Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני הכי נדלק מאנשים שלא מודים בטעות שלהם, אפילו סתם וויכוח שיגרתי.

הוכחתי לך שאתה טועה ואתה ממשיך להתווכח?

אתה רוצה להוכיח לי עד כמה אתה מטומטם או מה?

באמת חבל.

חבל על האימפרזה הכי שמורה בארץ.

יש סימני עקמומיות בולטים בתוך תא המטען? או ששם הכל בסדר?

אנשים במדינה הזו מפגרים, מה חדש ? :idea:

לשמחתי אין סימני עקמומיות בולטים בתא המטען וגם לא בשום חלק אחר במרכב - שמזה הייתי מוטרד עד שבדקתי את הנושא לעומק היום בבוקר.

צ'מע קטע יותר יפה: עכשיו מתקשרים אליי מסוכנות הביטוח שלי....האישה שפגעה בי אכן אמרה שהיא פגעה בי אבל אצלי, כך היא טוענת, "אין נזק" :screwy:

אבל מה...איציק כבר הכין תרופה למכה:

7:20 בבוקר הושכמתי וירדתי למטה לבדוק את האוטו - ובאותה הזדמנותלצלם ולהעלות תמונה כאן בפורום.

על הדרך לקחתי את המצלמה הדיגיטלית איתי לסוכנות ביטוח שלי בשביל להראות לחבר שלי מה הנזק. באותה הזדמנות (שלא לצורך הוכחה) הראתי את התמונות גם למי שמטפלת בתביעה שלי (פשוט היה קשה לי להסביר לה שנזק לצבע אין, רק צריך ליישר ולהחליף פגוש ואולי גם פנס).

...כבר שאמרו לבחורה שמטפלת בתביעה שלי כי הנתבעת טוענת ש"אין נזק", הוסבר לה שכבר צילמתי בעצמי את הרכב ולפי התמונות ניתן להבחין בנזק בחלקו האחורי של הרכב, פנס עקום, פגוש פגוע וכד'. מכאן והלאה ההפניה למוסך + שמאי היתה קצרה להחריד... (וממש לא הייתי צריך את התמונות בשביל זה).

דווקא לא. המקרה שלי שתיארתי היה בדיוק מצב כזה. אני בדיוק עצרתי, תוך השגחה על המראה הפנימית (היה כביש רטוב אז נזהרתי כפליים). הבחנתי ברכב שמתקרב קצת מהר מידי ושניה אחרי זה שמעתי את צרחת הצמיגים. זזתי קדימה והרכב הצליח לעצור. שניה אחרי זה, שאגת צמיגים נוספת וברכב שמאחורי נכנסה סובארו ישנה שזרקה אותו שוב לכיווני. שוב התקדמתי.

ההודעה שלי לא באה לבקר את מעשיך, דיברתי באופן עקרוני בלבד, על דברים שכדאי לנסות ליישם אותם, למרות שלא תמיד הם יעזרו, ולמרות שקשה לעיתים להיות 100% עירני כשאתה עומד דקה ברמזור. אני בטוחה ששמרת על מרחק מהרכב לפניך, הטיפ שלי התייחס למרחק אפילו מוגדל יותר. זו המלצה בלבד, ולא ארהיב ואומר שאני מיישמת אותה בכל המקרים. אבל שווה לנסות.

אני מסכים לחלוטין עם מה שאת אומרת (ועם כל המקרים האלו, תהי בטוחה שהתפתח אצלי אינסטינקט שכבר פועל כך הרבה זמן...מעין פחד שכזה שברגע שאתה בולם מישהו יכנס בך מאחור).

הרבה פעמים אני מוצא את עצמי לוחץ על הברקס, חצי עין מסתכלת קדימה ועוד חצי עין מסתכלת במראה, לראות אם יש מטומטם שדבוק אליי או דוהר לכיווני - גם לאחר שנעצרתי.

הפעם, כמו שכבר ציינתי, מ-מ-ש לא הייתי מוכן לזה. העמידה היתה ממושכת "יחסית" וכבר הייתי ה-ר-ב-ה אחרי השלב של ההסתכלות אחורה במראה.

מי שמסוגל להיות דרוך ב 200% ולחפש בכל שניה מאיפה עומדים להיכנס בו, גם בעמידה ברמזור וגם אם העמידה מאוד ממושכת, אדרבה - כל הכבוד, אני מוריד בפניו את הכובע - כנראה שיש בו סגולות שאין בכל אדם ממוצע אחר.

