Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בידוד כל סוגי הרעשים החיצוניים מכל המקורות האפשריים :

• מנוע
  • רוח (חלונות סגורים כמובן)
  • גלגלים

אני נוסע הרבה, ומרבית הזמן בכבישים מהירים. בידוד הרעשים חשוב לבריאות הנפשית.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לרוב הגרמניות יש בידוד טוב.

אבל אני לא הייתי קונה רכב שמיובא על ידי צ'מיפון. ורק בגלל המוסכים הנוראיים שלהם.

כי אחרי זה. זה לקלל את הרגע שקנית את הרכב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
בידוד הרעשים היום הוא די טוב בכלל ודי דומה בין הדגמים.

שים דיסק טוב ולא תשמע רעשים.

איזו מין עצה גרועה זו? בידוד הרעשים מ-מ-ש לא דומה בין המכוניות. למשל מיצובישי לאנסר מאוד רועשת. B3 אכן שקטה יחסית וגם 308, כפי שנאמר פה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
איזו מין עצה גרועה זו? בידוד הרעשים מ-מ-ש לא דומה בין המכוניות. למשל מיצובישי לאנסר מאוד רועשת. B3 אכן שקטה יחסית וגם 308, כפי שנאמר פה.

לטעמי העצה טובה, ולטעמי ההבדל בבידוד הוא לא בולט.

מכיוון שלא אתה ולא אני מדדנו ב DB הנחתה של רעש אזי המדד הוא סוביקטיבי לחלוטין.

אני מבין שלדעתך אין דעות שונות משלך בעולם וכולם חייבים להסכים איתך.

הסגנון שלך מתלהם וחבל.

אני עומד מאחורי הדעה שלי וזכותך לא להסכים (ולמרות היותך כתב רכב אני מאמין שראיתי כמה רכבים יותר ממך).

מי שרוצה רכב ממש שקט שיעבור קטגוריה לקבוצה גבוהה יותר מ 2 ואז נדבר על הבדלים שיתרמו לבריאות הנפשית.

הבחור רוצה רכב מ-מ-ש שקט.

פורסם

ההבדל כן קיים. אמנם לא מקבוצה 2 אבל במאזדה 6 הבידוד הוא ממש מושלם.

לפעמים הרכב כל כך שקט בנסיעה שאני נותן גז חזק כדי לצאת מהתחושה שהרכב לא זז:wink:.

לגבי קבוצה 2 לרוב הרכבים מקטגוריית הסופר מיני הבידוד הוא לא משהו. קח נסיעת מבחן ותבדוק בעצמך.

פורסם
לטעמי העצה טובה, ולטעמי ההבדל בבידוד הוא לא בולט.

מכיוון שלא אתה ולא אני מדדנו ב DB הנחתה של רעש אזי המדד הוא סוביקטיבי לחלוטין.

אני מבין שלדעתך אין דעות שונות משלך בעולם וכולם חייבים להסכים איתך.

הסגנון שלך מתלהם וחבל.

אני עומד מאחורי הדעה שלי וזכותך לא להסכים (ולמרות היותך כתב רכב אני מאמין שראיתי כמה רכבים יותר ממך).

מי שרוצה רכב ממש שקט שיעבור קטגוריה לקבוצה גבוהה יותר מ 2 ואז נדבר על הבדלים שיתרמו לבריאות הנפשית.

הבחור רוצה רכב מ-מ-ש שקט.

בוא נתחיל מזה שהעצה לא טובה עבור הבחור הנ"ל ולו מכיוון שהוא ביקש במפורש לדעת הבדלים בשביל למצוא רכב כמה שיותר שקט. זה בערך כמו שתגיד למישהו "כל ה-1.6 אוטומט מהירות באותה מידה", כשבפועל בהחלט יש הבדלים, אפילו אם הם לא מאוד גדולים.

נמשיך: המדד אכן לא אובייקטיבי לגמרי, אבל בהתרשמות של כמה מכוניות במקביל (משהו שאני בספק אם עשית, גם אם "ראית יותר רכבים ממני" - דבר שאני גם בספק לגביו, אבל שיהיה) אפשר בהחלט להרגיש בהבדלים.

