Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סה"כ אולי הבעלים הוא חרא אבל הוא עובד עפ"י החוק.

א. זה שהוא קקי אני מסכים איתך.

ב. זה חוקי להטעות את הציבור שחושב כי כספו מועבר למאבטח?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע האם לגבי שומרים יש תנאים יוצאים מגדר הרגיל, אבל לגבי עובדי הקבלן האחרים, מוצע כעת חוק שמטרתו לתקן את העוול שנגרם כאשר למזמין עבודה אין כל אחריות שילוחית על תנאי ההעסקה של העובדים.

פורסם
אני לא חושב שתצליח לעשות משהו עם התלונה שלך

סה"כ אולי הבעלים הוא ח*א אבל הוא עובד עפ"י החוק.

זה שהחוק מאפשר להתעלל במישהו עדיין לא אומר שאנחנו כאזרחים צריכים לעזור לו לעשות את זה. גם אם הוא עובד לפי החוק אני לא אכנס למקום שנוהג כך בעובדיו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא חושב שהוא טוען שהכסף עובר לשומר, אלא שה 2 שקלים שלך עוזרים לו לכסות את דמי האבטחה.

ושוב אני לא אומר שהוא בסדר ויכול להיות שחרם יעזור פה אבל יש לזכור שבכל מקום שאתם יוצאים אליו, בכל מועדון בכניסה לקניון, בסופרמרקט, בקיצור בכל מקום נמצא השומר המסכן שמנוצל כך שאם רוצים לעשות משהו זה אומר להחרים את כל העסקים במדינה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

עדכון:

בעל המקום חזר אלי, הוא טען שהכסף מועבר לחברת השמירה ומשם למאבטח. שאמרתי לו ששאלתי את המאבטח והוא לא מקבל כלום הוא ענה לי שזאת בעייה של המאבטח.

כשאמרתי לו שע"פ חוק הוא מחויב לדאוג לתנאי ההעסקה של כל העובדים אצלו, גם דרך חברת קבלן הוא אמר "מה אתה מתערב? אל תעבוד אצלי כמאבטח"

כשהבין שהעניין לא יגמר בשיחת טלפון הוא אמר לי שזה בכלל לא תחת אחריותו, ושהוא לא חייב למאבטח כלום.

אני לא חושב שהוא טוען שהכסף עובר לשומר,ראה תגובתי למעלה אלא שה 2 שקלים שלך עוזרים לו לכסות את דמי האבטחה.

ושוב אני לא אומר שהוא בסדר ויכול להיות שחרם יעזור פה אבל יש לזכור שבכל מקום שאתם יוצאים אליו, בכל מועדון בכניסה לקניון, בסופרמרקט, בקיצור בכל מקום נמצא השומר המסכן שמנוצל כך שאם רוצים לעשות משהו זה אומר להחרים את כל העסקים במדינה.

המצב הוא לא ככה. במציאות של היום, שיש בכל פינה מאבטח, יצא לי לדבר עם כמה מאבטחים לגבי תנאי העסקתם. רובם בהחלט אנושיים ומספקים. עם זאת, נתקלתי בכמה מקרים של יחס מחפיר למאבטחים. (2 מהם עזבו את מקום עבודתם וכעת הם מועסקים במקום העבודה שלי ומקבלים תנאים טובים בהחלט.)

ובנוסף, אני בטוח שחרם יעזור. אם בעל המקום יבין שלקוחות לא באים כי הוא מתייחס כמו זבל למאבטח שאמור להגן עליו ועל העסק שלו, הוא יתחיל להתייחס אליו בהתאם. גם את "דמי האבטחה" הוא יעביר אליו וגם ייתן לו להכנס פנימה ולשתות קפה בשלג.

אני לא מאיזור י-ם ככה שאין עניין אם אני לא אלך למקום הזה יותר, גם ככה הסיכויים קלושים שאני אחזור לשם ללא קשר.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
אמיר, זו ממש לא זכותם לקנוס את העובד. זכותו של מעביד לפטר עובד לא טוב אבל בשום פנים ואופן אסור לנכות משכרו של עובד אפילו אגורה אם הוא לא מסכים לכך.

תתפלא - אבל העובד מסכים לכך. אין לו הרבה ברירות, זה או להסכים שהיית עובד לא מספיק טוב ולוותר על חלק מהשכר ולשתוק, או לוותר כליל על מקום העבודה ולחפש מקום עבודה חדש.