בפועל קיימים סיכויים נמוכים ביותר עד קלושים להינצל ממצבים כאלו - ומי שהצליח, שיחק אותה.

מתאור הנסיבות כפי שהצגת אותן, נראה שאתה באמת לא אשם.

מצד שני, פעם שלישית....,אהמממ..... מעורר קצת שאלות לא?

ממש לא. זה רק מראה לך עד כמה אנשים במדינה הזו "שומרים מרחק" ו"קוראים" את הכביש נכון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הלכתי עם חבר טוב שלי לאכול מוקפץ תאילנדי בעיר.

אחרי הארוחה נעמדנו ליד האוטו שלי ופטפטנו לפני שהתקלפנו.

לאחר כמה שניות מגיחה מזדה לתוך החניה כאשר היא נהוגה בידי נהגת שודים כבת 35.

היא נכנסה לחניה כאילו אבא שלה הוא איביל-קניבל.

בכל אופן היא התחילה לעשות רוורס,(אתם מכירים את הרוורסים האלה, שנעשים ב-0 קמ"ש עד ששומעים בום)?!

אז מה שקרה הוא שהיא עשתה רוורס עד שהיא נעצרה, :? ע"י הרכב שלי.

אני מסתכל על הרכב שלי ורואה אותה מרימה לי אותו כלפי מעלה, האוטו התרומם כתוצאה מהבלם יד שהיה משוך.

אני נרגז אך רגוע, ניגש אליה ושואל אותה "תאמרי לי, שמת לב שאת דופקת את האוטו שלי"?

והיא, "מה זה,מה זה"???

ואני עוד פעם מסביר לה שהיא דפקה לי את הפגוש, בכל אופן היא פשוט גיכחה והלכה לה. :shock: .

בדקתי את הפגוש ולשמחתי אין פגיעות, כמו שאמרתי היא נישקה את האוטו בצורה צמודה ללא מכה של ממש אלא יותר דחיפה.

בכל אופן לקחתי את המספר של האוטו לכל צרה שלא תקרה + יש לי עוד 2 עדים שראו את המקרה.

מה שאני רוצה להגיד, הישראלי המצוי פשוט מגעיל, הוא דופק ועוד מנסה לכסת'ח, זה ממש מרגיז ומעצבן.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

אה, זה נהיה שרשור סיפורי קרבות בכבישי ישראל מול נהגוס יזראליקוס חארוס המצוי?

אז יש לי סיפור קילר:

בן דוד שלי (מקווה שההגדרה המשפחתית לא תוחלף ל-יזיז קרוב ויקר שלי או משהו...) נסע עם חבריו לחוף פלמחים.

בבוטקה בכניסה לחוף עמדה איזה סובארו טנדר של שיפוצניקים מג'וייפת ודפוקה כולה מכל הכיוונים. הוא נעצר כמה מטרים מאחוריה, העביר לניוטראל, הרים הנדברקס (זה היה בחיפושית, אז להחזיק קלאצ' או ברקס זה לא אופציה קלילה) והמתין שהיא תכנס. פתאום הסובארו משלבת לרוורס לוקחת תנופה ונכנסת בו!

מהסובארו יוצאים שני טיפוסים מפוקפקים, עם פרצוף של מפעילי כספומטים בשכונת הרכבת בלוד, ומתחילים לדפוק לו על הרכב ולצעוק עליו "יא זבל, איך אתה נוהג" והגיגים דומים בסגנון. הוא הסביר להם שזה הם שנסעו רוורס וזו אשמתם, אבל לטענתם - מי שפוגע מאחורה אשם אוטומטית, והתחילו לאיים עליו שאם הוא ינסה להתחמק מהאשמה הברורה שלו הם "יגמרו אותו". הם דרשו ממנו פרטים וניירות. הוא, כנהג חדש אשכנזי ונעים הליכות, אך לא אידיוט מושלם - הסכים לתת להם רק את מס' הפלאפון של אבא שלו - בעל הרכב.

בערב התקשרו הקקות והתחילו לצעוק על דוד שלי שהבן שלו נהג מטורף ושהוא צריך לשלם על הנזקים, לא צריך להפעיל ביטוח אבל "נוכל להסתדר על משהו". בקיצור - חשבו שנפלו על פראייר ושיפחידו אותו. אבל דוד שלי - סא"ל במיל' ואיש מאוד סמכותי הבהיר להם שיש 4 עדים למה שהם עשו ושהם הולכים מאוד מאוד להסתבך בסחיטה באיומים, אז הם ירדו מהעניין אחרי קצת איומים שהסיפור לא נגמר.

