Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש לקנות אוטו, והיום הלכתי לראות אוטו אחד יד2 שעבר 114K שנת 95 (סיאט איביזה),

אז לקחתי את האוטו לסיבוב והיה כמה דברים מוזרים שאני לא רגיל אליהם : בקלאץ עצמו הנק' שבה האוטו מתחיל ליסוע היא ממש גבוה (לא יודע איך בדיוק להסביר את זה אבל תנסו להבין) , יש לחבר שלי ניסן סאני ונסעתי באוטו שלו והנק' אצלו בקלאץ זה באמצע , הכוונה להרים חצי קלאץ וזהו ובסיאט שנסעתי עליה היום זה ממש לקראת הקצה , בעלת האוטו אמרה לי שזה בכוונה ככה ואפשר לכוון את זה בלי בעיה ( דוד שלה מוסאכניק ככה היא אמרה) האם זה שקר ? או שיש בעיה בקלאץ או בעיה אחרת ?

ועוד דבר מוזר , כשנתתי גז בניוטרל סיבובי המנוע עלו בהדרגה לפי הלחיצה , למרות שלא רואים את הטורים כי יש בעיה במחוגים שמה ככה היא אמרה , ושזה עולה 300 שקל לתקן(האם באמת זה עולה ככה התיקון?) , אוקי זאת לא הבעיה, הבעיה היא כשאני מתחיל ליסוע בהילוך מסויים ואני נותן גז, ברגע שאני לוחץ קצת על הדוושה אני שומע את הטורים במנוע עולים גבוה בטוח הגיעו ל40-50אלף/שניה , למרות שאני לא לוחץ אפילו חצי גז , ממש מוזר והיה קטע שנסעתי בערך 30-40 קמ"ש (הרי אני לא רואה את המהירות כי גם המחוג שלו לא עובד) והייתי בהילוך 3 והטורים היו גבוהים והאוטו לא האיץ, ואז עזבתי את הגז ולחצתי עוד פעם בהדרגה וזה היה יותר טוב אבל עדיין מוזר. :| אז אני שואל אותה מזה והיא אמרה שזה דוד שלה עשה ככה (הרי דוד שלה עובד במוסך כמו שהיא אמרה) ושזה סכה כל לכוון משהו במנוע. האם יש בעיה במנוע או שזה באמת יכול להיות שזה בכוונה הוא כיוון לה ככה ? אין לי מושג בדברים האלה ואני לא רוצה לקחת סתם את האוטו לבדיקה לשלם כסף ואז יצא שיש בעיה במנוע.

ועוד דבר כשהאוטו עומד אז התנעתי אותו נתתי קצת גז ואז כיביתי את המנוע, יצאתי מהאוטו וראיתי שמתפתף איזהשהו נוזל מהאגזוז , לא נראה כמו שמן , אולי זה מים אני לאיודע יכול להיות שזה עוד בעיה איזושהי.?

הדגשתי את השאלות שלי שיהיה יותר קל לענות

תודה רבהה :-)

פורסם

נראה לי שהקלאץ גמור ומחליק בעת הורדת כוח לכביש. קלאץ תקין יש בניסן ואתה יכול להשוות.

לגבי לוח השעונים - אם זה כ"כ זול לתקן אז שהמוכרת תעשה את זה בעצמה (לא אמור להיות בעיה כי הדוד מכונאי וכיו"ב).

ולבסוף - אל תאמין לאף מילה שנאמרה לך. מצב תקין זה רכיב שעובד. אם התיקון כ"כ פשוט אז אין סיבה שהמוכר יתקשה לעשות אותו בעצמו.

קאפיש ?

פורסם

הקלאצ' של האוטו מחליק

ואם המד טורים ומד מהירות לא עובדים אז גם הקילומטראז' בטח לא עובד

אז לך תדע אם הקילומטראז' שהיא ציינה אמיתי בכלל?

אולי הוא לא עובד כבר די הרבה זמן והאוטו עבר הרבה יותר?

לשיקולך.

