Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לגבי ניצול ההזדמנות לשטיפה של המערכת?

כשהחלפתי נוזל קירור אצלי, הרצתי מים דרך הרדיאטור מצינור גינה בלחץ לשני הכיוונים (בלי לפרק אותו מהאוטו). יצא די ג'יפה, ולמזלי לא הייתה דליפה שאבנית מחזיקה אותה סתומה...

פורסם

כל בעל פג'ו צריך שיהיה לו בבית סט של כוכבים!!!!

עכשיו אתה צריך רק אחד, אבל תאמין לי שבעתיד אתה תצטרך אחרים.

לגבי נוזל קרור - אם כתוב 6 צריך 6. אתה רוצה, תשים מצידי 4, אבל אל תתפלא אם אח"כ הוא מתחמם.

והמחיר ששילמת הוא גבוה. אפשר למצור יותר בזול.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

האם מישהו יכול לעלות לי תמונה של מנוע TU ולהראות לי ולשאר חברי הפורום איך בדיוק זה עובד ....

אני גם ראיתי איך עושים כמה פעמים וזה פתיחה של לפחות 3 -4 ברגים ואיך בדיוק מנקזים אוויר מהמערכת ....

האם מישהו יכול לעזור לי ?

פורסם

לדעתי שוררת כאן אי הבנה.

לדעתי גלעד ואלי מדברים על ניקוז אוויר מהמערכת .פעולה שלא דורשת יותר מחצי ליטר נוזל קירור.

6 ליטר (בוולקן 8 :shock: ) דרושים לניקוז כל המים הירוקים מהמערכת כולל מ-2 הרדיאטורים.

ד"א גלעד. המחיר ששילמת עבור הPRESTONE הוא מאד יקר. עד לפני חצי שנה הוא נמכר באוטו דיפו ב25 ש"ח לאריזה הצהובה.

נסו להעזר בשרשור הבא :

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=3974

פורסם

כשהחלפתי נוזל קירור אצלי, הרצתי מים דרך הרדיאטור מצינור גינה בלחץ לשני הכיוונים (בלי לפרק אותו מהאוטו). יצא די ג'יפה, ולמזלי לא הייתה דליפה שאבנית מחזיקה אותה סתומה...

:mm_yeah:

גם אני עשיתי ככה פעם אחרונה שהחלפתי מים....

בקשר לראלי, החלפתי מים בראלי של חבר שלי...

הדרך הכי טובה לנקז את **כל** המים היא לנתק צינור שמתחבר לרדיאטור מלמטה בצד שמאל (אם עומדים מול האוטו). הוא סגור שם עם בנד בדרך כלל, וניתוק שלו והטייתו למטה מפעיל לטובתנו את חוק כלים שלובים...

חבל רק שהסגירה שלו לוקחת שעתיים אחר כך... עד שמשחילים עליו את הבנד בחזרה

(וחבל שירד גשם מבול באותו היום שעשינו את זה :oops: )

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

השטיפה שאתה מדבר עליה..מאיפה בדיוק אתה מעביר את הצינור?

מפתח מילוי המים או מאחד פתחי הרדיאטור?

חשבתי על זה שכאשר אתה מעביר מים, אותם מים נשארים במערכת, לפחות כמה סמ"ק וזה יכול לפתח קורוזיה לא?! או שתוספת של מים ירוקים לא מאפשרים זאת?!

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
השטיפה שאתה מדבר עליה..מאיפה בדיוק אתה מעביר את הצינור? מפתח מילוי המים או מאחד פתחי הרדיאטור?

חשבתי על זה שכאשר אתה מעביר מים, אותם מים נשארים במערכת, לפחות כמה סמ"ק וזה יכול לפתח קורוזיה לא?! או שתוספת של מים ירוקים לא מאפשרים זאת?!

אצלי הגישה די נוחה, אז פירקתי את הכניסה והיציאה של הרדיאטור, דחפתי צינור גינה ונתתי לזה לזרום קצת. כמובן שבשטיפה ההפוכה (צינור מלמטה) המים לא יצאו מלמעלה, אלא עשו סיבוב בתחתית ושטפו ג'יפה החוצה.

הכנסתי גם מים לרזבואר ונתתי להם לזרום דרך המנוע, אבל לא בלחץ, סתם בגלל המבנה של המערכת. לא יכולתי להכניס לחץ לרזבואר כי היציאה ממנו למנוע קטנה יחסית, וסתם המים עלו על גדותיהם ויצאו מלמעלה. אז נתתי לזה לזרום קצת בנחת דרך המנוע. לא נראה לי שזה עזר במשהו.

לרדיאטור זה כן עזר.

