Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם...

אנו מעוניינים לרכוש את הרכב, מאחת מסוכנויות הטרייד-אין בראשל"צ, סוכנות "טרייד-מוביל" מישהו שמע עליה?

לקחנו משם רכב לבדיקה, מאזדה 3, שנת 2008, יד ראשונה, במכון "קומפיוטסט" במזרח העיר

(רציתי לקחת את הרכב להרצליה אבל המוכר אמר שעד שנגיע ונעשה בדיקה זה 3 שעות ואין לו זמן)

בקיצור, הבדיקה הסתיימה והרכב יצא ללא רבב (חוץ משיפשוף קל בפגוש הקדמי בצד שתוקן באופן מלא וללא סימן).

אבל יש לי כמה שאלות..

- האם זה אפשרי שרכב יעבור בדיקה ללא שום תקלה? אני די חשדתי, כי למרות שהרכב כשנה על הכביש,

אין מצב שלא יהיה לו משהו אחד לקוי.. נכון?

רציתי לקחת את הרכב למכון נוסף (כי בסכום כזה צריך לבדוק ב-7 עיניים) אבל אבא שלי אמר שאין סיבה..

והמוכר הרי דורש מחיר של 4 אלף מעל המחירון..

- האם אנו צריכים גם לקחת את הרכב למוסך מורשה על מנת שיתחבר אליו במחשב

ויבדוק את כל המערכות האלקטרוניות?

(מזגן, ABS, כריות אויר, ממיר קטליטי ועוד..)

מכוני "קומפיוטסט" לא בודקים את האלקטרוניקה נכון?

- אם הרכב נמכר "כיד ראשונה", ברישיון שלו אמורות להופיע הספרות "00" לפני העברת הבעלות אלינו נכון?

כלומר אנחנו אמורים להיות "01"?

- האם למכון הבדיקה יש אחריות (והוא עילה לתביעה) במקרה ונגלה נזק לאחר הקנייה של הרכב?

בנוסף, כאשר רצינו שהמוכר יציג לנו את רישיון הרכב, הוא אמר שאין לו אותו, וניתן להוציא אותו במשרד הרישוי

אחרי העברת הבעלות של הרכב אלינו.. אני שמעתי את זה, אמרתי אין מצב, ובסוף סיכמנו שהוא יוציא לנו את הרישיון

ממשרד הרישוי לאחר שנראה שאנו רציניים ונראה את הכסף (צ'קים בנקאיים).

נשמע תמוה.. כי אנחנו הרי לא משחקים משחקים.

יש לציין שבכל זאת, חתמנו על זיכרון דברים עם המוכר והפקדנו בידו סכום מסויים בצ'ק, על מנת שישמור את הרכב

עד שנארגן את הכסף..

מה אתם חושבים על הסיפור?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש הרבה דברים מוזרים בסיפור שכתבת :

קודם כל - מדובר בבעלות פרטית או ליסינג ? רכב בבעלות פרטית - אין שום סיבה שיגיע למגרש, אלא אם יש בו פגם. ואם זהו רכב ליסינג לשעבר - מדוע נמכר אחרי שנה ? איך זה שלא מוצגים המסמכים שלו ?

לגבי הבדיקה - נדיר ביותר שגליון בדיקה יוצא חלק. אתה רוצה לומר לי שכל הטבלה היתה מלאה וי בצד של "תקין" ? יש הערות קבועות שהם כסת"חים של מכוני הבדיקה (לפרק גלגלים ולבדוק בלמים, בלאי דיסקיות הילוכים, תיקון זוויות היגוי וכו') ואם אף אחת לא הופיעה זה מוזר ביותר.

למכוני הבדיקה אחריות ל- 3 חודשים על הממצאים שבטופס הבדיקה.

אסור לבצע את העיסקה ללא הצגת רשיון הרכב, והייתי מוסיף כאן גם היסטוריית טיפולים (הרי מדובר ברכב בן שנה ויד ראשונה).

ואגב - לא ברור לי - עד כמה שזכור לי יש להציג את רשיון הרכב כשמזמינים בדיקה !

וכן - אם הרכב יד ראשונה הרי שבבעלים קודמים צריך להיות רשום 00 .

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

אז זהו שבבדיקה (אני לא הייתי נוכח בה אלא אבא שלי) היה העתק של רישיון הרכב,

בכל מקרה, ביום ראשון אנחנו הולכים למשרד הרישוי ומוציאים רישיון עדכני שאותו נבחן לפני העברת הבעלות (אם הכל יהיה טוב)

אתם חושבים אולי שהמכון "קומפיוטסט" בראשל"צ וסוכנות הטרייד-אין מקומבנים ביניהם?

לגבי הבעלים, לפי מה שנאמר לי, הבעלים מכרו את הרכב לטרייד-אין של היבואן

והיבואן מכר אותו לסוכנות "טרייד-מוביל" ועדיין האוטו הוא יד ראשונה לפי המוכר בסוכנות..

