Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תל אביבים - זו העיר שלכם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תלך לפרוייקטים החדשים שנבנים בבת ים באיזור הים ותראה כמה צפונבונים פלצנים עברו לגור בבת ים.

גם הם פעם אמרו כמוך "רחמנא ליצלן", עד שהם פתחו את העיניים והבינו את ההזדמנות, הן מבחינה כלכלית (בת ים נחשבת היום לאחת הערים הכי טובות להשקעה) והן מבחינת מערכת חינוך (כיום הטובה בארץ עם מודלים שהועתקו ממנה לעוד כ-50 ערים אחרות) והן מבחינת הנגישות הנוחה לכל מקום.

אז במקום להתנשא תפקח גם אתה את העיניים,ותראה שגם אם יתהפך העולם, תל אביב לעולם לא תשתווה ליתר ערי הפרפריה במחירי הדירות (ואל תשווה לי דירת 3 חדרים בבניין בן 80 שנה בסימטה בדרום תל אביב לבניין בן 10 שנים,קו ראשון למים בבת ים).

תל אביב יקרה בצורה חסרת פרופורציות,בטח ובטח ביחס לתמורה שהיא נותנת.

אתה יכול להשאר בבועה שלך,אבל המון אחרים כבר הבינו שהבועה של תל אביב התנפצה, אין כבר הצדקה לשלם כל כך יקר על דירות מזופטות,כשאפשר פשוט לצאת לערי הפריפריה ולקנות דירה יותר חדישה בחצי מחיר.

אני באמת ממליץ לך לבדוק את הפרוייקטים החדשים בבת ים לאורך הים, תופתע לגלות כמה רוכשי דירות שם היו תושבי איזור השרון (הרצליה,רעננה,הוד השרון) וכמה מהם תושבי ת"א לשעבר.

תשמע ידידי הבת ימי (וגם איציק החאפר) , אני בכלל לא מדבר על דירות ישנות זה לא בא בחשבון.

מכיוון שאתם חיים על פי סטיגמות , אני אחשוף קצת ואספר :

קניתי לאחרונה דירת 3 חדרים (כחדשה) בבניין מפואר בצפון תל אביב בן 5 שנים, עם חניה תת קרקעית, מחסן, מכון כושר, חדר סנוקר,שומר 24 שעות ביממה, 2 מרפסות,ריצוף שיש וסטנדרט בניה גבוה ביותר, במחיר משמעותית נמוך מהמחיר שאיציק נקב כאן בשרשור הזה. (לקחתי משכנתא ל25 שנה אבל זאת כבר בעיה שלי)

אז איך אני בשבילך? רוצה לראות את החוזה?

מה תקנה עם הסכום הזה בבת ים? גם 3 חדרים. איפה ההשקעה תשמור על עצמה באופן אבסולוטי? (כבר היום הדירה שווה איזה 100 אלף דולר יותר). איפה רמת האוכלוסיה גבוהה יותר? איפה רמת החיים גבוהה יותר? איפה החינוך יותר טוב? איפה רמת הפשיעה נמוכה יותר? אתה בטוח שתמצא בבת ים בניינים ברמה כזאת במחיר הזה?

מה תקנה עם הסכום הזה בנתניה, הרצליה, ראשון, הוד השרון, כפר סבא , וכו'? ... גם 3 חדרים אבל בבניין סטנדרטי.

מה תקנה עם הסכום הזה בפ"ת ? 4 חדרים.

זה הכל.

רוצה לגור בבת ים - סבבה. רק אל תספר סיפורים על תל אביב שאתה לא מבין בהם ולא יודע על מה אתה מדבר ,

כי אני חרשתי את השוק במשך חצי שנה ולא פסלתי מראש מגורים באף עיר (חוץ מפתח תקווה) ויודע בדיוק על מה אני מדבר.

בסוף הגעתי למסקנה הנחרצת איפה אני מקבל עלות/תועלת גבוהה ביותר.

תאמין לי שאני הייתי מהמתנגדים והשונאים הגדולים ביותר של תל אביב, אני גרתי כל חיי בנתניה, אבל מסתבר שאתה יכול לקבל יותר עבור הכסף שלך, אז למה בעצם לא לעשות את זה?

