Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שכעקרון יש לדבר כאן רק על מערכות לרכב, אבל יש לי שאלה שקצת תסטה מהנושא של הפורם הנ"ל.

מדוע ברכבים יש להתקין רמקולים בעלי הספקים גדולים (יחסית) כדי לקבל אכות שמע טובה, למשל רמקולים קומפוננט בעלי הספק של 50WATT RMS + סאב בהספק של 125 WATT RMS, בעוד שבבית אני מקשיב למוזיקה דרך זוג רמקולים של פנסוניק בעלי 3 אלמנטים כ"א, כשכל רמקול בהספק של 35 WATT RMS, והאיכות מצויינת.

האם יש צורך בהספקים גבוהים יותר ברכב בגלל המבנה הפנימי שלו, הפרעות חיצוניות וכו'?

או שמערך דומה למה שיש ברמקלים ביתיים יכול ליהיות טוב גם לרכב?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את האמת אתה רוצה לשמוע? לא גם רמקול עם 20WRMS יכול להספיק ולהיות איכותי. אבל מכייון שברכב זה עולם עם רעש של מנוע והסביבה רמקול שנותן 20WRMS לא ישמע באוזן איכותי עקב השפעת הסביבה, כאשר בבית אין לך רעש ולכן רמקולים של 35WRMS נחשבים לאיכותיים.

עוד כמה דברים שצריך לדעת כמה שהWRMS שלך יותר גבוה לפי החברות זאת אומרת שהרמקול יכול להוציא צליל יותר נקי מווליום יותר גבוה.

אבל זה נוגד עובדה מדעית שאוזן של בן אדם לא יכולהלשמוע מעל 22WRMS וגם אינה יכולה לקבל תדרים יותר מדי גבוהים או נמוכים ולכן גם עם תשים רמקול 35WRMS או 100WRMS אתה בעצם שומע אותה איכות רק ביותר עוצמה וסיכוי יותר גדול לצאת חירש

פורסם
אני מבין שכעקרון יש לדבר כאן רק על מערכות לרכב, אבל יש לי שאלה שקצת תסטה מהנושא של הפורם הנ"ל.

מדוע ברכבים יש להתקין רמקולים בעלי הספקים גדולים (יחסית) כדי לקבל אכות שמע טובה, למשל רמקולים קומפוננט בעלי הספק של 50WATT RMS + סאב בהספק של 125 WATT RMS, בעוד שבבית אני מקשיב למוזיקה דרך זוג רמקולים של פנסוניק בעלי 3 אלמנטים כ"א, כשכל רמקול בהספק של 35 WATT RMS, והאיכות מצויינת.

האם יש צורך בהספקים גבוהים יותר ברכב בגלל המבנה הפנימי שלו, הפרעות חיצוניות וכו'?

או שמערך דומה למה שיש ברמקלים ביתיים יכול ליהיות טוב גם לרכב?

חשבתי כבר תשאל מדוע (?) בבית משתמשים ב- 25W ומגבירים רצפתיים עצומים של 200W RMS וברכב אנו מספקים 250W לקומפוננט של 200W RMS

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
אין קשר בין האוזן ל 22 RMS.

הדבר היחיד הוא שהאוזן האנושית מתחילה להפגע כאשר היא שומעת לחץ של 120 dB SPL .

אם תקרא שוב את ההודעה שלי תראה שהתיקון שלך מיותר מכיוון שלא אמרתי שהאוזן נפגעת מ22WRMS אלא היא יכולה לשמוע עד 22WRMS ושהאוזן תפגע רק משמיעה בווליום גבוה

פורסם
אם תקרא שוב את ההודעה שלי תראה שהתיקון שלך מיותר מכיוון שלא אמרתי שהאוזן נפגעת מ22WRMS אלא היא יכולה לשמוע עד 22WRMS יש כאן אי הבנה של שניכם (אתם לא מבינים אחד את השני ) זה וזה וזה צודק בדבריו כי הוא מתכוון לקומפוננט , ואז שסה"כ לא יעבור 120DB אתה בטח מתכווין לטוויטר , שלטוויטר לתת יותר מ22 RMS זה יותר מידי , ולכן אם עושים בי אמפ והמגבר חזק משחקים בגיינים ושהאוזן תפגע רק משמיעה בווליום גבוה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
את האמת אתה רוצה לשמוע? לא גם רמקול עם 20WRMS יכול להספיק ולהיות איכותי. אבל מכייון שברכב זה עולם עם רעש של מנוע והסביבה רמקול שנותן 20WRMS לא ישמע באוזן איכותי עקב השפעת הסביבה, כאשר בבית אין לך רעש ולכן רמקולים של 35WRMS נחשבים לאיכותיים.

עוד כמה דברים שצריך לדעת כמה שהWRMS שלך יותר גבוה לפי החברות זאת אומרת שהרמקול יכול להוציא צליל יותר נקי מווליום יותר גבוה.