פורסם

וואלה יכול להיות , אבל אם זה ככה אז איך זה שהאוטו עבר טסט? למרות שאם דוד שלה מכונאי הכל אפשרי

ונגיד הקלאץ מחליק מה שאמרתם זה יקר לתקן ? ומה לגבי המנוע , מה שאמרתי שאני לוחץ פחוט מחצי גז והטורים עולים גבוה זה גם בגלל הקלאץ או שזה בעיה אחרת כבר?

כי אם אני יקח את האוטו לבדיקה יגלו הכל.

המנוע דווקא עבד תקין , פתחתי מחסה מנוע ועבד יפה בלי רעשים , גם כשיושבים בתוך האוטו עם מנוע פועל אז האוטו לא רועד אז זה סבבה, והמטלים בסדר.

ומשהו שלא קשור לאוטו הזה , לקנות אוטו יד 2/3 שעבר בין 150/170+ ק"מ לא כדי נכון ?

למה ראיתי גם כל מני פיאט פונטו והבנתי שזה אוטו לא כזה אמין , אז עם קילומטרג' כזה לא שווה נראה לי להביא בכלל.?

פורסם

מצטרף למה שנאמר ומדגיש שמשהו מסריח. הקילומטראז' נמוך יחסית לשנתון ובשילוב עם בעייות בדשבורד זה מחשיד מאד שהוא לא נכון.

לגבי אמירות כמו דוד שלי או סבתא שלי מוסכניק וכלום לא בעיה הייתי נזהר שבעתיים. אם אכן היה כך הכל היה מתוקן כבר מזמן.

נשמע לפי תאורך שכמו שנאמר הקלאץ' מחליק ובנוסף יש בעיה במצערת (אם מדובר בהזרקה), שהרי הטורים עולים הרבה עם לחיצה קטנה על הדוושה.

לא ממליץ לקנות את הרכב ללא בדיקה מקיפה והתחייבות המוכרת להוריד מהמחיר כל תיקון מעל סכום X שתיקבעו או לחילופין לשלם על הבדיקה במידה ותחליט לא למכור לך = זיכרון דברים.

פורסם

לי יש בעיה דומה עם הסיאט 95 שלי בלוח המכוונים ( מד טורים ומהירות אינם עובדים ) , אך הדבר לא קשור למד הקילומטרים שממשיך לעבוד.

לגבי אצלי הקלאץ איננו גבוה בכלל , עושה באמת רושם שהוא עומד להחזיר את נשמתו לבורא עלות החלפה בסביבות 600 -800 כולל מע"מ ( לפני שנתיים )

אם יש לך עוד שאלות אשמח להשוות עם הרכב שלי !!!

פורסם
אוקי תודה רבהה

יש לי סיאט איביזה שנת 2000 תיקון מד מהירות וטורים עלו לי 300 שח לפני חודשיים

אצלי מד קילומטרזי דיגיטלי לא יודע איך זה בשנת 95 אצלי הם לא קשורים אחד לשני

קלאץי נראה לי הולך למות. תראה אתה קונה אוטו 10-11 שנה על הכביש אז עד 200000 זה בסדר ממוצע. אבל כדי לך לחסוך קצת ולקנות משהו יותר חדש

פורסם

הקלאץ גמור ככל הנראה - מה שאתה מתאר מעיד על נקודת הפרדה גבוהה כלומר רפידת הקלאץ שחוקה (סדר גודל של 700-1000 ש"ח תלוי איפה) , לכן הוא גם מחליק ואתה שומע את הטורים עולים אך מהירות הנסיעה לא ממש עולה בהתאם. דבר שני מד הטורים לא תקין אז באמת לך תדע כמה האוטו עבר באמת , מה גם שעלות תיקון השעון יכולה לנוע בין 300 ש"ח במקרה הטוב ל 600 במקרה הפחות טוב.לא ציינת מה מצבו החיצוני של האוטו שגם מהווה אינדקציה כללית למצבו של הרכב.

תבדוק טיפולים באיזה מקום הרכב מטופל (אם בכלל) בעלים קודמים(פרטי/השכרה) ותבדוק אם היא מוכנה להתחייב בבדיקה על דברים קרטיים כגון שלדה מנוע וגיר. אם כן לכו לבדיקה ...

בהצלחה אחי - אחלה אוטו היה לי אחד כזה

החיים זה מ 0 ל 100 :onfire:

• תוכן חדש...