Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויות נהיגה בניו-זילנד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

* מתנצל מראש, כרגיל עם סיפורים שלי, הם ארוכים מאוד...

נעלמתי מהפורום לחודש של טיול מטורף בניו-זילנד. הטירוף זה כי היינו (אני ואשתי) מוגבלים לחודש של טיול במקום שרוב האנשים לוקחים לעצמם כמה חודשים ואנחנו לא רצינו לוותר על כלום.

זה אומר שיחד עם כל האטרקציות האקסטרימיות המוכרות גם הכנסנו כמות נהיגה מכובדת כדי לחרוש את כל המדינה הזאת בחודש. היא גדולה מישראל פי כמה אבל היא לא עמוסה בכבישים ורכבים ככה שבאלפי הק"מ שעשינו שם די עברנו על רובם (טוב, לפחות על הסלולים).

ואיזה כבישים...:yum:

אני חושב שעכשיו אני יכול לסכם שמכל פעולות האקסטרים שהמקום שופע בהם, נהיגה זה בלי ספק הדבר הכי מסוכן שעשיתי שם (ועשיתי כל קפיצה וכל פעילות שנשמעה קצת מסוכנת/מעניינת).

(יכול להיות שזה קשור לעובדה שהלו"ז הצפוף שלנו אילץ אותנו גם "לדפוק זמנים" ? :twisted:)

צריך להבין שניו-זילנד עמוסה בהרים מטורפים וכביש ישר ומישורי זה דבר מאוד נדיר.

כמעט כמו למצוא שם כביש דו-נתיבי.

למעשה כאלה אפשר למצוא רק בערים הגדולות.

ברוב הכבישים, תגיד תודה אם יש בכלל שוליים שאפשר לעצור עליהם.

בעצם למה אני הולך רחוק, תגיד תודה אם יש על הכביש מקום גם לרכב שמגיע ממול.

בעצם עזוב תודה, תתפלל (ותברך הגומל אח"כ) שלא יגיע מולך רכב מאחורי הפניה העיוורת הזאת על צלע הר כשכל מה שמפריד ממך ומנפילה זה גדר עץ ותיל שרק נועדה לעצור את הכבשים מלהתפרץ לכביש (מה שלא תמיד עובד כפי שאפשר לראות בתמונה שצרפתי 8)) אבל לא באמת להחזיק רכב שרצה להציץ).

בהרבה מקומות שם לא הצלחנו להגיע למסקנה מה הם יותר, דפוקים או בעלי חוש הומור מפותח. כשאתה נוסע בכביש צר כזה שבקושי מספיק לך ולרכב שאולי יבוא ממול ופתאום יש לך שלט שהכביש נהיה יותר צר ואז אתה מאבד את השוליים ואת המקום שלפני רגע היה מסומן הקו הלבן שסימן את הקצה של האספלט, זה משעשע, אבל כשאח"כ מגיע עוד אחד כזה שגם מבטל את הסימון באמצע ואת האפשרות המעשית של עוד רכב לעבור יחד איתך זה כבר באמת מצחיק.

כל זה כמובן בסביבה ההררית שתיארתי עם ראות אפסית כמובן, כן ?

והקטע הבאמת טוב, זה יכול להיות גם כביש עפר ועדיין מבחינתם המהירות המותרת היא 100. זה נכון בכל כביש, כל עוד הוא לא עירוני ואז המהירות יורדת ל-50 (או 70 בקטעים מסויימים).

לפעמים זה פשוט הזוי ולא הגיוני לנסוע גם 30 אבל הם לא ישימו שלט שיגביל אותך, תעשה מה שאתה מבין, אתה ילד גדול.

זה קטע לא רע בכלל וכנראה שבסופו של דבר גם עובד די טוב, רוב הנהגים המקומיים שאני ראיתי אולי נוהגים כמו מטורפים אבל הם בהחלט יודעים לנהוג. לא שיש להם ברירה, הכבישים שם כבר הפגישו את כל מי שלא היה מספיק טוב עם דארווין.

נסיעה אקראית כזאת אחרי מקומי מרגישה כמו stage בנס-הרים. פשוט תענוג.

ועל תרבות הנהיגה המדהימה (כמו גם התרבות של האנשים באופן כללי) עדיף שאני לא אתחיל בכלל כי זה יסתיים בהשוואות המאוד עצובות למצבנו פה.

