Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה חשוב לך לקבל מהפאנל?

1) האם את השומע MP3

2) האם אתה צריך קרוס אקטיבי 3 WAY מלא? (האם זה אומר לך משהו בכלל? כי אם לא, אז תוכל לרכוש מכשיר בעל איכות מצויינת כמו של מכשיר שיכיל את הפונקציות הנל' אך זול יותר)

3) האם חשוב לך פאנל נשלף? (האם אתה מפחד מגניבות...)

בהנחה ואתה לא פריק גדול בעניין וכן חשוב לך לשמור על המערכת (פאנל נשלף) הייתי ממליץ על:

CLARION 765 וישאר לך גם עודף. :-D

שוב, מאוד תלוי מה אתה מצפה מהמערכת...

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

1 . אני רוצה לשמוע בו MP3

2 . אני לא יודע מה זה אבל אשמח לשמוע הסבר קצר=) .

3 . לא שאני מפחד מגינבות אבל רצוי מאוד שתיהיה את האופציה.

בסה"כ אני מאוד אוהב את העניין אבל לא כל כך מבין בו .

אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה קרוס אקטיבי WAY 3 מלא , ואז אוכל להגיד לך אם זה חשוב לי ואם יש לי צורך בו.

תודה רבה על העזרה

מיקי.

פורסם
אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה קרוס אקטיבי WAY 3 מלא
מיקי,

הכוונה היא לקרוסאובר שיש לו 3 יציאות:

יציאה 1: יציאת LPF = יציאה שתחום התדרים שלה תחום לתדרים נמוכים, היציאה הזאת תחומה רק בתחום העליון שלה. היציאה הזאת מיועדת בד"כ לסאב.

יציאה 2: יציאת BAND PASS = יציאה שתחומה בשתי הקצוות שלה, גם בתחום העליון וגם בתחום התחתון. היציאה הזאת מיועדת בד"כ לתחום תדרי המיד, ובד"כ מחברים אותה לרמקול המיד/באס של סט הקומפוננט.

יציאה 3: יציאת HPF = יציאה שתחום התדרים שלה תחום לתדרים גבוהים, היציאה הזאת תחומה רק בתחום התחתון שלה. היציאה הזאת מיועדת לטוויטרים של סט הקומפוננט.

משתמשים בקרוסאובר כזה כאשר רוצים להגביר SUB + סט קומפוננט ב - BI AMP. יש HU'S מסויימים שיש להם את הפונקציה המתוארת לעיל.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

מיקי.

אתה מוזמן לעדוך חיפוש על BI-AMPING או TRI-AMPING ו"הגברה אקטיבי" כדי לקבל קצת יותר מושג.

אבל בכל מקרה, באופן כללי, הכוונה היא למערכת שתפעל באופן הבא:

1) יבוצע חיתוך בתדרים המגיעים אל הטוויטר, מיד-באס וסאב כבר בHU (ברדיו דיסק)

2) לכל רכיב יש ערוץ הגברה נפרד. כלומר 3 מגברים או לדוגמא, מגבר אחד בעל 6 ערוצים

3) כל רכיב (טוויטר, מיד באס וסאב) מחובר ישירות למגבר (ללא קרוס פאסיבי)

אם יש לך את האופציה הזו במכשיר, אתב יכול להנות מיתרונות ההגברה האקטיבית שזה בגדול - ניצול מיטבי של האלמנטים ופחות איבודי אנרגיה בקרוסים פאסיביים (ועוד כמה דברים קטנים נוספים)

כמובן שזה דורש ממך ערוצי הגברה נפרדים. נניח מגבר 4 ערוצים ועוד מונובלוק וכן הרכיבים עצמם צריכים להיות כאלו הראויים להגברה אקטיבית. קרי - חזקים ואיכותיים. אחרת - מה הטעם.

בנית מערכת כזו הינה טיפה מורכבת, אבל בהחלט שווה את ההשקעה. התוצאות אחרות לגמרי. אבל זה כבר שיקול אחר.

כמו שאמרתי בהתחלה. אם אתה חושב שיתכן ובעתיד (או אולי היום) תשדרג את המערכת לכיוון הגברה אקטיבית, האופציה של ה 3 WAY חשובה. אם כי יש לציין שישנם מכשירים (פרוססורים) חיצוניים המבצעים את העבודה ובד"כ אף יותר טוב (מבחינת האיכות) מרב מערכות הראש. לכן זה לא כל כך קריטי, פשוט זה מוזיל את העלויות לכך בהמשך, שכן המעבדים החיצוניים הללו בד"כ יקרים.

ההבדלים בין מערכות בעלות קרוס כזה לכאלו שלא מכילות אותו הוא סביב ה 150-200 דולר.

לכן תעשה את החשבון שלך. בגדול אם זה לא קריטי, שוב הייתי ממליץ על ה CLARION 765 שעולה בחו"ל היום 220$. מחיר ממש זול. או אם בא לך מכשיר בעל מסך מגע (מכשיר יפה מאוד אבל לטעמי טיפה לא נוח) את ה 865 (או בגירסותיהם האמריקאיות -סיומת 5).

