Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום במוסך לטיפול תקופתי רגיל

נאמר לי שהרפידות האחוריות גמורות כמעט לגמרי . נראה לי קצת תמוה כי האוטו עבר 19 אלף קילומטר מאז שהחלפתי לו רפידות והנסיעה שלי רגועה למדי

בדקתי את העניין וראיתי שיש כתבה שאומרת שבאמת בטויוטה קורולה הבלמים נגמרים מהר יחסית ואפילו יש כאלו שטענו שהיו צריכים להחליף לאחר 10 אלף קילומטר

השאלה שלי היא בקשר למחיר -300 שקל לרפידות לגלגלים האחוריים +140 שקל התקנה . מה דעתכם ? והאם כדאי לשים רפידות לא מקוריות של טויוטה ? כי נאמר בכתבה שהן רכות יחסית ובגלל זה הבלאי המואץ

דבר שני .נוזל קירור . אם ערבבתי בין שני סוגי נוזלים האם זה יכול להיות בעיה ? היום המוסכניק הוסיף נוזל מסוג שונה מהסוג שאני שם בדרך כלל. הוא טען שרק כל 60 אלף קילומטר צריך להחליף הכל

דבר שלישי . צמיגים . הצמיגים הקדמיים יבשים ושחוקים . כמה יעלה לי זוג חדש של חברה מוכרת אבל שיהיו זולים יחסית?

תודה רבה רבה לעונים!!!

פורסם

איזו שנה הקורולה שלך?

לי יש קורולה 2004 וגם אני נתקלתי בבעיה הזו והיא ידועה.

לצערי, אני מחליף רפידות אחוריות כל טיפול וקדמיות כל שני טיפולים.

לשמחתי, זו הבעיה היחידה שיש ברכב :-)

לפי מה שבמוסך המורשה טוענים, יש שתי סיבות לבלאי הגבוה:

1. ברפידות המקוריות יש פחות אסבסט מטעמי איכות הסביבה ולכן בלאי מואץ (דבר שנכון לכל דגמי הרכבים החדשים ללא קשר ליצרן).

2. הרפידות המקוריות תוכננו לתת מרחק עצירה נמוך יותר על חשבון בלאי.

להגיד לך שאני מרוצה מזה? אולי זה טוב לבטיחות... לכיס לא כל כך, אבל אני מעדיף לשלם קצת יותר במוסך על רפידות וליסוע בשקט.

רצוי לשים לב לחריקות שנשמעות מכיוון הבלמים ולבדוק את הבלמים במוסך, אחרת אתה עלול לשלם גם על חריטת צלחות במקרה הטוב והחלפת הצלחות במקרה הרע (וזה כואב בכיס... מאוד!)

מבחינת המחיר, זה בסדר גמור. אני מניח שזה מוסך מורשה, נכון?

מבחינת הנוזל קירור, בין אילו שני נוזלים עירבבת? אם שניהם מים אדומים או ירוקים לא אמורה להיות בעיה אבל אם עירבבת בין הצבעים, לא רצוי.

בצמיגים אני לא מומחה גדול. לפני שנתיים החלפתי ארבעה צמיגים לדנלופ ועלו 1050 ש"ח. צמיגים נחמדים, קצת נוקשים לטעמי לעומת הברידג'סטון המקורים שהיו על האוטו.

פורסם

הנוזל קירור שהיה לי ברכב היה ורוד אדום והמוסכניק הוסיף קצת אדום

הקורולה שלי שנת 2003

תודה רבה על התגובה אני אגש שבוע הבא להחליף את הבלמים , היה לי קצת חשד שהם מנסים לעבוד עליי אבל עכשיו החשד התפוגג , גם חשבתי על זה שזה לא מוסך פרטי וקשה לי להאמין שהמכונאים שם עובדים על אחוזים

דבר נוסף שרציתי לשאול

החלפת נוזל בלמים -- ביקשתי מהמכונאי שיחליף לי את הנוזל בלמים (הוא בכלל לא הסתכל עליהם) ומה שהוא עשה , הוא הוציא את הנוזל מהמיכל באמצעות משאבת ואקום ושם חדש . האם זה הליך תקין ? לפי מה שקראתי ברשת החלפת נוזל בלמים זה משהו קצת יותר מסובך ממה שהוא עשה.

פורסם

the problems with the breaks,its only with the auto gear.

i have toyota 2003,with manual gear

i change my braeks after 80,000km

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...