לעניין המים במערכת. מים ירוקים הם בעיקר מים ולא נוזל מיוחד מסתורי. זה בסה"כ מים מזוקקים עם תוסף (אתילן גליקול ועוד כל מיני דברים). אז אם יש קצת מים במערכת, הריכוז של התוסף במים הירוקים טיפטיפטיפטיפה יותר מדולל. לא נראה לי שזה יכול לגרום לבעיה.

מה שכן יכול להיות בעייתי, כמו שרמזתי, זה שברדיאטור ישן יכולות להיות נזילות קטנות וחורי קורוזיה שמה שמחזיק אותן סתומות זה אבנית, אז ניקוי טוב מידי יכול לפתוח אותן...

פורסם

ככה אני עושה :

1. פותח את הבורג ריקון של הראדיטור ומרוקן את המים לגמרי.

2. פותח את הצינור התחתון מהראדיטור.

3. מכניס לתוך הרדיאטור דרך המכסה העליון מים ע"י צינור.

4. סוגר את הבורג ריקון בראדיטור ומכניס מים דרך פתח המילוי שבראדיטור ונותן למים לזרום דרך הצינורות.

ניתן גם לפתוח את הצינור העליון, לדעתי חסר חשיבות.

5.לפתוח את בורג ניקוז אויר.

6.לסגור את כל המערכת היטב על ידי באנדים איכותיים- חשוב מאוד.

7.למלא את הראדיטור בנוזל קירור.

8.להניע את הרכב, הנוזל ימשך לתוך הצינורות וימלא אותם.

8.להמשיך לימזוג מים לתוך הראדיטור דרך המיכל עיבוי שצמוד לראדיטור.

9. לוודא שיוצא נוזל דרך בורג ניקוז אויר.

10. להמשיך למלא דרך המיכל עיבוי עד שמגיעים למקסימום במיכל כשיוצא נוזל דרך בורג ניקוז אויר.

11. לסגור את הבורג ניקוז אויר.

12. לתת למנוע לעבוד עד למצב שהמאוורר עובד ולבדוק לכל אורך הדרך שיש מספיק נוזל במיכל עיבוי. במידה והמיכל התרוקן לגמרי מבלי ששמתם לב יש לפתוח את הבורג ניקוז אויר ולמשיך למלא את המיכל וכן הלאה.

*קודם סוגרים את הבורג ניקוז אויר ואחר כך את המיכל עיבוי.*

מומלץ לבדוק מדיי פעם שהכל בסדר ושיש מספיק נוזל.

ככה אני עושה בראלי והמערכת קירור עובדת יופי גם בימים חמים מאוד תחת מאמץ.

למרות זאת בדרך לירושלים נעמדתי בפקק בשיא החום ועוד בעליות :x ( חרא של מזל ).

והטמפרטורה עלתה מעל לנורמלי אבל לא לתחום מסוכן. לכן אני חושב להתקין את הטרמוסטט שניפתח ב- 83 מעלות. :roll:

ודרך אגב לא היה חסר נוזל ותמיד שבדקתי היה תמיד בדיוק את כמות המומלצת במיכל.

בהצלחה

אייל

נ.ב. :D

אני אשמח לקבל עצות/תיקונים/שיפורים לשיפור וייעול התהליך.

אפילו לקנות כלים מיוחדים וכדומה.

לעצות כמו ללכת למוסך או להשאיר למקצוענים אני מודה מראש. 8)

תודה אייל

המהירות היא רוע השטן, הסיבובים הם אהבת האלוהים.

פורסם

סבבה,

תודה רבה .

העניין הוא שבראלי אין למטה בצד שמאל בורג אלא באמת צינור על באנד ...

שאני ראיתי שהחליפו מים לא פתחו אותו ..

האם אתם מבינים למה אני מתכוון ?

פורסם

דור 1 אין בורג ניקוז ברדיאטור. :?

צריך לנקז את המים ע"י פתיחה של אחד הצינורות המובילים לרדיאטור.

אני חשבתי לפתוח את זה שמתחבר לתרמוסטט.

אפשר גם לפתוח את הצינור התחתון.

קניתי היום גם פחית שמנקה את הרדיאטור של "אמריקן איגל" .

היא אמורה לנקות זבל במערכת הקירור, מקווה שהיא באמת שווה משהו.

אני לוקח את עצתו של אישפוז לגבי ניקוי עם צינור, אז גם כך אני אצטרך לפתוח עוד צינורות.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

אבל אם אין בורג איך בעצם אני מרוקן את הרדיאטור ,

מה התהליכים ?

האם מישהו יכול לעלות תמונה של מנוע TU ולסמן לי שם מה התהליכים ?

• תוכן חדש...