Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תל אביבים - זו העיר שלכם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גימיקים שכאלה עולים כסף, זאת הסיבה שמשלמים הרבה כסף לועד כל חודש, שלא לדבר על אפשרות שהמתקנים האלה ידרשו תיקון באחד הימים מה שיעלה עוד כסף, ובעצם אף אחד לא משתמש בזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. אלו לא גימיקים, זה מאוד נחמד שיש בריכה/סאונה/חדר כושר לא תאמין כמה כן משתמשים, כשיש ילדים.

2. התענוג עולה כמה מאות ש"ח בחודש

3. הכסף לא הולך "לוועד" אלא לתחזוקה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו שאמר ידידי לפניי, התשלום לחברת האחזקה הינו שולי,אצלי מדובר על 200$ בחודש,כך שזה לא נורא.

זה נחמד שיש את המתקנים האלה בעיקר כשיש אורחים או כשיש באמת ילדים,כי זה מעיין דרך קלה לתת פעילות בלי צורך להתחיל לחשוב מה לעשות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

התשלום לועד הוא לצורך תשלום תחזוקת הבניין ושאר האטרקציות שיש בו.

כשמשלמים היום 300 ש"ח לוועד כל חודש וזה לא כולל שום תוספת ממה שהזכירו פה, אני לא רוצה לחשוב מה היה התשלום כשיש את התוספות האלה. אני אישית לא היתי רוצה לשלם 500 ש"ח ומעלה על הדברים האלה.

אני לא יודע כמה אתה מרוויח כל חודש, אבל 200 דולר זה סכום רציני ביותר בשביל האדם הרגיל.

in the face

with a chair

פורסם

זה לא עניין של כמה אני מרוויח בחודש,אבל כשאתה שוכר דירה ומשלם 3000$ בחודש (זה מה שאני משלם),אז עוד 200$ תשלום לחברת האחזקה זה תשלום שולי.

בארץ אני בטוח שהתשלום לא יהיה באותו סדר גודל,מהסיבה שאין הרבה דירות לשכור במחיר של 3000$ (ואני מדבר על דירה,לא על וילה),ומעבר לזה, אל תשכח שבארץ אין הרבה בניינים עם כל כך הרבה דיירים- בבניין שלי כרגע יש 192 דירות,כך שגם האחזקה השוטפת מאוד אינטנסיבית,ובכלל פה בהונג קונג פריקים של נקיון,אז בכל בוקר שוטפים פה את רחבת הכיכר שבין 3 הביניינים (לא שזו איזו מדרכה,זה פאקינג כביש!) וכל הזמן עסוקים פה בתיקונים ובשיפוצים,כך שהאחזקה פה אינטסיבית בטירוף.

בארץ אני לא מאמין שזה יגיע לרמות כאלה,וטוב שכך,זה פשוט הגזמה.

פורסם

אני משלם פחות מ100 דולר מסי ועד אם נשווה את זה לחו"ל ונדבר בדולרים.(יש חברת ניהול שמתחזקת את הבניין)

בשורה התחתונה, כיום משלמים מעל 300 שקל מסי ועד גם בבניינים רגילים לחלוטין שאין בהם שום "גימיקים"

מבחינתי, מספיק שחסכתי מנוי למכון כושר, וזה כבר מכסה מעל ומעבר.... שלא לדבר על הדברים האחרים כמו:

שומר 24 שעות שחוץ מלשבת גם עושה פטרול בחניון התת קרקעי בלילה וביום.

מנקה כל יום בבניין (לא פעם בשבוע) , תאורה קבועה בבניין פנימית (24 שעות) וחיצונית (בחשכה) ,

תחזוקה שוטפת לכל המתקנים השונים(שכחתי לציין שיש גם אולם אירועים בבניין לשימוש הדיירים, ג'ימבורי מאוד לילדים כוללת מתקנים ומשחקים ,חדר פינג פונג וזה בנוסף לחדר הכושר ואולם הסנוקר שציינתי קודם לכן. (כל החדרים ממוזגים כמובן ובמכון כושר יש טלויזיה בכבלים)

במקרה שלי מדובר בקומפלקס של 4 בניינים שבנויים בצורה מיוחדת וכל האטרקציות משותפות להם, עם זאת אין בכלל עומס וכמעט לא רואים אנשים משתמשים במתקנים הללו.

הבניינים לא גבוהים (6 קומות בסה"כ) ככה שיש בקומפלקס הזה פחות מ50 דירות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אולי אתה משלם מעל 300 ש"ח ועד. אני משלם 140 על בנין בן 4 קומות (8 דיירים) עם מעלית, חצר גדולה עם דשא ורחבה מרוצפת וחנייה פרטית לכל דייר והבניין מתוחזק בצורה מושלמת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי,מסכים איתך שיש בניינים שמשלמים בהם סכום נמוך לועד,אבל זה תלוי בהרבה גורמים (מיקום,גודל בניין,רמת תחזוקה,בניין חדש\ישן וכו').

