Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי כל הניירת, הרשיון האחרון שלא שולם הוא מה-28/10/09 והסכום בו עומד על 3,800 ש"ח כולל פיגורים.

השכן ערך בירור ועד ה-14/6/10 התשלום הוא 4,180 לדבריו.

סיאט או פורש, אין ברכב הזה שום דבר מיוחד מלבד האופן בו שמרו עליו, ואולי העובדה שהוא יחסית נדיר במחוזותינו. אה, וזה שהוא יד ראשונה מרופא :lol:

כשאמרתי "גריטה" לא התכוונתי לתכנית הממשלתית אלא למסירתו למגרש מכוניות/סוחרי ברזל וכיו"ב. נכון שב-4000 ש"ח אפשר למצוא רכב טוב יותר לשימוש יום-יומי, ולכן אני לא מצפה שעשרות אנשים יקפצו על ה-"מציאה". אם במקרה יימצא מישהו שיש לו איפה להעמיד את הרכב עד שיהיה אספנות, או לחלופין מעוניין להחזירו לכביש ולהשתמש בו כרכב לכל דבר, זה יהיה עדיף מבחינתי.

אני לא יודע כמה מלגות מסתובבות כרגע בארץ, אבל ביד2 מוצעת רק אחת למכירה. יכול להיות שעוד 7 שנים היא תהיה באמת בין היחידות שיישארו, ואז יהיה לה ערך כפריט ייחודי (לא ערך כספי אמנם...).

אני בטוח שלכל הפחות בעל מלגה אחר יוכל לעשות בה שימוש מועיל, אז אם מישהו מכיר... בבקשה.

• תגובות 4.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום היתי במגרש גריטה בקריות בדיוק קיבלו שם סיאט איביזה SXI כולל כל התוספות . יש שם חיפושית שנת 69 ניראת טוב עדין לא הורידו אותה מהכביש אבל דורשים עליה 6000 שח

פורסם

גם לי היה שכן חביב עם סיאט מלאגה 86', יד ראשונה, 80K ק"מ.

נמכרה בסופו של יום לפרחח, לאחר שבעל הרכב הגיע לגיל בו לא יכל לנהוג.

משכנתא זה קל

פורסם
אתם לא שמים לב לפרט חשוב

זו לא סיאט, זה פורש!

המנועים האלה היו באיזה שיתוף פעולה הזוי עם פורש, וזה עלה לסיאט הרבה כסף כי פורש תבעו אותם בסוף.

למרות זאת, כל זה לא משנה את העובדה שעל המנוע כתוב System Porsche.

בקיצור, למסירה, פורש מלגה שנת 87.

דניאל.

אין חברה שנקראת פורש אלא פורשה.

מנועי האיביזה, המאלגה והרונדה פותחו ע"י פורשה הגרמנית בהתאם למפרט שהעבירו אליהם הספרדים.

המנועים היו בנפח 1.2 עם 63 כ"ס או 1.5 עם 85 כ"ס.

בשנת 88' הוצגה הגירסה המוזרקת של מנוע ה 1.5 שהיה לה הספק של 100 כ"ס, ובשנת 89' עלה הספקו של מנוע ה 1.5 ל 90 כ"ס.

ההסכם עם פורשה הגרמנית כלל תשלום תמלוגים עבור כל מכונית שיוצרה, אך סיאט חרגה ממהסכם והדביקה סטיקר על כל מכונית שיוצרה, מה שהביא לתביעה מצד פורשה.

סה"כ המנועים הללו היו טובים למדי, גם אם לא ספורטיביים, כמצופה מהשם פורשה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפי דעתי, המכונית לפי התמונות במצב לא פחות ממדהים.

אני זוכר שבתקופתי היו המון על הכבישים, יצא לי גם לנהוג,נוסע מצויין וסוחב נהדר, אני לא מבין איך המכוניות האלה פשוט לא קיימות יותר, הם נכחדו, לא יאומן!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מדהימה, מקווה מאוד שמישהו יקח אותה וישמור אותה עד לאספנות.

אגב, שימו לב, שאת הסיאט מלאגה עוד אפשר לראות נוסעת פה ושם, בזמן שאת המקבילה שלה - פיאט רגאטה, שנחשבה בזמנה איכותית יותר כבר לא רואים בכלל.

נ.ב. - לפני כמה חודשים אני פירסמתי כאן למסירה רכב שנת 86, שעמד שנתיים, במצב פחות טוב מזה, ועם חוב של 2600 ש"ח למשרד הרישוי.

הרכב נמסר (לא פיזית) תוך 30 דקות מרגע פירסום המודעה.

פורסם
אין חברה שנקראת פורש אלא פורשה.

מנועי האיביזה, המאלגה והרונדה פותחו ע"י פורשה הגרמנית בהתאם למפרט שהעבירו אליהם הספרדים.

המנועים היו בנפח 1.2 עם 63 כ"ס או 1.5 עם 85 כ"ס.

בשנת 88' הוצגה הגירסה המוזרקת של מנוע ה 1.5 שהיה לה הספק של 100 כ"ס, ובשנת 89' עלה הספקו של מנוע ה 1.5 ל 90 כ"ס.

ההסכם עם פורשה הגרמנית כלל תשלום תמלוגים עבור כל מכונית שיוצרה, אך סיאט חרגה ממהסכם והדביקה סטיקר על כל מכונית שיוצרה, מה שהביא לתביעה מצד פורשה.