ובקשר ל300 אלף ש"ח איציק, זאת היתה סתם דוגמא. ברור לך שאני וגם אתה לא אנשים שיכולים לבוא ולקנות דירה במזומן, אלא מתחייבים למשכנתא לאורך 20-25 שנה, לכן כדאי גם לשמור על ערך הנכס, כלומר לקנות דירה במיקום אופטימלי. אני לצורך העניין כבר כיסיתי את ההפרש בין הדירה שלי לבין דירה דומה בפתח תקווה, באמצעות עליית ערך שקרתה בחצי השנה האחרונה.

ברור שבעלי הדירות בתל אביב מנפחים את המחירים ומזינים בזה את התקשורת, בדיוק כמו חלק מבעלי הרכבים בפורום שנוסעים בסוג מסויים של רכב, וגורמים לאנשים לחשוב שהוא נסחר ברמת מחיר מסויימת,

אבל בסופו של דבר, בשורה התחתונה, בשני המקרים : מה שחשוב זה כמה בסופו של דבר סוגרים בתכלס.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אייל ממה עשויים הקירות הפנימיים בתוך הדירה?

בשנים האחרונות בצפון ת"א עברו לקירות גבס מה שמוזיל משמעותית את עלות הדירה ולכן יכול להיות מצב שהמחיר של דירה בצפון ת"א יהיה דומה לזה של דירה בבת ים, והפשרה פה היא על סוג של בניה. אגב כבר לא משתמשים בריצוף שיש אלא דמוי שיש שלא סופח אליו נוזלים וכתמים שונים, זה גם כן מוזיל עלויות לידע כללי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תגיד לי, אתה צוחק עליי?

מן הסתם בלוקים.

שיש אמיתי. (שדורש תחזוקה מיוחדת לצערי)

אבן קיסר במטבח ומטבח בסטנדרט גבוה מאוד.

כלים סניטריים מהרמה הגבוהה ביותר תוצרת איטליה.

חלונות ותריסים של קליל מהסדרות היוקרתיות ביותר. (חלונות כפולים לבידוד אופטימלי)

מיזוג מרכזי אינטגרלי

עוד משהו?

דרך אגב, אף אחד לא בונה קירות מגבס.

מה שעושים זה במקום לעשות טיח, שמים גבס.

יש מחסור רציני בטייחים בענף (ואני רציני), מה שמאוד מייקר את הנושא הזה,

ולכן הכי זול ופשוט לשים פלטות של גבס על הקירות (שעשויים מבלוקים)

מסכים איתך שזה זוועה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תאמין לי שהיתי בבתים בצפון ת"א והקירות בתוך הבתים היו גבס עם בידוד נגד רעשים שלא ישמעו בלילה קולות של סרט פורנו מתוך החדר.

השיש היה לא אמיתי אלא משהו דומה ובקיצור היו שם עוד הרבה דברים שהוזילו עלויות בניה. אבל העיקר זה שגר שם השוויץ שהוא גר בבניין עם טל מן ובייגה שוחט.

בנס ציונה דירת 4 חדרים חדשה עולה היום 1.200.000

חולון לעומת זאת היום כלכלית היא כמו ת"א, אותם עלויות של קניה\שכירות כמו ברמת אביב ג'.

אני שמח שלי אין על הראש בעייה של קניית בית.

in the face

with a chair

פורסם
תאמין לי שהיתי בבתים בצפון ת"א והקירות בתוך הבתים היו גבס עם בידוד נגד רעשים שלא ישמעו בלילה קולות של סרט פורנו מתוך החדר.

השיש היה לא אמיתי אלא משהו דומה ובקיצור היו שם עוד הרבה דברים שהוזילו עלויות בניה. אבל העיקר זה שגר שם השוויץ שהוא גר בבניין עם טל מן ובייגה שוחט.

בנס ציונה דירת 4 חדרים חדשה עולה היום 1.200.000

חולון לעומת זאת היום כלכלית היא כמו ת"א, אותם עלויות של קניה\שכירות כמו ברמת אביב ג'.

אני שמח שלי אין על הראש בעייה של קניית בית.

אין לי מושג מי גר איתי , רק עברתי, וזה לא ממש מעניין אותי.

