Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב ניסיוני, אלטרנטור עושה רעשים הרבה לפני שהוא מתפרק לגורמים, וצינורות זה משהו שבודקים, או לפחות אמורים לבדוק, בטיפול 10K.

תסביר לי למשל למה פה בנסיעה אחת לצפון ראיתי פי 10 (ואני לא מגזים) כלי רכב תקועים בצד ממה שראיתי בשבוע וחצי ו2200 ק"מ בגרמניה ושוויץ?

ואל תגיד שזה השמש, להם יש גשם כל השנה ושלג וקור שגם הם לא עושים נעים לאוטו. אגב אני טיילתי באיזורים דיי הרריים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלקייס,

לפי מה שאתה אומר , אתה לא תיתקע אף פעם , האם הבנתי אותך נכון?

צא מזה, קורות תקלות, אפילו במטוסים שמתחוזקים ע"י מומחים שיש בידם כסף וידע רב, הרבה יותר משלך ולי או כל מי שרוצה לתחזק את רכבו עפ"י הדרך שלך, שאומרת שיש להחליף חלקים ברכב גם לפני שהם מפסיקים לפעול.

בוא אני אתן לך דוגמא, מודול הצתה ב 205,גורם לך להיתקע בצד הדרך, עם מנוע שנכבה באמצע נסיעה ומסרב להניע.

אתה רוצה להגיד לי שתחליף אותו סתם כך? כל כמה זמן? ויש עוד הרבה דוגמאות, ונתתי לך רק אחת מרכב שבדרך כלל לא עומד בצד, ואין לו מערכות מתוחכמות.

מה שמצחיק, הוא שחבר טוב שלי ,שהוא גם חבר פורום, אמר לי בזמנו שאני נתקע עם מודל ההצתה כי אני לא מתחזק את הרכב כמו שצריך, ושאל אותי"למה לי זה לא קרה? " (היה לו רכב דומה). יציאה אידיוטית כמו זו לא שמעתי ממנו מאז, מה לעזאזל זה קשור לתחזוקה? אולי אתה יודע שלקייס?

בקיצור- רשמת משהו תלוש מהמציאות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמית, אתה נוסע על צרפתייה, בעוד שמיודענו שלייקס נוסע על יפנית. פה קבור הכלב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון,אני מקווה שהודעה שלך היא חלק מאיזה מעשה קונדס והיא נכתבה בצחוק.

כי אני לא מבין מה ניסית להגיד, האם לומר ששלקייס נוהג ברכב שלא מתקלקל ולכן הוא אף פעם לא עמד בצד וחושב שהוא מחוסן בפני עמידה בצד?

האם גם אתה חושב שרכב יפני שמתוחזק לפי שיטתו של שלקייס שאומרת שיש להחליף חלקים לפני שהם מתקלקלים, לא יעמוד אף פעם בצד הדרך?

הייתי שמח לדעת שלקייס, כל כמה זמן אתה מחילף סליל הצתה, מחשב רכב, מערכת הזרקה, משאבת דלק, צינורות מים.

לפי מה שאמרת אתה מחליף אותם גם אם הם עובדים נכון? כי כולם עלולים לגרום לרכב שלך לעצור בצד הדרך בלי שתוכל להמשיך בנסיעה, מעניין באמת לשמוע את תאוריית הטיפולים .

פורסם

אתמול ב22:00 נפלה ההחלטה נוסעים דוך לכינרת שם נופשים חבריי ועלמות חן טובות מראה.

הנסיעה ארכה כשעתיים כולל נסיעה מירושלים לבית נקופה ומשם דרך כביש 9 לכינרת.

הנסיעה הייתה די מפחידה ומתישה מכוון שנסעתי דרך הבקעה בחושך מוחלט, חבריי דאגו שעוצמת המוזיקה לא תרד מ100DB וגם חיסלו חטיפים/ קופסאות סיגירות לסירוגין.

