Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וכי למה אם יורשה לי?

באיזור הר שגיא יש צבא.

אנא עארף, מה אני, אלוף פיקוד מחוז-אספקת-סמים-וזונות-וסודנים-שוטפת-למדינת-ישראל?

פעם אחרונה שהגעתי למקום היתה עם ג'יפ בטיפוס מהמכתש ואף אחד לא דרש כלום...

הר שגיא ליד הר חריף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתם רוצים להגיד שזה עד כדי כך שונה מהקטע הדרומי של הכביש(עובדה)?

חוץ מרמת התחזוקה. כמובן.

כי יצא לי לעלות קצת לכביש 10 מכיוון כביש 12 ולא ראיתי שום סיבה לדאגה, פרט לתשתית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חוץ מרמת התחזוקה. כמובן.

כי יצא לי לעלות קצת לכביש 10 מכיוון כביש 12 ולא ראיתי שום סיבה לדאגה, פרט לתשתית.

לפני בערך 20 שנה ההורים שלי החליטו לקחת את כל המשפחה לאילת, אבא שלי בחר בכביש 10.

כבר אז מדובר היה בכביש מאוד צר (רכב וחצי ברוחב) ללא תחזוקה נאותה, אני אומר כבר אז כי דווקא אז היו משתמשים בו (תקופת קצת לפני האינתיפאדה הראשונה) כי לא היה מסוכן לעבור דרך עזה וחאן יונס.

מדובר בכביש בעייתי מאוד וכדאי להשתמש בו רק כקבוצה (יותר מרכב אחד).

מה שכן, השרשור הזה נטע אצלי צורך עז לעבור במעלה עקרבים בפעם הבאה שאני יורד לאילת, הבעיה היא שזה יוצר עיקוף לא קטן כי אין מצב שאני יורד במעלה וממשיך לאילת דרך כביש הערבה. לכן, אני אצטרך לרדת ולעלות חזרה לכיוון מצפה רמון...חתיכת סיבוב!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אפשר לשאול, מה הכוונה בגשרים איריים?

גשר אירי

גשר למרות שאין גשר אלא שיקוע כדוגמת גשר הבשור,בסמוך לצומת צאלים.

המועצה האזורית אשכול נוטה לכנותו גשר צאלים וכך גם כלי התקשורת.

אבל זהו גשר על הבשור ולא על הצאלים.

http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.e-mago.co.il/articles/images/zealim.jpg&imgrefurl=http://www.e-mago.co.il/articles/426.htm&h=282&w=422&sz=22&hl=iw&start=20&um=1&usg=__Hi-lFnFf0T1xd8-EehObmCBi-s4=&tbnid=1c2yak77dApcVM:&tbnh=84&tbnw=126&prev=/images%3Fq%3D%25D7%2592%25D7%25A9%25D7%25A8%2B%25D7%2590%25D7%2599%25D7%25A8%25D7%2599%26um%3D1%26hl%3Diw%26sa%3DN

בקיצור

שקוע שקרקעיתו מבוטנת למניעת סחף בזרימות חזקות.

בטוח עברת על אחד כזה,וזה מכונה מעבר אירי,או גשר,למרות שאין שם גשר

פורסם

מה שכן, השרשור הזה נטע אצלי צורך עז לעבור במעלה עקרבים בפעם הבאה שאני יורד לאילת, הבעיה היא שזה יוצר עיקוף לא קטן כי אין מצב שאני יורד במעלה וממשיך לאילת דרך כביש הערבה. לכן, אני אצטרך לרדת ולעלות חזרה לכיוון מצפה רמון...חתיכת סיבוב!

אם אתה נוסע דרך ביסל"ח - ירוחם, במקום דרך צומת טללים, הסיבוב לא כזה גדול (קטע ב"ש- ירוחם- שדה בוקר על כביש 224 ו-204, די מקביל לקטע ב"ש- טללים - שדה בוקר).

בעצם האקסטרא שלך היא הנסיעה הכיפית דרך מכתש גדול והופה, אתה סמוך למעלה העקרבים.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

צולם לפני קצת יותר משנה,

זה הכביש (שימו לב למצב השוליים שבוודאי לא השתפר מאז):

attachment.php?attachmentid=132861&stc=1&d=1225038337

ככה נראה הכביש המצרי הסמוך. החברה' האלו פשוט יישרו כל קמט שהיה על הקרקע ובנו אוטוסטרדה:

attachment.php?attachmentid=132862&stc=1&d=1225038337

וזה דוגמא לנוף שנשקף מהכביש:

attachment.php?attachmentid=132863&stc=1&d=1225038337

ואם הזכרת את מעלה עקרבים, אז התמונה הזאת צולמה בתחתית המעלה לפני שבועיים.

שימו לב למצב הכביש (כאן המצב עדיין מוגדר טוב) ולגב של השלט שמורה שהכביש סגור.

attachment.php?attachmentid=132864&stc=1&d=1225038606

IMG_3678.jpg

IMG_3683.jpg

IMG_3691.jpg

IMG_4772.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז בעצם צריך להיות חמוש למקרה שנעורר את זעם התשתית הרעועה?

