Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקירטועים לא עוזבים אותי , אני מקווה שמשהו יוכל לעזור לי, בהמשך להודעה הקודמת שלי השבוע החלטתי לבדוק את העניין ,התחלתי במערכת ההצתה, הלכתי לחשמלאי שהבטיח לי שהבעיה תפטר, הוא החליף את כל הכבלים של הפלאגים כל הכבלים של ההצתה, החליף את כל הפלאגים ,החליף פלטינה, החליף את הקבל שעל הדיסטורבוטור. לקח 280 שקל ולא פתר את הבעיה, ותירץ את זה שאולי זה קשור לניקויי קרבורטור שלא נעשה מזמן ובזה שיש בריחת אוויר מהאגזוז .

אז הלכתי למכון לניקויי קרבורטורים, הכניסו את הקרבורטור למעבדה התחילו לעבוד עליו, החליפו כל מה שהיה צריך, דיזות והכל שם לקחו 400 שקל הבעיה התמעטה לכמה רגעים אך לא פטרה אותה גם .

וגם הם תירצו את זה שאולי זה בגלל הבריחת אוויר מהשופרות של האגזוזים שאין לחץ מספיק של חמצן במנוע לכן הוא נחנק ומקרטע.

אז הלכתי למכון של אגזוזים ,לצורך הענין נזכיר שיש 3 חורים בדוד של האגזוז ,ובריחת אוויר מהשופרות שמתחברים לבלוק המנוע . אז פירקנו את השופרות החלפנו אטמים שם ואטמנו הכל לגמרי .

הבחור שם טען שהקירטועים מעולם לא יכולים להיות מהאגזוז, אלא אם כן הוא סתום לגמרי ,במצב שהוא לא מוציא אויר בכלל ,אז אולי יכול להיות קירטועים קטנים אבל עדין האגזוז עובד יפה מאוד רק עם החורים שעושים רעש.

בגלל שנגמר הכסף להחודש, לא החלפתי את הדוד, אבל כולם התעקשו שזאת בעיה חשמלית .

אז מה היה לנו לחשמלאי 280 שקל

מכון הקרבורטורים 400 שקל

מכון לאגזוזים עוד 150 שקל על האטימה של השופרות

ועדין האוטו מקרטע , חשמלאי אחר שבדק את הענין הגיע למסקנה שאולי העמוד של הדיסטורבוטור, יש לו חופש של כמה מילימטרים ממש אבל הוא אומר שזה לא משמעותי, אבל זאת נראת לי האפשרות היחידה שתפטור את הבעיה.

אבל אני שואל את עצמי שוב, ואומר אם זה עבד עד עכשיו למה פתאום שזה יפריע ?

כדי שיהיה יותר ברור אני אסביר מה קורה באוטו אולי אני קורא לזה קירטועים אבל אולי משהו מכיר את זה בשם אחר, כשאני לוחץ גז בהתחלת נסיעה או בהחלפת הילוך האוטו קופץ ולא מגיב כמו שצריך .

אם אני לוחץ על הגז עד הסוף הגז לא מגיב כמו שצריך ואחרי כמה שניות של לחיצה כאילו האוטו מקבל את הכוח האבוד ובמכה אחת מעלה טורים וטס, ואז כשאני מחליף הילוך שוב האוטו כאילו אני כמעט לא לוחץ על הגז ואז הוא שוב מעלה טורים במכה אחת וטס, כמו קיק דאונים כאלה וממש מכות האוטו קופץ ממש זה ממש מרגיז, כי האוטו גם לא סוחב טוב כמו שצריך.

בקיצורררר אם יש פה משהו שנתקל בבעיה הזאת או שהוא חושב שאולי שכחתי משהו בדרך הגילויי שלי, אני מקווה שמשהו יוכל להעיר את עניי לכיוון אחר, כי אני ממש מיואש ,רק תראו כמה כסף ולא עוזר כלום, אני כבר מתבעס לנסוע באוטו, בבקשהה אם יש משהו שיכול לעזור לי אני אשמחחח מאודדד

תודהה רבה בכל מקרה

אלמוג :-P

תאונה קטלנית . אני פצוע קשה, וסובי הנובחת הלכה לעולמה :cry:

בנוסף להכל, חודשיים שלילה ומשפט .

מקווה לטוב :-(

פורסם

אצלי (ריינג' רובר שנת 93) היו לפני כמה חודשים קרטועים כמו שאתה מתאר, בעיקר בנסיעה בכביש מהיר, אתה לוחץ עם הרגל קלות על הגז האוטו מאיץ ומפסיק מאיץ ומפסיק ואם אתה מוסיף גז עדיין אותו דבר עד שאתה מגיע ל"קיק" ואז פתאום כל הסוסים מתעוררים.

