Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מועתק בתגובה שלי בפורום של אתר "ספידטראפס" , לאחר שאותו שוטר הביא התפלגות של נתוני וכמות הדו"חות שרשמה המשטרה בשנת 2002 ,זו הפעם הראשונה שיוצא לי לראות את הנתונים של המשטרה בצורה כזו ,מה שחסר כעת הוא רק התפלגות הגורמים לתאונות , בכדי לראות אם וכמה משטרת התנועה היא גוף אכיפה שמונע בסופו של דבר תאונות , או שהיא זרוע של השלטונות לגביית כסף .

אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

רק עכשיו יצא לי לקרוא את הנתונים הבאים:

להלן נתוני רישום דו"חות תנועה בארץ בשנת 2002:

מספר דוחות סוגי עבירות

330,144 מהירות

225,734 חניה

201,351 חגורות בטיחות

168,449 נהיגה ללא רשיון נהיגה, רכב או ביטוח

79,292 אי ציות לתמרורים - עצור, ז.ק., אין כניסה

79,171 אי נשיאת רשיונות

68,243 ליקויים מכניים

53,021 פניה לא נכונה

49,458 התנהגות הולכי רגל

41,837 רמזור אדום

23,856 אי שמירה על ימין הדרך

18,512 אי ציות לחיצים המסומנים על פני הכביש

15,134 עבירות מטען

10,865 אי מתן זכות קדימה להולכי רגל

10,645 עקיפה שלא כחוק

אפשר לראות שדוחות המהירות היוו כ – 24 אחוז מכלל האכיפה בשנת 2002.

בהתחשב בנפוצותה הרבה של עבירה זו, לדעתי זה סביר.

בוא נראה בבקשה:

סה"כ נרשמו 1,333,875 דו"חות.

עכשיו ברשותך , בוא נוריד את הדו"חות שאינם דו"חות תנועה (חנייה היא לא דו"ח תנועה , למרות שאין לי ספק שכמעט כל הדו"חות היו מוצדקים ,עדיין אין בינם לבין תאונות כלום. כמו כן גם את עבירות אי-נשיאת הרשיון ,וגם ,אמנם מקומם ,אבל עדיין לא גורם לתאונות - נסיעה ללא רשיונות/ביטוח בתוקף. אמנם כל אלה עבריינים , אך עדיין , עצם אי קיום הרשיון לא גרם לתאונה ישירות).

עם מה נשארנו ?

902,358 דו"חות תנועה. מתוכם - 330,144 דו"חות מהירות. כמה זה באחוזים? כמעט 37 אחוז. כלומר , מעל שליש. ועוד לא נכנסנו בכלל לעבירות תנועה שגם על מידת תרומתן לתאונות ניתן להתווכח :

למשל , אי ציות לתמרור עצור - כולם יודעים שלעיתים קרובות האכיפה נעשית על עניין העצירה, ולא על מתן זכות הקדימה, שהיא עניינו של החוק , אבל ניחא (נניח , לצורך העניין , שזה רק 15 אחוז מעבירות אלה -כלומר כ-12,000 אלף דו"חות.

בוא נוריד גם כ-50,000 דו"חות של התנהגות הולכי רגל , שהרי המשטרה לא יכולה לשלול רשיון להולך רגל , ולמרות שזהו גורם חשוב לתאונות אין בינו לבין האכיפה כלפי הנהגים ולא כלום.

נשארנו עם כ-840,000 דו"חות , ומתוכם כ-40 אחוז דו"חות מהירות , ותהיה בטוח שרובם ככולם על מהירות בניגוד לקבוע בחוק , ולא מהירות מופרזת בהתאם לתנאי הדרך (לשיטתי , 40 קמ"ש ליד בית ספר יסודי בשעה 13:00 בצהריים ,הם מהירות מופרזת).

תמצא עצמך עם משטרה שרוב זמנה מוקדש לרישום דו"חות טכניים ,שעיקרם ,כמו שאמרתי בתחילה , עושק הנהגים וחליבת כספם ,וכל זאת כעלה תאנה לאוזלת ידן של כל הרשויות , כולל המשטרה , בצמצום מספר התאונות.

באמת תודה על פרסום הנתונים -רק עזרת לי לחזק את דבריי.

בברכה, ובברכת נסיעה זהירה ובטוחה לשוטרים (הרי 82 אחוז מהניידות היו מעורבות בתאונות שנה שעברה).

פורסם
חנייה היא לא דו"ח תנועה , למרות שאין לי ספק שכמעט כל הדו"חות היו מוצדקים ,עדיין אין בינם לבין תאונות כלום.

אם אינני טועה, יש הבדל בין דו"ח חניה של העירייה לדו"ח חניה משטרתי.

אני אשמח אם מישהו יאשר שאכן כל הדוחות האלה,

הינם דוחות של אנשים שחונים על המדרכה (פוגעים בשדה ראיה),

ואנשים שחונים בכביש עירוני עם שתי נתיבים (וגורמים לפעמים לסטיה מנתיב באופן פתאומי).

אין לי עוד רעיונות של חניות שתורמות לתאונות דרכים.

