Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים כאן,

יש לי בעיה שמלווה אותי להרבה זמן וחשבתי אולי שמישהו כאן יוכל לפתור לי אותה או לפחות להפנות אותי למישהו שמומחה (אבל באמת מומחה) לעניין.

צריך קצת סבלנות לקרוא את זה אז אני מודה מראש למי שקורא זאת....

אז קודם כל, יש לי מזדה לאנטיס F מודל 99.

לפני כמה זמן החלה אצלי בעיה בנעילת האוטו ע"י השלט. פתאום באמצע הלילה האזעקה החלה לפעול סתם וגם לפעמים רק חלק מהדלתות היו ננעלות או נפתחות בעזרת השלט וכאשר בלית ברירה הייתי צריך לנעול או לפתוח בעזרת המפתח, האזעקה החלה לפעול....

הלכתי למוסך של החברה בירושלים ושם אמרו שאצטרך להחליף את המנוע המרכזי של הנעילה שנמצא בדלת של הנהג. אז החלפתי...

לאחר כמה זמן (כמה שעות) גיליתי שהבעיה כלל לא נפתרה והנעילה עדיין (לפעמים) לא נועלת או פותחת את הדלת שליד הנהג... חזרתי לאותו מוסך ושם נאמר לי שכנראה אצטרך להחליף גם את המנעול של הדלת שליד הנהג. אז החלפתי....

ושוב כעבור כמה שעות אותו הדבר בדיוק....

חזרתי לאותו המוסך, עצבני (במיוחד לאור העובדה שהחלפת שני המנעולים בשתי הדלתות עלתה לי 1500 ש"ח!!). הם חשבו שאולי מדובר במתג שנמצא במכסה מנוע שגם הוא מסתבר, מחובר לאזעקה. ובאמת הספוג שאמור להוריד את המתג היה נראה " אכול " קצת. אבל הם טענו שזה עדיין בסדר וזה לא מקור הבעייה. בסופו של דבר לא היה להם שום פתרון בשבילי.

ביקשתי שיחזירו לי את המנעולים הישנים וגם את הכסף והם אכן עשו זאת.

בינתיים, בשביל שהאזעקה לא תפעל באמצע הלילה מצאתי דרך אחת ויחידה למנוע את זה (בלי לבטל את האזעקה כי זה בעייתי בגלל הביטוח):

זה מה שמצאתי: כאשר אני פותח את האוטו עם המפתח (שהאוטו למעשה נעול עם השלט) האזעקה פועלת. אז אני לוחץ שוב על השלט והוא משמיע שלושה צלצולים (במקום שניים בד"כ) ומפסיק את האזעקה. ואז, שמתי לב שהאור הפנימי של הרכב ממשיך לפעול, למרות שכל הדלתות סגורות. מצאתי שאם אני מחכה עשר שניות בערך האור נכבה, ואז האזעקה למעשה הפכה ל "מנוטרלת". כל עוד לא נגעתי בשלט, ורק פתחתי וסגרתי בעזרת המפתח האזעקה מעולם לא פעלה והאוטו נפתח וננעל כמו שצריך. (ואני רק מזכיר: מעולם לא נטרלתי את האזעקה), ברגע ששוב השתמשתי בשלט, כל הסיפור חזר והייתי צריך לעשות את כל התהליך שהסברתי בפסקה האחרונה כדי לסדר את זה.

הלכתי למוסך אחר של החברה ותיארתי את הבעיה ואת מה שהיה במוסך הקודם ואת ה"טריק שמצאתי. גם שם אמרו לי שצריך להחליף את המנוע המרכזי של המנעולים אבל לאחר שהסברתי שאת בדיוק עשיתי במוסך הקודם, הם ניסו לבדוק דברים אחרים. למשל הם חשבו שאולי מדובר בבעיה בלוח שעונים אז הם חיברו לוח שעונים אחר אבל גם זה לא מצא כלום. הם המשיכו לטעון שצריך להחליף את המנוע המרכזי של המנעולים, אבל אחרי הסיפור שהיה לי במוסך הקודם, לא הסכמתי לחזור לזה שוב פעם.

זה הסיפור.

האם מישהו כאן נתקל פעם או מכיר כזה סוג של בעייה ויודע מה צריך לעשות? האם אתם מכירים איזה מישהון שמומחה לדברים כאלו?

תודה רבה מראש לכל המשיבים........

פורסם

נראה כמו תקלה במוח האזעקה. כנראה שהוא מוציא מתחים לא אחידים כמו שהנעילה צריכה, או כמו שהחיישנים צריכים, ולכן האזעקה משתגעת. פנה למשווק האזעקה שלך בארץ (הם מבינים יותר מכל חשמלאי באזעקות שלהם. תאמין לי. גם לאבא שלי היתה בעיה באזעקה של קליפורד, ורק אדי מערכות, שהוא מורשה יבואן בראשל"צ פתר לנו את הבעיה. היינו אצל עשרים חשמלאים, ואף אחד לא עלה על הבעיה. זה היה הקופסא בגודל קופסאת סיגריות שמתחת להגה, הסנסור רגישות שהיה תקול).

בהצלחה!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אם אין בעיה כאשר לא מפעילים את הנעילה דרך השלט, הרי שאין בעיה ברכב עצמו (במערכות המקוריות שלו) ,אלא נראה, במח האזעקה, ו/או באחד המפסקים /חיישנים המחוברים אליו.

כשלב ראשון, יש לנתק את לחצן מכסה המנוע , גם אם לכאורה נראה תקין, כנ"ל לגבי לחצן תא מטען, ולבדוק שכל הדלתות מבצעות בתורם, הדלקה וכיבוי של האור הפנימי, עת פתיחה וסגירת הדלת, לכיבוי האור הפנימי.

יתכן ויש קשר שהאזעקה משתגעת עקב דריכתה /ניטרולה, והשהיה שקיימת במעגל האור הפנימי, או אז, ניתן לבצע חיבורים מוגנים דרך דיודה/דיודות.

הקיצר, באם יש אחריות למח האזעקה, כדאי להחליף מוח ושלטים תחילה, לאחר בדיקת המתגים .

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הרכב עולה לכביש עם אזעקה מקורית של קוברה שמעלה גם את החלונות וסוגרת את הסאנרוף.

אזעקות אמינות בדרך כלל. מורכבות כמעט בכל דגמי מאזדה.

פורסם

אצלי בסיוויק 2002 עם אזעקה של מקורית של הונדה זה היה קורה לפעמים, וגם בלאנטיס 96 שהייתה לנו עם אזעקה של קוברה.

בלאנטיס אני לא זוכר איך טיפלנו בזה בדיוק, יכול להיות שזה הסתדר סתם ככה.

אבל בסיוויק אני זוכר שמצאתי מתחת להגה את הפיוז שאחראי עליו ופשוט הייתי מוציא אותו לכמה דק' ואז זה הסתדר לבד.

אולי פשוט מאוד צריך איזה פיוז חדש וזהו.

בהצלחה!

Polo 2012

• תוכן חדש...