בנוסף הנורה של המצבר נדלקה לי (כל עוד הסוויץ' פתוח), והבעיה הייתה באלטרנטור. החליפו מיסבים (נראה לי) והבעיה כמעט נפתרה.

פורסם

באלטרנטור ? זה בדיוק מה שאתה מתאר אני לוחץ וכאילו האוטו לא מגיב הוא נוסע אבל לא כמו שצריך ופתאום כאיל כל הכוח האבוד בא במכה אחת . אבל אצלי המנורה של המצבר לא נדלקה . יש סיכויי שזה עדין קשור לאלטרנטור ?

פורסם

חשמלאי אחר שבדק את הענין הגיע למסקנה שאולי העמוד של הדיסטורבוטור, יש לו חופש של כמה מילימטרים ממש אבל הוא אומר שזה לא משמעותי, אבל זאת נראת לי האפשרות היחידה שתפטור את הבעיה.

החשמלאי צודק!! היתה לי בעיה בדיוק כזו בפיאסטה הראשונה שלי.

הרכב נסע טוב כל הזמן עד אשר הוא לא נסע טוב(מיותר לציין שבוצעו כל הטיפולים כמוך,עד אשר הגענו לבעיה).

תתפלא אבל המילימטרים האלו משמעותיים לאותו פרפר שמסתובב בדיסטרבויטור, וגם חופש קל מעיד על בוקסות גמורות.

הציר אמור להיות מקובע ולא לזוז כלל!

מקווה שקיצרתי לך דרך.

פורסם

almog-nisim,מכל מה שכתבת מה שצורם לי את האוזן,זה "בגלל הבריחת אוויר מהשופרות של האגזוזים שאין לחץ מספיק של חמצן במנוע לכן הוא נחנק ומקרטע".איזה בעל מקצוע יכול לומר דבר כזה ?. ההיפך הוא הנכון אם יש דליפה באגזוז(לא בסעפת יניקה)המנוע יעבוד יותר בקלות.

ולעניין התקלה,יכולות להיות מס' סיבות: 1.משאבת התאוצה בקרבורטור לא מתפקדת או חריר סתום.

כיצד לבדוק ?.פרק את פילטר האוויר, הביט לתוך הקרבורטור ותן עם היד גז במצערת וראה את יש התזה של דלק(כאשר המנוע דומם). 2.אין קידום הצתה,משקלות הדיסטר' תקולות או יחידת הווקום

על הדיסטר' פגומה או צינור ווקום פרוץ.כיצד לבדוק ?.א.פתח מכסה דיסטר' ובדוק משקלות.ב.נתק את צינור הווקום מהקרבורטור(יש מנועים שהצינור הולך לסעפת) ומשוך אוויר בפה אם יוצא אוויר חופשי יחידת הווקום על הדיסטר' פגומה.ג.חבר חזרה את הצינור לקרבורטור או לסעפת,ונתק אותו מצד הדיסטר',הניע את המנוע וסתום את הצינור עם הלשון ,תן גז אם הלשון לא נדבקת לצינור, יש סתימה ביציאה של סעפת היניקה או הצינור פגום .יש לפתוח עם מחט דקה ולחץ אוויר.

קירטוע כמו שאתה מתאר,לפי מיטב ידיעתי לא יכול להיות ממעט חופש בציר הדיסטר' בתנאי שהפלטינות מכוונות נכון.לא לשכוח לעדכן.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
חשמלאי אחר שבדק את הענין הגיע למסקנה שאולי העמוד של הדיסטורבוטור, יש לו חופש של כמה מילימטרים ממש אבל הוא אומר שזה לא משמעותי, אבל זאת נראת לי האפשרות היחידה שתפטור את הבעיה.

החשמלאי צודק!! היתה לי בעיה בדיוק כזו בפיאסטה הראשונה שלי.

הרכב נסע טוב כל הזמן עד אשר הוא לא נסע טוב(מיותר לציין שבוצעו כל הטיפולים כמוך,עד אשר הגענו לבעיה).

תתפלא אבל המילימטרים האלו משמעותיים לאותו פרפר שמסתובב בדיסטרבויטור, וגם חופש קל מעיד על בוקסות גמורות.

הציר אמור להיות מקובע ולא לזוז כלל!

מקווה שקיצרתי לך דרך.

שלום רב!

הרשה לי לחלוק על קביעתך הנחרצת!

ראשית עודף הבטחון בקביעתך, הוא בעוכרייך, והדגשת והגדלת הפונט, לא תשנה זאת.

ולתגובתך:

למד מניסיון של אחרים, לעולם אל תיחס פתרון בעייה ברכב מסויים, לפתרון חד משמעי ברכב אחר, הניסיון אומר אחרת.

