Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני שלושה שבועות רכשתי C5 2005 צורה חדשה (אל תדאגו, לא מחליף ולא מוכר את הקסארה :) )

האוטו כיף לא נורמלי, נוח , הרבה גאדגטים , ומנוע נהדר (2.0 145 כ"ס RFJ )

הגיר מקלקל לי את החוויה, אבל נו טוב.

האוטו עשה 80K. המכונאי שלי - עובד במוסך מורשה כבר 10 שנים ,משפץ גירים ומנועים (אך לא AL4) אמר לי לא להקשיב להמלצות היצרן, ולהחליף שמן גיר כל 50K. שמן גיר מקורי בלבד, דומה לשמן מנוע במחיר מאוד גבוהה.

השאלה היא - ללכת עם ההמלצה ולהחליף למרות שלא נדלקת שום נורה\הודעה בצג הרכב, או לחכות?

בנוסף נאמר לי שנצטרך להחליף 2 ליטר כל 1000 ק"מ , כי נשאר כמות מסוימת בגיר

פורסם

חבר'ה, קצת הבנת הנקרא. מי אמר שתהיה בעיה? מי אמר שיש עכשיו בעיה? הבחור רוצה לבצע טיפול מונע.

אני עשיתי זאת בזמנו בקסארה שלי, ב- 53000 ק"מ, לתדהמתו של המוסכניק שלי שלא הבין מדוע אבל ביצע כי התעקשתי. מאז הגיר אצלי עבד חלק ומעולם לא זימזם או השמיע רחש. אני מבין את ההיגיון שלך בנושא זה, אבל בכנות, אני לא יודע אם לא "עברת כבר את המכסה" או "איחרת" אם לאוטו יש כבר 80000 ק"מ. אולי בקילומטראז' שכזה השמן כבר צבר יותר מדי חלקיקים? בכול זאת מדובר בהבדל של 30000 ק"מ. אולי יש פורומים בנושא בחו"ל שתוכל להתייעץ איתם?

פורסם

צרפתיות אוהבות שמחליפים להם שמן מידי פעם.

מומלץ להחליף שמן גיר כול 3 שנים לפחות ככה נאמר לי על-ידי המוסכניק שלי.

פורסם

אני החלפתי (במודל 2002) כשהיא היתה ב 65,000 בערך.

אחרי ההחלפה היתה לי הרגשה שהעברה חלקה יותר (בעיקר בהורדת הילוכים), אבל אני לא בטוח שזה לא פסיכולוגי.

עכשיו ב 135,000 יש לי התלבטות אם לעשות החלפה שוב.

אריאל

פורסם

אני מזכיר - למי ששאל , אין שום תקלה בגיר נכון לעכשיו טפו טפו טפו ועוד פעם טפו

העניין הוא , שהוראות היצרן אומרות לבדוק ולהוסיף שמן כל 60K , אך לא להחליף

בקריאה בהרבה פורמים , הבנתי שכדאי להחליף וגם המכונאי שלי אמר שכדאי מאוד להחליף מהר שמן

השאלה היא, האם מישהו פה עם AL4 החליף, באיזה ק"מ , ומה התוצאות.? אגב איך השמן נראה אצלכם לאחר ההחלפה ?

• תוכן חדש...