Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סקודה פאביה שעלתה על הכביש ב- 10/2008, הרכב עדיין באחריות.

היום שמתי לב לבעיה אפשרית: סיימתי נסיעה עם אורות עובדים, החנתי את הרכב והוצאתי מפתח מהסוויץ', פתחתי את הדלת והזמזם של האורות צפצף, עד כאן תקין. סובבתי את המתג חזרה ל- 0, ועדיין אורות החניה המשיכו לעבוד, גם כשנעלתי את הרכב.

יש לציין שאורות החניה לא הגיבו לכפתור הפיקוד של האורות, גם כשהמנוע עבד. אורות המעבר, הדרך והערפל מגיבים מצויין. מה שיותר מעניין שאם במצב רגיל מפעילים את האורות חניה נדלקת אוטומטית גם תאורת לוח השעונים, אך בעת התרחשות התקלה תאורת הלוח הגיבה לכפתור, כלומר היתה כבוייה במצב 0 למרות שאורות החניה המשיכו לעבוד. זאת ועוד הזמזם אורות ממשיך לעבוד כל עוד הדלת פתוחה.

פתחתי את המכסה של הפיוזים וחיזקתי את כולם, להפתעתי כולם היו משוחררים וכמעט בחוץ! כשהנחתי את האצבע על אחד הפיוזים וחיזקתי אותו פתאום מיידית הזמזם השתתק, אך האורות המשיכו לעבוד. כשסיימתי לחזק את כל הפיוזים התנעתי מחדש את המנוע, מיד האורות התכבו והתקלה לא חזרה מאז.

למען הסר ספק מאז שהוצאתי את הרכב מהחברה לא התקנתי בו התקנות מקומיות כלל, בחברה לפני המסירה בזמנו התקינו את הרדיו, רמקולים, קודנית ומרימי שמשות ולא היו בעיות בכלל. הרכב מקורי לחלוטין.

אני פוחד שהאורות יתחילו לעבוד באמצע הלילה או משהו כזה ואני אשאר בלי מצבר. האם לדעתכם התקלה נגרמה מהפיוזים המשוחררים ואין לי מה לדאוג, או שזה לא קשור? האם יש מה לגשת למוסך כשהתקלה לא מתרחשת (האם היא נרשמה במחשב?) ואיך לכל הרוחות פיוזים משתחררים מהתושבת שלהם?! :shock:

תודה מראש,

גיא.

פורסם

לדעתי פה קבור הכלב:

"למען הסר ספק מאז שהוצאתי את הרכב מהחברה לא התקנתי בו התקנות מקומיות כלל, בחברה לפני המסירה בזמנו התקינו את הרדיו, רמקולים, קודנית ומרימי שמשות ולא היו בעיות בכלל. הרכב מקורי לחלוטין."

זה שלא הייתה בעייה אז, לא אומר שלא תהיה בעיה היום.

מאחר והרכב באחריות, גש לחברה לבדיקה מקיפה, כדי שאם זה יקרה שוב אחרי תום האחריות זה יהיה מתועד.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אכן, האורות המשיכו לעבוד גם כשהכפתור היה על האפס, רק תאורת לוח השעונים כבתה - כבר רציתי לנתק את המצבר. בכל אופן הרכב נמצא שנה ו- 3 חודשים על הכביש, זה נראה לכם הגיוני שתקלות ילדות מהתקנות מקומיות יופיעו אחרי תקופה כה ארוכה?

כרגע התקלה הסתדרה מעצמה, עכשיו סיימתי נסיעה ארוכה עם הרכב ולא היו בעיות, הכל ברכב פועל. אם אני ניגש למוסך הם רואים שהכל בסדר ומתנערים, אז מה עשיתי פה? האם קוד תקלה נרשם במחשב הרכב במצב כזה?

פורסם

גיא, במידה ובאמת הייתה תקלה - היא אמורה להרשם.

קפוץ למוסך לבדיקה קצרצרה בדיאגנוסטיקה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא בטוח שתקלה כזאת נרשמת במחשב הרכב.

