Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש ממסר של מערכת הזרקת דלק בטרנספורטר 1990 מנוע 2100 סמ"ק שיושב מאחורי הפנס האחורי הימני ותפקידו לוסת את סיבובי הסרק (זה לא במקום מחשב המנוע אלא בנוסף). זאת לאחר שבמוסכים המורשים לא הצליחו לאתר את הבעייה.

לא ניתן כבר להשיג כזה אצל היבואן ולא מצאתי בפירוקים.

אם יש לכם אחד כזה (גם לא תקין) או שיכולים להפנות אותי אשמח לשמוע.

בנוסף, מזה זמן אני מנסה לאתר סיבות נוספות (כבר איתרתי שתיים) לגמגומים וכיבויים פתאומיים של המנוע הנ"ל, שיכולים לנבוע מהמון סיבות. יש לי ידע וספרות מוסך מקצועית של הרכב והייתי שמח אם מישהו בעל רכב עם מנוע כזה יצור איתי קשר לשם שיתוף ידע והשוואה בין המערכות, ויתכן שאף אוכל לסייע גם לו לאתר ולפתור בעיות במנוע שלו.

ושתהיה שנה טובה לכולנו.

request for ISCU.jpg

פורסם

נסה ואולי תצליח אצל חבר הפורום רון שבמוסך פרטי מתמחה פולקסווגן "מוסך רון" שבת"א, טל' 03-5373204.

בינתיים בדקתי אצל יבואני VDO (חב' גיל-קאר) וממסר זה לא שוחרר לשוק ה AFTER MARKET אל רק ליצרן פולקסווגן.

הבחורה הנחמדה בגי-קאר אמרה לי שאולי כדאי לך לנסות להשיג ממסר תחליפי כזה אצל "וורקו ישראל" שברח' שונצינו 1 ת"א, טל' 03-6242261. המס' הקטלוגי השמאלי הנו של VDO והימני של פולקסווגן.

בהצלחה ובברכת שנה טובה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי על התגובה, יש צדיק בפורום...:lol:

פספסתי אותם היום, וכנראה שמחר לא עובדים, אז ידחה כנראה ליום ראשון.

אבל האמת, למרות שאני די בטוח שהממסר שלי פגום, הייתי שמח אם חבר פורום מאזור ראשל"צ בעל רכב עם מנוע זהה היה מאפשר לי לאמת זאת ע"י הצלבת חלקים, כי החלקים האלו אצל היבואן עלולים להיות יקרים למדי (הערכה שלי - קרוב ל-1500 שקל!)..

וחוצמיזה, אם הייתי מצליח לשים יד על כמה ממסרים מקולקלים כאלו, יכול להיות שהייתי יכול להשמיש אחד מהם (אני מבין בעניין).

אז יש מישהו מהאזור שמוכן לעזור (אם בדיאגנוזה ע"י השוואה עם הרכב שלו ואם בחלקים מקולקלים כאלו שאולי שוכבים אצלו במגירה)? אני כמובן שאשמח לבדוק גם את המערכת אצלו.

אז שתהיה שנה טובה.

אמנון

• ספונסר פורום
פורסם

גבר אני מצטער לאכזב אותך אבל לא תמצא אצלי את הממסר הזה ,

לא נשארו אצלי שום חלקים לרכב הזה .

אני ממליץ לך אם אתה אוהב את הרכב לזנוח את המנוע הזה שהוא

החולשה הגדולה של הרכב המדהים הזה ולשתול לו מנוע סובארו כמו שעשיתי אני

בקרוול 84 שלי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

איזה יופי, המומחה בכבודו ובעצמו בא לבקר!...:lol:

האמת, אני מודע לאופנה הזו של החלפת מנוע ברכב הזה לסובארו שמאד פופולרית בארה"ב, אבל לתומי חשבתי שבארץ היא לא חוקית! (גם מפרסומים בפורום). הכוונה בלי להעביר את הרכב (ובעליו...) שבעה מדורי גהינום של הטכניון, מכון התקנים, עמדה מספר 1 במשרד הרישוי והשד יודע מה עוד...

אז האם מותר כבר בארץ "לשבץ מנוע באוות נפשך" כשהכוונה שיש סיכוי שהשינוי יאושר לתנועה בכביש?

ובחו"ל יש עוד הרבה מנועים פופולריים כמו האודי 5 צילינדרים , TIICO ועוד. אבל יש גם לא מעט בעיות גם איתם.