חופש בציר מפלג אכן הוא דבר לא תקין, אך ברוב המקרים, ניתן לנסוע עם חופש סביר, מבלי להתקל בקרטועים מחוחדים, ברכבים בעלי הצתה אלקטרונית הדבר לא מהווה בעייה מיוחדת, ברכבים בעלי פלטינות, מרווח הפלטינות מותאם לחופש בציר.

ועך איזה פרפר אתה מדבר, אולי כוונתך לרוטור מפלג?

האם לדעתך רכב שעבר ניקוי קרבורטור והחלפת קבל+ פלטינה תמורת 280 שקל על כך, ו400 על נקוי קרבורטור,

יתברר שחופש שנתגלה בציר בעת החלפת הפלטינה, הוא הגורם לבעייה, האם נראה לך שהדבר מקצועי להחליף קבל ופלטינה תמורת 280 שקל,+ חוטי הצתה ופלגים, יכול ליחס קרטועים, שבעטיים הרכב נכנס לתיקון לחופש בציר המפלג?

לפעמים נדמה לי שהבעייה מונחת מול עינכם, אך מתוך הרגל רע אתם מחפשים את המטבע מתחת לפנס!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מצטרך לדעתו של דוד ,ולרמז העבה של צביקה

הבעיה ברכבך מופיעה רק בשעת תאוצה,זהו מצב כאשר דוושת הגז לחוצה וסלד המנוע נמוך,מצב בו כוחות הפיתול במנוע גדולים

והמנוע זקוק לכמה שיותר אויר ודלק.

מנגנון משאבת בתאוצה בקרבורטור לא תקין או הדיאפרגמה ישנה ובלויה ,או מצב שהמצוף ב"אמבטיית"הקרבורטור תפוס (מצב עני) ,יתכן שמחט דולפת תגרום לסמפטומים דומים בליווי עשן שחור ותצרוכת דלק גבוהה(אפשרות זו קלושה)

יתכן גם בעיית חשמל כללית מינוס בין קורת השלדה לגיר אך שוב אפרות קלושה

כל זאת נכתב עקב תאורך אשר כלל לחיצה על דוושת התאוצה קירטוע ולאחר מכן תאוצה טובה ,הכל מכוון לקרבורטור

וזהו התיקון היחידי שבצעת שגרם ולו לזמן קצר לשינוי באופי התקלה

גש לצביקה ,הבעיה תפתר במאת האחוזים חבל על כל רגע ,מכות כמו שאתה מתאר יגרמו נזק מכני בסופו של דבר

יגאל

אגב ,באיזה רכב מדובר?

פורסם

יגאל ידידי, מדובר בסובארו 1800, שסתומים הדראולים, שנת יצור 86.

ואני לא רומז אני כותב, אך אין טעם להתעקש , על חבר פורום בן עשרים, שקיבל שלל עצות והכוונות , להגיע אלי

לפני כחודש ימים, כולל פנייה בפרטי, אך הפניות הושבו ריקם, והבחור החליט על דעת עצמו להתעלם מעצותי,

הכתובת רשומה על הקיר, אך מטפחת שחורה קשורה על העינים, והמבין יבין.

בברכה

צביקה

פורסם

זהו שאף בעל מקצוע לא אמר לי שאפשר לתקן את החופש הזה כולם אמרו לי להחליף את כל הדיסטורבוטור ולהביא אחד כזה עם פלטינה מגיע בערך ל300 שקל משומש ואם מדברים על אלקטרוני היו כאלה שהגיעו איתי גם ל600 שקל עם ההרכבה והכל אני לא ידעתי שיש אפשרות לתקן את החופש הזה כולם אמרו לי אם זה רועד אז כל החלק דפוק לגמרי צריך להחליף הכל

ולצביקה אני מקווה שאתה לא ממש כועס עליי ,נכון בסוף הלכתי ועשיתי ניקויי קרבורטור ,אבל זה היה מתוך מצב של אין ברירה שהאוטו כבר לא נסע כמעט, ואני לא גר קרוב לנתניה אני גר 30 קילומטר מכ"ס, מי שמכיר קלקליה וכל החבר'ה הטובים יושבים לידי . ככה שאני ממש פחדתי לנסוע ככה ותאמין לי שהצטערתי שלא הלכתי אליך כי ידעתי שהבעיה תפטר, רק פחדתי גם להתקשר אליך על הבוקר אני לא בן אדם שמעיר אנשים בבוקר ( 6 בבוקר בערך כי אחרי זה הייתי אמור לטוס לעבודה חזרה ). בקיצור תאמין לי שמאוד רציתי לבוא, שמעתי שהעבודה שלך מקצועית ברמות על, אבל פשוט פחדתי להתקע בדרך . מצטער אם אתה כועס.

