Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית קמין מעץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לבנות קמין עץ , ראיתי בעבר ידיד שבנה קמין מדוד שמש, מישהו יכול לייעץ לי בנושא? מחפש הוראות מדוייקות או שרטוט.למשל מה קוטר צינור הארובה וכוליי. תודה שחר.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

אני חושב שלבנות קמין מעץ זה רעיון רע. הוא ישרף.

לגבי בנית קמין עצים - בפורום ג'יפולוג היה פעם שרשור בנושא.

:turn-l:
פורסם

לפי דעתי דווקא יותר הגיוני שמדובר על יציקת ברזל היות וככל שאחוז הפחמן נמוך יותר כך טמפ' ההתכה גבוהה יותר, גם אני לא בטוח בכל מקרה.

פורסם
קמין איכותי יהיה מיציקת ברזל, כל השאר חבל על ההשקעה.

יש לך קמין?

לי יש קמין. פושט לפי המושגים של המצוטט מעלי. עלה 1500 ש"ח כולל 7 מ' ארובה אצל דרוזי ממסעדה ברמת הגולן (לפני כ 4 שנים). יציקה עולה בערך פי 4. לא יודע אם כולל ארובה.

התמורה לכסף טובה מאוד. קח בחשבון שקצת מלכלך. צריך לטפל בו. (אני בכל קיץ מנקה את הארובה וצובע אותו) וקצת אח"כ אתה תתחיל לחפש מסור שרשרת משומש במצב טוב (הכי טוב stihl ושווה להשקיע בשרשרת וידאה).

אצל הורי היה קמין מדוד של בוילר. פשוט מאוד לעשות. פשוט חותך דלת בגודל הרצוי. מרתך צירים, וחורי איוורור בצדדים (רצוי עם תריס כלשהו לווסת את כניסת החמצן). מחמם טוב מאוד ויתרון בגלל שעגול הפיזור חום שווה. (בקמין אצלי, מרובע, מרותך, יש רעשים בהתכווצות-התפשטות בגלל החום).

ארובה אני ממליץ לך מניירוסטה ולא מפח למרות הבדלי המחיר בגלל החלודה בחלק שמחוץ לבית. וכדאי מאוד שהארובה תהיה ישרה למעלה ללא ברכיים. משתי סיבות; באיזור המאוזן מצטבר פיח שסותם את הארובה. הברך מאטה את ,שאיבת" האויר דרך הארובה.

הקוטר - 6 צול.

אל תתפתה לעשות מצינור אזבסט. מסרטן. במיוחד בחימום.

ניתן גם לשים בדלת חלון מזכוכית ייעודית (לא מחוסמת פשוטה) אבל זה מאוד יקר ולא ממש נחוץ (אצלי נשברה הזכוכית המקורית שהיתה מחוסמת רגילה. רצו 340 ש"ח לחתיכה של 30*25.)

בהצלחה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני לא צריך שיהיה לי, יותר מידי עבודה לדעתי.

אבל תקופה ארוכה היתי במקום שיש בו אחד ענק

היה נחמד לשים עליו נייר כסף עם סטייקים וכל מיני בשרים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אצל הבוס שלי בבית יש כזה שעשו מדוד ולדעתי זה על הפנים. נתחיל בזה שזה מגושם וענק בסלון. אחר כך שזה מוציא מלא עשן.

וכל הבית בריח של שרוף. הסגירה לא הרמטית ותמיד יוצא קצת עשן.

את הארובה הוא עשה מנירוסטה חלודה כזה שהסבירו לו שזה טוב. ואז שייפנו אותו וצבענו בשחור.

:-) just smile
פורסם

בגלל שאין שאיבה טובה דרך הארובה נכנס עשן.

אצלי אין זכוכית אלא רשת צפופה ואין עשן כלל.

מה שכן, על האש כמעט כל שבוע...

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

כפי שכבר אמרו - יציקה בלבד.

לנו יש קמין יצוק בבית, הרבה יותר טוב ממזגן, וגם נחמד לשבת מולו עם החברה בפוך ולראות את האש בחורף.

אם מתכננים את הצנרת נכון, הוא גם מחמם לא מעט חדרים שונים בבית (מדובר בבית פרטי, כמובן).

לגבי קמין עץ - כמויות החום שיוצאות משלנו עצומות. לא נראה לי שעץ כל כך מומלץ.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
לפי דעתי דווקא יותר הגיוני שמדובר על יציקת ברזל היות וככל שאחוז הפחמן נמוך יותר כך טמפ' ההתכה גבוהה יותר, גם אני לא בטוח בכל מקרה.

אביב ללא מקור של חמצן/רוח ישירה(בלוואר ) על האש אי אפשר להגיע לטמפ' של המסה של המתכת( בקנ"מ של קמין כמובן )

כך שזה לא משנה.

ובגלל שעובי הדופן גדול , גם ההיחלשות היחסית של המתכת לא תכופף אותה תחת המשקל העצמי.

פשוט מה שאני ראיתי נראה כמו יציקה של מתכת ולא יציקת ברזל אפורה...זה כל הבסיס שלי לחשיבה שזה לא יציקת ברזל

( בעצם גם בגלל שיציקת ברזל נוטה להיסדקות פי כמה מפלדה יצוקה )

, שום דבר מעבר לזה.

מה שבטוח זה שאם אני אבנה אחד אני אנסה לשלב בו מערכת לחימום מים , אפילו רק בשביל הספורט.

• תוכן חדש...