הדרך הבעייתית מתחילה מהירידות לכיוון ים המלח, ירידות חדות ובסופן עיקולים חדים, תמונתו של חברי ליאור שריקי ז"ל מתונססת לנגד עיני.

בהינתן הסימן (שלט שמאלה "בית שאן") אני מכניס לשני ופונה שמאלה, נהג משאית נחמד שביצע את הפנייה מספר שניות לפניי מאט ונכנס למפרץ ומאפשר לי לעקוף.

הכביש זורם וניתן לשלב חמישי ולשמוע את הדיסק החדר של "שר-אל", אך הראות הלקויה מאלצת אותי להוריד להילוך רביעי, לעולם אין לדעת מה מסתתר בצידו השני של העיקול.

100 וקצת דקות נהיגה ולאחר שעברנו את בית שאן ועוד כמה כפרים, כביש ישר נפתח הזדמנות ללחוץ קצת, מד המהירות מורה 140 קמ"ש ולפיאסטה זה קצת יותר מדי, אני מרפה.

הגענו לחוף, השעה 2 וכולם שפוכים, התחילו לשתות כבר בשעה שבה השמש נשקה לאגם הקסום.

מעירים כמה חברים כדי שלא יהיה משעמם, ושולחים את הילדה עם התלתלים שחורים שתמלא את כד הנרגילה במי האגם הצוננים.

שלוש שעות אחרי, ופחות חבר שנשאר בחוף, מניעים את הפיאסטה ויוצאים ירושלימה.

קרניי השמש החלו מאירים את השמיים באור ורדרד בהיר, תחילה, ולאחר מכן נגלה לענינו העמק היפייפה, השדות הפרוסים למרחקים והעובדים התאילנד שמוסעים בארגז איסוזו D-MAX.

באחד הכפרים אם ערבייה עומדת עם בנייה על השוליים, מצפה למישהו, וגם בכפר בהמשך נצפה מראה דומה.

פרות מלחכות עשב על גב ההר, הנוף לא רע בכלל.

הדרך חזרה הייתה הרבה יותר מעניינת, הכביש מואר, הביטחון עולה, וניתן לתכנן את ביצוע הפניות: עזיבת גז, נגיעה עדינה בברקס במידת הצורך הפניית ההגה וחזרה לגז.

טנדר מאזדה לבן וטרנספורטר מכתיבים את הקצב הגבוה, בהמשך גם טויוטה הייאט משטרתית תתן פייט יפה.

הם עוקפים , חותכים סיבובים דרך הנתיב הנגדי כל עוד ניתן לראות קדימה (והקו המפריד אינו רצוף) ולפעמים יורדים לשוליים.

אני אחריהם, הפיאסטה יושבת טוב, כששייטתי בהילוך חמישי כמעט בלי גז האחיזה הייתה עלובה וכל בור זיעזע את המתלים, דוושת הגז קצת בפנים והפיאסטה מגהצת את הסיבובים.

נהג הטנדר פונה ימינה, נשארנו אני, הטרנספורטר וטויוטה הייאט משטרתית.

הדרך עברה כמו בFAST FORWARD, ובתזמון מדוייק והחלטתי עקפתי את הטויוטה ובהמשך את הטרנספורטר ,הכביש מגיע לסיומו עוקף ברלינגו.

הגענו לעליות, מוריד לרביעי, שלישי, שני תוך בלימה מתונה ומבצע את הפנייה ימינה.

מנסה לצבור מעט מהירות לקראת העלייה אך לשווא,השיפוע מקשה על הפיאסטה להאיץ מ40 חזרה למהירות השיוט אליה הורגלה.

הילוך רביעי, חצי גז, אין טעם לקרוע את הפיאסטה - יש עוד כברת דרך לפנינו, יורד מעט לשוליים הרחבים ומאפשר לטרנספורטר ולברלינגו לעקוף.

הפיאסטה מסתגלת להילוך הרביעי ומפתחת קצב מעולה, 70 קמ"ש אני מאושר- גם היא.