כמה זבלים יכולים להיות בני אדם?

פורסם
אה, זה נהיה שרשור סיפורי קרבות בכבישי ישראל מול נהגוס יזראליקוס חארוס המצוי?

אז יש לי סיפור קילר:

בן דוד שלי (מקווה שההגדרה המשפחתית לא תוחלף ל-יזיז קרוב ויקר שלי או משהו...) נסע עם חבריו לחוף פלמחים.

בבוטקה בכניסה לחוף עמדה איזה סובארו טנדר של שיפוצניקים מג'וייפת ודפוקה כולה מכל הכיוונים. הוא נעצר כמה מטרים מאחוריה, העביר לניוטראל, הרים הנדברקס (זה היה בחיפושית, אז להחזיק קלאצ' או ברקס זה לא אופציה קלילה) והמתין שהיא תכנס. פתאום הסובארו משלבת לרוורס לוקחת תנופה ונכנסת בו!

מהסובארו יוצאים שני טיפוסים מפוקפקים, עם פרצוף של מפעילי כספומטים בשכונת הרכבת בלוד, ומתחילים לדפוק לו על הרכב ולצעוק עליו "יא זבל, איך אתה נוהג" והגיגים דומים בסגנון. הוא הסביר להם שזה הם שנסעו רוורס וזו אשמתם, אבל לטענתם - מי שפוגע מאחורה אשם אוטומטית, והתחילו לאיים עליו שאם הוא ינסה להתחמק מהאשמה הברורה שלו הם "יגמרו אותו". הם דרשו ממנו פרטים וניירות. הוא, כנהג חדש אשכנזי ונעים הליכות, אך לא אידיוט מושלם - הסכים לתת להם רק את מס' הפלאפון של אבא שלו - בעל הרכב.

בערב התקשרו הקקות והתחילו לצעוק על דוד שלי שהבן שלו נהג מטורף ושהוא צריך לשלם על הנזקים, לא צריך להפעיל ביטוח אבל "נוכל להסתדר על משהו". בקיצור - חשבו שנפלו על פראייר ושיפחידו אותו. אבל דוד שלי - סא"ל במיל' ואיש מאוד סמכותי הבהיר להם שיש 4 עדים למה שהם עשו ושהם הולכים מאוד מאוד להסתבך בסחיטה באיומים, אז הם ירדו מהעניין אחרי קצת איומים שהסיפור לא נגמר.

כמה זבלים יכולים להיות בני אדם?

המקרה הזה נפוץ מאד ובד"כ משלבים בו גם תביעות בגין פגיעות גוף

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

דווקא לא. המקרה שלי שתיארתי היה בדיוק מצב כזה. אני בדיוק עצרתי, תוך השגחה על המראה הפנימית (היה כביש רטוב אז נזהרתי כפליים). הבחנתי ברכב שמתקרב קצת מהר מידי ושניה אחרי זה שמעתי את צרחת הצמיגים. זזתי קדימה והרכב הצליח לעצור. שניה אחרי זה, שאגת צמיגים נוספת וברכב שמאחורי נכנסה סובארו ישנה שזרקה אותו שוב לכיווני. שוב התקדמתי.

ההודעה שלי לא באה לבקר את מעשיך, דיברתי באופן עקרוני בלבד, על דברים שכדאי לנסות ליישם אותם, למרות שלא תמיד הם יעזרו, ולמרות שקשה לעיתים להיות 100% עירני כשאתה עומד דקה ברמזור. אני בטוחה ששמרת על מרחק מהרכב לפניך, הטיפ שלי התייחס למרחק אפילו מוגדל יותר. זו המלצה בלבד, ולא ארהיב ואומר שאני מיישמת אותה בכל המקרים. אבל שווה לנסות.

אני מסכים לחלוטין עם מה שאת אומרת (ועם כל המקרים האלו, תהי בטוחה שהתפתח אצלי אינסטינקט שכבר פועל כך הרבה זמן...מעין פחד שכזה שברגע שאתה בולם מישהו יכנס בך מאחור).

