Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח להבין משהו... אבא שלי גר בארה"ב והוא בא לביקור.. הוא סיפר לי ששם מחליפים שמן מנוע (אפילו סנטטי מלא ) כל 5000K . אני יודע בארץ יש רכבים שמחליפים כל 30000K . אבא שלי לא האמין לי ואמר שבגלל זה המנועים בארץ לא מחזיקים מעמד. קיבלתי הרבה תשובות לשאלה שלי מכל מיני אנשים שאומרים שיש הבדל בין מזג האוויר בארץ לבין ארה"ב. אני יכול להגיד לכם שיש מקומות בארה"ב שגם חמים כמו הארץ ועדיין מחליפים שמן בפחות ק"מ.

לי אישית יש ניסאן אלמרה ואני מחליף שמן כל 7500 ק"מ במקום כל 15000 ק"מ. השאלה היא האם אבא שלי צודק?

פורסם

שניכם צודקים. בעקרון מסיבות מסורתיות, נהוג בארה"ב להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מבאירופה. האם זה נחוץ? ספק רב.

באירופה, בעיקר משיקולי איכות סביבה (פחות שמן שצריך למחזר) וגם סיבות שיווקיות (קל יותר למכור רכב שצריך טיפול כל 30K ק"מ מאשר כל ק"מ10K) מרווחי הטיפול גדולים יותר. ברור שככל החלפות השמן תכופות יותר כך המנוע יזכה לחיים ארוכים יותר. מצד שני רוב המנועים המטופלים ע"פ הוראות היצרן (ע"פ הגישה האירופאית) יחיו אפילו מאות אלפי קילומטרים.

פורסם

ייתכן שבח"ול זה יוצא יותר זול (משיקולים של חלפים ועבודה).

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בן, לכל רכב ישנו ספר הוראות לטיפולים ואחזקת הרכב אשר נכתב ע"י היצרן בהתאם להוראות המהנדסים.

יש לפעול לפי הוראות היצרן.

אם אתה רוצה להחמיר, אדרבא, בארץ נוטים לעשות ההפך, וזה נקרא לחפף.

זה עד כדי כך פשוט.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

כמו שציין קודמי, בארה''ב זאת מסורת להחליף שמן מנוע כל כמה אלפי ק''מ. המסורת מגיעה מהזמנים בהם שמני מנוע החליפו בתחנת דלק יחד עם תדלוק הרכב :wink:. בדרך כלל תמיד דובר על שמנים זולים מאוד, אין מצב להכריח אמריקאי להשקיע עוד 1$ בשמן יותר איכותי. מאז זה נשאר ככה, מחליפים שמן כל 3,000 מייל.

ישנם עוד סיבות... למשל רכבים אירופאים רובם היום עובדים על חומרי סיכה משמשרי אנרגיה (FE) וגם לחצים של גופים "ירוקים" השפיעו על ממשלות לכונן חוקים כדי להכריח יצרני רכב להאריך מרווחי החלפת שמן מנוע ונוזל קירור. לכן נדרש מאמץ קבוע של יצרנים לעמוד בתקנים חדשים ומחמירים אם הם רוצים לשווק רכבים באירופה.

מכל הסיבות האלה באירופה תדירות החלפת שמנים מגיעה ל-20.000 ק''מ (אצלנו בממוצע 15,0000 ק''מ) ונוזלי קירור אפילו עד ל-200,000 ק''מ או 10 שנים (אצלנו 4 שנים או 100,000 ק''מ בממוצע).

כמו כן ישנו הבדל ביו שמני מנוע אמריקאים לאירופאים גם בתקנים וגם בפורמולה שלהם. באירופה תראה יותר ויותר שמנים בצמיגות נמוכה משמרי אנרגיה/חוסכי דלק.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

GSK צודק. בארה"ב נהוג להחליף שמן לעתים קרובות בגלל שבעבר - לפני למעלה מחמישים שנה - היה בכך יתרון, מפני שאיכות השמן היתה גרועה אז.

אין שום סיבה לנהוג כך עם שמנים חדישים.

הסיבה שבאמריקה ממשיכים לנהוג לפי השיטה המיושנת היא פשוט שבאמריקה לא אוהבים להתחדש בשום נושא. דוגמה פשוטה - רק לפני מספר שנים הם גילו את יתרונות מגדש הטורבו, וגם זאת רק בגלל האסייתים עם ההונדות המוגדשות וכולי. עד אז הם המשיכו בעקשנות להתקין מגדשים (SUPER) מונעי רצועה.

דוגמה דומה - כל הנושא של מסנן פתוח.

דני

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי סונומה 1994, 4.3 ליטר

הרכב משמש אותי לנסיעות פרטיות בלבד (ללא העמסות למיניהן)

אז כל כמה ק"מ אני צריך להחליף שמן +פילטר?

כל 5000 ק"מ ?

או שכל 10000 ק"מ זה מספיק?

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

שלום.

אבא שלך צודק 100%!!!

אני מחליף כול 5000 ק"מ או חצי שנה ולא משנה איזה שמן מהסיבה הפשוטה.

כול שמן נוהג להתחמצן בתוך שישה חודשים או 5000 ק"מ.

הוכך מתוך נסיון של הרבה שנים שתדירות החלפת שמן גבוה היא הבטחה לתוחלת חיים ארוכה למנוע!

רוב "הוראות היצרן" בנושא השמנים הם בדרך כלל גימיק שיווקי טהור בילבד ואין כול קשר לאיכות תפקוד המנוע.

בברכה בני ל.

