Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש הגדרה מהימנה של נהג טוב או מה עושה נהג טוב

לא חשוב אם המקור הוא ספר,חוברת,אתר אינטרנט או אדם ידוע בתחום...

העיקר שיגדיר מה הוא נהג טוב בצורה אופרציונאלית(ניתנת למדידה)

חיפושים בגוגל לא העלו תוצאות משביעו רצון.

מיועד לחלק בעבודה שאני עושה בפסיכולוגיה שחוקרת מאפינים פסיכולוגים של נהגים טובים

לכל המכוונים/ עוזרים -תודה מראש

פורסם

מה שעושה נהג לטוב בשורה התחתונה, זה מבחן התוצאה.

תוצאה טובה ביותר תינתן על ידי מי ש:

בעל כישורים מתאימים, יש ממש כאלה שנולדים עם זה-

וגם--הבנה בסיסית של הרכב, הכוחות הפועלים על הרכב, תכונות הרכב, המכניקה והמחשוב שבו, צמיגים ,הגה , ברקסים, סוג ההנעה של הרכב ,מגבלות ההחלקה של הרכב, בכלל--הקשר לכביש והשתלבות כל אלה.

ראיה מרחבית טובה,

ראיית הנולד תוך חישוב מהלכים של אחרים בכביש אפשריים בכל שנייה נתונה,

בעל כישורים חשיבתיים (מחשבה) וגופניים מוטרים לביצוע מס' פעולות בו זמנית,

יעיל במצבי חירום: לא מספיק שאתה יודע לנהוג טוב, במצבי חירום עת טרום תאונה, החשיבה תהיה רציונלית ,ללא השפעת הסכנה והפחד על התפקוד הנהיגתי המתבקש, כלומר, באם המצב היה מצולם בוידאו, המסקנות שבחקירת התמונות יעלו תגובות נכונות ומדויקות -חשיבתית ומעשית, למרות הלחץ והפחד.

נסיון וידע בנהיגה במצבים קשים,

שליטה ברכב במסלול/כביש יבש/רטוב

רצוי קורסי נהיגה (למי שהדבר אינו טבוע בו, גם למי שכן) ואימונים שנתיים רצופים כמו למשל במגרשי החלקה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הי דני,

בוקר טוב ושבת שלום

אתה יכול לכוון אותי או לציין מהכין נלקחה ההגדרה ?

פשוט כמקור ביבליוגרפי אני חייב לציין מקור מדויק

אלא אם כן זו הגדרה שלך,ואז אני פשוט מצטט אותך...

תודה רבה!

פורסם

מיועד לחלק בעבודה שאני עושה בפסיכולוגיה שחוקרת מאפינים פסיכולוגים של נהגים טובים

לכל המכוונים/ עוזרים -תודה מראש

בשביל למצוא מיהו נהג טוב אתה צריך להגדיר:

1. טוב למה? (מירוצים, ניסוי, כביש, הובלת משאות)

2. מה זה "טוב" (נהג שמגיע מהר? נהג שמנצח מירוצים? נהג שהנוסעים שלו מרגישים נוח? נהג שהסיכוי שלו לעשות תאונה קטן?)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בשביל למצוא מיהו נהג טוב אתה צריך להגדיר:

1. טוב למה? (מירוצים, ניסוי, כביש, הובלת משאות)

2. מה זה "טוב" (נהג שמגיע מהר? נהג שמנצח מירוצים? נהג שהנוסעים שלו מרגישים נוח? נהג שהסיכוי שלו לעשות תאונה קטן?)

צודק לא הבהרתי את עצמי

הגדרה של נהג טוב -בציבור הנהגים הרגילים

רוב אלו שנעים על הכבישים ביומיום

ולגבי מה מגדיר אותו -זאת בדיוק השאלה שלי...