אני מניח שיש פה סלבריטאים, אבל אני ממש לא מתעניין בזה. יותר מעניין אותי של מי ה S6 שיש בחניון... :)

אתה לא בשלב הזה, אבל אם תקנה דירה מקבלן, אתה תדע שהקונה הוא זה שבוחר את סוג הריצוף, והכל תלוי כמה הוא רוצה להשקיע. הקונה גם קובע דברים נוספים כמו : מספר נקודות החשמל,טלפון,טלויזיה ועוד מליון דברים אחרים. כל הדברים האלה עולים כסף, ולא מעט. כל נקודה יכולה לעלות סדר גודל של 500 דולר נוספים, אם לא יותר.

בנוגע לקירות גבס: אתה לא יכול לדעת: יש אנשים ששוברים את כל הקירות הפנימיים מלבד אלה התומכים, ומסדרים את הדירה כראות עיניהם מבפנים ע"י הפרדות גבס.

יצא לי כבר לגור בתל אביב בכל סוגי הדירות, ביניהן גם דירות מחולקות ע"י קירות גבס למספר שוכרים, וזה פשוט זוועה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני יודע שאפשר לבחור כל מיני דברים, הבית שאני גר בו עכשיו נבנה על ידי אבא שלי וסבא שלי ככה שהכל פה נבחר לבד.

העניין הוא שיש דברים (כמו קירות) שאני בספק אם הקבלן יסכים לשים לך למשל קירות בטון במקום גבס, אלא אם תשלם תוספת כמו חצי מערך הדירה (מה שאף אחד כנראה לא יעשה).

אני בנתיים מדמיין איך יראה הבית שלי אחרי שיפוץ

in the face

with a chair

פורסם

אייל ידידי, מי שחי בסטיגמות פה זה לחלוטין אתה.

אתה חושב שבצפון ת"א רמת פשיעה נמוכה יותר,רמת חינוך גבוהה יותר וכו',כי בת ים זו עיר הפשע עם הילדים הד"פרים.

אל תכעס ידידי, אבל באמת תפקח את העיניים ותגלה שיש לא פחות (ואפילו יותר טוב) מצפון ת"א,במחירים יותר אטרקטיבים.

איפה יש סטנדרט בנייה כמו שציינת ?

בפרוייקטים החדשים בבת ים.

יותר מזה, יש היום 2 פרוייקטים חדשים בבת ים שיש שם........אולם קולנוע !!! פרטי לבעלי הדירות.

אני לא מדבר על חדר עם LCD של 37 אינץ', אני מדבר על קולנוע,כמו זה שאתה משלם עליו כשאתה רוצה לראות סרט חדש.

יש פרוייקטים שמרימים טובי הקבלנים (בין היתר פרוייקט של הפלצן ההוא (שכחתי את שמו) שלזכותו רשום המגדל המוזר לצידי נתיבי איילון אחרי איזור הבורסה).

אגב, דירת 4 חדרים חדשה בסטנדרט כמו שציינת,קו ראשון למים,בבת ים עולה 1.5 מליון שקל (חדשה,לא 5 שנים,אלא קנייה מהקבלן).

כמה עולה דירה מקבילה בצפון ת"א ?....(אני שוב מזכיר,חדשה,קו ראשון למים).

ואני כבר שנתיים לא בת ימי,ועד לפני 5 שנים המחשבה שלי היתה בדיוק כמו שלך,אבל כאמור,העיר עברה שינוי בזמן הזה מקצה לקצה,ויש הרבה (תושבי ערים אחרות וקבלנים) שזיהו את הפוטנציאל.

**למען הסדר הטוב, יכול להיות שאם היה לי את הממון הדרוש,אולי גם אני הייתי רוצה לעבור לצפון ת"א, אבל כאמור זה ממש לא אותו טווח מחירים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ובקשר ל300 אלף ש"ח איציק, זאת היתה סתם דוגמא. ברור לך שאני וגם אתה לא אנשים שיכולים לבוא ולקנות דירה במזומן, אלא מתחייבים למשכנתא לאורך 20-25 שנה, לכן כדאי גם לשמור על ערך הנכס, כלומר לקנות דירה במיקום אופטימלי. אני לצורך העניין כבר כיסיתי את ההפרש בין הדירה שלי לבין דירה דומה בפתח תקווה, באמצעות עליית ערך שקרתה בחצי השנה האחרונה.

