Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש פה וזו ההודעה הראשונה שלי אני מקווה שזה במקום הנכון.

ובכן..

יש לי פיאסטה שנת 97

מילאו לו גז במוסך בתחילת קיץ שעבר אבל זה לא עבד כראוי גם אחרי התיקון.

הבעיה היא שפעולת המזגן (לא המאורר) מפסיקה ברגע שאני לוחץ על הגז בהאצה מהירה או בעליות אפילו הקלות ביותר.

יש לציין שבמישור או עמידה המזגן מקרר לא רע אבל אני גם לא קופא ברכב ביום חם מאוד.

האם זו בעייה של חוסר גז או מדחס מקולקל?

יש לי עוד בעייה קטנה אבל אני לא יודע אם היא קשורה. הטרמוסטט (שנמצא מתחת לתא הכפפות) לא תקין או שהמגעים רופפים האם אפשר לבטל אותו ע"י חיבור שני החוטים יחד וכך לעקוף את הטרמוסטט? עשיתי זאת לזמן קצר אבל זה לא פתר את הבעייה במזגן אלא של הטרמוסטט.

תודה רבה לכל המגיבים

פורסם

את הטרמוסטט תתקן רצוי לא להתחיל לעשות קומבינות ומעקפים,

ותבדוק שהרצועה של המדחס מתוחה מספיק ושאין עליה שמן או גריז, כי ייתכן שהיא מחליקה וזה גורם לשיבושים בעבודת המדחס.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ותבדוק שהרצועה של המדחס מתוחה מספיק ושאין עליה שמן או גריז, כי ייתכן שהיא מחליקה וזה גורם לשיבושים בעבודת המדחס.

תודה רבה!

איך מחליפים טרמוסטט?

לגבי הרצועה, היא מתוחה ויבשה. אולי זו הבעייה אבל אני רוצה לשמוע על אפשרויות אחרות.

פורסם

אני לא יודע אם זה נכון גם לדגמים מ 97, אבל למזגנים שהותקנו בארץ הותקנו הרבה פעמים מפסקים שניתקו את המדחס כשהמנוע עמוס.

מדובר ברכיב שמתחבר לצנרת תת לחץ וכאשר הוא היה חש (ע"י דיאפרגמה) שהמנוע עמוס הוא מנתק את המדחס (המפוח הפנימי ממשיך לעבוד). הרכיב הנל ניתן לכיוון בד"כ עם בורג שהיה מותקן על הראש שלו.

הבעייה שתארת נשמעת כבעיה של ניתוק מהסוג הזה.

אריאל

פורסם

כך זה בפורד...:roll:

ברשותי אסקורט 98 ומזגן עובד באותה צורה.

פשוט כאשר מזגן עובד להשתדל לא לעלות את הטורים מעל 3000

Audi A4 B5 1.8L 2000 Automatic

Ford Fiesta mk7 Trend 2010 1.4L Automatic

פורסם
אני לא יודע אם זה נכון גם לדגמים מ 97, אבל למזגנים שהותקנו בארץ הותקנו הרבה פעמים מפסקים שניתקו את המדחס כשהמנוע עמוס.

מדובר ברכיב שמתחבר לצנרת תת לחץ וכאשר הוא היה חש (ע"י דיאפרגמה) שהמנוע עמוס הוא מנתק את המדחס (המפוח הפנימי ממשיך לעבוד). הרכיב הנל ניתן לכיוון בד"כ עם בורג שהיה מותקן על הראש שלו.

הבעייה שתארת נשמעת כבעיה של ניתוק מהסוג הזה.

אריאל

אריאל, תודה רבה!

היכן אני יכול למצוא את הבורג הנ"ל אם הוא קיים כדי לכוון אותו או לבטלו?

פורסם

היחידה היא די קטנה, גלילי באורך כ 5 ס"מ ובקוטר של כ 3 ס"מ. הוא מחובר לצנרת וואקום שהיא צנרת בקוטר של כס"מ ויוצאים ממנו שני חוטים. היחידה בד"כ סמוכה לסעפת היניקה.

הפתרון הכי פשוט הוא לקצר את החוטים ואז אתה מבטל את היחידה והמדחס יעבוד ללא תלות בעומס המנוע.

שים לב! לפעמים יש יחידות וואקום נוספות שפועלות הפוך, סלואנויד שמגביר טורים ע"י וואקום לדוגמא להגברת הסל"ד כשהמדחס עובד. אם תקצר חוטים של יחידה כזאת תגרום לקצר ולשריפת פיוז (ואולי יותר מזה) תהיה בטוח שזיהיתה את היחידה הנכונה לפני שאתה מקצר אותה.

יתכן גם שהיחידה פה יותר מתוחכמת ומקבלת פיקוד ממחשב המנוע. במקרה כזה הפתרון יהיה יותר מסובך.

אריאל

פורסם

.

ממליץ לך בחום ללכת לבעל מקצוע כדי שלא תגרום יותר נזק מאשר תועלת אתה גם מגיע אליו ביתרון מסויים, אתה לפחות מבין מה בערך צריך לעשות,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...