Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועוד שאלה האם נתון זה נלקח בחשבון כשמייצרים רכב, עזבו את זה שאפשר להחליף מנוע...

האם לוקחים בחשבון כמה קילומטרים או שעות עבודה המנוע יעבוד עד אשר ישבוק חיים?

כל זה בהנחה שעושים טיפולים לפי הספר בזמן. בלי יותר מדי השקעה (כגון תוספים ושמנים שעולים מאות שקלים) ובלי הזנחה (שמנים מהשטחים וכ"ו)- הכל סטנדרטי...

תודה

פורסם

למה אתה חושב שיש טיימר מוות על מנוע? זה לא שמכינים אותם ככה שבדיוק יומיים אחרי תקופת האחריות הם מתים.

מנסים לעשות אותם כמה שיותר אמינים, ושני מנועים שיצאו מפס היצור אחד אחרי השני יכולים להיות מאד שונים מבחינת כמה זמן כל אחד שורד.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אם רוב יצרני הרכב נותנים אחריות של 100000 ק"מ למנוע ,המנוע יחיה את הק"מ הנ"ל בקלילות (בשימוש סביר).

כללית מנועי דיזל חיים הרבה יותר ממנועי בנזין.

אבל כדי שלא יאכלו אותי חי:wink: יש מנועי בנזין שיחיו 500000 ק"מ ויש דיזל שיחיו מחצית הק"מ הנ"ל.

יש אפילו סיפור על סיטרואן GSA בישראל שהמנוע שלה עשה בסביבות מליון ק"מ.

היחידים שעובדים לפי שעות ובצורה מדוייקת הם מנועים תעופתיים שבהם אתה מחוייב לבצע אוברול אחרי מספר שעות קבוע (מתנה כמובן לפי היצרן הסוג וכו').

י

פורסם

יצרני רכב לא נוהגים לפרסם את הנתון הזה, אבל הוא כן קיים, ולכל מנוע יש אורך חיים ממוצע מתוכנן.

השאלה שלך כללית מידי, יש הבדל ענק בין מנוע 1000 ס"ק 3 צילינדרים במכונית מיני, לבין מנוע 3 ליטר V6 במכונית מנהלים איכותית.

ככלל, רוב המנועים לא מגיעם לניצול מלא של אורך החיים שלהם, והם נהרסים הרבה לפני הזמן בגלל התחממות, קריעת רצועת טיימינג, קורוזיה עקב שימוש בנוזל קירור לא מתאים, חוסר בטיפול ועוד סיבות כאלו ואחרות.

יש גם את הפאקטור של הזמן.

לא נדיר לראות מנוע (של מונית או רכב קיבוץ למשל) שהגיע ל 500 אלף ק"ם תוך 5 שנים, והוא עדיין תקין.

אותו מנוע, שיסע 10 אלף ק"ם בשנה, סביר להניח, שלא יחזיק מעמד 50 שנה, ויגמר הרבה לפני.

פורסם

זה גם עניין של מזל.

יכול להיות שרכב שיצא מפס הייצור יעשה חצי מליון קילומטר והרכב השני יעשה רק 300K אלף וישבוק חיים.

כמובן שזה קשור גם לאופן הטיפול ברכב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

הבנתי אתכם, אז אם למנוע יש אכן אורך חיים ממוצע מתוכנן, אז מה אורך החיים של מנוע של מכונית משפחתית, 1.6??

ומה אורך החיים של מנוע 3 ליטר V6??? בתנאי שהטיפול בו נעשה על פי ההוראות?

וגם ציינתם פקטור של זמן, כמה זמן, 50 שנים? 60 שנים?

ועוד שאלה- אחרי אובראול למנוע, מה קורה למנוע בעצם? הוא הופך להיות כמו חדש? כמו אחד שיצא מהמפעל? או חוזר למצב שהיה כמה עשרות אלפי קילומטרים לפני האוברול הבא?

תודה

פורסם

מבחינה תאורטית בלי סוף כמובן שהחלקים המתבלים יוחלפו (חגורות טיימינג משאבות מים וכו')

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

אני אתן דוגמה לפי מה שאני יודע.

חיפושית 250.000 ק"מ אך אני בטוח שהתקלות יתחילו כבר ב150.000 ק"מ .