בכל מקרה, את זה נראה ברישיון המקורי..

לגבי תוצאות הבדיקה,

היו 3 סעיפי ליקוי מינוריים,

אחד של צמיגים אחוריים משופשפים (במציאות רק אחד אחורי היה כזה)

השני הוא מרווח גדול של בבלמי הזעזועים?

השלישי הוא שיפשוף קל בפגוש הקדמי והאחורי שכאמור תוקנו.

מצ"ב סריקה של תוצאות הבדיקה לעיונכם..

אבל לרכב בשנתון הנ"ל, עם שנה אולי הכביש, מה אתם מצפים? שהרכב יצא עם ליקויים חמורים יותר?

מצד שני, כדאי לקחת אותו לעוד בדיקה במקום אחר כדי להיות בראש שקט?

אשמח לעוד הארות ועצות.

תודה.

רכב 2.jpg

רכב 3.jpg

רכב_cr.jpg

פורסם
היי כולם...

אנו מעוניינים לרכוש את הרכב, מאחת מסוכנויות הטרייד-אין בראשל"צ, סוכנות "טרייד-מוביל" מישהו שמע עליה?

לקחנו משם רכב לבדיקה, מאזדה 3, שנת 2008, יד ראשונה, במכון "קומפיוטסט" במזרח העיר

(רציתי לקחת את הרכב להרצליה אבל המוכר אמר שעד שנגיע ונעשה בדיקה זה 3 שעות ואין לו זמן)

בקיצור, הבדיקה הסתיימה והרכב יצא ללא רבב (חוץ משיפשוף קל בפגוש הקדמי בצד שתוקן באופן מלא וללא סימן).

אבל יש לי כמה שאלות..

- האם זה אפשרי שרכב יעבור בדיקה ללא שום תקלה? אני די חשדתי, כי למרות שהרכב כשנה על הכביש,

אין מצב שלא יהיה לו משהו אחד לקוי.. נכון?

רציתי לקחת את הרכב למכון נוסף (כי בסכום כזה צריך לבדוק ב-7 עיניים) אבל אבא שלי אמר שאין סיבה..

והמוכר הרי דורש מחיר של 4 אלף מעל המחירון..

- האם אנו צריכים גם לקחת את הרכב למוסך מורשה על מנת שיתחבר אליו במחשב

ויבדוק את כל המערכות האלקטרוניות?

(מזגן, ABS, כריות אויר, ממיר קטליטי ועוד..)

מכוני "קומפיוטסט" לא בודקים את האלקטרוניקה נכון?

- אם הרכב נמכר "כיד ראשונה", ברישיון שלו אמורות להופיע הספרות "00" לפני העברת הבעלות אלינו נכון?

כלומר אנחנו אמורים להיות "01"?

- האם למכון הבדיקה יש אחריות (והוא עילה לתביעה) במקרה ונגלה נזק לאחר הקנייה של הרכב?

בנוסף, כאשר רצינו שהמוכר יציג לנו את רישיון הרכב, הוא אמר שאין לו אותו, וניתן להוציא אותו במשרד הרישוי

אחרי העברת הבעלות של הרכב אלינו.. אני שמעתי את זה, אמרתי אין מצב, ובסוף סיכמנו שהוא יוציא לנו את הרישיון

ממשרד הרישוי לאחר שנראה שאנו רציניים ונראה את הכסף (צ'קים בנקאיים).

נשמע תמוה.. כי אנחנו הרי לא משחקים משחקים.

יש לציין שבכל זאת, חתמנו על זיכרון דברים עם המוכר והפקדנו בידו סכום מסויים בצ'ק, על מנת שישמור את הרכב

עד שנארגן את הכסף..

מה אתם חושבים על הסיפור?

זה רק אני שחושב שאין על מה לדרוש 4 מעל המחירון?(ולא משנה מה המצב)

לאוטו יש תיקוני פח , כל הסיפור פה בכלל לא מובן לי

פורסם

מי שדורש 4 מעל המחירון כדאי יעמיד רכב מדוגם למכירה ובלי סיפורי סבתא של הרישון יודפס אחרי ההעברת בעלות, נשמע לי חירטוט אמיתי. ובכלל בשוק של היום לדרוש 4 מעל המחירון למזדה 3 זה גובל בחוצפה.

נחתם כבר זיכרון דברים, כך שאני לא מבין את הרעיון בעצה לאחר המעשה.

פורסם

אני מבין, אבל עדיין לא העברנו את הכסף ולא העברנו בעלות, לא רכשנו את האוטו..

איך האוטו נראה לכם לפי תוצאות הבדיקה? התוצאות "טובות מידי" במובן של מחשיד?

האם אחרי זיכרון דברים אפשר לבטל עסקה למשל?