מי שמתקיים מהיד לפה, לא יכול להרשות לעצמו להישאר ללא עבודה כלל, אז הוא מעדיף להרוויח פחות אבל עדיין להרוויח.

נכון, יש בתי-משפט, אבל אני בספק אם פרומיל אחד מהעשוקים מוצא את הזמן ללכת לשם ולהגיש תביעה.

הייתה מסעדה בראשל"צ שנתבעה וחוייבה בקנס של 30,000 ש"ח על דמי האבטחה האלו.

זה לא חוקי - נקודה. סימון כתב שבחשבון צויין שזה לא חובה, אם כך זה היה חוקי מבחינתם לכתוב זאת בחשבון.

מחר יבקשו ממך לשלם על עליית מחיר נייר הטואלט, זכותם לבקש, עליית מחירי הדלק לעובדים, ועל הניתוח ברגל של אחותו הצולעת של הברמן.

זה מזכיר לי שפעם אכלתי כאן באיזה מסעדה שהגישו לשולחן רק מה שביקשתי פשוטו כמשמעו.

בקשתי חומוס, הביאו צלחת חומוס וכמובן סכו"ם. אני יושב ומחכה ומחכה ומחכה והפיתות לא מגיעות, לא חמוצים, לא חריף - כלום. קראתי למלצרית ותשובתה היתה שלא הזמנתי אז לא קיבלתי. ואז החזירו לי את התפריט כדי לשים לב שאפילו לקערית הזיתים יש מחיר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לאחר בדיקה גיליתי שהמקום מחזיק בתו חברתי של עמותת "מעגלי צדק".

לאור זאת, יש אל מי לפנות במקרים אלו. תוכל לפנות אל רכז הפרוייקט בעמותה במייל הבא,

[email protected]

לתאר את הסיפור , ולקבל תגובה מתאימה.

צביקי

פורסם
תתפלא - אבל העובד מסכים לכך. אין לו הרבה ברירות, זה או להסכים שהיית עובד לא מספיק טוב ולוותר על חלק מהשכר ולשתוק, או לוותר כליל על מקום העבודה ולחפש מקום עבודה חדש.

מי שמתקיים מהיד לפה, לא יכול להרשות לעצמו להישאר ללא עבודה כלל, אז הוא מעדיף להרוויח פחות אבל עדיין להרוויח.

נכון, יש בתי-משפט, אבל אני בספק אם פרומיל אחד מהעשוקים מוצא את הזמן ללכת לשם ולהגיש תביעה.

כן, כבר שמענו על זה ממך פעם.

היום בחוזי העבודה שאני מחתים עובדים, יש רשימת פיצוי מוסכם מראש, שכל עובד יודע שאם לא יקפיד על הכל, בסוף החודש ימצא עצמו חייב לי כסף (קרה פעם אחת).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אם אתה מתעצבן מ2 שקל דמי אבטחה,לך למקס ברנר בהרצליה,20 שקל (!!!) דמי אבטחה.

למקום הזה גם אם ישלמו לי אני לא חוזר.

20 שקל?

אולי הייתם 20 אנשים? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ניטשה,

נכון, ובכל זאת זה לא דומה.

על הפרות משמעת - אני לא סלחן ועל זה אני יכול לשלוח את העובד לחפש עבודה חדשה גם אם אין לי תחליף עבורו למחר.

על טעויות בעבודה - קרה, קורה, יקרה - השאלה היא כמה טעויות, מה חומרתן ומה תדירותן.

המקרה הנ"ל קוזז מערבות בנקאית שנמסרה עם תחילת עבודה. הרבה יותר קל להתחשבן עם ערבות בנקאית (ולא משכורת) שהיא כלי אפקטיבי מרתיע מראש ומלכתחילה למניעת מצבים בעיתיים. אם במשך כל השנים היה צריך פעם אחת להשתמש בה, זה מדבר בעד עצמו.

אף אחד מהעובדים שלי אינו שקוף. להבדיל מחב' ניקיון/שמירה וכד' ששמות להן מטרה לקנוס כדי לצמצם הוצאות, ואצלם ענין הקנסות הוא רוטינה עקבית ושיטתית שנובעת ממודל כלכלי (אם אפשר להגדיר זאת כך).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, עצם הרעיום לחשוב אפילו לקחת מעובד כסף הוא פסול מהיסוד לטעמי.