השערה: יתכן שבשל הגשמים הכבדים שירדו היום, נוצרה רטיבות סביב אחת ההתקנות המקומיות שציינת, אשר גרמה לקצר כשלהו שגרם לאורות שלך לדלוק למרות שהמתג היה במצב כבוי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא מאמין שהתקלה קשורה בחדירת מים לאלקטרוניקה, ירדו על הרכב 4 מ"מ של גשם בלבד מאתמול בלילה ועד היום בצהריים (מתי שקרתה התקלה). דווקא אחרי ששיחקתי בפיוזים וזה הסתדר יצאתי לנסיעה ארוכה, בדרך הרכב כמעט טבע במים. המים הגיעו מהגלגלים עד גג הרכב, וכמו כן הפעלתי את כל צרכני החשמל בנסיעה הזו והכל עבד כשורה (מפשירי אדים אחורי וקדמי, חימום, הפשרת אדים למראות, אורות ערפל קדמיים ואחוריים, מגבים על המהירות הכי גבוהה, מגב אחורי וכ') - הכל עבד והתקלה לא חזרה. בנסיעה הזו ירדו על הרכב עוד 10.8 מ"מ.

כשאני נועל את הדלתות האיתותים מהבהבים - גם זה עובד כשורה. אני חושב שאני אמתין לראות אם התקלה תחזור, ורק אם היא תחזור אני אסע למוסך.

פורסם

כנראה שהשארתה את מוט האיתותים לחוץ לאחד הכיוונים ברגע שאתה משאיר אותו לחוץ הוא עוקף את

המפסק ונותן מתח ישירות לאורות החנייה לימין או שמאל

פורסם

רגע אחד, כן, מוט האיתות היה לחוץ על צד שמאל, אני זוכר בוודאות שסובבתי סוויץ' ואח"כ אז גם האיתות התחיל לעבוד ומיד כיביתי אותו, אבל עדיין האורות המשיכו לעבוד על מצב אפס עד שכיביתי מנוע שוב (בזמן הזה בדקתי פיוזים), ורק כשהתנעתי מחדש גם האורות כבו.

אתה בעצם אומר שאם אני מכבה את המנוע כשידית האיתות לחוצה אז האורות חניה לא יתכבו? זו לא תקלה?!

פורסם

אכן, צודק הבחור - שכחתי מהאופציה הזאת לרגע.

במידה ושכחת את האיתות מופעל (והמנוע כבוי, כמובן), אז כהתראה לכך - נורות החנייה יפעלו (לצד בו שכחת את האיתות מופעל, אם איני טועה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם באוקטביה זה כך. זכרתי שגם לי זה היה באוטו של אבא שלי ולא זכרתי מה היה, האיתות גורם לזה.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

אתם צודקים. הרגע ירדתי לרכב כדי לבדוק את העיניין, ומסתבר שאם אני לוחץ על ידית האיתות (לצורך הדוגמא לצד שמאל) אז האור חניה קדמי שמאלי, אחורי שמאלי ונורות הלוחית רישוי עובדים, במקביל גם הזמזם אורות מתחיל לצפצף. כשאני מעביר את הידית איתות לצד השני אז נדלקים האורות חניה רק של הצד השני, בשום מצב תאורת לוח השעונים לא עובדת.

בקיצור פאדיחה! לא הייתי עולה על זה בחיים, מזל ששאלתי פה ולא נסעתי למוסך... בכל מקרה בשביל מה זה טוב כל הפטנט המטופש הזה? :shock:

פורסם

במידה ושכחת את האיתות מופעל (והמנוע כבוי, כמובן), אז כהתראה לכך - נורות החנייה יפעלו (לצד בו שכחת את האיתות מופעל, אם איני טועה).

זה לא מיועד בשביל להזכיר לנהג לכבות את האיתות.

זה מיועד לסימון רכב חונה בצד הכביש בחושך.

קיים במכוניות גרמניות עוד משנות ה 80-90.

• תוכן חדש...