Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שהודעות כאלה מתקבלות כאן והשכותרת ברורה מספיק, נתקעתי עם לנסח אותה..

אני וכמה חברים מתכננים ביום ראשון, מוקדם מאוד בבוקר (סביבות 4 לפנות בוקר יוצאים) , לצאת לנסיעה להר החרמון. אנחנו נצא מראשל"צ.

אם להתחשב בכך שלא אמורים להיות פקקים בשעה כזו, ושהרכב החלש ביותר יהיה כנראה השרייד שלי (שנתוניה בחתימה שלי), יש לנו מחלוקת בנוגע לדרך שתהיה הכי יעילה מבחינת עלויות.

הוויכוח בקצרה סובב סביב השאלה האם לנסוע דרך כביש 6 או לא. המפה מציעה לעלות על 6 בצומת קסם ועד הסוף.

מנסיונכם, אם להתחשב בעלויות דלק ובמחיר הנסיעה בכביש 6, מה הדרך הכי משתלמת כלכלית מראשלץ לחרמון ?

והאם אכן כביש 6, כאשר לא עוברים את ה130 קמ"ש יתן חסכון משמעותי בזמן הנסיעה?

כמו כן כמה שאלות גנריות מכיוון שלמרות ק"מ רבים שעברתי בכבישי ישראל לא יצא לי ממש לנהוג רחוק לצפון:

האם הנסיעה הזו קשה ? כמה שעות בערך זה לוקח ? (הערכתי כ 3 וחצי ? המרחק אמור להיות אזור ה 250 קמ)

האם יש לכם מסלולים מומלצים אם להתחשב בכך שנהיה 2 מכוניות, ורוצים להגיע לשם כמה שיותר מהר ובחסכון... ובלי ללכת לאיבוד ! :-D

תודה רבה, מוטי

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

מוטי - אמרת שאתם יוצאים ב4 בבוקר?

לדעתי האישית אין טעם לעלות על כביש 6 כביש 4 יספק אותכם, עד כביש 65 ואז לצפון, ככה אני הייתי נוסע.

היתרון של כביש 6 בא לידי ביטוי רק ם מדובר בפקקים, במצב שלך - חבל על ה20 שקל, כי דלק אתה לא תחסוך וזגם לא זמן, (ולא 20 דקות בנסיעה כזאת זה לא נקרא לחסוך זמן, כי יותר מזה לא תחסוך. אגב ב4 בבוקר גם כביש 4 מאפשר 130 :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כאשר לא עוברים את ה130 קמ"ש יתן חסכון משמעותי בזמן הנסיעה?

במהירויות כאלו התנגדות האויר גבוהה, ומשפיע לרעה על צריכת הדלק.

עד כאן תשובות לשאלות שביקשת.

ולתשובות שאתה צריך לשמוע :

זה פורום של חובבי נהיגה.

אתה שואל מהי הדרך הקצרה ? המהירה ? היעילה ? הזולה ? החסכונית ?

אתה בחור צעיר, שיוצא לבלות בחרמון עם חברים. צא לבלות.

חפש המלצות על בתי קפה בדרך, מסעדות, אטרקציות, נקודות עצירה.

לא רוצה המלצות ? הייה ספונטני.

ורוצים להגיע לשם כמה שיותר מהר ובחסכון... ובלי ללכת לאיבוד !

למה מהר ? הכיף הוא בדרך.

חסכון ? הרי כל הטיול הזה הוא הוצאה. תהנו בלי להרוס את הכיף על התחשבנות.

ללכת לאיבוד ? הכיטוב לגלות מסלול חדש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בהחלט מעריך את התגובה רז, ואפילו הצחקת אותי (מה שלא כ"כ טוב כי אני אעיר את החברה...)

העניין הוא שמטרת הנסיעה היא גלישה של יום שלם בחרמון, מה שא. כל כלול בלא מעט הוצאות כספיות בפני עצמו, וב. מעייף. אנחנו רוצים לשמור את מיטב האנרגיות לגלישה, ושהדרך חזרה לא תגרום למי מאתנו להתמוטט. מה שאומר שעצירות יהיו אולי רק לפיפי ובשביל שאני אוכל למתוח את רגל שמאל (כל השאר באוטו-מת-יות כנראה :evil: )

כמו כן בזמן שאני מנוסה יחסית בנסיעות ארוכות וכבר יצא שנסעתי, 500-600 ק"מ ביום אחד וכמעט ללא עצירות (למשל, ראשל"צ, נתב"ג, אשקלון, ב"ש, ראשלץ) ומסלולים דומים... שאר החברים לא, ואני לא יודע כמה בקלות זה יבוא להם.

ההמלצה שלכם היא לא כביש 6 ?

כמו גם הרעיון שלי, אם אני רק אצליח לשכנע את השאר. לקחת כביש 4 או לחלופין כביש החוף (2) עד 70

ב70 מזרחה..

המטרה הסופית היא כביש 65 משם ברור איך להגיע.. מה לדעתכם כדאי, להמשיך צפונה דרך 77 (יקנעם)

או לחזור קצת דרומה ב 66, ואז במגידו לעלות על 65 בקטע שלפני עפולה..