הרבה פעמים אני מוצא את עצמי לוחץ על הברקס, חצי עין מסתכלת קדימה ועוד חצי עין מסתכלת במראה, לראות אם יש מטומטם שדבוק אליי או דוהר לכיווני - גם לאחר שנעצרתי.

הפעם, כמו שכבר ציינתי, מ-מ-ש לא הייתי מוכן לזה. העמידה היתה ממושכת "יחסית" וכבר הייתי ה-ר-ב-ה אחרי השלב של ההסתכלות אחורה במראה.

מי שמסוגל להיות דרוך ב 200% ולחפש בכל שניה מאיפה עומדים להיכנס בו, גם בעמידה ברמזור וגם אם העמידה מאוד ממושכת, אדרבה - כל הכבוד, אני מוריד בפניו את הכובע - כנראה שיש בו סגולות שאין בכל אדם ממוצע אחר.

בפועל קיימים סיכויים נמוכים ביותר עד קלושים להינצל ממצבים כאלו - ומי שהצליח, שיחק אותה.

איציק

בתור רוכב אופנוע, אני בהרגל של להמשיך ולבדוק במראה כשאני עומד ברמזור כל עוד יש אפשרות שרכב יגיע מאחורי. עוד יותר טוב זה פשוט להתמקם באופן שאף אחד לא יכול להגיח מאחורי, אם זה אפשרי.

אני עומד תמיד עם 2 אצבעות על הקלאץ' ותומך באופנוע עם רגל ימין כך שרגל שמאל מוכן להכניס להילוך ראשון בלחיצה קצרה.

ההרגל הזה עובר גם למכונית, אם כי שם אני פחות קפדן בעניין.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

יאצק, למרות שאני בטוח שאתה תסתדר (או אולי כבר הסתדרת) אני ממליץ לך לבדוק את הפגיעה בשיר הרצינות מכיוון שלי זה הסתיים הרבה יותר גרוע ...

בקורולה הקודמת שלנו היו 2 תאונות רציניות, פעם אחת אוטובוס שנכנס בה ברוורס וקיפל חצי רכב וגלגל אחד נעקר מהמקום (לא הייתה פגיעת שלדה, רק תיקון קורה מעל הדלת האחורית, שלפי מה שאני יודע נחשב לשלדה אבל לא משנה). הפעם השניה הייתה נהג חדש שלחץ גז במקום ברקס בעמידה ברמזור, הפגיעה הייתה מאוד מאוד לא רצינית (כיפוף קטן בטמבון ועיקום קל בתא מטען), אבל בבדיקה לפני קניה התגלה מכה בקצה שלדה !!!

אני מציע לך גם לבדוק את הרכב לאחר התיקון, גם לבדוק שאין מכת שלדה וגם לבדוק שהתיקון נעשה כמו שצריך מכיוון שאצלנו בקורולה התא מטען לא חזר להיות כמו שהוא היה קודם (וגם הדלת שהוחלפה בתאונה עם האוטובוס אבל לא משנה) ...

בכל מקרה, תקח רגיעון (או במילים אחרות תקח את זה בקלות), מקווה שתסיים עם זה כמה שיותר מהר ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

איציק מצער לשמוע, אני מקווה שאין יותר מידי נזק.

קרה לי מקרה מעט דומה עם הפולו קלאסיק לפני כמה שנים.

אני עומד אחרי רכב שממתין להכנס לחניה ימינה, מאחוריי נעמדים עוד 3 רכבים.

בדיוק ברגע שהרכב לפני זז אני שומע חבטות, שומע את הראשונה את השניה את השלישית ואת הרביעית אני מרגיש, כמובן שלא היה לי מספיק זמן להבין מה בכלל קורה.

פשוט הגיעה לה גברת עם וואן וכל משפחתה ברכב והעיניים שלה היו על הילדים שברכב ולא על הכביש.

כמובן שהיתה מעורבת משטרה כי כל המעורבים החליטו שהם זקוקים לאמבולנס דחוף (חוץ ממני ומחברה שלי).

כולנו הזומנו למשטרה וכמובן שהמשטרה טענה שהבחורה בוואן אמרה שאני אשם, לכו תבינו איך :roll:

בסופו של דבר קיבלתי את הכסף מהביטוח שלה והכל נסגר.

מקרה דומה שקרה לי היום בבוקר וכמעט גרם לתאונה.