מנצל את ההזדמנות להינות מהנוף של שעות הבוקר המוקדמות, ומבלי לשים לב, מחסום והגענו.

היה כיף.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

עמית, אני ומשפחתי היינו בטיול בדרום, משדה בוקר עד אילת דרך השטח מחג ראשון של סוכות ועד יום ראשון. ארבעה ימים והרבה קילומטראז' של שטח. שני רכבים שהיו איתנו נתקעו עם תקלות משמעותיות. ההיילקס חווה תקלה מינורית, ולאחד מהחברים שהיה בדרך למפגש ג'יפולוג בחניון עדה דרומית למכתש רמון היתה עוד תקלה משמעותית מאוד.

ברשותך, נציג את התקלות ואת הלקחים מהן.

סופה, שהבורג המרכזי של קפיץ העלים האחורי ימני שלה, נגזר בתוך נסיון עלייה, הקפיצים השתחררו אחד מהשני והסרן התנתק מהקפיצים ורץ קדימה עד שהגיע למרכב. לאחר תיקון של כשעתיים וחצי, שכלל פירוק חבילת הקפיצים, איתור בורג מתאים, והרכבה חזרה, יצאנו מהשטח והגענו למפגש ג'יפולוג 4 שעות יותר מאוחר מהמתכונן.

הסתבר שיום קודם מוסך טיפל לו בקפיצים, והחליף את הבורג הזה. עושה רושם שהוא שם בורג עם ראש קצר מדי שלא חדר מספיק לתוך התושבת בסרן. כנראה שגם ספייסר שהיה בין הקפיצים לסרן לא עשה טוב לבורג הזה, כי הוא מגדיל את המומנט על ראש הבורג.

מסקנות (שלי) : גם כש"משפרים" צריך לקחת את הכול בחשבון. אני במקום בעל הרכב הייתי מוותר על ההגבהה אם היא היתה מאלצת אותי לשים ספייסר. בנוסף, עדיף לעשות את העבודות לבד כדי לוודא שהן נעשות נכון, ואם מוסרים עבודה לבעל מקצוע, אז יש להקפיד על כך שהיא תיעשה נכון, לאחר שאתה, בעל הרכב, יודע בדיוק איך ה"נכון" הזה צריך להיראות.

בקיה סורנטו נשבר בולם מקפרסון במתלה ימני קדמי ביציאה מנחל מתק. המתלה קרס והמרכב ישב על הגלגל. הרמנו את הרכב, שמנו אבן שטוחה בין הבמפסטופ למשולש התחתון, וזה הספיק לנסיעה איטית של עוד 10 ק"מ בשטח ועוד 40 ק"מ בכביש לאילת, שם הוחלפו בולמים. בבוקר של תחילת הטיול בעל הרכב זיהה נזילה בבולם, אבל בהתייעצות עם חבר הם החליטו שנזילה זה לא נורא ואפשר למשוך עד לאחר הטיול.

מסקנות (שלי) : לבדוק את הרכב מיד לאחר טיול ומספיק זמן לפני הטיול כך שיהיה אפשר לתקן תקלות מבעוד מועד. לא להזניח כלום, כי לא תמיד מבינים את ההשלכות של תקלה שנראית מינורית כביכול.

ברכב השלישי, סופה, נשבר ציר בטרנספר באמצע מעלה רמון. זה כבר נמשך עמוק לתוך הלילה, ואילץ את המעורבים לעשות חניון לילה באמצע המעלה ולהמשיך בנסיונות החילוץ למחרת.

מסקנות (שלי) : למעט האפשרות הלא כל כך סבירה שכוללת החלפה יקרה לטרנספר מחוזק שניתן להשיג לרכב הזה, אין מסקנות. נוסעים ומקווים לטוב, וכשהטרנספר נשבר, לקחת את הכול באיזי ועם חיוך. בהתנהגות נכונה, בסוף נשאר מהקטעים האלה רק חוויות טובות.

