Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דפנות הצילינדר לפעמים מצופות בשכבה נגד שחיקה, בחריטה השכבה הזו יורדת, ואני לא בטוח, שלבית מלאכה יש את הטכנולוגיה והיכולת לשחזר אותה.

אני גם לא בטוח, שהונינג שמבוצע בבית מלאכה זהה ברמתו להונינג של המפעל.

אני לא אומר, שצפויות בעיות עם המנוע.

אני רק אומר, שבמקום להגיע ל 350 אלף ק"מ תיאורטיים, הוא יגיע לקצץ (או להרבה) פחות.

פורסם

יש מנועים עם ציפוי מיוחד נגד שחיקה ובאמת ביצוע OS לא ניתן (וגם מוגדר כך ע"י היצרן) אך לרוב זה לא כך. גם שדרוש ליטוש ופני שטח (הונינג) אפשר להגיע לרמות גבוהות מאוד של ביצוע בבתי מלאכה מקצועיים (סמוך למשל, לפי המלצות של החברים ב TT).

ת'חלס, מגיעים לביצועים מאוד טובים של אוברול כאשר לא חוסכים ומנועים מחזיקים יותר ממש שאתה משער או כתבת קודם 40-70%,

לפעמים אפילו משתמשים בחלקים משופרים ויותר עמידים מאשר יצרן המנוע בוחר (טבעות בוכנה ובוכנות) ואז יש מצב לאורך מנוע גבוה עוד יותר, עם הזמן לחברות שעושות שיפוצי מנוע מצטבר ניסיון רב עם איזה חלקי חילוף לעבוד.

שמנוע של משאית צריך לשרוד זמן רב והכלי צריך להיות רווחי משקיעים בשיפוץ מנוע וההשקעה מחזירה את עצמה.

פורסם

אם אני יעשה אוברול למרצדס זה אומר שהמנוע לא יסע טוב או לא יחזיק הרבה ? המחיר הוא 4500 שקל או במחיר דומה לקנות מנוע מפירוק.. (המכונאי הוא ערבי שעבד 10 שנים במרצדס נתניה ויודע ומכיר את האוטו שלי בעיניים עצומות..)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
דפנות הצילינדר לפעמים מצופות בשכבה נגד שחיקה, בחריטה השכבה הזו יורדת, ואני לא בטוח, שלבית מלאכה יש את הטכנולוגיה והיכולת לשחזר אותה.

אני גם לא בטוח, שהונינג שמבוצע בבית מלאכה זהה ברמתו להונינג של המפעל.

אני לא אומר, שצפויות בעיות עם המנוע.

אני רק אומר, שבמקום להגיע ל 350 אלף ק"מ תיאורטיים, הוא יגיע לקצץ (או להרבה) פחות.

בוקי שלום רב.

לרוב אני מסכים עם מה שכתב דניאל,אך כמה הבהרות לגבי מה שכתבת.

תהליך ייצור הפלדה למנועים הוא מראש כזה,שבתרכובות הכימיות/מנרליות יסב קושי ועמידות רבה בתנאי חום וחיכוך.

בבלוקים העשויים אלומיניום,התהליך הנ"ל מתבצע רק בסליבים המוחדרים בבלוק המנוע.

כך שבחריטת הצילינדר אין דבר כזה שיכבת ציפוי מתקלפת,{כי מעולם לא הייתה שיכבת ציפוי כזו,הכל מחוסם באותה המידה}.ולכן אין בעיה עם חריטת הצילינדרים,וכמובן שזה משתנה,כל מנוע לפי מידות ונתוני היצרן.

(B.M.W מנסים לפתח ציפוי שכזה הנקרא "נקסיל".אך לא רלוונטי בשלב זה.)

הציפוי שעליו כתבת כן קיים,אך ורק בגלי ארכובה.ויש מספר דוקטרינות לדוגמא:

1.הנפוץ ביותר הוא "אינדוקציה",חימום הגל באלקטרודות חשמל לטמפרטורה של כ600-700 מעלות והטבלתו מיידית בשמן קר.{בתהליך הזה המולקולות שבגל נקשרות אחת בשניה ומצתמצמות,וכך הפלדה מקבלת נוקשות חזקה מאוד.

עובי החיסום במצב כזה הוא עד 1 מילימטר.כך שבאופן תאורטי ניתן לחרוט את הגל 3 פעמים (0.25 המילמטר לחריטה+מקדם ביטחון)ובכל מקרה,תמיד יש לבדוק רמת קשיחות חיסום ע"י מכשיר הנקרא,"רוקוול"

2.ציפוי הגל בכרום {ולא המבריק המוכר}בתהליך הפרדה כימית של החומר ("אלקטרוליזה").