אבל זה נוגד עובדה מדעית שאוזן של בן אדם לא יכולהלשמוע מעל 22WRMS וגם אינה יכולה לקבל תדרים יותר מדי גבוהים או נמוכים ולכן גם עם תשים רמקול 35WRMS או 100WRMS אתה בעצם שומע אותה איכות רק ביותר עוצמה וסיכוי יותר גדול לצאת חירש

מאיפה הוצאת את זה!?!?

עוצמה ואיכות הם שני דברים שונים!

מה קרה? מעל 22RMS זהו? אני לא שומע חזק יותר?

שטויות. מצטער, תשים לי 22 RMS ותשים לו את אותו הרמקול כשהוא פועל ב100 RMS תאמין לי שאני אזהה מה חזק יותר.

אני לא מבין מאיפה אתה מוציא את הדברים האלה.

ניסית לעשות את הניסוי הזה שאתה מדבר?

:oops: :oops: :oops::|

אנשים פה כותבים דברים שהם שהם שמעו מאיזה תוכי בגן חיות, אחרת אין לי הסבר אחר.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

יכול להיות שהכוונה שלו ששומעים עד 22WRMS ואחרי זה אתה כן תבדיל בין הרמקולים, אבל זה כתוצאה מלחץ\עומס על האוזן? אני רק משער, לא קובע כלום.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה כמו להגיד שלא ניתן להבחין בהבדל במהירות של רכב מעל 6 סל"ד.

כן, גם אני שואל מה הקשר בין סל"ד למהירות.

חוץ מזה שהנתון הזה נשמע לי מאד מפוקפק בלי שום קשר.

עד כמה שאני יודע עוצמה מודדים בדציבלים ולא בוואטים.

לשאלת הכותב,

אין צורך בכל הוואטים האלה והגימיקים האלה ובטח שאין קשר בין עוצמה לאיכות, אם כבר אז קשר הפוך.

אם אתה רוצה לשמוע חזק אתה צריך הגברה חזקה ורמקולים חזקים, ככל שהחלל גדול יותר (בבית למשל) אתה צריך יותר הגברה כדי להגיע לעוצמה זהה לזו שבחלל קטן יותר, כמובן יש גם השפעה של רעשים והחזרים של החומרים ברכב שלא בהרכח מתאימים להחזרת סאונד כמו בחדר בבית ובטח לא כמו בחדר אקוסטי.

גם בעולם הרכב וגם בסטריאו ביתי יש נטיה לבצע מדידות הספק בכל מיני צורות ותקנים ומפה הבלאגן והבלבול.

אם תתן לנו דגמים ננסה לעזור לך עד כמה הציוד שלך חזק לתנאי חלל השמיעה שלך.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

איזה ערבוב אתם רק בגלל שלא קראתם נכון את ההודעה.

לא השוותי איכות לעוצמה, ואני יסביר את עצמי שוב עם אתם טוענים שאתם מבינים משהו בסאונד WRMS= איכות ברמת עוצמה מסוימת כלומר רמקול שמוצהר 100WRMS יכול להוציא במקסימום עוצמה שלו (100W נקי) איכות מעבר לנקודה הזאת האלמנט מתחיל לעוות זאת אומרת שכמה שהרמקול יותר מוצהר גבוה אתה מקבל יותר עוצמה אבל עדיין האיכות לא נפגעת, אבל בגדול אתה לא שומע 100WRMS אתה שומע רק 22WRMS אחרי שהאוזן מעקלת את גלי הסאונד מכיוון שאוזן לא יוכל לשמוע מעל 22WRMS וזה עדיין לו פוגע בעוצמה אתה יכול לשמוע חזק אבל אתה פוגע בשמיעה שלי לטווח ארוך מאיפה אני מוציא את זה אני מציא לך לקרוא קצת על מבנה האוזן באנציקלופדיה ולפנות למקורות מדעים ולהשכיל קצת

פורסם

גם לאחר קריאה נוספת, אני עדיין לא מבין איך הגעת מהספק לעוצמה אושמח אם תספק לי ולשאר הקוראים קישורים למאמרי שמאמתים את המידע.

אתה מסכים איתי שלחלל יש השפעה על העוצמה? הרי אם תקח רמקול שמוצהר כ-100W RMS עם הגברה מתאימה בחדר קטן הוא ישמע חזק מאד לעומת הופעה בפארק הירקון ששם בקושי תשמע אותו בגלל זה אני לא מבין איך אתה מודד עוצמה בוואטים.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

יש קשר בין עוצמה לWRMS . רק שהוא לא קשר ישיר , אם תשימו לב הבדיקה של כמה וואט נעשית בכמה DB האלמנט מוציא במרחק של מטר .