המנועים של הסיאט מעולם לא תוכננו להיות ספורטביים, פורשה או לא.

הרכב תוכנן כרכב משפחתי בינוני הממותג מתחת למקבילות הארופאיות,

בסיאט ידעו שללא דחיפה אדירה מחברה מוכרת אין להם מה לחפש במגרש של הגדולים,

ולכן קיוו שהשם פורשה על המנוע יעשה את שלו בין חובבי ההגה, ואולי ישכנע מישהו לקנות אותה.

ודי הצליח להם אם גם לאחר כמה עשורים עדיין נוצר באזז סביב "מנוע הפורשה" של סיאט...

הבעייה העיקרית של הסיאט היתה באיכות יצור החלקים הפנימיים, תיכנון מיושן,

ומערכת בולמים מיושנת שלא עמדה במבחן הזמן, וכבר בשנת יצורה נחשבה למיושנת,

ולא עמדה בסטרנדט הרגיל, הרכב סבל מתת הגוי ואחיזת כביש מתחת לממוצע,

ונהנתה רק ממחיר אטרקטיבי, לשנים צמחה סיאט והצליחה להוציא תחת כנפיה מס' יצירות

נהדרות החל מעיצוב ספרדי נועז, דרך פרוסום שווה עין (ילדה רעה מבית טוב....)

ודרך הלאון קופרה האגדית שמכה היום שוק על ירך את דגמי הספורט של סובארו,

וההרגשה שלי שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה בספרד-צ'או-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לא הבנתי את ענין הסטיקר?

חן.

פורסם

בהסכם עם פורשה היה כתוב, שלא יהיה שום איזכור חיצוני של השם "פורשה" על רכבי סיאט.

מותר היה לסיאט להטביע את הלוגו של פורשה על מכסה שסתומים, אבל זה כמובן לא חיצוני, ורק בעל הרכב ומכונאים היו רואים את זה ולא אנשים, שמסתוביבים ליד הרכב.

הסטיקר שהם הדביקו היה נראה לעיני כולם, ובזה הם הפרו את ההסכם.

פורסם

לפני כחודש הציעו לי דווקא פיאט רגאטה במצב לא פחות טוב מזה, אם לא יותר- גם כן בחינם, ואף עם רישיונות מופקדים. אני לא לקחתי, כי אין לי לא מקום, לא זמן ולא כסף להשקיע במשהו, שאני לא ממש מתעניין בו- אבל מיד העברתי מידע לחבר פורום אחר, שאוהב פיאטים. ככל הנראה לא עשה עם זה כלום, וסביר להניח, שהאוטו הלך בסופו של דבר לפרוק...:-(

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לפני כחודש הציעו לי דווקא פיאט רגאטה במצב לא פחות טוב מזה, אם לא יותר- גם כן בחינם, ואף עם רישיונות מופקדים. אני לא לקחתי, כי אין לי לא מקום, לא זמן ולא כסף להשקיע במשהו, שאני לא ממש מתעניין בו- אבל מיד העברתי מידע לחבר פורום אחר, שאוהב פיאטים. ככל הנראה לא עשה עם זה כלום, וסביר להניח, שהאוטו הלך בסופו של דבר לפרוק...:-(

האם במקרה זה רגאטה שנת 86 כחולה מר"ג?? מה הבעיה באוטו?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

לפני כשעה הגיע אלי בחור לעבודה שחיפש את הגריטה ישר יצאתי החוצה לראות מה כבר הוא הולך ליגרוט ,נתגלתה לעיניי אופל אסקונה שנת 86 יד ראשונה עם 100000 ק"מ גיר רגיל צבע עדין מקורי . חבל שהוא הוריד אותה כבר מהכביש

פורסם

גינאדי מכיוון שאני החבר שאוהב פיאטים ואכן מסרת לי מידע על הרכב הנ"ל

לאחר ששוחחתי עם בעל הרכב הבנתי שצריך אישור מעבדת טכניון להחזיר את הרכב לכביש או לחלופין לחכות עד שהרכב יהיה מעל 30 שנה.

מכיוון שממש אין לי זמן לכל סיפור המעבדה וויתרתי על הענין.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
אתה מעונין לרכוש את האוטו?במידה ולא אז מה אכפת לך כמה הוא דורש עכשיו

אתה ראית את האוטו בכלל?

סתם מנסה להבין מה עובר בראשו של אדם, שמנסה כבר יותר משנה למכור רכב, בסכום מסויים, לא מצליח, משקיע בו עוד סכום כסף ודורש יותר. באמת מתוך כוונה כנה להבין את ההגיון.דעתי האישית היא, מי שמנסה למכור משהו במשך מספר חודשים או יותר אז אחד משתיים: או שהוא לא באמת רוצה למכור אלא מנסה לראות כמה יוכל לקבל בשבילו וכך להעריך את שווי "נכסיו" או שהפריט הנמכר לא שווה את המחיר שדורשים עליו.:idea:

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
גינאדי מכיוון שאני החבר שאוהב פיאטים ואכן מסרת לי מידע על הרכב הנ"ל

לאחר ששוחחתי עם בעל הרכב הבנתי שצריך אישור מעבדת טכניון להחזיר את הרכב לכביש או לחלופין לחכות עד שהרכב יהיה מעל 30 שנה.

מכיוון שממש אין לי זמן לכל סיפור המעבדה וויתרתי על הענין.

יש לך מושג, מה עשה בסוף עם האוטו- כי מאז לא דיברתי איתו...:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...