Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מאזדה 121 שנת 94 ויש לי מספר שאלות לגביה.

אני לא יודע אם שמתם לב לצורה של האוטו או שרק אצלי הוא כך אך הוא בנוי במעין שיפוע קדימה כלומר החלק האחורי שלו גבוה יותר מהקדמי?הבעיה במצב זה הוא שכאשר אני נכנס לחניונים במקומות שונים ויש את השפיצים האלה על הכביש ביציאה אני מגרש לי את כל החלק התחתון של האוטו עד החצי ולאחר מכן הוא עובד בלי לגעת שלומא הוא ממש נמוך בחלק הקדמי.

אפילו כאשר באתי לרחוץ אותו במכנת רחיצה אוטומטית הוא השתפשף בכל הדרך עד היציאה מהשטיפה.האם זה תקין?האם זה המבנה של הרכב?האם יש אפשרות להגדיל את גודל הצמיגים?מה הפתרון?

בעיה שניה היא מעין רעש מעצבן במאמץ המנוע בעליות נראה לי מהאגזוז רעש מקביל לרעש של המנוע ורק כשהוא מתאמץ.הוא אומנם נוסע חלק אך מאוד מפריע לשמוע את הרעש...מה זה?

תודה מראש

יוסי

HU: Pioneer DEH-1650 Front: JBL GTO 6506

Amp: ORION 4004 Sub: Kenwood W3009

פורסם

גובה - את הגובה קובעים קפיצי הרכב. ברכבך הם כנראה סיימו חייהם ויש להחליפם.

ישנה אפשרות להרכבת גומיות/כריות הגבהה בין טבעות הקפיצים, פתרון זה הוא לחסרי-הכיס.

צמיגים - מידה חליפית אפשרית - 175/60R14.

רעש - לא נוכל לעזור לך בזאת(המחשב לא מעביר זאת היטב :wink: ). גש למכונאי ע"מ לאבחן זאת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לאחותי יש מאזדה 121 (שלצערי הרב אני נוהג עליה הרבה) ואין שום בעייה כמו שתיארת שהרכב נמוך כל כך מקדימה.

כנראה אתה צריך להחליף קפיצים באופן דחוף.

להחליף מידות צמיגים ב121 זה סתם, זה לעבור מצמיגים של קורקינט לצמיגים של אופניי BMX.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

קודם כל תודה על התגובות

השאלה היא האם יש לכם מושג מאיפה אני יכול לרכוש קפיצים לרכב?יש לי מוסכניק שאני מביא לו את החלקים והוא מרכיב אותם.אז עכשיו יש לי הזדמנות לקנות בולמי זעזועים מונרו השאלה היא האם צריך להחליף את כל הבולמים(4)או שאפשר קודם להחליף 2 ?קדימה והאם זה ישפר?

מה המחיר של בולמי מונרו?קפיצים?כריות בולמים?התקנה?

תודה מראש

יוסי

פורסם

התקשרתי עכשיו לחברת מונרו ושאלתי אותם למה כל המשווקים שלהם ממליצים לי על דברים אחרים ולא מציעים לי מונרו והרוב בכלל לא מחזיקים אותם אז מה עונים לי בחברת מונרו....

בשביל מה לך לקנות מונרו מיוצרים בסין עכשיו הפכנו להיות B&J בולמי זעזועים מטיוואן רק 220 שקל.מישהו שמע על החברה הזו?עדיף לקנות מקוריים?הציעו לי(אחד המשווקים)בולמים של קאיה?

שאלתי את המוסכניק שלי לגבי הקפיצים והוא אמר שלא צריכים החלפה וכך גם לגבי הובולמי זעזועים שאני לא ירגיש שיפור...עובד עצות

פורסם

דבר ראשון, אם הקפיצים גמורים (אם האוטו לא יושב ישר זאת בעיית קפיצים) בולמי זעזועים לא יעזרו לפתור את הבעייה. יכול להיות שהבולם בסדר ורק הקפיץ גמור.

אני רואה שאתה חיפאי.

לך למוסך נעמה בעיר ותגיד שיבדקו (וסביר להניח יחליפו) את הקפיצים (ואת הבולמים אם יש צורך).