בהיילקס שלי נפתח אום בבורג של המוט המייצב, כי כמה ימים קודם כשסגרתי את האום הזה זלזלתי ולא אבטחתי אותו כראוי. הורדתי את הבורג והמשכנו בטיול ללא בעיות נוספות.

מסקנות: אם כבר עושים עבודה, לעשות אותה מכל הלב ולא כלאחר יד.

אז מה בעצם אני רוצה לומר? מצב של אפס תקלות לעולם לא יהיה, אבל בהחלט ניתן לצמצם את את הסיכוי לתקיעה. צינורות ניתן ב99.99 אחוז מהמקרים להחליף לפני שהם נכשלים. הם מתנפחים, הם מתייבשים, ואם תקפיד בעת החלפת נוזל הקירור, פעם בשנה, גם לפרק את כל הצנרת באוטו ולבחון אותה עם פנס מבפנים, תוך כדי שאתה מועך אותה ומחפש סדקים, תצמצם עד כמעט לאפס את האפשרות לתקלה מהכיוון הזה.

מודול הצתה? בCJ שלי, כשידעתי שיש אפשרות שחיישן הפיקאפ במפלג יתפגר מתישהו, נסעתי עם חיישן כזה ברכב, וגם עם מודול הצתה ספייר באוטו. לאחר שהרכבתי את מערכת ההזרקה בג'יפ, שמתי בארגז הכלים את המאייד, שיהיה. היו באוטו גם ציריות קדמיות ושני גלי הינע ספייר, כי אלו חלקים שהייתי שובר מדי פעם בשטח.

בהיילקס אני לא לוקח חלקים ספייר, כי עדיין לא זיהיתי בו נקודות תורפה שמצדיקות את זה. אני גם מוותר בדרך כלל על נשיאת ארגז הכלים.

זה נכון שתחום השטח שונה מאוד מתחום הכביש, במיוחד אם אתה כמוני, יוצא חופשי לטיולים של כמה ימים במדבר ברכב בודד, בדרך כלל באיזורים ללא קליטה סלולארית. תקיעה במצב כזה היא פחות נוחה מאשר תקיעה על כביש.

פורסם

עמית - שום רכב לא חסין לגמרי לתקלות, מה שאני מנסה לומר זה שאפשר לצמצם כמעט ל0 את התקיעות בצד הדרך ע"י תחזקה מונעת.

נניח וידוע לך שאחת לשנה בממוצע הולך לך חלק ברכב, אם זה משהו שאתה יודע להחליף לבד ולא צריך לפרק בשביל זה את הרכב (פשוט אין לי מושג איפה יושב מודול הצתה למשל), תצטייד מראש באחד כזה ברכב, כמו שחנן אמר, הרי מילא תצטרך להחליף מתישהו.

אם זה לא משהו שאתה מסוגל להחליף לבד - ויש לך את הTIMELINE שלו, כלומר אתה יודע כל כמה זמן בערך הוא מתקלקל, אז חודש לפני תכנס למוסך שיבדקו לך אותו.

יכול להיות שההבדל בינינו הוא בגלל שאני נוסע על אלמרה מסוף שנות ה90 ואתה על 205 ותיקה בכמה שנים, אני לא יודע - אבל בכל זאת, אפשר להחזיק רכב בלי להיתקע - הרי גם למודול הצתה יש אורך חיים מסויים, ואולי יש משהו אחר שגורם לו למות בטרם עת.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עמית, אני ומשפחתי היינו בטיול בדרום,

אז מה בעצם אני רוצה לומר? מצב של אפס תקלות לעולם לא יהיה, אבל בהחלט ניתן לצמצם את את הסיכוי לתקיעה. .

חנן מה שרשמת הוא נכון בהחלט, אבל לא על זה הגבתי לשלקייס, האימרה שלו ש

כל מי שנתקע בצד הדרך אלה אנשים שמזניחים את האוטו, אז שידפקו.01/10/07 15:19

קצת עיצבנה אותי ולמה? "כל " מי שנתקע בצד הדרך, הכל לא רק כאלו שמזניחים, אלא גם אלא שמלקקים ומחליפים הכל בזמן.

