Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

עזרתי לי רבות בשאלותי הקודמות אשמח לתשובה גם הפעם.

רקע: רכב אופל קורסה משנת 95, ידנית. אימובילייזר ואזעקה.

הסיפור הוא כזה:

לפני יומיים נכנסתי להתניע אחרי שבוע שלא התנעתי את האוטו וכמובן שלקח לו מספר סיבובים לפני ההתנעה. הנחתי כי עבר זמן ולכן אין מה לדאוג ואכן בפעמים שלאחר מכן באותו היום האוטו הותנע מהסיבוב הראשון ללא בעיה.

היום ניגשתי לאוטו וראיתי שאינו מגיב לפתיחת האזעקה, שום צליל שום כלום. גם הנורית של האזעקה כבויה. כשפתחתי את הדלתות האזעקה גם לא הגיבה, כמו גם האימובלייזר או ההתנעה - בקיצור אין חשמל בכלל. אפילו חשבתי לרגע שאולי מישהו הוריד את המצבר - לא הוא במקום. בגלל שלא היו כבלים ניסינו להתניע בדחיפה אך זה לא עבד.

כשעצר עובר אורח נחמד וחלק איתנו כבלים האוטו אכן הגיב - הנורות החלו לעבוד, האימוביילזר ואף האזעקה רק מה - הרכב לא התניע, נתן צליל די מגעיל וחורק אבל לא התניע.

לאחר מספר נסיונות האימובילייזר הפסיק לעבוד. חשוב לציין שכל ששאר המערכות עבדו, אומנם חלש בגלל בגלל שהמצבר מת, אבל עבדו חוץ מאימובילייזר. קראתי פעם, נראה לי אפילו פה בפורום אבל לא הצלחתי למצוא את ההודעה, שאחרי התנעה בכבלים האימובילייזר "מתבלבל" ואז צריך לעשות לו ריסט.

השאלות שלי הן כאלה:

1. האם לדעתכם הבעיה היא במצבר בלבד או שאולי האלטרנטור או הסוויץ'?

2. כרגע הבעיה היא באימובילייזר - מישהו יודע איך לעשות לו ריסט?

3. אולי יש לכם תובנות אחרות בעניין?

תודה רבה!!!

PKME

פורסם

מצטערת שאני מקפיצה את השאלה - אבל אני רוצה לגשת מחר למוסך לבדוק את הדברים ולקנות מצבר ולא הייתי רוצה ללכת על עיוור ולשמוע את עצתכם לפני-כן.

תודה רבה!!!

פורסם

נראה לפי תיאורך, שאחד או יותר מהשניים מצבר /אלטרנטור החזיר נשמתו לבורא.

כדי לוודא, יש לבדוק מתחי טעינה של מצבר ואלטרנטור,אני מהמר על אלטרנטור שיתן מתח טעינה 0 ו"דאג" גם לריקונו של המצבר.

מכיוון שנתקלתי לא פעם אחת ברכב אחר בתופעה הזו,אם אכן כך יש להחליף אלטרנטור למשופץ /לשפץ את הנוכחי ובמקביל להטעין את המצבר אצל חשמלאי טעינה איטית כדי לאוששו מהטראומה שעבר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום,

ראיתי את התשובה רק עכשיו. מאז הספקתי להחליף את המצבר. הרכב התניע מיד, ועד עכשיו אין בעיה. מה שאני מפחדת שכרגע אני אולי נוסעת על מצבר בלבד (החדש) ואם הוא ייגמר אז אני אחזור לנקודת האפס (במידה והאלטרנטור לא עובד). נסיעה לחשמלאי הקרוב יחסית ארוכה ולהתקע עם הרכב באמצע הדרך כי המצבר מת - טוב לא הבחירה הראשונה שלי.

יש אולי בדיקת "סבתא" כדי לבדוק? ניסיתי לראות אם האורות במנוע דלוק ומכובה מאירים באופן שונה ואכן יש הבדל, ולא ראיתי שינויים בעוצמת האורות בימים האחרונים (נסיעות קצרות בעיר). יש הצעות יותר טובות?

תודה!

• תוכן חדש...