אני רק אתן כדוגמה שלמרות מיעוט הרכבים, מדי פעם אתה יכול להתקע מאחורי מישהו שנוסע לאט בכבישים שאין שום סיכוי שבעולם שתוכל לעקוף בהם בצורה בטוחה. "יכול להתקע" במשך שעות של סבל אבל לא, ברוב המכריע של המקרים הם מזהים אותך מגיע במראה ומבינים שאם הגעת אליהם אתה כנראה נוסע מהר יותר ובהזדמנות הראשונה שתהיה להם הם יאטו, יצמדו לשמאל (אה, שכחתי להגיד שהכל הפוך שם ?) ויסמנו לך שעכשיו יש לך הזדמנות לעקוף אותם (כמובן אחרי שהם ניצלו את זווית הראיה העדיפה שלהם כדי לבדוק שגם מצב התנועה ממול מאפשר את זה).

אה, ואי-אפשר שלא לציין את המע"צ שלהם. פשוט מדהים כמה שהם מסודרים וחרוצים. הכבישים שם לא באיכות מדהימה אמנם אבל יש לזה סיבה טובה, רובם נשטפים כל חורף ונבנים מחדש עם תחילת הקיץ (הגשמים/שטפונות שם די מטורפים). זה אומר שאפשר להתקל בבורות אבל זה כמעט תמיד ילווה בסימון מקדים ומאוד ברור עם קונוסים. כל הזמן נתקלים בעבודות בכביש אבל הכל מסומן ומאורגן בצורה מעוררת הערכה.

וכמובן שגשם שם לא באמת מחייב אותך לרדת ל-20 קמ"ש כמו בארץ. אחרי כל הנסיעות שלי שם בכבישים מטורפים עם גשמים חזקים, הגעתי לפה לגשם וממש פחדתי לנהוג. כל מטר יש לך פה שלולית ציפה מסריחה. ברור שהכבישים שם לא מתרגשים מגשם וכך גם אתה יכול להמשיך לנהוג כמו בן-אדם.

מעבר לזה רציתי גם לשתף בחווית מסלול קצרה שהזדמנה לי. לא תכננתי לערב את זה בטיול בגלל לחץ הזמן והעובדה שאני עם האשה אבל באופן מפתיע דווקא היא הפנתה את תשומת ליבי לפרסום קטן באחד החורים שהיינו בו על אפשרויות לנהיגת מסלול. נו, אם האישה הציעה אז כבר באמת אין שום מניעה להנות קצת, לא ?

טוב, לא שזה יחסוך מכם קריאה אבל אני אפצל את ההמשך להודעה נפרדת...

342253721_08a55fa3df_b.jpg

פורסם

טוב, אז הגענו לעיר שנקראת Taupo, עיר קטנה על שפת אגם שיותר נראית כמו עיירת דייגים מאשר משהו מבטיח (טוב, די הגזמתי פה אבל לא נורא), ואז אני מתחיל לשים לב שאני רואה לא מעט רכבים על הכביש עם כלוב התהפכות מלא (*). התחלתי לחשוד...

כמובן גם הרבה חנויות שיפורים ומוסכים אבל זה באמת לא כזה נדיר שם.

ואז אשתי הפנתה את תשומת ליבי לשלט שמזמין לחווית GT3. משם המשכתי להתעניין והבנתי שיש מסלול מירוצים צמוד לעיר שגם הולך לארח החודש את ה-A1GP וכולם מתרגשים מזה מאוד.

אחרי הסכמה לשינוי הלו"ז הצפוף שלנו כדי להכניס את הפעילות הזאת, האופציות שעמדו בפניי היו:

- התנסות ברכב פורמולה F1-style, שזה אומר session אחד על single seater עם כל הצעצועים הברורים (כמו גם 0-100 ב-3.8 ו-2G בפניות :twisted:) ובנוסף session היכרות המסלול על רכב מירוץ V8.

- חוויה כנוסע על מכונית מירוץ פורשה GT3.

- נהיגת מסלול על evo מוכנה למירוצים.

- שילוב של שני האחרונים.

רק מאוחר יותר גיליתי שניתן לקנות גם session של נהיגה על ה-GT3.

בכל מקרה, בגלל שזה היה על הימים הראשונים של הטיול לא רציתי לעשות בלאגן גדול בלו"זים או להרגיז את האשה יותר מדי עם משהו ארוך ויקר שיוריד את הסיכוי לעוד פעילות כזאת בהמשך :roll:.

