Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:?

שלום.

כנראה שיש לי רינג שבור , הסימטומים: פלאג נשרף כל הזמן ( מפויח , וקצת עשן לבן כחול)

האם אפשר להחליף רינג ע"י הוצאת הבוכנה דרך הטלטל ? הכוונה היא לא לפתוח ראש מנוע אלה להוציא את הקרטר ומשם להוציא את הבוכנה , להחליף סט אטמים ולהכניס חזרה.

אני מניח שכולם יגידו לי לעזוב את ההרפתקאה ולהחליף מנוע וזהוא , ההפתקאה שלי היא בעצם הלמידה, זמן יש , ידיים טובות יש , לא מתבייש לשאול . בנתיים קניתי מאריך לפלאג על מנת להמשיך לנסוע.

מה דעתכם ?:?:

רכב : דיאטסו פרוזה ( אותו מנוע של אפלאוז )

מנוע 1600 קרבורטור

בברכה,

JUN

פורסם

אפשר להוציא את הבוכנות מלמטה, צריך לפרק את גל הארכובה, ולהוציא את הבוכנות.

הבעיה היא שאם הצילינדרים זקוקים להאונינג זאת תהיה בעיה לעשות זאת מלמטה מבלי לראות טוב מה עושים.

אם אתה רוצה לקחת סיכון ולנסות, לך על זה, לדעתי יש סיכוי גבוה שתצליח אם יש לך ידיים טובות.

פורסם

איך מלמטה? גם אם גל ארכובה בחוץ (שזה אומר לפרק תיבת הילוכים, גלגל תנופה ומכסה קדמי למנוע אם קיים) ותצליח להוציא בוכנה החוצה, אני רוצה לראות אותך מחזיר את בוכנה למקום עם המכווץ של הטבעות מותקן.

פירוק בוכנות רק דרך החלק העליון של המנוע וצריך להוריד ראש מנוע לצורך ביצוע העבודה הזו.

פורסם

דניאל, זה אפשרי הבעיה היא שצריך המון המון סבלנות, ואני זוכר שראיתי את אבא שלי עשה את זה, הוא הכניס רק חלק מהבוכנה ללא התלתל, עד שהבוכנה נכנסה חצי בפנים ז"א כל הרינגים ניכנסו למקומם, הוא הרכיב את התלתל ופין הבוכנה.

כמובן שצריך לפרק את הפלאגים כדי שהלחץ ישתחרר מלמעלה.

פורסם

לא ברור לי איך אבא שלך כווץ את הטבעות וניגש עם מכווץ טבעות ללא בלי משטח ישר, שאינו נמצא בחלק הפנימי של בלוק המנוע ואיך הוא פרק את גל הארכובה בשלמותו מהרכב.

שורה תחתונה - חאפריות לשמה ואני לא ממליץ לאך אחד, חובב או מקצוען לנסות זאת.

פורסם

שלום.

אין מצב שתצליח להוציא את הבוכנה מלמטה גם אם תפרק את האמאמאמאמא של המנוע!

ביגלל מבנה בית גל-הארכובה הבוכנה תיתקע בגוף המנוע ולא תצליח להוציא.

יש שתי דרכים להוציא בוכנה או מלמעלה או אם פטיש 15 ק"ג מהצד :lol:.

אבל במנועים מיושנים משנות ה50 ניתן להוציא את הבוכנות מלמטה אבל לא ניתן להרכיב אז מוצאים ומכנסים מלמעלה.

מצרף כמה תמונות של מנוע MGTD משנת 1950 ששיפצתי את המנוע ובתמונות תוכלו לראות שמכניסיםם את הבוכנות מלמעלה

בלי הטלטלים ואת הטלטלים מרכיבים מלמטע כי רוחב עקב הטלטל הוא יותר רחב מקוטר הבוכנה.

אם תשימו לב תראו שהמנוע חרוט לה 100 אוברסייז וזה דבר שלא קים למעט אצל האנגלים ברכבי שנות ה40/50

בברכה בני ל.

CIMG6790.JPG

CIMG6874.JPG

CIMG6876.JPG

CIMG6880.JPG

CIMG6883.JPG

CIMG6891.JPG

CIMG7058.JPG

CIMG7065.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לפי התמונות של בני .ל. , נראה לי שהוא מבוזבז כמכונאי - הוא צריך להיות לפחות רופא .

הסדר שלו נראה כמופתי , ונראה יקה ללא תחרות בארץ .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...