Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי מאזדה לאנטיס שנת 2001 LX ,השבוע החלטתי להחליף דיסקיות בלם קידמי לקראת מבחן רישוי קרב ובא,

מיד לאחר ההחלפה וסגירת קליפרים וכול העסק התחלתי לפמפם דוושת בלם על מנת לנפח, ולרוע מזלי ולפי מה שהבנתי ניכנס לי אויר למערכת כיוון שאני מנפח ומנפח ואין התנגדות דוושה,לאחר נסיעת מבחן קצרה הורגש שהרכב כמעט ולא עוצר!

ומכאן אין בניית לחץ כלפי הבוכנות.

למיטב ידיעתי יש בורג שמשחרר אויר מהמערכת בעט טיפול בבלמים.

מה עלי לעשות?

אשמח לתגובות :)

כישלון הוא רק הזדמנות להתחיל מחדש בדרך נבונה יותר:roll:

פורסם

לא יודע מה עשית ואיך עשית, אבל אין שום קשר בין טסט לעובי רפידות כי מה שנבדק זו עוצמת הבלימה של המשאבות.

בתהליך הח' רפידות לא אמור להכנס שום אויר למערכת וכבר בלחיצה השלישית על דוושת הבלם, לאחר הסגירה, הבלמים

אמורים לשוב למקומם ולתפקד כראוי.

משהו לא מורכב כשורה או לחילופין נפגע בתהליך העבודה.

חג שמח

פורסם

בטסט נבדקת עוצמת הבלימה של הגלגלים ולא המשאבות.

אם חסר שמן ברקס במיכל רזרבה אויר יכול לחדור למערכת, חבל שחובבנים מתעסקים עם דברים כאלו ללא ידע בשיט על איך העסק מורכב או עובד.

פורסם

מסכים איתך,לגבי עוצמת בלימה פשוט הרפידות כבר הגיעו כמעט לחריטת צלחות אז החלטתי להחליפן

וד"א חובב אני לא , אני עובד כמכונאי רכב במוסך איווקו בחולון אז הסר ספק מחוסר נסיון או משהו שכזה

פשוט עוד לא ניתקלתי בעיניין שכזה,הרפידות הורכבו כראוי עם שיחרור קליפרים,

שמן ברקס היה תמיד קצת מתחת לMAX, אחרי ההרכבה עלה המפלס חזרה לMAX ועם הפמפום של הדוושה ללא תגובה

ולא מתקשת.

ישנן עוד עצות לגבי התקלה הזו? אשמח לדעת...

פורסם
בטסט נבדקת עוצמת הבלימה של הגלגלים ולא המשאבות.

אז למה כשנכשלים בטסט על בלימה חלשה בסרן אחורי לדוגמא, מחליפים משאבות אופן נוזלות, וסת בלימה נוזל ולא גלגלים ?:roflmao:

YANIR - אני בטוח ששכחת משהו או עשית משהו לא כשורה. אולי בצד אחד מורכבת רק רפידה אחת או שאחת נפלה ואז מהלך הדוושה ארוך יותר.

פורסם

איך אומרים בימינו הכול יכול להיות, בכול אופן אני אפרק שוב גלגלים יבדוק רפידות יושבות כראוי

למרות שהגלגל לא חזר למקומו לפני הבדיקה הזו,בכול מקרה תודה.

ואני מבין שאתה שולל אפשרות חדירת אויר למערכת?ויכולה להיות גם כן למרות שמיכל נוזל הבלמים היה כמעט מלא אז אני לא מאמין שניכנס אויר

פורסם
אז למה כשנכשלים בטסט על בלימה חלשה בסרן אחורי לדוגמא, מחליפים משאבות אופן נוזלות, וסת בלימה נוזל ולא גלגלים ?:roflmao:

עשית סלט אמיתי, בבדיקת רישוי שנתית נבדקת כוח הבלימה של האופנים (הגלגלים) ביחס למשקל הרכב ובין צד לצד וזה לא ממש משנה מה גרם לכך, משאבות או מנגנון מכני של בלם היד, אם יש בעה זה אומר לפי ההנחה שלך שהמשאבה לא תקינה? ברור לך כעת שלא.

פורסם

כעת וגם בהתחלה היה ברור שאין קשר למשאבה. אמרתי באופן כללי, בתחילת השרשור, שגם עם הרפידות הגמורות הוא היה עובר טסט.

כי מה שנבדק זה כוח הלחיצה שלהן על האופן. ומה לוחץ אותן על האופן ? משאבות אופן, משאבות קליפר ומשאבה מרכזית.

הן מספקות את הלחץ, לא "הגלגלים". בואו נהיה מקצועיים.

עכשיו הוא בטוח לא יעבור טסט, עד שיסדר את הבלאגן שנוצר, מפני שאין עוצמת בלימה מספקת.

פורסם

אתה שוב טועה, מתווכח על עובדות מוצקות וזה מתחיל להיות מתיש! מה שנבדק זה כוח הבלימה בגלגלים. הרי היית פעם במכון רישוי, ראית איזה מכשיר שמתחבר למשאבה ובודק את הלחץ שלה? ומה עם בלם היד, האם כוח הבלימה של מערכת זו קשור למשאבה?

ואם יש קליפר תפוס, כוח הבלימה במשאבה יכול להיות מצויין ועדיין הבלימה תהיה לקוייה.

לגבי החלפת רפידות לפי טסט אני מסכים, זה לא קשור, רפידות שחוקות יעצרו מספיק טוב כדי לעבור את הבדיקה.

פורסם

אם לא היה חסר שמן בלמים במיכל מעל המשאבה ולא פתחת ונטיל ניקוז אין סיבה שיכנס אויר למערכת.

בדוק נזק לצינורות שמתחברות לקאליפר, אולי נסדקו במהלך העבודת ההחלפה ונכנס אויר.

אני מקווה שלא פימפמת כמו במשאית ואז הרסת את המשאבה המרכזית, כבר ראיתי מישהו עם רגל כבדה מפמפם והורס במו רגליו.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

לכל דבר יש סיבה הגיונית , אתה צריך לעבור על כל המכלולים לאט ובהיגיון ואני בטוח שתמצא את התשובה .

פורסם

בגלגלים הקדמיים ליד המשאבות ברקס יש בורג קטן שנקרא פטמה אתה צריך עוד אדם שיעזור לך בזה אתה צריך לבקש ממנו שיישב ברכב ויינפח את הברקסים הוא נותן שלושה לחיצות על הברקס ומחזיק את הדוושה לחוצה בזמן הזה אתה פותח את הפטמה אתה ממשיך ככה עד שלא יוצא יותר אויר ומתחיל לצאת שמן ברקס אתה עושה ככה בשתי הצדדים זה אמור לפתור לך את הבעיה

היא סוחפת ומושכת אותי לאהבה

כל כוכב שבשמיים אספור למענה

רק אותה אני דמיינתי

ומכל אחת בחרתי לעטוף עוד מתנה

*~*מט!רף לאה2ה*~*

מוקדש למכונית חלומותיי

פורסם

יכול להיות שהמשאבה המרכזית נהרסה כי פימפמת והגעת לסוף של מהלך הדוושה.

פתח את פקק המילוי נוזל בלמים, בקש ממישהו שילחץ על דוושת הבלם, ואתה תסתכל על מפלס הנוזל בלמים תוך כדי שמישהו לוחץ על הדוושה, אם המפלס עולה תוך כדי הלחיצה אז הלחץ חוזר למיכל, כי הגומיה של המשאבה התהפכה.

• תוכן חדש...