הענין הוא שלא כול מגבר מוציא ויכול להזיז את האלמנט למס' הDB

מכול מקום כלל אצבע אומר שגם ברכב מגבר לטוויטרים לא צריך להיות יותר מ30WRMS

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

עכשיו התקלתם אותי, אין לי שמץ של מושג במושגים שאתם מדברים (לפחות לא בהקשר הנ"ל-נדמה לי?), אני מכיר אותם ומה משמעותם, אבל מהיכרות בתחום האלק', מערכות תקשורת, עקומי העינות של מגברים וכו' (סטודנט להנדסאי אלק' ומחשבים).

בכל אופן, מערכת רצינית באוטו אין לי כלל, בעצם אין לי מערכת, נקודה (פעם היה זוג רמקולים של פיוניר 6.5" במגש האחורי וזוג סוני 5.25" בדלתות הקידמיות לא מוגבר).

בבית אני נהנה מהמוסיקה האיכותית המופקת מזוג רמוקלי מדף של פנסוניק בעלי שלושה אלמנטים כ"א, המוגברים ע"י מגבר שקיבלתי ממחסן החלפים של אחד המרצים שלי (המגבר נושא את השם של השותף הקודם של פנסוניק- אינטרנשיונל) והכל מחובר למחשב.

הרמקולים מספקים איכות צליל טובה מאוד (נסעתי עם מישה שהיה לו ברכב מערכת קומפוננט של FOCAL K2 וסאב- לא זוכר של מי, ואני יכול להגיד שהאיכות שלה גבוהה יותר ממה שיש לי בבית), הבאסים עמוקים ואיכותיים, אבל לא ברמה כזו שמרגישים אותם בקיבה.

והרכב עליו אני נוהג הוא אאודי 80 86, שאלתי בנושא לא מתוך כוונה של קניית מערכת (אם כי אני מאוד רוצה, עקב זה שאני סטודנט והרכב נוטה להתקלקל באופן תכוף אין לי מה להוציא על מערכת איכותית), פשוט לידע ולהבנה, ולשם השוואה, כלומר, אם בבית אני מסתפק ב35W לרמקול, האם גם ברכב זוג קומפוננטים של 35W יספקו (כמובן שמוגברים) או שיש לעלות בהספק לשם קבלת אפקט דומה?

פורסם
איזה ערבוב אתם רק בגלל שלא קראתם נכון את ההודעה.

לא השוותי איכות לעוצמה, ואני יסביר את עצמי שוב עם אתם טוענים שאתם מבינים משהו בסאונד WRMS= איכות ברמת עוצמה מסוימת כלומר רמקול שמוצהר 100WRMS יכול להוציא במקסימום עוצמה שלו (100W נקי) איכות מעבר לנקודה הזאת האלמנט מתחיל לעוות זאת אומרת שכמה שהרמקול יותר מוצהר גבוה אתה מקבל יותר עוצמה אבל עדיין האיכות לא נפגעת, אבל בגדול אתה לא שומע 100WRMS אתה שומע רק 22WRMS אחרי שהאוזן מעקלת את גלי הסאונד מכיוון שאוזן לא יוכל לשמוע מעל 22WRMS וזה עדיין לו פוגע בעוצמה אתה יכול לשמוע חזק אבל אתה פוגע בשמיעה שלי לטווח ארוך מאיפה אני מוציא את זה אני מציא לך לקרוא קצת על מבנה האוזן באנציקלופדיה ולפנות למקורות מדעים ולהשכיל קצת

עזוב אותי .

אתה סתם אומר דברים.

זאת הצורה הכי נחמדה שיכולתי לכתוב את מה שאני חושב.

" ואני יסביר את עצמי שוב עם אתם טוענים שאתם מבינים משהו בסאונד WRMS= איכות ברמת עוצמה מסוימת"

ממש לא. זה שווה להספק מסויים, אין שום קשר לאיכות.

כן, רמקול יעוות מעבר לגבול הזה רוב הסיכויים( וגם זה לא תמיד נכון).

"אחרי שהאוזן מעקלת את גלי הסאונד מכיוון שאוזן לא יוכל לשמוע מעל 22WRMS וזה עדיין לו פוגע בעוצמה אתה יכול לשמוע חזק אבל אתה פוגע בשמיעה שלי לטווח ארוך "

אתה לא כותב ברור בעליל, ואני ממש מתאמץ להבין מה אתה כותב, תסביר לי אתה אולי מה זה אוזן שמעקלת( מעכלת?) את גלי הסאונד( קול? תחליט באיזה שפה מדברים).

בקיצור תסביר הכל וברור כי אני ממש לא מצליח להבין מילה!

:cry:

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

מבלי להכנס לוויכוחים עם חברי הפורום אני אומר את דבריי:

עוצמת קול נמדדת אך ורק ביחידות שנקראות דציבלים db !!!

הספקים שמוציאים מגברים נמדדים ביחידות שנקראות Wrms!!!

מכיוון שהאוזן האנושית שומעת עוצמת קול (שנמדדת בדציבלים בלבד), כל מה שנכתב לגבי הקשר בין השמיעה של האוזן האנושית לבין ה - Wrms הוא קישקוש אחד גדול.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

• תוכן חדש...