ואגב, דווקא בתור חובבי רכב זה המקום לדעתי להתייעץ בנוגע לנסיעה כזו שכנראה תהיה יחידה לתקופה הקרובה (עוד מעט גיוס) ותהווה חלק נכבד מהחוויה. הייתי רוצה שנהנה בנהיגה, ושנחזור הביתה כולנו שלמים ובריאים. אין מישהו שאני סומך עליו יותר מהחבר'ה פה בנושאים האלה.

פורסם

בשעות לילה אין שום טעם לקחת את כביש 6, למעט אולי החוויה שבדבר.

הכי מהר וקל - כביש החוף עד זכרון, ומשם להגלגל צפונה בדרך הרגילה והמשעממת (גולני, קדרים וכו'). כביש מוכר, יש הרבה תנועה ואם תעקבו אחרי השלטים קשה מאוד לטעות בדרך. יש הרבה מקומות לעצור בדרך, כולל בתי קפה ותחנות דלק לרוב.

אין לך מה לדאוג לגבי "הרכב החלש". עליתי את הדרך הזאת עם רכבים חלשים יותר וכבדים יותר, והכל עבר בשלום.

שימו לב שאתם יוצאים ממש מוקדם, וסביר להניח שתגיעו לפני שהאתר נפתח. יש לכם זמן לעצור בדרך ולהנות מהזריחה, תנצלו את זה. אין מה לעשות בשער התחתון בשעות כאלו (חוץ מלקנות סחלב טעים בכפר).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מוטי - אמרת שאתם יוצאים ב4 בבוקר?

לדעתי האישית אין טעם לעלות על כביש 6 כביש 4 יספק אותכם, עד כביש 65 ואז לצפון, ככה אני הייתי נוסע.

היתרון של כביש 6 בא לידי ביטוי רק ם מדובר בפקקים, במצב שלך - חבל על ה20 שקל, כי דלק אתה לא תחסוך וזגם לא זמן, (ולא 20 דקות בנסיעה כזאת זה לא נקרא לחסוך זמן, כי יותר מזה לא תחסוך. אגב ב4 בבוקר גם כביש 4 מאפשר 130 :).

כביש 4 ?? :shock: :shock:

מלא מצלמות ומלא רמזורים.

סע למחלף גנות משם לאיילון צפון ומשם לכביש החוף עד קיסריה.

משם על כביש 65 (ואדי ערה) צפונה.

בהתלחה !

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

דווקא במקרה הזה כביש 6 כן מקצר מרחקים, אבל זה זניח ביחס לעלות של הנסיעה בכביש והזמן שהוא חוסך.

נסיעה לתפרנים: כביש החוף עד מחלף קיסריה, נסיעה לכיוון עפולה, כפר תבור, צומת גולני, צומת קדרים, צומת עמיעד, קריית שמונה, חרמון. במהירות ממוצעת וחוקית - שעתיים +.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השאלה היא מה חשוב לך יותר לחסוך - זמן או כסף?

בנסיעה בכביש 6 אין ספק שתחסוך הרבה זמן. תוכל לנסוע לאורך הכביש במהירות המקסימלית של השרייד, ותיהנה מכביש באיכות אוטובאנית (בהנחה שהצמיגים ושאר מכלולי הרכב תקינים כמובן). מצלמות נייחות לא ראיתי בכביש, וכח הלייזר יכול לארוב במספר מועט של מקומות (לפני שיחים ואחרי ירידה ארוכה מומלץ להאט) התשלום הוא זניח לעומת הזמן שתחסוך, אבל קח בחשבון שצריכת הדלק תגבר. השאלה היא, שוב, מה חשוב יותר.

פורסם

עצתי אליך היא בכלל לבוא יום קודם .. לישון באיזור ראש פינה וכו' , ולקום בבוקר רענן ולא אחרי נסיעה מפרכת.

אני נסעתי ביום שישי בבוקר לצפון (לא דרך כביש 6, זה לא משתלם), הגענו אחרי כמה עצירות בדליית אל כרמל וכו', היינו בצימר נחמד בראש פינה , ובשבת ב 7:30 בבוקר נסענו לחרמון , ב9 כבר גלשנו.

שווה את העוד 300-400 שקל לזוג.

פורסם

בלתי אפשרי...

אנחנו נוסעים 8 חבר'ה ובקושי מצליחים כל אחד לגרד את עלויות הבילוי להוסיף לזה עוד כמה מאות טובות לא בא בחשבון... כמו כן הרכבים של ההורים וגם ככה זה יוצר אי נוחות, בקיצור לינה במקום יוצאת מן הכלל.

עדיין לא הכרעתי אם לקחת את כביש גהה או כביש החוף. איפה יהיה לנו יותר "כיף" לסוע ? (פחות רמזורים מצלמות ותנועה בכלל..)

פורסם

גם אני במקור מראשון, ונסעתי כבר מספר פעמים השנה לחרמון

ההמלצה שלי - כביש החוף לזכרון, אחרי יקנעם ימינה, דרך צומת גולני , סה"כ לוקח פחות משעתיים להגיע עד קרית שמונה בלי לעבור את ה 110 קמ"ש

פורסם

עדיין לא הכרעתי אם לקחת את כביש גהה או כביש החוף. איפה יהיה לנו יותר "כיף" לסוע ? (פחות רמזורים מצלמות ותנועה בכלל..)

כביש החוף בלבד.

גהה (כביש 4) מלא ברמזורים ומצלמות. בכביש החוף אתה זורם עד זיכרון בלי שום רמזור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...