זה בשילוב עם הפחד שלי שכל העסק הזה הוא פעילות תיירים שתבאס מישהו שבאמת רוצה לנהוג חזק הביאו אותי לבחירה בנהיגה על ה-evo (בדיעבד אני רק יכול להצטער שלא עשיתי שם הכל).

אם זה היה מאוחר יותר בטיול הייתי כבר יכול לקלוט שאחריות והקפדה מטורפת על בטיחות זה לא הקטע של הניו-זילנדים אבל בשלב הזה עוד פחדתי ממדריך שיצעק לי לנסוע לאט.

אוי, כמה שהתבדיתי...

קידם את פניי ילד בן 17 בשם Jono. הוא הזכיר את אבא שלו אז חשבתי שמחכים לו אבל לא, מתברר שהוא המדריך. או.קי, אני לא נוטה לזלזל או לשפוט אנשים על פי פרמטרים לא קשורים ובכלל, מה אכפת לי, עדיף שיהיה ילד עם רוח שובבה ויד חופשית על הרכבים של אבא שלו :lol:.

אחרי שיחה מתברר שהילד הזה כנראה מכניס את כולנו בכיס הקטן, הוא התחיל העונה להתחרות באליפות קאפ של ה-GT3 עם נהגים מנוסים שכבר מתפרנסים מהעסק והוא כרגע מקום חמישי מתוך 18.

הוא התחיל להתחרות כבר בגיל 12, "טוב, מה, על קארטים ?", ממש לא, רכבי מסלול ו-single seater. ככה זה ב-NZ, מגיל 15 אתה יכול להוציא רישיון אבל להתחרות על רכבי מירוץ אפשר כבר מגיל 12 !!! (כמעט כמו אצלנו :cry:).

אולי עוד נשמע עליו (אגב, הקשר הישראלי: דוד שלו מישראל ובדיוק הגיע לשם לביקור עכשיו).

בכל מקרה, קצת על המסלול (יש אגב משהו כמו 8 מסלולים בניו-זילנד), מאוד גדול ומרשים ומאפשר 4 מסלולי מירוץ שונים לגמרי באורכים שונים כאשר שניים מהם אפשר להפעיל במקביל בזכות שני pits נפרדים ובנוסף יש להם גם drag strip (שרטוטים של המסלול).

באחד (הגדול יותר) היה בדיוק open track day שזימן המון מכוניות מעניינות בכניסה למסלול אבל לא היה לי זמן להתעכב על זה ולצלם יותר מדי.

אז באותו יום הפעילות הזאת הייתה בקטע השני (כל יום זה משהו אחר).

הרכב שקיבלתי הוא evo4 בבסיסו שקיבל מנוע וטורבו חדשים של evo7 וכל השינויים שמותרים בקטגוריה שלו שזה אומר סליקס, מתלים, מערכת פליטה, אינטרקולר, כלוב, הורדות משקל וצ'יפ שמביאים את הרכב ליותר מ-300 כ"ס בגדישה נמוכה יחסית (15psi).

בגלל הפחד שהזכרתי קניתי רק session יחיד של 10 הקפות אבל כשראיתי שהבחור סבבה ואין בעיה אז הגדלתי ל-30 הקפות (10 זה כמובן לא רציני כל-כך ובקושי מאפשר ללמוד את המסלול).

טוב, session ראשון (10 הקפות) קצת יותר איטי ובעיקר לומדים את המסלול וקווי הפניה הנכונים בו. הבעיות הראשונות צצות כשאני מגלה שיש לי בעיה קלה עם העברת הילוכים ביד שמאל (הספקתם לשכוח שהכל הפוך שם ?), אני מתעקש לשלב לרביעי במקום לשני וכך בכל פעם שאני יוצא מה-hairpin אני מבין שפישלתי שוב.

שני session-ים נוספים עוזרים לשייף את כל הפניות האחרות שכבר נעשות בדיוק רב ובמהירות על גבול האחיזה אבל לא עוזר כלום, את ה-hairpin אני מתעקש לחרבן לגמרי או עם העברה לא טובה או עם התרכזות מוגזמת בהעברת ההילוך והתעלמות מוחלטת מלקיחת קו נכון.