תראה, אני לא בא להתווכח או להראות לך למי יש יותר גדול - כי זו לא מטרת הדיון (לדעתי) א-ב-ל עליית המחירים שהתרחשה בשנה האחרונה והמהפך בשערי הדולר בשנה פלוס האחרונות גרמו לתנודות לא מעטות בשוק הדירות יד-2 וגם החדשות - כמעט בכל הארץ אם לא בכולה. ברוב המקומות מחירי הדירות עלו (שקלית) !

שוב, מבלי להיכנס יותר מידי לפרטים כי זה לא רלוונטי; אני רכשתי לפני שנה דירה ב"פריפריה" שערכה הריאלי מבחינה שיקלית עלה ב 35% (!) רק בשנה האחרונה !!. מבחינת משכנתא, דעתי היא מעט שונה ואני לא דוגל במשכנתאות ארוכות טווח - היעד שלי היה לקחת משכנתא ל 10 שנים אך בסופו של דבר לקחתי ל 15 שנים. בתת מודע אני פועל לחסל אותה עוד לפני, בשאיפה שאכן אצליח, והתוכניות שלי לעתיד כרוכות ברכישה של עוד דירה אחת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אייל ידידי, מי שחי בסטיגמות פה זה לחלוטין אתה.

אתה חושב שבצפון ת"א רמת פשיעה נמוכה יותר,רמת חינוך גבוהה יותר וכו',כי בת ים זו עיר הפשע עם הילדים הד"פרים.

אל תכעס ידידי, אבל באמת תפקח את העיניים ותגלה שיש לא פחות (ואפילו יותר טוב) מצפון ת"א,במחירים יותר אטרקטיבים.

איפה יש סטנדרט בנייה כמו שציינת ?

בפרוייקטים החדשים בבת ים.

יותר מזה, יש היום 2 פרוייקטים חדשים בבת ים שיש שם........אולם קולנוע !!! פרטי לבעלי הדירות.

אני לא מדבר על חדר עם LCD של 37 אינץ', אני מדבר על קולנוע,כמו זה שאתה משלם עליו כשאתה רוצה לראות סרט חדש.

יש פרוייקטים שמרימים טובי הקבלנים (בין היתר פרוייקט של הפלצן ההוא (שכחתי את שמו) שלזכותו רשום המגדל המוזר לצידי נתיבי איילון אחרי איזור הבורסה).

אגב, דירת 4 חדרים חדשה בסטנדרט כמו שציינת,קו ראשון למים,בבת ים עולה 1.5 מליון שקל (חדשה,לא 5 שנים,אלא קנייה מהקבלן).

כמה עולה דירה מקבילה בצפון ת"א ?....(אני שוב מזכיר,חדשה,קו ראשון למים).

ואני כבר שנתיים לא בת ימי,ועד לפני 5 שנים המחשבה שלי היתה בדיוק כמו שלך,אבל כאמור,העיר עברה שינוי בזמן הזה מקצה לקצה,ויש הרבה (תושבי ערים אחרות וקבלנים) שזיהו את הפוטנציאל.

**למען הסדר הטוב, יכול להיות שאם היה לי את הממון הדרוש,אולי גם אני הייתי רוצה לעבור לצפון ת"א, אבל כאמור זה ממש לא אותו טווח מחירים.

טוב מה אני אגיד לך, כל מה שאני מנסה להסביר כאן זה משהו שגם אותי היכה בתדהמה והוא שמחירי הסגירה בפועל מאוד דומים כאשר הפער הענק הוא בין המחירים שדורשים בהתחלה, אבל אתה מתעלם מכל מה שכתבתי, אז חבל על הויכוח.

בכלל לא חשבתי שיש לי סיכוי או יהיה לי סיכוי ביום מן הימים לקנות דירה באיזור הזה אלא אם כן איהפך למליונר,

אבל הופתעתי בגדול.

נ.ב. קולנוע זה נחמד אבל אני לא רואה את עצמי משתמש בכזה דבר. זה סוג של גימיקים, בדיוק כמו הדברים שקיימים אצלי בבניין, שנראה לי שאני בין הבודדים שבאמת משתמש בהם.

רוב הזמן אני מתאמן במכון כושר לבד ... :)

עכשיו דווקא פופולארי לדחוף בריכה באחת הקומות התת קרקעיות.

עוד דבר קטן : לאחר הבדיקה שערכתי הגעתי למסקנה שלא הכי כדאי לקנות דירה מקבלן.