הערה חשובה - במכשירי CLARION עד שנת 2005 (כולל) ניתן לשנות את קפיצות התדרים ברדיו לאירופאי (לארץ) בלחיצת כפתור במכשיר. אולם לאחר מכן, ניתן לבצע זאת רק במעבדה ע"י שינוי פיסי (דבר שיעלה סביב ה 100-150 שקלים)

פורסם

QUATRO , ושלו , קודם כל תודה רבה על המידע.

QUATRO , אם אני מבין נכון קורס אובר עם 3 יציאות יהיה שימושי רק אם יהיה לי מגבר , כרגע יש ברכב מערכת "סטנדרטית" שהגיעה עם הרכב של 8 רמקולים , בעתיד ייתכן מאוד שאני אשפר , אבל לפני כן יש לי כמה דברים שאני רוצה לשנות ברכב עצמו.

ה-CLARION 765 הוא ללא הקרוס אובר שכתבת עליו?

חשוב לי שלא תיהיה לי בעיה עם התדרים של הרדיו , יש אפשרות למצוא מכשיר כזה בארה"ב שנת 2005 ומטה?-אם לא היכן אפשר למצוא מעבדה כזאת?-אצל מתקינים מסויימים?

מיקי.

פורסם

לדעתי ה646 של קלריון יספיק לך בשאר התקציב תביא מגבר!

תבדוק לפני שאתה קונה שהרדיו דיסק תומך בתחנות של אירופה.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

לא חייבים לרוץ ולבזבז את כל התקציב.

תשקיע כ220-240 דולר ותרכוש לך HU של קלריון דגם 765.

מכשיר מעולה, יעבוד לך פנטסטית גם ללא הגברה.

אך כאשר תחליט לרכוש מגבר אתה בכלל תקבל תוצאה טובה.

תתחדש, ובהצלחה!.

ניר

under construction..

פורסם
חבר'ה , ב E-CLASS אין כבר רדיו דיסקים של בקר???

אם כן הם נחשבים לטובים כמו הקלריון.

אני לא בטוח לגבי זה...יכול להיות, לי אישית לא יצא לי לשמוע...

אם אין לך מגבר היום ואתה מתכוון לשדרג בהמשך אז מציע לך ללכת על המכשיר שהצעתי. או 755 (הספרה האמצעית זו השנה. הספרה האחרונה זה מציין 5 - אמריקאי ו-6 אירופאי.) ה755 אין בעיה לכוון לתדרים ישראלים עצמאית ואת ה 765 מכיילים ידנית בארץ.

שם לב שעניין המלצתי לך על שני מכשירים ללא קרוס אקטיבי (755/855 או 765/865 או בסיומת האירופאית - 6). החשיבות של הקרוס, היא לא רק לשימוש במגבר. גם במכשירים אלו כמובן שתוכל להשתמש במגברים ולקבל תוצאות מעולות! פשוט אם בהמשך בעתיד לכשתרצה להגביר אקטיבית רכיבים ברכב, תצטרך להוסיף מעבד שתומך בזה.

בקיצור ולעניין לא תתאכזב משני המכשירים הנל' והם עומדים בתקציב שלך.

תהנה ואם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן להתייעץ בפרטי

פורסם
חבר'ה , ב E-CLASS אין כבר רדיו דיסקים של בקר???

אם כן הם נחשבים לטובים כמו הקלריון.

לא ,זה הרדיו דיסק שיש לי (בתמונה המצורפת).

אני עדיין לא מבין איך מרצדס לא מתביישים לתת את הרכב עם כזה רדיו דיסק , במסגרת האחריות הוא הוחלף 4 פעמים כי לא הצליח לקרוא דיסקים (עזבו צרובים ,מקוריים הוא לא קרא) , גם עכשיו הוא לא פועל מאותה סיבה , בזמן המעט שייצא לי לשמוע מוזיקה נהנתי מאוד מהסאונד ברכב.

תודה לכולם על העזרה!

פורסם

ultras_monkeys,

על פי התמונה מדובר במכשיר מתוצרת בלאופונקט. בד"כ חברה טובה ואמינה. אני לא יודע מה קרה עם המכשיר שלך באופן ספציפי. כדאי שתפנה ללדיקו, היבואנים של בלאופונקט בישראל, על מנת שייפתרו את הבעיה של המכשיר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

שלו , זה לא המכשיר הזה ספציפית , זה הרדיו דיסק החמישי או הרביעי מהדגם הזה שהורכב ברכב.

אחרי כל החלפה הוא פועל חודשיים-שלוש , ואז כבר הרדיו דיסק מפסיק לקרוא דיסקים ונשארים רק עם אופציה לשמוע רדיו.

ואני יגיד לך יותר מזה ,זה לא רק ברכב שלי , אני מכיר עוד רכב שיש לו אותה בעיה ,הוא החליף לרדיו דיסק של פיוניר .

בכל מקרה אני אבדוק את העניין איתם .

תודה ,מיקי.

• תוכן חדש...