אולי ההילוכים זה סתם תירוץ, סה"כ זה לא שונה בהרבה מאיך שאני דופק פרסות בג'ימקאנות פה :lol:.

הרכב היה כמובן מהנה מאוד עם אחיזה מדהימה (לא התפלאתי אחרי שאני רואה בג'ימקאנות איך הרכב הזה אוחז ועוד עם צמיגי סליקס) וסה"כ הייתה חוויה מעולה שמומלצת בחום למי שמגיע לאיזור.

המחירים אגב גם די זולים ביחס לאופציות אחרות שאני מכיר בחו"ל.

מה שעשיתי עלה 900 שקל (ל-30 הקפות. עבור ה-10 הבסיסיים זה חצי מזה).

session אחד על הפורמולה אגב היה עולה אלף שקל.

אם מישהו הולך להיות ב-NZ ומתעניין בזה אז יש פה כמה לינקים ותזכרו שיש עוד הרבה מסלולים ב-NZ אז שווה לברר קצת. פשוט רק ב-Taupo זה הופיע יחד עם כל הפרוספקטים של התיירים. בערים הגדולות שיש בהם גם מסלול זה כנראה לא מקבל מספיק פרסום.

http://www.lestermotorsport.co.nz/

http://www.fcr.co.nz/

(*) אגב הכלוב התהפכות ברכב שנוסע על הכביש, לא נראה לי שיש להם בעיה עם שיפורים וכל מיני שינויים ברכבים. היום הראשון שנחתתי באוקלנד חשבתי שנפלתי ישירות למהיר ועצבני tokyo drift עם כל הרכבים שם (טוב, זה לא המשיך בכל הטיול, פשוט אוקלנד מפוצצת באסייתים, בעיקר קוריאניים עד כמה ששמתי לב). אגזוזים מפלצתיים ומחרישי אוזניים שאני יכול להכנס לתוכם ותוספות מראה הזויות לגמרי.

DSC01788.jpg

DSC01790.jpg

DSC01792.jpg

פורסם

נשמע ענק!

איזה כיף זה לגלות שיש עוד מדינה שהספורט המוטורי בה מפותח הרבה יותר מאשר יהיה מפותח אצלנו בעוד 20 שנה, אה?!

בהחלט נראה שנהנת, ותמשיך להנות.

תודה על השיתוף.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

מ-ד-ה-י-ם, וחייבים גם לציין כל הכבוד לאישה, על שהסכימה לשינויים הבלתי צפויים.

לא ידעתי ש-NZ כ"כ מפותחת מבחינה מוטורית.

פורסם

עזוב שטויות - איך הקליאו ספורט ליד הEVO ? הא?:wink:

איזה כיף לראות שנהנית - אולי נארגן טיול מהפורום לשם? משהו מאורגן? שמר טורס ?

פורסם

איך היא ליד הקליאו ? לא בדיוק השוואה הוגנת, הרכב מוכן למסלול עם כיול מתאים וצמיגי סליקס שעושים הבדל עצום. במצב הזה האוטו אוחז ברמות שהקליאו יכולה לחלום עליהם (אולי מתי שהוא אני גם אקנה סליקס ואז אולי יהיה בסיס סביר להשוואה). העניין הוא שגם סטנדרטי אני מאמין שזה המצב (אני רואה את זה גם בעין בכל MDC). כח גם כמובן יותר אבל זה לא הרגיש ברמות מטורפות או משהו כזה.

בכל מקרה, אפילו ה-30 סיבובים האלה זה זמן די קצר (20 דקות נטו של נהיגה אמיתית) על תוואי קבוע כשחלק נכבד מהריכוז והזמן מיועדים ללמידה ועבודה על המסלול והקווים הנכונים בו אז קצת קשה לעשות ניתוחים מעמיקים.

אני יכול להגיד שזה היה שיפור גדול מהניסאן סאני שהיתה לנו מההשכרה :lol:.

אתה צריך את שמר טורס ? תארגן 8 אלף (!) על כרטיס טיסה (ותכפיל פי כמה אם אתה גם רוצה לחיות שם קצת :cry:) ויאללה.

מ-ד-ה-י-ם, וחייבים גם לציין כל הכבוד לאישה, על שהסכימה לשינויים הבלתי צפויים.

