Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שחלק מכם כנראה יודעים, ברשותי רנו מגאן סדאן 2008, לאחר מתיחת הפנים.

לחבר של המשפחה היתה גם כן רנו מגאן סדאן 2007 (גם כן לאחר מתיחת הפנים), בגירסת 1500 דיזל, שאמנם השתייכה לקבוצה 2, אבל היתה מאובזרת ברמה היקרה יותר.

אותו חבר, רצה בזמנו להתקין רמקולים בדלתות האחוריות, ובעזרתו של אבי, הם הסירו את הדיפון הפנימי של הדלת על מנת לעשות זאת. הם מספרים שבלט שם מאוד מוט חיזוק עבה בצבע צהוב (למיטב הבנתי, מסוג המוטות שאמור להעביר אנרגיה של תאונה לאורך הרכב).

ברכב שלנו, היה צורך בהתקנה מקומית של חלונות חשמליים, וגם לצורך זה יש להסיר את הדיפון הפנימי של הדלת. הסתכלנו פנימה- ואין כלום. שום מוט חיזוק, פשוט חלל אחד גדול. הדלת מורכבת משלד פח, והפלסטיק החיצוני (וכמובן גם מנגנון החלון החשמלי). במקום שבו היה המוט ברכב של החבר, ישנו חלק משלד הפח של הדלת, שלא נראה שיכול לעמוד בעומסים של תאונה.

שאלתי היא כזאת: האם ייתכן, ששנה לאחר מתיחת הפנים, ישונה תכנון הדלתות בצורה כזו שהן יהיו חזקות מספיק גם ללא מוט חיזוק שכזה?

העובדות הן שבשתי מכוניות לאחר מתיחת הפנים, ברמת האבזור הגבוהה קיים מוט בטיחות, ובנמוכה לא. יתכן שתכנון הדלתות שונה, אבל אם זה המצב, מדוע שנה אחרי מתיחת הפנים? האם מישהו מסוגל לתת הסבר?

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני מדבר על מוט כמו זה שמסומן בתמונה, בהחלט אין שם מוט כזה. יכול להיות שהמוט המדובר הוא למעשה להגנה מפני פגיעות צד, ולא מה שרשמתי. אני בהחלט מקווה שהדלתות תוכננו מחדש כדי שלא יהיה צורך במוט כזה, ולא שהחליטו להסירו מסיבות כלכליות.

side_impact_doors.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם

קודם כל להבא לא צריך לפרק דיפון דלת במגאן בשביל להתקין רמקולים. כיסוי הפלסטיק איפה שהרמקול יושב נפתח די בקלות.

ולשאלתך, יכול להיות ששינו את תכנון הדלתות אבל אם אתה לא שקט לך לפחח במוסך מורשה של רנו ושאל אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יכול להיות שיבואנים נפלאים שלנו הביאו דגמים את הדגמים הפחות מאובזרים עם רמת בטיחות נמוכה יותר. זוהי השארה בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לשאלתך, יכול להיות ששינו את תכנון הדלתות אבל אם אתה לא שקט לך לפחח במוסך מורשה של רנו ושאל אותו.

שי, הפחח יוכל בסה"כ לספר אם באקזמפלרים אחרים המוט כן קיים.

תיכנון של פיזור אנרגיית התאונה באפן מיטבי הם קצת מעבר למנדט שלו (ושלי).

יכול להיות שיבואנים נפלאים שלנו הביאו דגמים את הדגמים הפחות מאובזרים עם רמת בטיחות נמוכה יותר. זוהי השארה בלבד.

משום מה, יש לי הרגשה לא נעימה שאתה צודק.

שיקולים של השתייכות לקבוצת מס כבר יצרו תופעות מוזרות ביותר...

פורסם
אל תדאג.

המגאן היא אחת המכוניות הבטוחות על הכביש.

עוד פעם סיפורים באוויר?

מגאן נבדקה לאחרונה לפני 5 שנים.

כמו שאמרתי פעם, דברים משתנים. מותחים פנים, משנים חלקים לחלקי פלסטיק, מורידים קורות.

ויבואן עדיין חוגג על תוצאה מלפני 5 שנים.

אני לא אומר שמגאן של היום לא בטוחה. אני גם לא יודע, כי לא נבדקו מעז 2004

אבל לפני שבאים עם הצהרות כאלו, כדי שיהיה לפחות בסיס.

לפותח.

תבדוק אם גם בדלת השנייה מאחור הקורה קיימת.

יכול להיות שהדלת מהחלפה, או פירוק.

והכי טוב, לבדוק ברכב אחר. גם מאותו שנה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

מבחינת יצרנים ובטיחות, באופן כללי רציתי להוסיף שישנם יצרנים שמכינים רכב מיוחד בשביל הקראש טסט.

למשאל, היה בזמנו סיפור שמאגזין עשה מבחן ריסוק לצ'רי (רכב סיני), התוצאות היו מזעזעות, אז היצרן עשה בדיקה נוספת ופתאום התוצאות היו טובות יותר.

ברה"מ בזמנו ניסה לייצא מוסקביץ', הרכב היה אמור לעבור תקינה אירופאית שכוללת מבחן ריסוק. האקזמפלר שנישלח היה עם רצפה כפולה וכמה ארגזי יין משובח...