ונכון שלמנוע המקורי (שנהגיו הדביקו לו את שם החיבה WATER-LEAKER במקום WATER-BOXER המקורי שפולקסווגן נתנו לו בעת לידתו בגלל בעיית הנזילות של נוזל קרור מהראשים) אכן יש נקודת תורפה כזו, אבל יש לו גם לא מעט יתרונות, כמו זה שאין לו רצועת טיימיניג שתקרע ותהרוס את המנוע, אין כוונון שסתומים (מרימים הידראוליים), יש הזרקת דלק יעילה ואמינה (כשאין תקלה...) ולמרות שהוא לא עתיר הספק כמו המנועים החדשים, אותי הוא מספק עם מהירות מרבית (מדודה...) של 145 קמ"ש...:lol:

ודווקא עכשיו, כשהחלטתי להתלבש על מערכת ההזרקה ולהבין אותה על בוריה (מכיוון שמוסכי היבואן כבר לא מבינים בה, ומצאתי מספר תקלות ונמצא בשלבי תיקונן), וגם את שאר מכלולי הרכב אני מכיר לא רע בכלל (יש לי ספר מוסך), וכשיש לי מנוע שעבר רק 75K ק"מ אחרי שיפוץ יסודי בזמנו באלייד בבית שמש, וכבר התרגלתי לצליל הנמוך של המנוע (ולא הצווחני של היפניות), זה הזמן לעשות תשליך?...:lol:

בסה"כ אני די מרוצה מהרכב במפרט המקורי (כשהוא נוסע בלי בעיות...), ובטח מחויית הנהיגה בו, אם כי לא ממש מרמת ההבנה של מוסכי היבואן שלפעמים בקלילות מחליפים מכלולים מיותרים, אבל ככה זה אצל כולם אם לא משגיחים...

גם אני מוטרד מהאפשרות של פריצת אטמי הראש של נוזל הקירור העשויים מגומי (פאדיחה של פולקסווגן), אבל בגלל זה אני משתמש בנוזל קירור מקורי נטול ניטריטים של VW.

כרגע הבעייה המחכה לפתרון היא לא גדולה (רק הממסר ואולי גם סנסור הטמפרטורה) ואני מאמין שאתגבר עליה בקרוב, במיוחד אם אקבל עזרה כפי שביקשתי, ואמשיך להנות מהאוטו.

וכשילך מנוע? אז אדע למי לפנות להחלפת מנוע...

כרגע ידרש הרבה פחות מאמץ וכאב ראש להמשיך להשתמש במנוע כפי שהוא.

אז אולי שוכבים אצלך בבוידעם במוסך כמה ממסרים מקולקלים כאלה?...:wink:

• ספונסר פורום
פורסם

לגבי שאלות הרישוי שלך אני מנוע מלענות .

אם המנוע שלך במצב תקין אז שווה להשקיע בו ,כשהוא עובד טוב הוא מנוע נחמד ,

חלפים לרכב הזה אין לי ממזמן ,הוא פשוט נכחד מהר מידיי מהשוק וכבר לא היה

ביזנז איתו ולא היה שווה לשמור,הסיבה העקרית להיכחדותו היתה הגנבות ,היה לי לקוח עקשן שאהב את

הרכב וגנבו לו שלושה כאלה רצוף בשנה אחת ,הרכב אהוב מאד על שכננו הערבים

ואצלהם שותלים לו מנוע גנוב של פאסט דיזל (זה השילוב הכי נכון דרך אגב ) וחוץ מזה עיניין

המנועים שהיו חלשים זוללי דלק ולא אמינים (מקסימום 100 אלף קמ)נשמע מצחיק בימינו .

דרך אגב חיישן טמפ מנוע יש לי משומש ,תוכל לקבל אותו מתנה.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אחחח...הייתי שמח לשמוע את צליל המנוע של הקרוול 84 שלך, בטח משופצר ומכוונן לאללה...:lol:

המנוע המקורי שלי החזיק 124K, והיה כנראה מחזיק הרבה יותר אלמלא נזילת מים במצנן קירור השמן שמערכת האתראה לא גילתה (מערכת מתוחכמת למדיי, כפולה, אתה בטח מכיר. ולמרות זאת, תקלה כפולה הכניעה אותה...). מאז למדתי לקח והוספתי מעגל אתראה עצמאי עם "צופר" שמתריע על כל מקרה התחממות, הציל אותי כבר הרבה פעמים.