ברור שאותן חניות גם מפירות את הסדר, מפריעות להולכי רגל וכו',

אבל קישרתי את זה ל-תנועה- בלבד.

חוץ מזה - כל השאר :mm_yeah:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אני חושב שאתה קצת טועה

אדם שחונה את מכוניתו במקום לא טוב פוגע בשדה הראייה, עלול לגרום לסטייה פתאומית מהנתיב, ועוד שלל דברים...

גם חניה בניגוד לחוק (אומנם חלק קטן מהם) היא גורם לתאונה !!!

פורסם
אני חושב שאתה קצת טועה

אדם שחונה את מכוניתו במקום לא טוב פוגע בשדה הראייה, עלול לגרום לסטייה פתאומית מהנתיב, ועוד שלל דברים...

גם חניה בניגוד לחוק (אומנם חלק קטן מהם) היא גורם לתאונה !!!

אתם מחמיצים את הנקודה.

זה שחנה בניגוד לחוק הוא אמנם עבריין וצריך לקבל עונש.

אבל הוא לא גורם לתאונה.

באותה מידה תוכל להגיד שהעץ שהסתיר את שדה הראייה גרם לתאונה.

וגם הולך הרגל שקפץ לכביש גרם לתאונה.

והחושך גם גרם לתאונה.

כנ"ל הגשם.

אבל כל אלה הם לא בין יעדי המשטרה.

הם לא יכולים להיחשב כהישג כלשהו למשטרה.

אלה רק גורמים מסייעים לתאונה.

מעבר לאותו אחד שחנה שלא כחוק וצריך לחטוף דו"ח - הרי שדו"ח "איכותי" שיסייע למניעת תאונה, הוא דו"ח על סטיה מהנתיב לנהג שעקף את הרכב החונה/העץ בחוסר זהירות.

זה שקול מבחינתי לאי מתן זכות קדימה. לנהג אמורות להיות זוג עיניים ושכל . אם נהג אחר אדיוט מחנה את רכבו בניגוד לחוק זה עדיין לא פוטר את נהג ב' מזהירות כפולה ומכופלת.

אם מישהו חנה בתחנת אוטובוס, והאוטובוס עמד באמצע הכביש , עדיין זה שיעקוף את האוטובוס ויגרום לתאונה הוא האשם -לא זה שחנה בתחנה ,עם כל הזעם על החוצפה של הראשון.

ועוד לא דיברנו על זה שחלק נכבד מדו"חות החנייה הינו ללא סיבה של ממש פרט להעשרת הקופה הציבורית -אני רואה את זה (עד לאחרונה) כל יום במקום עבודתי.

פורסם

דווקא בזמן האחרון אני רואה אכיפה מסויימת של "עבירות חוצפה" כמו חיתוך נתיבים, פנייה מנתיב אסור, כניסה לצומת חסום וכד', וכל הכבוד על זה.

דוגמאות :

קטע הכביש בין צומת חולון לצומת הולץ - יש "נדחפים" מהנתיב שממשיך ישר לנתיבים שעולים על הגשר לאיילון, אתמול הייתה שם ניידת על שטח ההפרדה שעצרה כמה סיוויקים :twisted:

כנ"ל בגהה לפני מחלף מסובים - נדחפים מהנתיב הימני הפנוי (שהוא לפנייה ימינה בלבד) לנתיבים שעולים על גשר מסובים וחוצים שטח הפרדה.

כנ"ל ביציאה מכביש 20 לשד' יצחק רבין בראשון (ליד הסופרלנד) , ששם רואים דברים נפלאים כמו פרסות על קו לבן רצוף, עקיפות דרך העפר בשוליים ושאר מיני ירקות.

לדעתי גם אכיפה כזו מונעת תאונות - כי אם היא לא מתבצעת מפלס העצבים של הנהגים עולה ואז יש סבירות גבוהה יותר לתאונה ...

אני רק מחכה לראות את היום שבו אני אראה שוטר נותן דו"ח לאיזה צפונציקית בג'יפ שנעצרת באמצע הכביש לקרוא לחברה שלה, ולא זזה את ה 2 מטר לכיוון המדרכה כדי שלא תפריע לתנועה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אותי היה מאוד מעניין איזה אחוז מעבירות המהירות שנתפסו בוצעו על כביש ישר וריק, בעל 2נתיבים עם גדרות הפרדה - שהמהירות המותרת בו היא 50. :evil:

מעולם לא ראיתי שוטר עם ממל"ז ליד בית ספר.

אבל במישר (אחרי מצפה רמון לכיוון אילת. כביש ישר באמצע המדבר) כן ראיתי :evil::evil:

פורסם
אותי היה מאוד מעניין איזה אחוז מעבירות המהירות שנתפסו בוצעו על כביש ישר וריק, בעל 2נתיבים עם גדרות הפרדה - שהמהירות המותרת בו היא 50. :evil:

מעולם לא ראיתי שוטר עם ממל"ז ליד בית ספר.

אבל במישר (אחרי מצפה רמון לכיוון אילת. כביש ישר באמצע המדבר) כן ראיתי :evil::evil:

שנינו יודעים את התשובה , ושנינו יודעים גם שהמשטרה לא תאשר את מתן התשובה בחיים... :evil:

• תוכן חדש...