוב שהרכב הוא פרטי ולא מהשכרה איך אני עושה זאת בדיוק? מה גם שהרכב הינו דגם CX המפואר ולא דגם CL וכידוע חב' ההשכרה והליסינג לוקחות בדר"כ את הרכבים הפשוטים יותר (דגם CL במקרה הזה).

יש לציין כי המוכר היה כל-כך בטוח בעצמו שאין שסי לאוטו ואין שום נזילת שמן וכי הציון של מכון הבדיקה על נזילות השמן היא כאמצעי כסת"ח של המכון וכי הוא מוכן להתחייב לי שאין כל נזילת שמן ואין שאסי לרכב.

הוא עשה תושבות מנוע לפני כחודש לטענתו (מה דעתכם?) ואמר לי שאם אני רוצה הוא יכול להביא לי את ההיסטוריה של הרכב מהמוסך (מה גם שבעל הרכב הקודם הייתה אשתו של בעל המוסך שהוא מטפל ברכב) כך שאיני יודע כמה זה אמין.

- אני חייב לציין שנסעתי על הרכב והוא נוסע ממש טוב לא כמו רכב אחר מאותה סדרה שנסעתי עליה.

אגב, בדו"ח הבדיקה שלו מצויין כי לא ניתן לראות את מספר המנוע - לטענתו על כך כי הבודק לא ידע היכן נמצא מספר המנוע ברכב זה ולאחר בדיקה של בעל הרכב עם המוסך - המוסך אמר לו שיש להרים איזשהו חלק פלסטיקי משהו במנוע ויש להשתמש במראה על-מנת לראות את מספר המנוע של הרכב - אמיתי הדבר?

ולקינוח - במודעה שפירסם באינטרנט צויין כי הרכב הינו יד 2 - דהיינו בעל הרכב כיום הוא יד שניה והבעלים הקודמים היה אותו אדם שהוציא את הרכב מהחברה וכשהגעתי פתאום הרכב הפך ליד שלישית.

un4get

פורסם

בוא נאמר שאם לא הייתי קורא את מה שכתבת על המוכר, ההרגשה הראשונית שלי

אומרת, סוחר - תתרחק. אבל לדעתי אם הוא באמת מוכן ללכת איתך למוסך ולהוציא

הסטוריית טיפולים לרכב, והכל מופיע על שמו, אז נשאר להחליט אם שווה לך להתמקח

ולהוריד במחיר, או לרדת מהרכב.

לדעתי, הרכב עבר תאונה או שתיים, ואת המעיכות בקורות אני מציע לך לשאול פחח לגבי החומרה,

כיוון שיש מעיכות שיכולות להגרם ממדרכות וכד', וזו משמעות נמוכה, ויש מעיכות מתאונה,

שזה כבר חמור יותר. בוא נגיד שהתיאור הכללי אומר שהרכב לא משהו.

כיוון שסריון זה לא רכב כזה נדיר, הייתי מציע לך להמשיך הלאה, ולא לבזבז סתם כסף.

וסתם עצה לבדיקה קלה על הבנאדם. שים את מספר הטלפון שלו בגוגל, תראה אולי הוא

במקרה מוכר עוד רכב/ים - משמע סוחר...

פורסם
בוא נאמר שאם לא הייתי קורא את מה שכתבת על המוכר, ההרגשה הראשונית שלי

אומרת, סוחר - תתרחק. אבל לדעתי אם הוא באמת מוכן ללכת איתך למוסך ולהוציא

הסטוריית טיפולים לרכב, והכל מופיע על שמו, אז נשאר להחליט אם שווה לך להתמקח

ולהוריד במחיר, או לרדת מהרכב.

לדעתי, הרכב עבר תאונה או שתיים, ואת המעיכות בקורות אני מציע לך לשאול פחח לגבי החומרה,

כיוון שיש מעיכות שיכולות להגרם ממדרכות וכד', וזו משמעות נמוכה, ויש מעיכות מתאונה,

שזה כבר חמור יותר. בוא נגיד שהתיאור הכללי אומר שהרכב לא משהו.

כיוון שסריון זה לא רכב כזה נדיר, הייתי מציע לך להמשיך הלאה, ולא לבזבז סתם כסף.

וסתם עצה לבדיקה קלה על הבנאדם. שים את מספר הטלפון שלו בגוגל, תראה אולי הוא

במקרה מוכר עוד רכב/ים - משמע סוחר...

המכון לא יכול להצהיר ממה נגרמו אותן מעיכות בקורות? האם זה מעיכות קטנות ממדרכות או שהרכב קיבל איזשהי מכה?

אגב, חייב לציין כי הרמתי את דלת תא המטען והסתכלתי היכן שהגלגל הרזרבי נמצא והכל חלק לגמרי אין סימני שהרכב עבר תאונה מאחורה שגרמה לשאסי או משהו כזה - הפח חדש לגמרי שם.

האם אני צריך לקחת את הרכב פיזית לפחח או שהפחח יכול לדעת לפי מה שרשום בדו"ח הבדיקה?

un4get

פורסם

קודם כל - עדיף תמיד מראה עיניים אצל פחח, מטופס בדיקה כתוב, בהתייחס לשלדה והפח.

אבל - הייתי חוסך גם את זה, משום שלדעתי הרכב מוזנח (חוסר שמן מנוע למשל) או כל מיני דברים אחרים (חלודה, פגמים בצבע).

לא קונה את הסיפור שהמוכר לקח את הרכב לבדיקה, כי הוא פדנט, או כל סיבה אחרת, ולא את זה שהרכב הוא רכב מעבר (ואם כן - אז זה מסביר את היותו מוזנח).

בקיצור - עבור לרכב הבא (דעתי).

alfa 156 2.5.

פורסם
מסכים עם חולגי 100%.

מה אתה צריך להתעסק עם זה, מה גם שאפילו בדיקה לא שילמת,

והרכב ממש לא מציאה, וגם לא נדיר מסוגו בשוק.

כנ"ל, תתקדם לרכב אחר ..

בהצלחה .

פורסם

אני לא מבין גדול במצב המכני של רכבים, אבל בהשוואה לבדיקות שראיתי ובדיקה שאני ביצעתי לרכב שקניתי, הרכב נראה לי מוזנח.

אני אגיד לך את האמת,

לפי מה שרשמת יש לי הרגשה שמדובר בסוחר. (הרגשה בלבד)

א. בגלל אי היכולת לקרוא את מס' המנוע - ישנם סוחרים שמשחיטים אותו.

ב. הרכב בבעלותו 3 חודשים? רכב מעבר? לא נשמע לי הגיוני. זאת תקופה ההחזקה של הסוחרים בד"כ.

מציע לך להתרחק.

• תוכן חדש...