ומנסיונך עם המנוע (שגם אתה אומר שהוא "נחמד"...), אלמלא בעיית אטם הראש שהזכרתי, האם המנוע לא יכול להחזיק אפילו 300K אם שומרים עליו טוב? יש לי אותו כבר 12 שנה, מנוע שופץ לפני 10 שנים בגלל התקלה הנ"ל, ומלבד החלפת כבלי הצתה פעם מזמן וטיפולים שוטפים, מעולם לא היה צורך בכיוונון פלטינות, שסתומים, חגורת טיימינג, ואפילו האינג'טקורים המקוריים מהשיפוץ עדיין שם (אני מוסיף חומר ניקוי טוב כל טיפול). לא בדקתי את צורת ההתזה שלהם אמנם, אבל כשהוא עובד המנוע נשמע טוב.

דווקא בעיות חשמל פחות מטרידות אותי כי עם אלה אני בד"כ מסתדר לא רע.

אפרופו אורך חיי מנוע, יש לי גם מכונית יותר מודרנית (מגאן) והגיר הלך אחרי 110K (טוב, אוטומט, מה לעשות...ויש הרבה דיווחים שגיר במכוניות ארופיות הרבה פחות אמין מיפני) וראש מנוע אחרי 125K. גם כן לא שיא האמינות, ושוב, לא מדבר על בעיות חשמל שבהן רנו כנראה ידועה אך איתן אני מסתדר יותר טוב מהמוסך המורשה שחוץ מלחבר מחשב ולהתחיל להחליף חלקים יקרים בלי הבחנה לא התרשמתי מהם במיוחד (לא מזמן, רצו להחליף לי מחשב הזרקה ו/או מחשב גיר בגלל חיבור אדמה רופף ששלושה מוסכים מורשים לא מצאו...ורק בציפורניים ובעזרת סכימות עליתי על העניין).

וכן, הגניבות חיסלו את השוק, גם לי ניסו לגנוב ורק במזל הרכב ניצל. הרכב היה כבר בחלקים אלמלא מערכת ניטרול הזרקה נוספת שמנעה תזוזה למרות שהאזעקה נוטרלה בקלות.

ולגבי החיישן,

אשמח לקבל אותו לניסוי ולהשוואה, ואוכל להחזיר לך בסיום או לשמור לנזקק הבא.

האם אתה יודע אם הוא תקין?

תודה וחג שמח.

פורסם

במידה והממסר ניתן לפירוק כלומר זוהי יחידה לא יצוקה אזי צלם את החלקים הפנימים ואולי אוכל לעזור לך לתקן אותה.

איזה כייף לי :)

פורסם

ניתן גם ניתן ואפילו כבר יש צילומים...איך אני מעביר אליך?

ממה שהצלחתי לפענח, הבעייה דווקא לא בטרנזיסטור ההספק אלא באחד הסיגנלים הפנימיים. חתיכת מעגל אנלוגי מתוחכם ומתחכם...:cry:

יש לך סכימה או ממסר כזה שאפשר להשוות אליהם?

פורסם

איך אתה יודע שהבעיה היא לא באחד הטרנזיסטורים ? לבדוק טרנזיסטורים על-גבי המעגל המודפס ללא שרטוט או ציוד מתאים זו משימה קשה או בלתי אפשרית.

סכימות חשמליות של מעגלים ורשימת רכיבים לא ניתן להשיג.

שלח לי למייל.

[email protected]

שנה טובה,

מרק

פורסם

כי בדקתי אותם (גם בחוץ)...וגם עם גנרטור חיצוני. את הפתרון הקל כבר ניסיתי, תאמין לי...

לא, רק מעגל תקין בתור רפרנס יעזור. שלחתי לך תמונה למייל.

וכמובן שנה טובה גם לך.

פורסם

איפה את גר ? אולי נבדוק את היחידה יחד ?

מה זאת אומרת בדקת בעזרת גנרטור ? אני רואה שכול הרכיבים במקומם.

אולי היחידה תקינה והבעיה היא בסולונואיד שאחראי על ייצוב סיבובי הסרק ?

בדוק את החיווט מרגל 4 ו-11 היוצאים מהממסר (יחידת הבקרה ליתר דיוק) ותמצא בקצה את הסולונאיד.

צבע החוטים לבן/חום ו-וצהוב עד כמה שאני זוכר.

פורסם

נו ברור, יצאו לטייל וחזרו למקום...:-D

ובגנרטור הכוונה שהזרקתי סיגנל ויצא סיגנל.

תאמין לי, הייתי בסרט הזה, לא מתקרב שוב אל המעגל המחורבן הזה בלי אח תאום תקין...:lol:

פורסם

אופס, פספסתי את המשך התגובה שלך...

ולגבי הסולנואיד והחיווט אליו - בדקתי, תאמין לי שבדקתי, עד שמרטתי את כל השערות...

גם הסולנואיד מגיב לסיגנל חיצוני. נשאר הממסר...

• תוכן חדש...