לכולנו יש מושג כזה או אחר הבעיה שהוא לא מעוגן מספיק

אני מחפש הגדרה של גוף מספיק חזק כמו למשל-בית ספר לנהיגה,משרד תחבורה,נהג מקצועי,מדריך נהיגה וכו'...

פורסם

הבנתי אותך.

לצערי אני לא מכיר מחקר שמתייחס לשאלה שלך. אני זוכר תוכנית של קלארקסון שהגדירה מיהו נהג מירוץ טוב (בעיקרון, אותו פרופיל כישורים כמו טייס קרבי עם נטייה עזה לתחרותיות וסוציומאטיות. נשמע כמו מישהו שמכירים?!), שזה לא נהג טוב לכביש.

צור קשר עם ראם סמואל, אם אני זוכר נכון הוא היה נותן הרצאות בנושא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חשבתי על זה

אבל לא היה לי נעים להטריח אותו

אני אנסה לשלוח לו מייל

נקווה שיואיל בטובו לעזור

למרות שמבחינה אינטואיטיבית ההגדרה של דני נהדרת ומספקת

אני רק מקווה שאני אוכל לעגן אותה...

פורסם

נהג טוב? בכבישי ישראל?

נהג טוב בארץ זה אחד שלמרות שהיו לו המון "כמעטים", לא הייתה לו תאונה אחת ב-X שנים.

זו דעתי והגדרתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נהג טוב הוא כזה שגורם למעט הרוגים על כל מליון ק"מ נסיעה.

הבעיה היא שכמות ההרוגים הממוצעת פר נהג פר תוחלת חיים היא הרבה פחות מ-1, ומדובר בגודל בדיד (מקבל ערכים שלמים בלבד) כך שעל פני זמן סביר קשה להכריע אם נהג הוא "טוב" או רק "ממוצע".

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חברים אני מבין את הבעיה שעולה

ובגלל זה אני מבקש את עזרתכם

אבל זה שתציגו לי אותה באופנים שונים לא עוזרת לי-אלא רק מתסכלת יותר:?

עזבו רגע דעות אישיות ותפיסות,

מה שאני צריך זאת הגדרה של גוף/אדם שמספיק בכיר על מנת לתת לי גושפנקה על ההגדרה שלו,וזהו.

את הבדיקות לעומק מה המאפיינים של נהג טוב אני פועל לחקור בכיוון שונה ומעמיק יותר.

אם נבקש להגדיר בעל מקצוע טוב,למשל מתקן טלויזיות-נגדיר אדם שיגיע בזמן קצר(תוך יום מזמן הקריאה לשירות),יאתר את התקלה(תוך חצי יום),יתקן בלי בעיה מיוחדת(תוך חצי יום),ויגבה מחיר סביר(עלות החלק פלוס שעתון עובד ולא יותר מכך).זאת למשל הגדרה אופרציונאלית של של מתקן טלויזיות...

עכשיו אני מחפש משהו דומה רק לנהג...

מבחינתי גם שראם סמואל יגיד שההגדרה היא XYZ אני מקבל.רק תכוונו אותי

פורסם

למרות שמבחינה אינטואיטיבית ההגדרה של דני נהדרת ומספקת

אני רק מקווה שאני אוכל לעגן אותה...

כל זאת רשמתי לך מנסיון אישי והכרות אישית של מעל 20 שנים, ולא מהבזק חשיבתי רגעי בלבד.

כאיש שלמד בצעירותו פיזיקה והשתמש בהבנה זו לצרכי נהיגה,

כנהג שהשתתף בעברו בג'ימקאנות, וזכה במקומות מתחת למקום השלישי (ויש לי קטע/י עתונות ותמונות מלפני המון שנים לכך.) ,

וכבעל נסיון נהיגתי מקצועי מהותי נוסף שעליו לא אוכל לפרט(ברכב בלבד),

כל זאת ועוד שמעולם לא השתתפתי בקורסי נהיגה (מה שאני קורא לו בסיס כשרון מולד) ,

אספתי את שלל הנתונים שלדעתי אפשרו לי נהיגה ברמה כזו, והעלתי אותם בעבורך על הכתב.