אחי גר בראשל"צ בבניין חדש,בלי שום מתקנים מיוחדים (חצר דשא עם פרחים וזהו),והם משלמים בסביבות 250 שקל לחודש, כי זה בניין חדש ורוצים לתחזק אותו בקפדנות כדי לשמור עליו.

לעומת זאת,אחי השני גר במרחק 2 דקות נסיעה משם,בבניין ישן,ומשלם 150 שקל ועד בית.

פורסם

אני גר בבנין בן 10 כשכל הדיירים הם הדיירים המקוריים שקנו את הדירות מהקבלן. יש לנו מנקה 3 פעמים בשבוע, גנן פעמיים בחודש והבניין מתוחזק כמו בית מרקחת (כולל צביעת חדר מדרגות פעם בשנה ללא גביית כספים נוספים). אנחנו גם רק 2 דיירים בקומה שזה מייקר את האחזקה (את נותני השירות למעלית לא מעניין כמה דיירים יש בבנין אלא כמה נקודות עצירה יש למעלית).

מה שכן, מי שמתחזק אותו זה ועד ולא חברת ניהול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סכום התשלום לוועד לא תלוי באופן ישיר רק בגיל הבניין, כי דווקא בבניינים ישנים הפוטנציאל לתקלות (מעלית למשל) הוא גבוה יותר ויקר יותר. כמובן שזה תלוי גם במיקום של הבניין, כי בישראל בעלי המקצוע ממציאים מחירים גם לפי הרמה הסוציו-אקונומית שהם רואים בשטח. רק לצורך השוואה: אצלנו יש 5 קומות בבניין, 2 דיירים בלבד בכל קומה (סה"כ 12 משפחות כולל דירות גן) וכל דייר משלם 180 שח. זה כולל את הגנן (יש גינה בחזית הבניין וגם מאחור), מנקה (לפחות פעמיים בשבוע), ביטוחים ותיקונים שוטפים. הבניין מתוחזק כראוי כולל חדר האשפה שנמצא מחוץ לבניין.

הסכומים השיקליים והדולריים שהציגו פה חלק מהמשתתפים הם לא נקודה טובה להשוואה. את הסכום עליו דיברתם צריך להשוות מול השכר היומי של עובד ממוצע במדינה ובאיזור בו אתם נמצאים.

דוגמא מהשרוול: אם פועל ממוצע מרוויח 10 שקלים ליום (נטו) והתשלום החודשי לוועד הבית מסתכם ב 7 שקלים - ולעומתו פועל ממוצע בחו"ל מרוויח 20 דולר ביום אבל משלם 25 דולר לחודש על תשלום וועד הבית, איך שלא תסתכל על זה - הוא משלם יותר ממך.

בניגוד גמור לכל מה שנאמר, בתחום הזה גם לא חסרות גנבות :idea: וזו נקודה למחשבה לכל מי שחושב שהוא משלם הרבה - כדאי שידרוש מוועד הבית את ספר התקבולים והחשבונות של הבניין בשביל לראות אם יש התאמה. אל תתפלאו אם וועד הבית מסרב לשתף אתכם במידע הזה.... :idea::idea::idea::idea:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני משלם פחות מ100 דולר מסי ועד אם נשווה את זה לחו"ל ונדבר בדולרים.(יש חברת ניהול שמתחזקת את הבניין)

בשורה התחתונה, כיום משלמים מעל 300 שקל מסי ועד גם בבניינים רגילים לחלוטין שאין בהם שום "גימיקים"

מבחינתי, מספיק שחסכתי מנוי למכון כושר, וזה כבר מכסה מעל ומעבר.... שלא לדבר על הדברים האחרים כמו:

שומר 24 שעות שחוץ מלשבת גם עושה פטרול בחניון התת קרקעי בלילה וביום.

מנקה כל יום בבניין (לא פעם בשבוע) , תאורה קבועה בבניין פנימית (24 שעות) וחיצונית (בחשכה) ,

תחזוקה שוטפת לכל המתקנים השונים(שכחתי לציין שיש גם אולם אירועים בבניין לשימוש הדיירים, ג'ימבורי מאוד לילדים כוללת מתקנים ומשחקים ,חדר פינג פונג וזה בנוסף לחדר הכושר ואולם הסנוקר שציינתי קודם לכן. (כל החדרים ממוזגים כמובן ובמכון כושר יש טלויזיה בכבלים)

במקרה שלי מדובר בקומפלקס של 4 בניינים שבנויים בצורה מיוחדת וכל האטרקציות משותפות להם, עם זאת אין בכלל עומס וכמעט לא רואים אנשים משתמשים במתקנים הללו.

הבניינים לא גבוהים (6 קומות בסה"כ) ככה שיש בקומפלקס הזה פחות מ50 דירות.

פינג-פונג !!!

יאללה קניתי, איפה נרשמים?

פורסם

כמה אלפים טובים ואני לא בטוח שכדאי לקנות כזה דבר יד 2

בשביל להוביל שולחן סנוקר לרוב יש צורך בפרוק שלו ואז הרכבה מחדש ואני לא יודע עד כמה כלכלית זה משתלם ומה יהיה מצב השולחן לאחר ההרכבה.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...