אני בכלל לא מדבר על גורם אי הוודאות לגבי מועד מסירת הדירה שיכול להידחות למשך חודשים ארוכים ,

אלא יותר על זה שעדיף לקנות דירה כמעט חדשה, שנפתרו בה כל בעיות הילדות מול הקבלן, וקיימים בה הדברים הבסיסיים שעולים לא מעט כסף ומישהו כבר שילם עליהם : למשל מיזוג מרכזי , סורגים, חלונות זכוכית חיצוניים וכו'

אני גם מדבר על כך שבדרך כלל דירות מקבלן נקנות באזור שלם שנמצא בפיתוח, ויכול להיות שיקח מספר שנים בודדות עד שיסיימו את פיתוח האיזור מבחינת תשתיות וכל השאר, ואם תאוכלס בהתחלה - תגור בתוך אתר בניה.

ולקינוח : עד שירשמו את הדירה שלך מקבלן בטאבו , עלולות לחלוף 10 שנים.

אז כל מה שנותר לעשות זה למצוא זקנה שכל מה שעשתה בחיים שלה זה ללקק את הדירה,ולחתום איתה חוזה :D

תראה, אני לא בא להתווכח או להראות לך למי יש יותר גדול - כי זו לא מטרת הדיון (לדעתי) א-ב-ל עליית המחירים שהתרחשה בשנה האחרונה והמהפך בשערי הדולר בשנה פלוס האחרונות גרמו לתנודות לא מעטות בשוק הדירות יד-2 וגם החדשות - כמעט בכל הארץ אם לא בכולה. ברוב המקומות מחירי הדירות עלו (שקלית) !

שוב, מבלי להיכנס יותר מידי לפרטים כי זה לא רלוונטי; אני רכשתי לפני שנה דירה ב"פריפריה" שערכה הריאלי מבחינה שיקלית עלה ב 35% (!) רק בשנה האחרונה !!. מבחינת משכנתא, דעתי היא מעט שונה ואני לא דוגל במשכנתאות ארוכות טווח - היעד שלי היה לקחת משכנתא ל 10 שנים אך בסופו של דבר לקחתי ל 15 שנים. בתת מודע אני פועל לחסל אותה עוד לפני, בשאיפה שאכן אצליח, והתוכניות שלי לעתיד כרוכות ברכישה של עוד דירה אחת.

איציק

אני מסכים איתך בנושא המשכנתא, עם זאת -תמיד ניתן למחזר את המשכנתא , והמטרה של כולנו זה לגמור עם זה כמה שיותר מהר.

הכל שאלה היא של איזה סכום התחלתי יש לך.

בדיוק כמו חלק מבעלי הרכבים בפורום שנוסעים בסוג מסויים של רכב, וגורמים לאנשים לחשוב שהוא נסחר ברמת מחיר מסויימת

לא יכולת להתאפק, אה?

לא דיברתי על דגם ספציפי , זה קורה במגוון דגמים ממגוון יצרנים וממגוון מדינות.

למשל: מזדה מיאטה, סיאט לאון / איביזה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מסכים איתך שיש פער בין המחיר שהקבלן דורש למחיר הקנייה בפועל,אבל העניין הוא שיכולת המיקוח שלך בפרפריה (ולאו דווקא בת ים) יותר גבוהה מאשר בתל אביב.

לגבי כל הגימיקים והשטויות האחרות,אלה אכן גימיקים שלמעט התקופה ההתחלתית של המגורים בבניין (תקופת ה"התלהבות") מעטים הם אלה שמנצלים אותם.

בבניין שלי כרגע יש בריכת שחייה,2 סאונות,מגרשי סקווש,חדר סנוקר,חדר קריוקי,חדר כושר,פינת קריאה ועוד כל מיני שטויות, גם באלה השתמשתי בערך 4 פעמים בשנתיים שאני גר פה.

פורסם

התכוונתי דווקא בעיקר לפער בין המחיר שנדרש על דירות יד 2 לבין המחיר שנסגר בפועל. אבל גם עם הקבלנים זה נכון.

בקיצור, הבנו אחד את השני, לפחות בצורה חלקית.

ובקשר לבניין הנוכחי שלך: אתה לא מדבר על בניין בארץ נכון? :)

דרך אגב, על פי העיתונים, פ"ת בתנופה אדירה של מכירת דירות, מה שעלול להעלות את ערכן לאותו ערך כמו בכל גוש דן כולל תל אביב, ואז למעשה היא תאבד את יתרונה בתחום הזה.