פורסם

אני לא רואה בשום מקום כמה ק"מ הרכב עבר?

לגבי טרייד מובייל יכול להיות שהרכב נמכר לטרייד אין של היבואן והתגלגל לאחר מכן למקום אחר, סוחרים לא נחשבים בתור יד.

לא הייתי רוכש רכב כזה ללא היסטוריית טיפולים מסודרת ממסוך מורשה לגבי ביצוע כל הטיפולים בזמן, אם הרכב הו מודל 2008 זה אומר שיש לו עדיין לפחות שנה אחריות,תלוי מתי עלה לכביש וזה רשום ברשיון הרכב.

לא לקנות את הרכב ללא בדיקה מקיפה של רשיון הרכב וספר הטיפולים, כמו כן לוודא שהרכב לא מעוקל/משועבד (ניתן לבצע בדואר)

אם הרכב יד ראשונה הוא אמור להופיע 00 ברשיון, אם הרכב רשום על סוחר יכול להיות שיופיע 01 אבל אמור להיות רשום ברשיון רכב הפקדה רשיון לטובת סוחר, אם זהו המצב כאשר תעבירו בעלות הוא ישאר על 01.

פורסם

הפקדת רשיון לטובת סוחר בשום אופן לא מתבטאת ביד.

נראה חשוד מאוד, במיוחד לאור העובדה שלא אפשרו לך לקחת את הרכב לבדיקה במכון מטעמך.

אני הייתי משקיע עוד בדיקה במכון המרוחק מהם פיזית ושלא ידעו לאיזה מכון אתה הולך.

פורסם

אל תגיד דברים שאינך בטוח בהם, במקרים מסויימים הרכב יופיע 01 אבל מיכוון שרשום על סוחר זה לא ישתנה ל02 לאחר העברת בעלות כי נוספ כבר יד בהפקדת רשיון סוחר מניסיון.

בכל מקרה כל תקרא את ההודעה שלי לפני זה, תיגש למוסך מורשה מאזדה ותבקש היסטוריית טיפולים של הרכב, תראה שהיא מתאימה לק"מ שהרכב עשה וגם לידיים שהם טוענים, אתה יכול בעקרון לפנות גם לחברת ביטוח שביטחה את הרכב ולבדוק אם היו תביעות ותאונות והם חייבים לספק לך את המידע.

בכל מקרה לא הייתי ממליץ לקנות מאזדה 3 מעל המחירון, אין שום סיבה לכך יש המון מאזדה 3 על הכביש אין צדק למעל המחירון בשום מקרה.

פורסם

הרכב עבר 19229 ק"מ.. (רשום למעלה בטופס הבדיקה בסעיף "קריאת מונה")

ואנחנו כן מתכוונים לבדוק אותו במוסך מורשה - כולל את אמיתות הק"מ על ידי היסטוריית הטיפולים..

וגם להתקשר לחברת הביטוח שביטחה אותו ולבדוק אותו לגבי שיעבודים ברשם המשכונות..

האם אפשר להתמקח עדיין לגבי המחיר לאחר שנחתם זיכרון דברים?

ובמקרה שרישיון הרכב מחשיד (יד שניה במקום ראשונה למשל) או חסרה היסטוריית טיפולים או הק"מ מתברר כלא נכון

האם אפשר לבטל את הרכישה ללא שום פיצוי למוכר?

פורסם

"טרייד מוביל" הם סוכנות מכירה מכובדת וידועה (אבל גם בסוכנות כזאת יכול להיות סוכן אהבל :-D)

גם המכון המדובר מוכר לי היטב, וככל הידוע לי - אין שם קומבינות.

ברור לי שתקבלו רשיון על שמכם ממשרד הרישוי אחרי העברת הבעלות כי הרישון יצא מהפקדת סוחר.

בנתיים הוא יכול להראות לכם את הרשיון הקיים, אלא אם כן - הוא מסתיר משהו, מה שלא נראה לי סביר.

להתמקח אחרי שנתת מקדמה וחתמת על זכרון? בעקרון הכל אפשרי - בכל קח בחשבון שחתימה על זכרון דברים היא למעשה "סגירת עסקה" ולכן לא שהמוכר יוריד את המחיר אחרי ש"סגרתם".

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התשובה שלך לגבי המכון.. ומה לגבי מה שכתבתי -

ובמקרה שרישיון הרכב מחשיד (יד שניה במקום ראשונה למשל) או חסרה היסטוריית טיפולים או הק"מ מתברר כלא נכון

האם אפשר לבטל את הרכישה ללא שום פיצוי למוכר?

פורסם

זיוף של קילומטראז' או הסתרה של מספר הבעלים הקודמים יכולים להוות עילה לתביעה מצידכם, אבל זה לא מאפשר לכם לבטל את העיסקה באופן אוטומטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...