עם ה"טייטל" של ב"ס לנהיגה לא אוכל להתמודד, את התכנים המהותיים העקריים ,ולא רק, כבר קיבלת.

אם יעלה לי משהו נוסף, ארשום.

הבהרה: כאשר אני מדבר על פיסיקה, הכוונה לכוחות הפועלים על רכב, כולל עת החלקות, בסיבובים, נושאי העברת משקל מכוון/לא מכוון בבלימות -בסיבובים, ובהחלקות מכוונות(נהיגה מקצועית במסלול-אפשר גם בכביש, ברור שאסור), ושאינן מכוונת- להלן מצבי חירום, ועוד.

פרמטרים נוספים שחשובים בעבור כל נהג, כל שכן נהג מקצועי:

הכרת הרכב הספציפי בו אתה נוהג, למשל רכב בעל הנעה קדמית או אחורית, נתון חשוב ומהותי בדרך רטובה, בעיקר ברכבים שאין להם מערכות בקרת אחיזה, וגם

שימוש בעזרים המותקנים לנהג, שימוש ראוי, למשל מראות, כיוון נכון, כיוון נכון למושב- תנוחת נהיגה, שימוש באופצית כיוון גלגל ההגה, ועוד.

הכרת מיגבלות אישיות, עייפות וכו.., נהג טוב חייב לדעת את חולשותיו לדעת להתמודד איתן, כלומר לשפר את יכולותיו, או להמנע ככל שניתן לנהוג סביב ועת המגבלות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,

רבל את תודתי והערכתי העמוקה אליך

עזרת לי מאוד.

כרגע ההגדרה שלך היא הכי טובה שקיבלתי...

שבוע טוב

פורסם
הבנתי אותך.

לצערי אני לא מכיר מחקר שמתייחס לשאלה שלך. אני זוכר תוכנית של קלארקסון שהגדירה מיהו נהג מירוץ טוב (בעיקרון, אותו פרופיל כישורים כמו טייס קרבי עם נטייה עזה לתחרותיות וסוציומאטיות. נשמע כמו מישהו שמכירים?!), שזה לא נהג טוב לכביש.

צור קשר עם ראם סמואל, אם אני זוכר נכון הוא היה נותן הרצאות בנושא.

אני אנסה בכיוון הזה-

אני זוכר משהו על התכנית,אבל לא במדויק.

מישהו יכול להפנות אותי לאתר ממנו אני אוכל להוריד את התכנית?

או לפחות לנסות לצטט את דבריו בנושא

כל מידע יתקבל בברכה

תודה...

פורסם

מדובר על אחת התכניות שקלארקסון עשה מחוץ ל-TOPGEAR. התכנית נקראת SPEED ואף שודרה, בזמנו, ב-BBC 'שלנו', BBC WORLD ועודנה משודרת, אחת לכמה חודשים, ב-BBC PRIME בשידורים חוזרים. לתכנית 6 פרקים בני כשעה כ"א.

ניתן להוריד את כל פרקי התכנית מאתר הטורנטים MININOVA.ORG:

http://www.mininova.org/tor/512389

לעניות דעתי ומיטב הבנתי המועטה, אותו קטע ונושא העבודה שלך דנים ב-2 הגדרות שונות לחלוטין (שם מדובר על נהגי מירוץ).

בכל מקרה, כמו כל תכניותיו של קלארקסון, התכנית משלבת הומור שנון, נושאים מעניינים למדיי ומרואיינים מהדרגה הראשונה (קולין מקריי, מיכאל שומאכר). מומלץ מאוד.

ללא שום קשר, הנה קטע מתכנית נוספת של JC, EXTREME MACHINES- קלארקסון מקיא ת'נשמה ב-F15:

http://youtube.com/watch?v=_9caIuty4Tk&mode=related&search=

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תוכן חדש...