ועוד משהו קטן בקשר לעיתונים שמפרסמים חדשות לבקרים ידיעות בנושא נדל"ן : בתור אחד ששיחרר כמה ידיעות לעיתונות (THE MARKER) שהיה כתוב בהן X,

ובעיתונות נכתב סיפור מעשיה שלם שלא היה ולא נברא ולא מתקרב אפילו לידיעה המקורית ששוחררה ע"י החברה - קחו את כל המספרים האלה בעירבון מוגבל כי קיים סיכוי גדול שהמידע מפורסם על פי בעלי אינטרסים מסויימים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אתה שוכח שבכל מקום יש את אותו הפער בין המחיר המבוקש למחיר המכירה.

בקשר להשבחת הנכס דווקא הפריפריות נותנות תשואה יותר גבוהה. אני את הדירה שלי באשקלון קניתי לפני 10 שנים ב 120,000$ (5 חדרים חדשה מהקבלן אבל בפרויקט מאוכלס. שילמתי ותוך 10 ימים כבר נכנסתי לדירה) והיום דירות דומות בשכונה נמכרות בפועל. לא מחיר מבוקש) ב 180,000$ (כ 700,000 ש"ח).

מבחינתי דירה שבה אני גר היא לא השקעה במובן של כמה ארויח במכירה כי כשאמכור אקנה דירה אחרת והעלייה ממילא תתקזז. אותי יותר מעניין איכות החיים שאקבל במקום בו אני גר ולכן קניתי היכן שקניתי ואת הדיה הספציפית שקניתי. אם צפון ת"א היתה נותנת לי אישית איכות חיים יותר גבוהה אולי הייתי קונה שם (ואיכות חיים זה דבר סובייקטיבי לחלוטין) בלי קשר לכמה הנכס ישביח את עצמו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכון בהחלט, אבל בניגוד לרכישת רכב, דירה היא בכל זאת סוג של השקעה, כאשר כאן מה שמעניין בראש ובראשונה הוא קודם כל שהיא תשמור על הערך שלה , ואחר כך גם להרוויח.

יש לי חבר שקנה דירת 5 חדרים בשכונה חדשה בלוד בערך ב150 אלף דולר, מכרו לו חלומות על איכות חיים וכל מיני דברים.

לאחר מספר שנים, הוא פשוט נאלץ למכור אותה במחיר ריצפה של איזה 50-60 אלף דולר, כי הוא פשוט נפל חזק .

הסביבה לא פותחה, האוכלוסיה היתה מפוקפקת , לא היו תשתיות כמו שצריך, וגם לא היו קופצים על הדירה.

(היתה על האיזור הזה כתבה בכלבוטק או אמנון לוי, לא זוכר בדיוק)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אכן הבנו אחד את השני אייל,קניית דירה יד שנייה כקניית דירה מהקבלן,יש מקום למיקוח,כאשר כמובן יכולת המיקוח שלך היא בהתאם לרמת הביקוש באיזור.

לגבי זה שדירה היא סוג של השקעה, זה נכון חלקית,כיוון שכמו שכתבתם,יש דירות שבאמת יכולות לתת תשואה טובה יחסית להשקעה, ויש דירות שלא מתאימות להשקעה כיוון שהתשואה שלהן נמוכה.

לגבי הבניין שלי,אכן לא בארץ, כאמור אני מתגורר בחו"ל כבר שנתיים (אמרתי לך שלא בת ימי כבר.... :wink:).

כל המתקנים האלה שנותנים לך היום הם בהחלט גימיקים נחמדים,השאלה היא כמה אתה באמת משתמש בהם, ואני יכול להגיד לך שבפרוייקט שאני מתגורר בו,שממוקם באיזור מאוד יוקרתי,יש כ-600 דיירים (שפרוסים על 3 בניינים) והקלאב (איפה שנמצאים כל המתקנים האלה) שבבניין כמעט תמיד ריק.

הכי מצחיק שבבריכה יש קבוע 2 מצילים,ובשעות הכי לחוצות יש בבריכה 5-6 אנשים.

לכן אני שוב אומר,נחמד שיש את הדברים האלה,אבל זה לא מה שצריך להוות איזשהו משקל להחלטה על רכישת או אי-רכישת דירה.

• תוכן חדש...