הם מוסך טוב, לא רמאים ולא ינסו סתם לדחוף לך דברים.

מנהל העבודה שם-אמיל הוא בחור טוב שמדבר לעיניין.

אם הבולם גמור אתה יכול לבדוק בקלות, תלחץ על האוטו, אם הוא עולה ולא מתנדנד הבולם בסדר, אם הוא מתנדנד הוא לא בסדר.

את הבדיקה תעשה מעל כל גלגל בשביל לבדוק כל בולם באופן אישי.

במידה ומוצאים שרק בולם אחד או קפיץ אחד לא בסדר, תחליף גם את הקפיץ/בולם המקביל אליו שיהיו לך שתי קידמיים/שתי אחוריים באותו גיל, בולם ישן ובולם חדש לא מתנהגים באותה צורה ובלי להיות דרמטי יותר מידי - אנשים מתים משטויות כאלה :idea:

בהצלחה,

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

לא סביר שהקפיצים גמורים והבולמים בסדר. כשהקפיצים גמורים העומס על הבולם גבוה יותר, הוא עובד במהלך שאיננו אופטימלי וחייו מתקצרים דרסטית. זו גם הסיבה שלא שווה להרכיב בולמים חדשים על קפיצים גמורים.

פורסם

תודה,

אני הלך מחר למוסך נוסף מורשה מאזדה הפעם ונראה מה הוא אומר לגבי הרעש ובולמי הזעזועים.

בכל מקרה ניסיתי ללחוץ על הפגוש מכל צדדי הגלגלים והאוטו מיד חזר למעלה מבלי להתנדנד.

אני ימשיך לעדכן לאחר הבדיקה מחר בבוקר

פורסם

היום לאחר ביקור במוסך נאמר לי שהרעש הוא "צלצולים במנוע" ואין דרך לטפל בו אלא רק להדליק מוזיקה.

והבולמי זעזועים תקינים כך נאמר לי ושזה צורת הרכב נוטה קדימה

פורסם

הרכב לא אמור להיות עם שום נטייה לשום כיוון. אני נוהג במאזדה 121 שנת 97 והאוטו עבר הרבה יותר מטיפוס מדרכות ומכונות שטיפה בחיים שלו, בלי להתקרב לשיפשוף.

בקשר ל"צילצולים", קשה לומר מה מדובר כי דרך הפורום אי אפשר בדיוק לשמוע את זה. הרכב אכן יחסית רועש, אבל לפי החתימה שלך יש לך מערכת מספיק טובה בשביל לא להתייחס לזה.

פורסם
היום לאחר ביקור במוסך נאמר לי שהרעש הוא "צלצולים במנוע" ואין דרך לטפל בו אלא רק להדליק מוזיקה.

ממוסך כזה תתרחק תיכף ומיד,צילצולים זה בעיה שיש לטפל בה,צילצולים גורמים למנוע נזק בטווח הארוך,תעבור למוסך אחר שיטפלו בבעיה.

אני ממליץ לך לבצע חיפוש בפורום על "צילצולים" ,תקרא קצת חומר ,תבין את הבעיה,את הגורמים לה והפתרונות שלה.

פורסם

לך למוסך נעמה!

אפילו רק לברר מחירים ומה הבעייה.

הם מוסך אמין ומקצועי, לא בהכרח הכי זול (בגלל שהוא מוסך מורשה) אבל גם לא יקר במיוחד.

יש שם מוסכניק אחד שמכיר את ה121 והבעיות הספציפיות שלה טוב, ברגע שתיכנס עם 121 סביר להניח שהוא זה שיתן לך את השירות.

למוסך נעמה יש שתי כניסות, אחת מרחוב יפו, פנייה שמאלה קצת אחרי שוורמה במבינו (פנייה לסמטה, יש שלטים) ומרחוב העצמאות (לכיוון דרום) גם פנייה שמאלה, גם היא מסומנת.

צלצולים במנוע נובעים מבעייה בתזמון הצתה או בעייה דומה וזה פוגע במנוע!!!

מי שאמר לך להגביר את המוזיקה כנראה בונה על מכירה והרכבה של מנוע חדש אצלך ברכב.

ד"א, כמה ק"מ יש על הרכב?

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

• תוכן חדש...