Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים. אני עומד בפני פרשת דרכים מוטורית :lol: כיום יש לי לנצ'יה דדרה שנת 92 שאני מאוד אוהב, אפשר להגיד אפילו מאוהב ברכב. מצד אחד הוא ישן, אין לו מזגן, הפגושים שלו מתפרקים, המנוע מתחמם לפרקים, הוא מאבד קומפרסיה ובכללי רכב איטלקי אמיתי ולעומת זאת הוא נוח יותר מכל רכב אחר שנהגתי עליו, יש לו מקום אחסון ענק בבגאז' ויש לו גיר ידני [שזה פלוס]

מצד שני, לאבא שלי יש פורד טרייסר שנת 97 שהוא כבר מזמן לא נוהג בה [יש לו רכב ועוד רכב מהעבודה] הרכב הזה במצב מכני מצויין בניגוד ללנצ'יה, הוא שיפץ את הגיר לפני כמה חודשים ועשה לו ראש מנוע, טיפולים שוטפים בזמן ומה לא. יש לו מזגן מקפיא ומנוע 2000 עם הרבה כוח [בניגוד ללנצ'יה שאין מה לחשוב על עקיפות כל כך] והכי הכי חשוב יש לו כרית אוויר אחת [או יותר?] וABS ככה שהוא יותר בטיחותי מהדדרה. מצד שני הוא לא נוח כל כך, הדלתות שלו עשויות מקרטון ליד המסיביות של האוטו שלי, יש לו מערכת מובנית עם קסטות (!!!!!) והוא לא הכי עדין בדלק.

אבא שלי הציע לי למכור את האוטו שלי ולקחת את האוטו שלו במתנה. כדי להביא את הלנצ'יה למצב טוב יש צורך בהשקעה של כמה אלפי [הרבה] שקלים, אם זה לתקן רדיאטור חימום או לשפץ את מערכת הקירור באוטו ולגבי זה שהמנוע מאבד שמן רק מראה את גילו המופלג [280K קילומטר] ושבמוקדם או במאוחר אני אצטרך להחליף מנוע [שגם אז יהיה עגלה ליד הפורד.

בקיצור הלב אומר לנצ'יה הראש אומר פורד, מה קארזפורום אומרים? :wink:

Lancia Dedra 1.6 i.e 92 כבר לא בועטת :-(

פורסם

לפי איך שאתה מתאר הרכב שלך לא שווה הרבה במצבו, מקסימום תמכור אותו באלפייה.

אני מציע לך לקחת את הטרייסר ולהשאיר את הלנצ'יה כתחביב ולהתחיל בשיפוץ שלה.

פורסם

אני ממש לא במצב הכלכלי להחזיק 2 מכוניות. מה גם שאני לא גר במושב שיש לי מקום לאחסן אותה.

הדבר שהכי הייתי רוצה לעשות זה לשפץ את הלנצ'יה, אבל הכסף מהווה בעייה.

בתכלס, אם אני אקח את האוטו לאיזה כפר, כמה יקחו לי על צבע ופחחות קומפלט? [יש לתקן שקע בדלת, בכנף הקדמית וגם באחורית]

פורסם

לך על הפורד,תמכור את הלנציה,יותר טוב מזה אתה לא יכול לבקש, בכסף שתמכור את הלנציה תוכל להשקיע בפורד,טיפול,צמיגים,מצבר...ועוד כמה דברים,מעיין יישור קו כללי .

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אתה תמיד יכול להקפיא רישיונות ולבטל את הביטוח.

]לגבי מקום איחסון זה כבר בעיה, כי אם אין מחסן והיא סתם מחנה בלי תזוזה העיריה תגרור.

לגבי שיפוץ, אתה לא חייב ללכת למוסכים תקרא קצת תחפש באינטרנט לא חסר מאמרים ופרוייקטים שאנשים שיפצו רכבים אתה יכול לנסות גם לבד אם יש לך זמן ללמוד, וגם לא חסר אנשים שישמחו לעזור לך בשיפוץ, צריך רק לדעת לחפש.

ואם לבסוף אתה מחליט למכור אותה, אז תשתדל למכור למישהו שישפץ אותה.

פורסם

זמן ורצון ללמוד יש לי [אפילו בשפע] השאלה מאיפה.

וחשבתי על זה שגם אם אני אחזיר את הלנצ'יה למצב שהיא יצאה מהמפעל היא עדיין קצת כבדה, וזה לא שאני אהפוך אותה מרכב שעוד מעט ימכר לברזל למפלצת שגודשת באר 1.2 :lol: אפשר להשתיל מנוע של תמה למשל בדדרה?

פורסם

את זה כבר תפנה לפורום הטכני.

אם יש רצון וזמן אין שום בעיה ללמוד, לא חסר מקורות באינטרנט ספרות מכנית ולא חסר אנשים שישמחו לעזור לך בשיפוץ, חפש באינטרנט פרוייקטים שנעשו על רכב כמו שלך, טיפ קטן נסה גם באנגלית.

פורסם

אני אישית מחבב מאוד את לנצ'יה דדרה.

לפי המצב שאתה מתאר, אני מבין את ההתלבטות בגלל אהבה ללנצ'יה.

לפי דעתי יש מכאן שלוש דרכים:

1. לשפץ את הלנצ'יה כמו שצריך ברמה גבוהה בלי לחסוך כלום: מה שצריך לעשות - לעשות. בשביל זה כניראה תצתרך תקציב שהוא יותר גדול מאשר לקנות אחת כזאת במצב שמור.

2. למכור את הלנצ'יה ולקחת פורד. למכור - זה לא יהיה קל, עלול לקחת שנים או בכלל לא יצליח אפילו. מכיר מישהו שהייתה לו לנצ'יה תמה במצב מעולה, שמורה ומטופלת בלי לחסוך שקל והיה לו מאוד קשה למכור את הרכב. לקח לו שנה. אף אחד כימעט לא התקשר להתעניין ברכב. עד שסוף סוף היגיע קונה המאושר וקנה אותה. מדובר על אקזמפלר מפואר ובאמת שמור חלוטין שהכל בלי יוצא דופן עובד בו: ABS, מזגן עם בקרת אקלים דיגיטאלית, כל החשמל וכד'. ביד 2 לא חסרות לנצ'יה תמה, חלקן אף שמורות להפליא ומדובר על רכב מפואר ומפנק מאוד לזמנו (אבזור שלו מאוד קרוב למה שיש לי בסדרה 7 שלי). מחירים של מכוניות האלו היום ברצפה. דדרה, מחיר שמבוקש עליהן ביד 2 נמוך, בפועל אני בטוח שרובן אם לא כולן יימכרו בהרבה פחות מזה. מי ייקנה רכב כזה? כמה חולי לנצ'יה יש שדווקא יעדיפו את האחות הקטנה, כאשר יש תמה מפוארת וגדולה יותר? צר לי להגיד, אבל אם באמת תימצא קונה לרכב שיסכים לקחת אותה למרות הבעיות, זה יהיה במחיר קרוב מאוד למה שנותנת מדינה על גריטת רכב. מה שעוד אישהו הולך, זה תמה טורבו שמשפרים או אפילו צעירים שמחפשים רכב "ספורט" אוהבים את הכוח ומחיר. אם לא תצליח למכור אז לגרוט.

3. להשאיר את הדדרה לזמנים יותר טובים בגינה ומתי שתיהיה אפשרות - לשפץ. בינתיים לנסוע בפורד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...