אם זה לא משהו שאתה מסוגל להחליף לבד - ויש לך את הTIMELINE שלו, כלומר אתה יודע כל כמה זמן בערך הוא מתקלקל, אז חודש לפני תכנס למוסך שיבדקו לך אותו.

מי יבדוק לי מודול הצתה נו באמת...:?

שלקייס, טען שהוא מחליף חלקים בטרם הפסיקו לעבוד, מודול הצתה מקורי הלך לי אחרי 150 אלף ק"מ, אתה באמת חושב שיש לו אורך חיים מדוייק, ובעוד 150 אלף שזה בערך עוד 7 שנים להצטייד באחד כזה בבגז'?? אני רץ לשים לי תזכורת בפלאפון שבעוד 6 שנים ו 11 חודשים להיכנס למוסך כדי שיבדקו לי את מודול ההצתה לפי ההצעה של שלקייס, איפה אתם חיים, זה לא משהו שמתקלקל כל שנה, ואני לא מתכוון להחזיק את כל החלקים שיכולים להתקלקל בבגז', בין היתר כי הם יעלו לי אלפי שקלים.

ואם אני אצטייד בחלקים שיכולים לגרום לי לעמוד בצד ,אני לא אעמוד בצד? זה לא נקרא שנתקעתי?

זה אומר שנתקעתי ועוד איך, כן כמו פה :

תסביר לי למשל למה פה בנסיעה אחת לצפון ראיתי פי 10 (ואני לא מגזים) כלי רכב תקועים 

שלקייס, צא מזה, גם אם תחליף מחשב רכב, משאבת דלק, מערכת הזרקה, סליל הצתה, או לחלופין, תקנה את כל אלו ותשים בבגז' למקרה חירום, אתה עדיין תעמוד בצד הדרך ותיתקע.

דבר איתי שזה יקרה, ותגיד לי אם זה הוריד אותך לקטגוריית " אלו שמזניחים את הרכב".

וכל הויכוח בשביל מה?

בגלל בחור שחושב שנסיעה של 3 שעות במקום נסיעה יומיומית של שעה בערך, היא משהו מסובך עבור הרכב, שהוא ערימה של חלקים שכל אחד מהם יכול להתקלקל באותו הסיכוי בדיוק גם בנסיעה קצרה! , לאורך המסלול אין קשר לסיכוי החלק להתקלקל.

הרכב לא יודע מה שם הכביש שהוא נוסע בו,ולא מעניין אותו אם זה כביש לצפון או לדרום, או או זה כביש ביפן או בצרפת.

אני בדרך כלל לא הייתי עונה על התחכמויות כמו "החלק יהיה אצלי ספייר בבגז', ולכן זה לא נקרא שעמדתי בצד או שאני מזניח את הרכב".:? אבל רק רציתי שהרעיון שלי יהיה ברור.

פורסם

אולי ההצהרה הראשונית שלי באמת הייתה מוגזמת - ועל אני מתנצל.

אבל זה לא מה שאני אומר.

ואתה יודע מה? למה שלא יבדקו לך מודול הצתה במוסך? זה יעלה פחות מגרר לא?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני באמת לא מאמין שאפשר לבדוק כזה חלק, יש בפנים כל מיני בלמ"זים אלקטרוניים שנדפקים מהחום.

אלא אם כן יש מהנדסי אלקטרוניקה במוסך שאני לא מכיר ואז אפשר לשקול את זה:wink: וגם אז לא בטוח ששוה להיכנס לשם רק לבדיקה, כי זה יכול להתקלקל גם שבוע אחריה, נדפק בלי התראה.

המשך נסיעה ללא עמידה בצד, וחג שמח.

פורסם
המשך נסיעה ללא עמידה בצד, וחג שמח.

גם לך ידידי, גם לך.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...