בהחלט, נראה לי שאח"כ היא טיפה הצטערה על זה שהיא הראתה לי את זה. בכל זאת היא ישבה משועממת בוקר שלם וצילמה אותי נוהג :-). אבל זה בסדר, כפי שהיא אמרה, היא יודעת כמה זה חשוב לי אז היא לא יכלה שלא להקריב קצת.

ניר

פורסם

גדול.

הייתי שם ב-99 (המסלול ב-TAUPO), אבל אז כל מה שהיה שם זה מסלול קטן של 1.2 ק"מ - רק הלולאה העליונה בצילום באתר שקישרת.

הדבר היחיד שהיה שם אז זה בחור שמוכר ב-100$NZ (אז 250 ש"ח) חבילה של 20 סיבובים במכונית חד מושבית שהוא בנה.

בלי הדרכה, בלי סרבל ובלי נעליים. שם עלי קסדה ואני עם סנדלי שורש הרבצתי איזה 40 הקפות ולא הצלחתי למחוק את החיוך חודש.

המכונית שהוא בנה נראית כמו TOURING CAR - כמובן הולדן - מוקטנת בערך פי 1.5 - ממש נראית כמו מכונית צעצוע. מתחת יש שילדת צינורות, מנוע וגיר של אופנוע 1200 סמ"ק, וסרן חי (!!!) מאחורה.

כל העסק שוקל איזה 600 ק"ג אז כמובן שמדובר בטיל, ועם תיבה סיקוונציאליות וסאונד של אופנוע כבד מדובר בחוויה ממכרת.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
הייתי שם ב-99 (המסלול ב-TAUPO), אבל אז כל מה שהיה שם זה מסלול קטן של 1.2 ק"מ - רק הלולאה העליונה בצילום באתר שקישרת.

אם אני מבין נכון (אתה מדבר על הדף של המסלול, לא זה עם השרטוטים, שם זאת הלולאה השמאלית) אז זה בדיוק המסלול שאני עשיתי (1.3 ק"מ).

נראה לי שחוויות כאלה קשה לקבל בארה"ב או באירופה, הם יותר מדי לחוצים מתביעות וסכנות. הניו-זילנדים זורמים עם הכל ולוקחים אחריות מוגבלת על כל הפעילויות שלהם (הם תמיד רושמים שהם עושים את כל מה שהם יכולים כדי לשמור על בטחונך וכל דבר מעבר זה על אחריותך, באחד המקומות אפילו הגדילו להסביר ורשמו שאם אתה מארה"ב אז פה זה שונה ובתי המשפט לא נוטים לקבל תביעות. כל אחד אחראי לעצמו או משהו כזה. משעשע).

ניר

פורסם

הייתי שם לפני 11 שנה ומאוד מצא חן בעיניי שבכבישים המפותלים שם יש לפני כל פנייה תמרור שמראה את צורת הפנייה ומה המהירות המומלצת. מאוד עוזר, במיוחד בפניות עיוורות או מתהדקות.

פורסם

בהחלט סיכום מדהים!!

כיף לקרוא את הת'רדים שלך :)

Evo זאת Evo אין מה לעשות, אם זאת 4 או 7 או מוטציה של שתיהן אז יותר טוב :twisted:

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

נשמע שנהנת,

בהחלט מגיע לאישה שלך כל הכבוד על זה שהסכימה לחוות איתך את התחביב.

הלוואי על כולנו..

ובנימה אחרת, חזרת משודרג לעונה הבאה של הג'ימקאנות:twisted:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תודה, כיף לקרוא תגובות כאלה :wink:.

הייתי שם לפני 11 שנה ומאוד מצא חן בעיניי שבכבישים המפותלים שם יש לפני כל פנייה תמרור שמראה את צורת הפנייה ומה המהירות המומלצת. מאוד עוזר, במיוחד בפניות עיוורות או מתהדקות.

זה גם קטע מטורף, הם ממש משקיעים בשלט ספציפי לכל פניה, לא סתם כמה שלטים גנריים של עקומה שמאלה ועקומה ימינה, יש ממש שרטוט מושקע של מבנה העקומה עם היציאות החבויות לאורכה. לפעמים זה פשוט מטורף ואתה לא מבין מה הולך שם בכלל.

דוגמא למה שאני מתכוון:

roadSignNZ.jpg

אם הייתי רואה את השלט הזה לפני הנסיעה הייתי בטוח שזאת בדיחה...

ניר

• תוכן חדש...