אני מעסיק קרוב ל 30 איש ומעולם לא חשבתי אפילו לחייב עובד על נזק שגרם אפילו אם הוא מכוון. אני יכול להגיד לעובד לקחת את הדברים שלו וללכת מידית הביתה אבל אפילו במקרה כזה הוא יקבל את יום העבודה ואת זמן ההתראה מראש.

זה שאתה בעל הכוח לא נותן לך את הזכות המוסרית לרדות באנשים. כמה מאות שקלים לא ישברו אף עסק אבל יכולים לשנות לחלוטין את מצבו של אותו עובד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ניטשה,

נכון, ובכל זאת זה לא דומה.

על הפרות משמעת - אני לא סלחן ועל זה אני יכול לשלוח את העובד לחפש עבודה חדשה גם אם אין לי תחליף עבורו למחר.

על טעויות בעבודה - קרה, קורה, יקרה - השאלה היא כמה טעויות, מה חומרתן ומה תדירותן.

המקרה הנ"ל קוזז מערבות בנקאית שנמסרה עם תחילת עבודה. הרבה יותר קל להתחשבן עם ערבות בנקאית (ולא משכורת) שהיא כלי אפקטיבי מרתיע מראש ומלכתחילה למניעת מצבים בעיתיים. אם במשך כל השנים היה צריך פעם אחת להשתמש בה, זה מדבר בעד עצמו.

אף אחד מהעובדים שלי אינו שקוף. להבדיל מחב' ניקיון/שמירה וכד' ששמות להן מטרה לקנוס כדי לצמצם הוצאות, ואצלם ענין הקנסות הוא רוטינה עקבית ושיטתית שנובעת ממודל כלכלי (אם אפשר להגדיר זאת כך).

.

אתה מוכן להרחיב בעניין הערבות הזאת?

מה אתה לוקח ערבות מכל עובד שלך למקרה של נזקים וכאלה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שי ז.

שים לב למה שכתבתי בהודעה הקודמת:

אני לא סלחן על הפרות משמעת.

טעויות בעבודה - קרה, קורה ויקרה. טעות אינה נזק מכוון.

ולשם הדוגמה - לא להרכיב משקפי מגן - זאת הפרת משמעת. לא למדוד חומר נכון ולחתוך - אני אראה זאת כטעות.

להחזיק במגירה לא יותר מ-X כסף, זאת הפרת משמעת. למכור משהו בפחות ממחירו - אני אראה זאת כטעות.

ההסבר לכך הוא פשוט - כשעובד יאבד עין - שום סכום בעולם לא יחזיר לו עין, לכן אני לא סלחן על הפרה שכזאת.

בד"כ לא תהיה פעם שניה, ואם תהיה - לא תהיה פעם שלישית.

.

פורסם

סלחו לי רגע, על מה ההתרעמות? מישהו אמר לכם לשלם את דמי האבטחה? מעולם לא שילמתי אותם וגם אין לי תוכניות כאלה, אין לי שום בעיות מצפוניות בנושא, הרי כולנו יודעים שמדובר בגניבה, אז למה אתם משלמים? והכי גרוע, שאף אחד לא הכריח אתכם!

פשוט אל תשלמו, סוף הסיפור.

ועכשיו נגיע לחלק שכולכם רוצים לצעוק עלי לגביו:

מרמור העובד ומה שהוא מספר לכם כשאתם שואלים אותו איך מתייחסים אליו -

קחו אותי כדוגמא:

אני עובד באחד המפעלים של סטף.

תשאלו אותי איך מקום העבודה שלי ואיך מתייחסים לעובדים:

מקום מעולה, משכורת עולה בצורה דיי מהירה, משקיעים בעובדים: קורסים, הכשרות וכל מה שביקשתי אי פעם.

ארוחות מסודרות, מקום ממוזג, בוס נוח, אין לי טענות.

תשאלו עובד אחר שנמצא כבר 10 שנים כאן, היום זה חרא, פעם היה ככה וככה לאט לאט סוגרים את "הברז" משכורת חרא, הבוס חרא כי הוא לא נותן לי קורסים (כששאלתי אם הוא ביקש קורס מסויים, "לא, גם ככה הוא לא ייתן לי") ובמקום X משלמים ככה על העבודה הזאת וכהנה וכהנה.

הבנתם?

הכל תלוי איך העובד רואה מנקודת מבטו.

• תוכן חדש...