Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. יש לי בעיה לשלב הילוכים. עשיתי כאן קריאה של כמה הודעות ואני לא בטוח שקיבלתי תשובה לשאלה...אז אשאל ומתנצל אם זה כבר נענה ופשוט לא מצאתי. ההילוכים עוברים קשה מאוד. בתחילת נסיעה כשאני עובר להילוך ראשון זה עובר בסדר. בהמשך נסיעה אם אני צריך להחזיר לראשון עובר די קשה.

האם יכול להיות שזאת בעיה אחרת חוץ מהקלאצ'? כמה בכלל עולה החלפת\שיפוץ קלאצ'?(סוזוקי יורוסוויפט 2000)

2. שאלה נוספת, ממש כמו של תלמיד נהיגה(-: - חמש-שש שנים נסעתי על המכוניות האוטומטיות של אבא, ועכשיו כשעברתי לאוטו ידני אני חושב שאני קורע אותו יחסית, ולא בכוונה. כעיקרון החלפת הילוכים אמורה להיות כל 20 קמ"ש נכון? זה קריטי אם זה 15 או 25? 35 או 45?

3. האם יש טיפים משמעותיים לחיסכון בדלק מלבד נסיעה ללא האצות, לחץ אוויר בגלגלים(מישהו יודע מה צריך להיות הלחץ ביורוסוויפט?)?

4. ושאלה אחרונה: האם יש טיפולים או דברים שצריך לעשות ביום-יום כדי לשמור על האוטו? מלבד טיפולים כל 10,000, טסט וכו'?

תודה!!

פורסם
1. יש לי בעיה לשלב הילוכים. עשיתי כאן קריאה של כמה הודעות ואני לא בטוח שקיבלתי תשובה לשאלה...אז אשאל ומתנצל אם זה כבר נענה ופשוט לא מצאתי. ההילוכים עוברים קשה מאוד. בתחילת נסיעה כשאני עובר להילוך ראשון זה עובר בסדר. בהמשך נסיעה אם אני צריך להחזיר לראשון עובר די קשה. הבעיה היא מעבר לראשון במהלך הנסיעה?

האם יכול להיות שזאת בעיה אחרת חוץ מהקלאצ'? כמה בכלל עולה החלפת\שיפוץ קלאצ'?(סוזוקי יורוסוויפט 2000)

2. שאלה נוספת, ממש כמו של תלמיד נהיגה(-: - חמש-שש שנים נסעתי על המכוניות האוטומטיות של אבא, ועכשיו כשעברתי לאוטו ידני אני חושב שאני קורע אותו יחסית, ולא בכוונה. כעיקרון החלפת הילוכים אמורה להיות כל 20 קמ"ש נכון? זה קריטי אם זה 15 או 25? 35 או 45?אם הרכב במישור בלי מאמץ מיוחד אפשר להגיד שבערך כל 20 קמש זה בסדר. אם הרכב עמוס או מתקשה צריך למשוך קצת יותר את ההילוך כדי שהרכב לא יחנק.אם יש לך מד סלד תיהיה בין 2000 ל3000 סל"ד בנסיעה רגועה.

אין פה מדע מדויק תרגיש את הרכב אם הוא מתקשה בסחיבה תוריד הילוך.

3. האם יש טיפים משמעותיים לחיסכון בדלק מלבד נסיעה ללא האצות, לחץ אוויר בגלגלים(מישהו יודע מה צריך להיות הלחץ ביורוסוויפט?)?שמור על סלד עד 2500 3000 ,דוושה לחוצה קלות ולא סחוטה,טיפולים בזמן ,להמנע מפקקים ורמזורים ועוד.

4. ושאלה אחרונה: האם יש טיפולים או דברים שצריך לעשות ביום-יום כדי לשמור על האוטו? מלבד טיפולים כל 10,000, טסט וכו'?

טיפולים שציינת הם שנתיים ולא יומיומים.אם הרכב חדש עדיף לבדוק בתכיפות שמן מים כל כמה ימים על מנת לוודא שהכל תקין.אחרי תקופה שהכל תקין מומלץ פעם בשבוע או לפני נסיעה ארוכה.ניקוי הרכב ממפגעים הורסי צבע באופן מיידי כמו קקא של יונים,פירות של עץ שנרכבים על הרכב מה שנדבק לרכב ובמיוחד חומצי.לפחות ניקוי נקודתי.אני רואה רכבים עם קקא של יונים ועוד מפגעים שכבר מתייבשים על הצבע ,פשוט מעצבן.

כשתחזור אופציית החיפוש כנס וקרא פה על הרכב שלך וסתם להעשיר את הידע יכול להיות יעיל בעתיד.

פורסם

כעיקרון הבעיה היא בעיקר בהילוכים הראשון והשני. מה זה אומר?

ואגב, אם מעבירים להילוך הבא לפני הזמן, מה קורה?הרי האוטו בסופו של דבר נוסע. מה זה גורם לאוטו?

בקשר לטיפולים - ברגע שאמצא פיזית את המקומות אבדוק... האם מים=מים רגילים או שיש מים מיוחדים שצריך?כמה זה משנה?

לגבי שמן - יש דגם מיוחד שצריך לקנות לכל רכב?

חיפשתי כעיקרון בגוגל די הרבה על האוטו. בכל המקומות נכתב שהוא די אמין כך שמקווה שלא יהיו בעיות מיוחדות...

פורסם

בעיקרון כל רכב ידני לא נותן להעביר לראשון בזמן נסיעה, כדי להעביר לראשון בלי בעיה אתה צריך להאיט את הרכב למהירות אפסית ואף לעצור.

גם בהילוך השני צריך ליהיות פחות או יותר במהירות המתאימה כדי שיכנס חלק לגמרי (לפחות אצלי זה ככה).

אם הרכב מתקשה להעביר הילוכים בעמידה או שאינך מצליח להכניס הילוכים לפעמים אז תתחיל לחשוד לבעיה.

אם אתה מכניס הילוכים לפני הזמן, נכון שהרכב נוסע אך הוא מפעיל מאמץ רב כדי להאיץ (נחנק),מצב כזה קודם כל לא חסכוני בדלק כלל ההפך הוא הנכון, עם הזמן גם יכול להיווצר נזק.

בהצלחה.

צח.

פורסם

תודה

הייתי שמח גם לקבל תשובה בנוגע ללחץ האוויר, או הכוונה איפה אני יכול למצוא את זה באינטרנט

(באתר של סוזוקי כבר לא מופיע הדגם הזה(-: )

פורסם

בהתאם למידת הצמיג -

155/70/13 - 26 PSI בכל ארבעת הגלגלים.

165/65/14 - 31 PSI בכל ארבעת הגלגלים.

175/60/14 - 26 PSI בכל ארבעת הגלגלים.

השתמש בנוזל קירור איכותי ולא במי ברז.

שמן - 10W40 חצי סינטטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...