3."צימנוט".פחות נפוץ אך קיים במנועי במשאיות ומשא כבד.התהליך כזה:

חימום הגל לתמפרטורות גבוהות בתוך מתקן מיוחד כמו תנור,ובאותו הזמן התזת חומצה מסוימת על הגל שנספגת בו ומביאה לקשיחותו באופן מירבי.עובי החיסום במצב כזה,ברמת המקרון,וכמעט שאינו נמדד.גל כזה באופן תלותי יכול להחזיק כמליון ק"מ.

קצת תאוריה,ועכשיו לעובדות.

היום לא חסר בשוק אנשים כמו שמעון או כמו מחמוד,שעבדו אי פעם על מחרטה וכרסומת,ובמקרה הטוב ייצרו רגליים מעץ של מזנון,או מיטה,ושחושבים שדיוק של מנוע מספיק שהיה לפי העין, ובמקרה הטוב לפי הקליבר.

במקרים כאלה המנוע לא יחזיק גם 50.000 ק"מ ואפילו 50 מטרים בודדים.

אך מצד שני,יש גם בתי מלאכה ברמה מקצועית ביותר עם כל ציוד המכשור והידע,והמיומנות ,כך שמנוע ששופץ בבית מלאכה כזה יעשה כמעט את אותו העבודה שהיה עושה אותו מנוע מהחברה,ולפעמים גם יותר.לכן כשמדברים על שיפוץ מנוע,הפרמטר היחיד להצלחה,תמון במכשור במשפץ עצמו .

ד"א.אתה צודק גם עבודת ביצוע הונינג לא פשוטה.יש זוויות ליטוש,יש יש סל"ד,גודל גרעין,ועד רבים וטובים,אבל מי שלמד ומכיר את העבודה.מכיר גם מכיר.

תודה.

פורסם

חלק מהדברים שאמרת, אני מכיר.

כמובן לא ברמה המקצועית והמעמיקה כמוך, אבל ברמה שיטחית כן.

עכשיו בוא נחזור לעובדות בשטח, ונעזוב לרגע את עולם המשאיות, האוטובוסים והרכבות.

רכב, שמגיע לשיפוץ מנוע, זה בדרך כלל רכב כבר די ישן, וערכו נמוך.

להערכתך, כמה מנועים של מכוניות פרטיות שופצו בארץ ברמה שאתה מתאר ב 5 השנים האחרונות , ומה בערך מחיר שיפוץ כזה, למנוע של, נניח , מאזדה לאנטיס ?

בכל אופן, תודה על חידוד הנקודות, ואני בהחלט החכמתי.

פורסם

איך דניאל כתב?!במקרים שמנוע נזקק לשיפוץ,המכונאי רק מפרק ומרכיב את המנוע .(לא שמישהו מזלזל חלילה)

אבל את העיבוד השבבי משאירים לדוקטור האמיתי.

וזה בדיוק כמו דוקטור,שצריך לאבחן קומפליקציות במכשירים שונים כגון C.T או M.R.I.

כך גם איש המקצוע צריך לאבחן.אבל עם אינדיקטור ומיקרומטר וכו.

ודרך אגב לשאלתך.וללא קשר לערך הרכב,אבל כל יום יוצאים מבתי מלאכה שונים "ובודדים", מנועים שלא היו מביישים אף מנוע שיצא מהחברה.

ושוב פעם,כמו שכתבתי בהודעה הקודמת,הצלחה של שיפוץ מנוע תלויה בשילוב של ציוד,וגם במימנות של איש העיבוד.לדוגמא:

יצא לי לראות פעם חרט שבודק שריטות ומשקעים בגל הארכובה ע"י שפכטל פחחים דק {לשיטתו זה הספיק}

החרט הזה "חארטט".יש מכונה שדומה לאינדיקטור עם מחט,ושהמחט עוברת על איזור הבדיקה ניתן לראות את תוצאות המשקעים ע"ג דף נייר בברור ובגדול{המכונה רושמת כמו בססמוגרף}ומגישה כזו לעבודת השיפוץ,המנוע יוצא מדהים ומשובח,כך שהשאלה לגבי המאזדה כללית מידי.

פורסם

אני חושב שמבחינה כספית נטו אין היום כדאיות לבצע אוברול איכותי למנוע של רכב יומיומי נפוץ, יותר משתלם כבר להביא מנוע מפירוק מחו"ל. אין מספיק שיודעים לעשות אוברול כמו שצריך, מי שיודע לוקח הרבה (ובצדק) ולייבא אפשר הכל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נכון מאוד כאשר מדברים על רכב יוקרתי ישן, כגון מרצדס או ב.מ.וו.

לדעתי עדיף לשפץ באיכות גבוהה (ובתשלום גבוה) מנוע כזה מאשר לקנות מנוע מפירוק אשר לא ידועה ההיסטוריה שלו. וכפי שנאמר, שיפוץ איכותי הופך את המנוע לכמעט חדש להבדיל ממנוע מפירוק אשר עבר אי אילו קילומטרים.

• תוכן חדש...