יש עוד כיוונים שאתם חושבים שעליי לבדוק לפני שאני הולך להחליף דיסטורבוטור ואת הדוד של האגזוז ? יש מצב שזה באמת וואקום כמו שאחד החברים פה למעלה אמר ?

וכמו שצביקה אמר שכחתי לציין האוטו הוא סובארו 1800 שנת 86 שסתומים הידראולים .

ותודה לכולם על ההתיחסות תודהה

אלמוג . 8)

פורסם

אני לא כועס.

מי שצריך לכעוס זה אתה על עצמך, על על כך שהוצאת עד כה, כ830 שקל, ללא שום שיפור מכלל.

ואני מהמר שאתה הולך להוציא עוד הרבה, ללא כל שינוי כלל.

מי כתב לך שאתה צריך להחליף מפלג, אף אחד לא כתב לך כך?!

בברכה

צביקה

פורסם

מה זה המפלג? אני מצטער שאני לא כל כך יודע, אבל אם תוכל למקם אותי פחות או יותר לאזור, כי תאמת זה נראה לי הגיוני כי בטיפול הקודם שעשיתי, גם אמרו לי שיש סטייה בעמוד של הדיסטורבוטור והיו קרטועים קטנים בהתחלה ובק פייארים ואחרי זה כיוונו את הפלטינה, וזה הסתדר האוטו נסע מצויין ,ככה שהסטייה בדיסטורבוטור ידועה לא מעכשיו ובכל זאת עם הסטיה האוטו עבד מצויין . מה זה מפלג .?

פורסם

לא פיספסת ,אכן הצינור שציינת בה"פ הוא הצינור,אבל נראה שאת השאר לא הבנת קרא שוב את התגובה הקודמת שלי.למה לעבור להודעות פרטיות ?, המידע ופתרון הבעיה אמור לשמש גם את שאר חברי הפורום,לכן גם כתבתי לך לא לשכוח לעדכן.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

טוב אז הבעיה היום נפטרה בבוקר, ונחשו מה היתה הבעיה הכל כך רצינית שהוצאתי עליה 1000 שקל ?

אחרי שהחלפתי לדיסטורבוטור חדש ואלקטרוני עם כוהל מתאים והכל האוטו עדין קירטע \ חתך .

לאחר בדיקה מקיפה, וכבר ממש דאגתי שאולי זה משו במנוע, בראש מנוע או משו, עברנו לתושבות מנוע אולי הם לא תקינות וגם היו בינתים בסדר .

כל הבעיה הכל כך גדולה היתה בסך הכל פלאג שבור . אותו מכונאי שעשה לי טיפול אחרון לחץ על הפלאג בסגירה שלו יותר מדי ושבר אותו בלי לשים לב .וזה גרם למצב של מגע ואין מגע בזמן הנסיעה מה שגרם לחיתוכים והקירטועים .

רק תשימו לב כמה אנשי מקצוע, והראשון בהם זה שעשה לי את המערכת הצתה כלומר הכבל של הדיסטורבוטור והפלטינה וכבלי ההצתה החדשים, שלא עלה על זה ולרגע לא חשב אולי שאחד הפלאגים שבורים או פגומים . הרבה בעלי מקצוע שעברתי אצלהם הוציאו את הכבלים מהפלאגים בזמן שהאוטו עובד אחד אחד, אח לא עלו על זה שאחד מהם לא מגיב כמו שצריך רק אחד המציא לי את התשובה הכי מצחיקה שצד אחד של המנוע עובד חזק יותר מהשני ויש מצב שששתי הבוכנות שעובדות בצד הזה לצורך העניין הצד הימני של המנוע יכול להיות שהם תפוסות . מה שהיה ממש לא הגיוני בעניי .

בכל מקרה תודה רבהה לכולםם על ההכוונה ,והרעיונות והנסיון לעזרה ,כיוונתם אותי למצב שאני יודע שזה בעיה חשמלית ולא איזה משו מכני במנוע . תודה, אלמוג .

עכשיו לאחר שהכל תוקן אין אפילו חצי רעידה גם בהילוך 5 בעליה . ישנה רק בעיה קטנה שאני לא כל כך בטוח, יש מצב שכשעשו תיאום מנוע לדיסטורבוטור החדש אז אולי האוטו לא מגיב כמו שצריך ? בהתחלה הוא ממש לא סחב טוב, וחזרתי אליו והוא פשוט הוזיז א ת הדיסטורבוטור קצת וזה הסתדר אבל עדין אני מרגיש זה לא סובי הנובחת שהיתה פעם .. כאילו אין לה כוח וזה ממש מטריד אותי משהו יודע למה זה קשור אוליי ?

בכל מקרה תודה רבה לכולםםם , על היעוץ ההכוונה והנסיון לעזרה באמת . תודה , אלמוג

• תוכן חדש...