יש לי מרצדס שהייתה מונית ומ89' היא פרטית והיא כבר עברה את 750.000 ואפילו יש סיכוי למיליון ק"מ .(הוחלפו קצת יותר משתי לוחות שעונים כאשר על אחד מהם הורכב על 250-300K והוחלפו מסיבות שלא ברורות ב650.000 ואת האחרון אני החלפתי רק את הספידומטר)

אבל אם שמתם לב לחתימה המנוע כבר נותן סימנים* אבל מפגין אמינות .(התחמם ונסע בלי מים קרוב ל20 ק"מ בלילה מאוד קר לפני שבועיים -בבוקר הוספתי מים סגרתי את הצינור היטב ושלום על ישראל)

נותן סימנים *= אוכל שמן ורועש ומעשן מדי פעם. (אוכל =כל 200 ק"מ חצי ליטר שמן)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני אנסה שוב פעם להסביר את מה שניסיתי להסביר בתגובתי הקודמת.

אורך חיים של מנוע 1.6 ממוצע הוא ארוך מאוד, ניתן בהערכה גסה לומר שזה משהוא בין 300 ל 400 אלף ק"ם.

אבל, בפועל, מכוניות מעטות בלבד מנצלות את זה, עקב אירועים טראומטיים, שציינתי למעלה.

כשאמרתי, שקיים פאקטור של זמן התכוונת לכך :

אם תקנה רכב חדש מהחברה, ותיסע בו כל שנה 100 אלף ק"ם, עם טיפולים מסודרים, יש סיכוי, שתגיע לקילומטרז גבוה מאוד, ללא בעיות.

אבל, אם תעשה כל שנה מעט קילומטרים, נוסף הפאקטור של התיישנות אטמים, צנרת, חיווט חשמלי, וכו'.

יש סיכוי, שאחד מהדברים האלו יגרום לתקלה משמעותית במנוע, שתוביל להשבתתו, בקילומטרז' נמוך יחסית, נמוך בהרבה בהשוואה למקרה הראשון.

לגבי אוברול למנוע - הוא אף פעם לא חוזר למצב חדש, ושום מכונאי לא יכול לבצע את העבודה ברמת הדיוק, הניקיון וההקפדה שקיימת במפעל היצרן.

בתלות ברמת העבודה ובחלקים שהולפו, מנוע משופץ (אחרי אוברול) יכול להגיע למשהוא כמו 40% עד 70% מאורך חיים של מנוע חדש.

פורסם

באוברול מסודר ניתן להגיע לרמות דיוק של אלפיות אם צריך ורמת השרידות של מנועים שעוברים אוברול מבלי לחסוך דבר, שימוש בחלקים מקוריים, והקפדה על נוהלי היצרן, ניקיון ומקצועיות יכול להיות די קרוב למנוע שירד מפס יצור של מפעל.

פורסם
באוברול מסודר ניתן להגיע לרמות דיוק של אלפיות אם צריך ורמת השרידות של מנועים שעוברים אוברול מבלי לחסוך דבר, שימוש בחלקים מקוריים, והקפדה על נוהלי היצרן, ניקיון ומקצועיות יכול להיות די קרוב למנוע שירד מפס יצור של מפעל.

זה נכון בתאוריה, בפועל עבודה כזאות עולה סכומים גבוהים מאוד, לפעמים יותר ממחיר הרכב עצמו, ומעטים מאוד מבצעים אותה. (נראה לי רק בעלים "משוגעים" של מכוניות מיוחדות/נדירות)

אגב, אני חושב, שרק במנוע עם סליבים מתפרקים ניתן להגיע לשיפוץ, שמתקרב ברמתו למנוע חדש.

פורסם

לא מדוייק, אפשר להחליף בלוק מנוע ובוכנות לחדשות במקרה של כשל במנוע ללא שרוולים נתיקים.

כן מדוייק, בעיקר חברות כמו אגד וחברות תחבורה אחרות משקיעות באוברולים יקרים, אך מול מחירי מנועים זה עדיף והעבודה נעשת בצורה מאוד קפדנית והמנועים מחזיקים מעמד זמן רב מאוד (כמובן שגן בגלל תחזוקה קפדנית שמבוססת על שעות מנוע ונהגים מקצועיים).

פורסם

טוב, מנוע, שהוחלף בו בלוק זה כבר לא אותו מנוע, וזה כבר לא שיפוץ, זה הרכבה של מנוע חדש מחלקים.

הכוונה שלי הייתה כמובן למנוע, שנשאר עם בלוק מקורי, שעובר חריטה. לדעתי, בלוק שעבר חריטה + בוכנות אוברסייז לעולם לא יתקרב למנוע חדש מבחינת אורך חיים.

פורסם

זה גם מה שקורה עם הרכבת בוכנות OS, הומסך רק מרכיב חלקים ואת העבודה החשובה והעיקרית עושה בית המלאכה לשיפוץ מנועים. אם עבודת החריטה והליטוש תתבצע מדוייק לא צפויות כלל בעיות עם המנוע.

• תוכן חדש...