לא מזמן ביצעתי מבחן לשתי מכוניות מאותה הקבוצה, סובארו B3 ומיצובישי לאנסר, וההבדלים היו מ-א-ו-ד מורגשים, בתנאים דומים בהחלט. מספיק מורגשים בשביל שנדגיש זאת גם בסיכום המבחן. זו הסיבה שהזכרתי את שתיהן כמה הודעות למעלה.

לסיום - הגישה שלי כאן לחלוטין עניינית ולא מתלהמת. מעולם לא אמרתי שרק הדעה שלי קובעת ואין לי שום בעיה להודות בטעויות.

ההבדל כן קיים. אמנם לא מקבוצה 2 אבל במאזדה 6 הבידוד הוא ממש מושלם.

לפעמים הרכב כל כך שקט בנסיעה שאני נותן גז חזק כדי לצאת מהתחושה שהרכב לא זז:wink:.

לגבי קבוצה 2 לרוב הרכבים מקטגוריית הסופר מיני הבידוד הוא לא משהו. קח נסיעת מבחן ותבדוק בעצמך.

מעניין, בדיוק היום פגשתי חבר שעבר מלנד-קרוזר למאזדה 6 דור קודם. כששאלתי איך האוטו הדבר השני בערך שהוא אמר היה שהוא הרבה יותר מרעיש מהטויוטה... (מצד שני, הוא קנה את ה-2.3 ל' עם הצמיגים הרחבים).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כדי לבחון רעשים יש להתיחס לרעשים מסוגים שונים בתנאים שונים.

רעש מנוע בתחומי סל"ד שונים.

רעשי רוח במהירויות שונות.

רעשי צמיגים במהיריות שונות ומשטחים שונים.

רעשי פלסטיקה ( מוטב שלא יהיו ברכבים מודרניים).

האוזן היא רכיב מתוחכם ביותר, מסתגל, לא-לינארי ולכן מתעתע (אני יכול לספק חומר מדעי למעונינים) . רעש מסוג אחד יכול להאפיל על אחר וההשואה יכולה להעשות רק בזמן סמוך מאד כיוון ששוב האוזן מסתגלת וזיכרון הצליל של האדם נחות יחסית. מחקרים מראים שתחושת הצליל מושפעת מתנאים סביבתים ולכן התחושה היא מאד סובייקטיבית (יש המושפעים אפילו מרעש האויר היוצא מפתחי המזגן).

רעש צמיגים למשל מאד תלוי במותג הצמיג בדגם ובמידתו - פרט שיכול להשתנות בכל רגע שהיבואן יחליט או בין תת דגמים\סדרות.

רעשי רוח יכולים להופיע באקזמפלר ספציפי והשוואה רצינית תעשה בבחינת מספר רכבים מאותו דגם.

עד כה לא סיפקנו לבחור תשובה מיקצועית אלה רשמים בנפנופי ידיים.

רוני,

אנא שתף אותנו בעוד פרטים מהמבחן לגבי סעיפי הרעש, האם רק הלאנסר רועשת יחסית לקבוצתה? אם אני מבין נכון הכוונה היא למבחן המכוניות השחורות ואם זכרוני אינו מטעה אותי גם לגבי ה B3 טענתם שהיא סובלת מרעשים (אבל פחות), האם יהיה נכון אם כך לדרג את הסובארו כשקטה\רועשת\אמצע?.

אם היית צריך לדרג את 3 השקטות ביותר, את מי היית בוחר?

פורסם

בידוד הרעשים ברכב מורכב מרעשי מנוע ומכניים,רעש כביש,ורעשי רוח והם ברמה שונה לחלוטין!! בין דגמי רכב באותו הסגמנט.

פורסם
בידוד כל סוגי הרעשים החיצוניים מכל המקורות האפשריים :

• מנוע
  • רוח (חלונות סגורים כמובן)
  • גלגלים

אני נוסע הרבה, ומרבית הזמן בכבישים מהירים. בידוד הרעשים חשוב לבריאות הנפשית.

קח נסיעת מבחן...(למה לא חשבנו על זה קודם...)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...