שלא תבינו לא נכון, אני חס וחלילה לא טוען שיצרנים אירופאים שמכבדים את עצמם פועלים בדרכים כאלה. אבל לא ממליץ לפסול אפשרות שרכבים מוזלים שמיבאים לארץ בהכרח כוללים את כל ציוד בטיחותי שאמורים לכלול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תבדוק אם גם בדלת השנייה מאחור הקורה קיימת.

יכול להיות שהדלת מהחלפה, או פירוק.

והכי טוב, לבדוק ברכב אחר. גם מאותו שנה.

הרכב חדש לגמרי, ולכן קשה לי להאמין שהדלת הוחלפה (מה גם שיש לי גישה לרכב נוסף זהה לגמרי לשלי גם בשנה וגם ברמת האבזור, וגם שם הקורה לא קיימת), אבל לא יזיק לבדוק.

גם אני חושש (כמו שכתבתי) שהמוטות האלה הוסרו פשוט כדי לחסוך כסף ולהכניס את המכונית לקבוצה 2. כמובן שאין לי שום הוכחה לכך, וזוהי השערה בלבד.

בכל מקרה, אם יתחילו להוריד כריות אויר, זה לא יתפרסם טוב, אבל להוריד את המוטות אפשר בלי שאף אחד ישים לב.

היות ואין לי גישה כרגע למגאן 2008 מאובזרת, אולי יש מישהו אחר בפורום שיש לו רכב כזה, ומוכן לבדוק.

"ai motoare capul doare"

פורסם
שי, הפחח יוכל בסה"כ לספר אם באקזמפלרים אחרים המוט כן קיים.

תיכנון של פיזור אנרגיית התאונה באפן מיטבי הם קצת מעבר למנדט שלו (ושלי).

נכון אבל אם הקורה לא קיימת בכולן אז מדובר בשינוי של היצרן ולא במשהו נקודתי.

משום מה, יש לי הרגשה לא נעימה שאתה צודק.

שיקולים של השתייכות לקבוצת מס כבר יצרו תופעות מוזרות ביותר...

עלות הקורה זניחה וייצור של סידרה מיוחדת בלעדיה בהיקפים של ישראל לא תוזיל כלום. אם כבר אז יותר פשוט להוריד מכסה של תא כפפות או מנעול חשמלי של תא המטען.

לי זה נראה יותר כמו שינוי של היצרן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, אין לי שום מחלוקת עם דבריך.

העניין הוא, שישנם אביזרים שכמסירים אותם, הלקוח מבחין בכך.

ישנם פריטים (כמו מוטות חיזוק בדלתות) שאם הם אינם, איש אינו שם את ליבו לכך.

אני מבקש להזכיר, שעורכי מבחני הריסוק מחייבים את היצרנים למכור את הדגם שנבחן כגרסת בסיס (מבחינה בטיחותית) בשוק האירופי.

מה שמוכרים מחוץ לאיזור הזה לא מעניין אף אחד, היצרן מבחינתו יכול לצמצם עלויות בכך שכריות אוויר לא יותקנו ומוטות חיזוק לא יורכבו בדלתות. היבואן יכול להמשיך ולהתהדר בתוצאה שהרכב השיג במבחן (למרות שהגרסה שהוא מייבא נחותה בהרבה).

כמובן שבמדינה שלנו אין תופעות מהסוג שתיארתי והכל היפותזה בלבד...

פורסם

לא קיים ולא יהיה לא יכול להיות שרכב לא בא עם מוטות חיזוק בדלתות זה על מנת שתהיה הגנה על הנוסעים אפילו ברכבים הכי פשוטים יש את זה לפי דעתי וכמו שאני חושב שהוציאו לך את המוט בעת התקנת החלונות החשמליים לפי דעתי אתה צריך לבדוק בעוד מספר רכבים עם אותו רמת גימור שלך ונפח מנוע שלך לראות אם זה נכון שברכב אין את המוטות הזה.

יניב

פורסם

אני לא עובד במוסך ואין לי גישה לכ"כ הרבה מכוניות. בדקתי בשתי מכוניות שבהן רמת האבזור נמוכה, ובשתיהן לא היו המוטות האלה. מעבר למכוניות שכבר בדקתי, אין לי איפה לבדוק. בכל מקרה, אני ממשיך לחקור את העניין (יש לי גישה מוגבלת מאוד לרכב בעל רמת אבזור נמוכה מדגם 2007, שם בטוח היו מוטות ברמת האבזור הגבוהה. הבעיה היא, שהכוונה במוגבלת מאוד היא שהרכב במרכז ואני בצפון, ולכן יקח עוד זמן עד שאוכל לבדוק שם).

לגבי זה שהסירו אותם כשהרכיבו את החלונות החשמליים, חשבתי על זה, אבל נראה לי לא הגיוני שהם מוציאים אותם בכל הרכבים, ושבמרכז ההתקנות יש ערימה של מוטות בטיחות שפורקו. בכל מקרה, היום אני אפרק את הדלתות הקדמיות (שם הם לא היו אמורים לגעת), ואבדוק אם יש מוטות שם.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...