אני נוסע (או יותר נכון לומר זוחל בפקק) ברחוב שיטרית, אני מגיע לכניסה לחניה של מגרשי הספורט ורואה נהג שרוצה לצאת מהחניה ואני עוצר לו כמובן, הוא מתחיל לצאת ופתאום 307 שהיתה בעצירה מתחילה לנסוע וברגע האחרון עוצרת,

אני מביט לנהג ומה הוא עושה, מתעסק עם הסלולרי שלו.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
איציק מצער לשמוע, אני מקווה שאין יותר מידי נזק.

קרה לי מקרה מעט דומה עם הפולו קלאסיק לפני כמה שנים.

אני עומד אחרי רכב שממתין להכנס לחניה ימינה, מאחוריי נעמדים עוד 3 רכבים.

בדיוק ברגע שהרכב לפני זז אני שומע חבטות, שומע את הראשונה את השניה את השלישית ואת הרביעית אני מרגיש, כמובן שלא היה לי מספיק זמן להבין מה בכלל קורה.

זה בדיוק מה שקרה לי בפעם הקודמת, רק שמאחורי היה רכב אחד בלבד (הסנביץ' בתאונה) ולא 3 כמו במקרה שלך.

תנחש איזה רכב היה הסנביץ' ?

נו טוב, נגלה לך: AX !!!

LOL :lol:

איזה מזל שהתאונה לא היתה במהירות גבוה במיוחד...לנוסעים (ול AX) שלום.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, היום הרכב נכנס (ויצא) מהתיקון.

יש לציין שאני מאוד מרוצה מהתיקון עצמו ואיכות העבודה - ולא פחות חשוב, המכה היתה קלה מאוד, באיזור הלוחית רישוי, ולבקשתי (ולשמחתי) לא נאלצו לצבוע או לשפכטל שם בכלל.

הקווים בין מכסה תא המטען לפנס ישרים ובוצע ישור יפה של החלקים כמו גם ההרכבה של הפגוש והפנס השמאלי.

באוטו הוחלף גם דוד אחורי עקב מכה קלה שקיבלה הפיה שלו.

חברת הביטוח אינה נושאת בעלויות של חלקים מתבלים כגון זה על רכב בן 10 שנים ולכן (למרות שזה יכל להישאר ככה) הם הציעו לי השתתפות של 50% מעלות רכיב חדש (317 שח + מעמ, שלי זה יוצא בבסופו של עניין כ 180 שח) - ולכן הלכתי על זה (יש לרכב טסט בעוד שבוע והדוד האחורי היה רקוב לגמרי, קרי: לא היה עובר טסט והייתי נאלץ לשלם מכיסי מחיר מלא על דוד חדש).

כתוצאה מהחלפת האגזוז יש לציין שחל שיפור מורגש להחריד בנשימת המנוע, האצות ועזיבת גז.

המנוע עובד ונושם בצורה חלקה יותר. לא תיארתי לעצמי שההבדל יהיה כה מורגש אך מהרגע הראשון שיצאתי מהמוסך הרגשתי את זה.

החשבון: 3988 שח + 500 שח לשמאי. 4488 שח.

העלות לא מעניינת אותי (הביטוח של הפוגעת משלם) - העיקר שהתיקון בוצע בצורה מעולה ואני מאוד מרוצה.

איציק

download.php?id=8032

tikun4.JPG

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

באוטו הוחלף גם דוד אחורי עקב מכה קלה שקיבלה הפיה שלו.

חברת הביטוח אינה נושאת בעלויות של חלקים מתבלים כגון זה על רכב בן 10 שנים ולכן (למרות שזה יכל להישאר ככה) הם הציעו לי השתתפות של 50% מעלות רכיב חדש (317 שח + מעמ, שלי זה יוצא בבסופו של עניין כ 180 שח) - ולכן הלכתי על זה (יש לרכב טסט בעוד שבוע והדוד האחורי היה רקוב לגמרי, קרי: לא היה עובר טסט והייתי נאלץ לשלם מכיסי מחיר מלא על דוד חדש).

מנסיון אישי, לחברת הביטוח לא הייתה שום בעיה לשלם מחיר מלא על אגזוז שפייתו התעקמה.

במקרה שלי, רכשתי את האגזוז החדש כמה ימים לפני התאונה, אך לא הספקתי להתקינו, למרבה המזל.

האגזוז הישן היה שלם חיצונית לפני התאונה, אך התפרק מבפנים, מה שגרם לרעשים מעניינים תוך כדי נסיעה.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...