Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חבר שלי אמר לי שלמשל ואתנ נוסע בכביש עם שני נתיבים לאותו כיוון ויצאתה לעקיפה אז מותר לתת איתות קצרצר כאילו רק להרים את הידית להבהוב אחד ולעבור נתיב ואז לכבות את הווינקר, האם זה נכון וחוקי?

או שצריך איתות ארוך לכל אטורך היציאה מהנתיב?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

בכל סטייה מהנתיב יש חובה לאותת.

לא מבין איך זה ממש משנה, להרים את הוינקר ולהוריד יותר מסובך מאשר להשאיר אותו פועל.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

אתה אמור לתת הבהוב באורך מספיק בשביל שהנהג מאחוריך ישים אליו לב וידע שאתה עובר נתיב.

בעקרון הבהוב עד סוף המעבר לנתיב הצמוד.

מהבהבים מסיבה, החוק לא סתם דורש את זה.

פורסם

במהלך סטייה מנתיב יש להפעיל את האיתות זמן מספק לפני הסטייה כדי לתת לשאר משתמשי הדרך "זמן לעכל" ולהתכונן

ולכבות רק אחרי שביצעת את הסטייה במלואה (כלומר כל 4 הגלגלים בנתיב החדש)

עריכה: 3 תגובות באותה דקה, מרשים :)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

וחשבת על זה שאם שוטר תופס אותך ברגע שעברת נתיב ובדיוק הפסקת את האיתות שלך , הוא מבחינתו ראה אותך לא מאותת.

ובכלל, מה הסיפור להשאיר את הווינקר עד שתסיים את העקיפה? האיתות נועד לסמן לנהג שמאחוריך ולהזהיר את סביבתך שאתה עובר נתיב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אין מה להשאיר אותו דולק (מהבהב) לכל אורך העקיפה, זה גם סתם מבלבל.

סוטה שמאלה, תאותת שמאלה. חוזר ימינה, תאותת ימינה, יותר פשוט מזה עוד לא המציאו

פורסם
אין מה להשאיר אותו דולק (מהבהב) לכל אורך העקיפה, זה גם סתם מבלבל.

סוטה שמאלה, תאותת שמאלה. חוזר ימינה, תאותת ימינה, יותר פשוט מזה עוד לא המציאו

עד שלא נכנסת לנתיב שלך, תשאיר את האיתות פועל. אישית, אם אני מגיע לרמזור לפנייה שמאלה במעבר נתיב לנתיב פנייה אני עם האיתות פועל. ברגע שנכנסתי לנתיב אני מפסיק את האיתות, ורק כשאני מגיע לעצירה מוחלטת של הרכב ברמזור/מתקרב לפנייה, האיתות חוזר כדי לא לבלבל נהג אחר ולמען הסר ספק שאני לא עובר נתיב בפתאומיות.

פורסם
עד שלא נכנסת לנתיב שלך, תשאיר את האיתות פועל.

כמובן ובוודאי, לזה התכוונתי

התכוונתי לזה שאין מה להשאיר את האיתות שמאלה בזמן שאתה בנתיב השמאלי (במיוחד אם אתה לא בנתיב הכי שמאלי בזמן העקיפה)

פורסם
כמובן ובוודאי, לזה התכוונתי

התכוונתי לזה שאין מה להשאיר את האיתות שמאלה בזמן שאתה בנתיב השמאלי (במיוחד אם אתה לא בנתיב הכי שמאלי בזמן העקיפה)

אז שנינו באותה מחשבה. ח"ח !

פורסם
אישית, אם אני מגיע לרמזור לפנייה שמאלה במעבר נתיב לנתיב פנייה אני עם האיתות פועל. ברגע שנכנסתי לנתיב אני מפסיק את האיתות, ורק כשאני מגיע לעצירה מוחלטת של הרכב ברמזור/מתקרב לפנייה, האיתות חוזר כדי לא לבלבל נהג אחר ולמען הסר ספק שאני לא עובר נתיב בפתאומיות.

למה להפסיק? כשאתה משלים חצי סיבוב הגה הוא מפסיק מעצמו,לא ?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
למה להפסיק? כשאתה משלים חצי סיבוב הגה הוא מפסיק מעצמו,לא ?

גם חצי סיבוב הגה אני לא משלים. אני משתלב ברגע שאני יכול, זה לא מגיע לחצי סיבוב הגה.

פורסם

החוק דורש שלאחר "השלמת הפעולה יש לנתק את האיתות".!

כלומר אם אתה יוצא לעקיפה , סטית עם רכבך לנתיב השני , הפסק את האיתות.

שאתה מעוניין לחזור לימין הפעל איתות לימין, השלם את המעבר וכבה את האיתות.

ירון מאיר

פורסם

אין שום חוק שמגדיר כמה זמן צריך האיתות לפעול.

מצד שני, אם מישהו בכלל מעלה את סוגית הזמן להפעלת האיתות, נדמה לי שהוא פספס את מטרתו מלכתחילה.

מטרת האיתות היא להודיע לסביבה על ביצוע קרוב של סטיה מהנתיב או פניה. הפעלת האיתות דומה לשימוש במגאפון שבו תכרזו לכל הסביבה את כוונתכם. מאחר והשימוש במגאפון לא באמת אפשרי והגיוני, אזי האיתות עושה את העבודה בצורה מצוינת.

פרק הזמן שנדרש למתן האיתות הוא ככל שידרש בכדי שהסביבה (נהגים, רוכבים, הולכי רגל) יראו ובעיקר יבינו את כוונת הנהג.

היותר שבאירופה נהוג לאותת בין 3-4 היבהובים במעבר נתיב למשל, הכניסו ייצרני הרכב למרבית המכוניות האירופאיות החדשות מנגנון המאפשר 3 היבהובים אוטומטיים ע"י לחיצה קלה ועזיבה של מנוף האיתות.

ולמי שהזכיר את עניין השוטר - אם יש סיכוי שהשוטר לא ראה אותך מאותת, יש סיכוי גבוה שגם שאר הנהגים לא ראו, וזה מה שצריך להדאיג אותך.

דני G.

פורסם
אין שום חוק שמגדיר כמה זמן צריך האיתות לפעול.

דני G.

טעות בידך!

אל תטעה את הקוראים.

תקנה 58 (ב) לתקנות התעבורה: "נתן נהג אות כאמור בתקנת משנה א יפסיק את מתן האות משהשלים אותה פעולה שלשמה ניתן האות"

כלומר לאחר שהישלמת את הפעולה עליך לנת את האיתות!

ירון מאיר

פורסם

בפוקוס 2008 בהרמה ועזיבה של הווינקר, הוא מאותת 3 פעמים ומפסיק לבד, זה רעיון גאוני.

ואיתות יחיד? זה לא מספיק...

• תוכן חדש...