בקשר למעלה עקרבים - רשמתי לעצמי פעם הבאה שאהיה באיזור! (כנראה הולך לשרת שם כשאסיים את המסלול עוד 3 חודשים).

ובקשר לאוטוסטרדה של המצרים, נסעתי לאורך הכביש הזה כאשר נסעתי לאילת דרך עובדה - וואו, יש לנו כלכך הרבה מה ללמוד מהם!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

טוב, אז למקרה שזה עוד מעניין מישהו - חזרתי מאילת - היה מעולה! והנסיעה הייתה כל כך קלה! סתם בילבלתי לכם בשכל שבוע :oops:

לקחתי את כביש הערבה בהלוך ובחזור (פשוט כי הייתי די עייפה ולא היה לי כח להסתבך עם כביש שלא הייתי בו עדיין - ירידה הבאה לאילת בהחלט דרך מצפה רמון!!!). הכבישים היו דווקא די ריקים - 2,3 משאיות שעוד עקפו אותי :evil:

אז המון תודה לכולכם!

סופשבוע נעים,

PKME

פורסם

לא מבין מה החיפזון לרדת עם מכונית ישנה ואני מניח שגם לא הכי בטוחה...

לא הייתי מסכים לבתי לרדת לאילת עם רכב שכזה ובטח לא עם רמת ניסיון השואפת לאפס..

לקחת צ'אנס מיותר לטעמי..

פורסם

אחרי שראיתי את הכביש וירדתי בו אני באמת לא רואה את הסיבה למה לעשות ממנו כזה סיפור (חוץ מהסיפור שאני עשיתי - אבל היי, לא ידעתי עם מה אני מתמודדת) הוא לא דורש יותר מדי נסיון!

נסיון בנסיעה בינעירונית הררית פשוטה יהיה מספיק למדי. כלומר, כמובן שאת הירידה צריך לרדת לאט (הילון שלישי רוב הזמן) ולישמור על מרחק מהרכב הבא אבל זה לא מסלול מכשולים (מתברר:twisted:) - ואם יש מספיק אחריות לא לעשות שטויות אז זה כביש קל למדי!

אז כן כמה פעמים יצא לקראתי רכב שלא עקף כמו שצריך - אז בלמתי, כמה נסיון כבר צריך כדי ולהשתמש בבלם ולסטות ימינה?! לשמור על 90 ומטה ולנסוע לשלום. לדעתי היו מפסיק רכבים על הכביש שהתנהגו באופן הרבה יותר טיפשי וחסר אחריות ממני.

אולי היה לי מזל - אני לא טוענת שלא! אני בטוחה שיש מצבים מסוכנים על הכביש הנ"ל אבל יש מספיק בכל מקום לא רק על כביש הערבה אז מה לא לנסוע בכלל? איך בן אדם ילמד לנהוג עם הוא לא ישב מאחורי ההגה וינהג?

ובקשר לרכב, הרכב עבר בדיקה יחסית לא ממזמן, לפני הנסיעה בדקתי שמן, מים וגלגלים (בהמצלתכם). אז כן, הוא ישן - אבל להגיד את האמת את העליה הוא עבר בקלות שבעצמי לא האמנתי. היו מספיק מכוניות שנשארו מאחור, וסחבו הרבה פחות טוב. אז עוצרים לריענון - נותנים למנוע מנוחה, הוא אפילו לא עבר את ה95 מעלות.

פורסם

לדעתי עושים מכביש הערבה ומהנסיעה לאילת עניין יותר מידי גדול. כביש הערבה הוא כבר לא 180 ק"מ של כלום, וליוטבתה וכושי הצטרפו בשנים האחרונות 17 "ילו", 12 אלונית, ארומה, מקדונלדס ועוד איזה קיוסק שלא קשור שם לכלום. אפשר לעצור להתרעננות כמו בנאדם לכל אורך הכביש.

הבעיה של כביש הערבה, לדעתי, היא בעיה תדמיתית, בין היתר בגלל הסרט הידוע "תאונה בערבה". תאונות מסוג שקורה בכביש הערבה קורות בכל הארץ אבל בכביש הערבה הן זוכות להד תקשורתי גדול יותר.

נהג ש"נרדם על ההגה" בגלל שהכביש "ישר, ארוך ומשעמם" הוא לא נהג, הוא אדיוט.

נהג שיוצא מאילת בארבע- חמש אחה"צ, אחרי שהוא לא ישן טוב בלילה הקודם- נכון! הוא לא נהג.

נהג שלא עובר את ה80 כי "הוא מפחד ממשאיות ומכביש הערבה" הוא- הפתעה!!!

נהגים כאלה לא חסרים גם בכבישים אחרים והם גם כן גורמים לתאונות. להאשים את המשאיות, את התשתית הדפוקה, את חוסר שדה הראייה ואת החום זה להגיד שהרצפה עקומה.

בקיצור, סעו לאילת, עשו זאת בזהירות כמובן, אבל לא לעשות מזה עניין.

הכותב נהג לאילת לראשונה בחייו לפני שבועיים דרך כביש הערבה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...