[להבא נא השתמש בעיצוב ברירת המחדל של הפורום. ניתן לקרוא את דברייך גם אם הם לא מודגשים באדום גדול]

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אהלן בני

יש לך סימוכין מקצועי של גוף כלשהו לקביעתך ?

או הודעה מוסמכת של היצרן או המשווק שזה אכן כפי שאתה קובע ?

האם תיהיה מוכן לנקוב בשם מפורש של יצרן או יבואן שעליהם חלה קביעתך ?

"רוב "הוראות היצרן" בנושא השמנים הם בדרך כלל גימיק שיווקי טהור בילבד ואין כול קשר לאיכות תפקוד המנוע."

=============================================

אז רק בכדי להבין,יש גימיק שווקי ועדיין תפקוד המנוע ממשיך להיות טוב ? או רע? בהנחה שמושכים החלפות שמנים.

פורסם
אני לא מצליח להבין משהו... אבא שלי גר בארה"ב והוא בא לביקור.. הוא סיפר לי ששם מחליפים שמן מנוע (אפילו סנטטי מלא ) כל 5000K . אני יודע בארץ יש רכבים שמחליפים כל 30000K . אבא שלי לא האמין לי ואמר שבגלל זה המנועים בארץ לא מחזיקים מעמד - . קיבלתי הרבה תשובות לשאלה שלי מכל מיני אנשים שאומרים שיש הבדל בין מזג האוויר בארץ לבין ארה"ב. אני יכול להגיד לכם שיש מקומות בארה"ב שגם חמים כמו הארץ ועדיין מחליפים שמן בפחות ק"מ.

לי אישית יש ניסאן אלמרה ואני מחליף שמן כל 7500 ק"מ במקום כל 15000 ק"מ. השאלה היא האם אבא שלי צודק?

שלום,

החלפת שמן מנוע בתדירות גבוהה יותר מאשר הנחיות הייצרן מיותרת ולא כלכלית במיוחד עם שמנים מהדור החדש קרי שמנים סינטטים אשר מתאימים למפרטי הייצרן.

אינני יודע ולא חקרתי את הנושא לעומק בתנאי מעבדה האם החלפת שמן מנוע כול 7500 קילומטר לעומת 15K מה תהייה התרומה המעשית למנוע.

אגן במקרים רבים הנחיות הייצרנים בנושא תדירות החלפת שמן מנוע בארה"ב לעומת ישראל שונה ברכבים מסויימים קרי החלפה מוקדמת יותר.

לדוגמא:

מנועי 1.8L הנחיות הייצרן להחליף שמן מנוע כול 5000 מיילים (8000 קילומטר) בארה"ב.

איזה כייף לי :)

פורסם

האמת נמצאת איפשהו באמצע.

האמריקאיים מאוד מקובעים ו"מרובעים" בדברים הללו, לכן אין לדעת עוד כמה זמן הם ימשיכו בשגרת טיפולים של 5,000 קמ.

עבור מכוניות שנוסעות המון (טנדרונים, מכוניות פרטיות וכד'), זה דיי פסיכי להיכנס כל 5K קמ להחליף שמן ומסנן שמן. יש אנשים שעושים מרחקים כאלה בחודש (!). בנוסף, איכות השמנים כיום הינה מעולה ובתמורה לתוספת נאה של זוזים, מקבלים שמנים באיכות גבוה מאוד שיכולים להחזיק בקלות את ה 15K קמ - ואפילו יותר אם לא מדובר בתנאי נסיעה קיצוניים.

אני יכול לומר שמתוך ניסיון אישי עם רכבי עבודה (ברלינגו\פרטנר) המטופלים בשמן 5W30 או 5W40 במנועי טורבו-דיזל, עם שגרת טיפולים כל 20,000 ק"מ (!!!) כבר ראיתי מכוניות שהגיעו לרף ה 180K ק"מ בפחות משנתיים (!) ללא ש-ו-ם תקלה בטורבו או במנוע. צריכת השמן נותרה זעומה.

מאידך, יצא לי להתקל, פה ושם, במכוניות שטופלו במוסכים חאפרים ובשמנים הרבה פחות איכותיים, בציר של טורבו שהתעקם כתוצאה מחוסר שימון ועוד כהנה וכהנה דוגמאות לטיפול "חפיף" בחומרים זולים.

כיום אני מקפיד על שימוש בשמנים ברמה הרבה יותר טובה ממה שהייתי משתמש קודם לכן באוטו שלי, בעיקר בגלל שאני נוסע יותר ממה שהייתי נוסע בעבר - וגם בגלל שאין לי רצון להתעסק כל שני וחמישי עם החלפות שמנים. ככלל אצבע - למי שמתלבט - אני תמיד אומר ששמן מנוע ומסנן חייבים להחליף לפחות פעם אחת בשנה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

שכחנו עניין אחד חשוב והוא ההיבט הכלכלי, החלפת שמן מנוע במוסך מורשה הייבואן יכולה להגיע ל-250-400 שקלים במידה ומחליפים שמן מנוע המתאים למפרטי הייצרן. כלומר במידה ומחליפים פעמים בשנה שמן מנוע הלקוח צריך להוציא מכיסו כ-500-800 שקלים על החלפת שמן מנוע בלבד .

נניח ולקוח X יחליף שמן מנוע פעמים בשנה ולקוח Y יחליף שמן פעם בשנה כאשר הרכב נסע באותם תנאים, מה נגלה במידה ונחליט לפרק את המנוע לאחר 150K ? האם נווכח שביצועי המנוע שונים ? שחיקה מוגזמת באחד המנועים ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...