Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי רכש מטעמי חיסכון סקסו דיזל 2001 מהשכרה. בהתחלה חשבנו לקנות רכב טורבו דיזל נורמלי (בכיוון הבווארי :yum: ) ואו לחסוך ולקנות יחסית בזול מונית מרצדס משומשת (האחרון נשלל עקב אי מציאת דגם כפי שרצינו במצב טוב ובמחיר שרצינו מה גם שההוצאות על כזה רכב יהיו בשמיים) אך עקב הוצאות/השקעות שונות שמשפחתי כנראה תצטרך לעשות בשנים הקרובות שחלקם קשורים לעתידי הגענו למסקנה שרצוי שלא נשקיע כעת סכום שכזה ושכרגע נשקיע את המינימום שבמינימום רק בשביל לחסוך ושאת הרצונות והמותרויות נשים בצד לעת עתה

הרכב הוא לא טלית שכולה תכלת :roll: (עברה תאונה קלה עד בינונית בעברה) אך בסה"כ היא במצב טוב (ממה שהבנתי מרוב האנשים וגם מאלו שמתעסקים בזה אין פגיעת שאסי). חיפשתי אחת שהיא נקיה לגמרי מפגיעות אך לא מצאתי כזו משנת 2001 בשום מקום. עקב הרכישה הזו ולאחר חישוב (חיסכון+הוצאות) יוצא שהרכב הנוסף במשפחה יעלה לנו כעת

כ500 שקלים נוספים בחודש (שכוללים את מחיר הרכב+ביטוח+דלק ועוד מספר עלויות שונות, לא כולל אגרה שכן אבי פטור מתשלום אגרה) מחיר כשלעצמו מגוכח.

בסה"כ הרכב הוא בסדר. מצאנו את הרכב לאחר חיפושים שונים ומההיסטוריה שלו הוא נראה יחסית טוב (לעומת היתר שראינו/ מצאנו) השכרנו את הרכב ליומיים (ונסענו בו מעל ל400 ק"מ, אינני זוכר את הסכום המדוייק) לבדוק האם הוא באמת יתאים ויספק את הצרכים של אבי, כשבסופו של דבר הוא גם נלקח לבדיקה במכון .

הרכב (על אף חששותי המוקדמות) דווקא נוסע לא רע. מבחינת תאוצה הוא קצת איטי אבל לא היו הרבה מצבים שבהם נתקעתי עם חוסר כח (בעיקר בעליות). לירושלים בכביש 1 עליתי במהירות של כ90 קמ"ש (ואני מאמין שהוא מסוגל גם לעלות יותר מהר). הבעיה העיקרית בו זה שאם אתה בעליה ונתקע מאחורי רכב אין לך מספיק מקום לקחת תנופה ואז אתה קצת תקוע מבחינת חוסר כח :? (בתוך העיר לא נתקלתי בבעיה מיוחדת מבחינת חוסר כח). הסקסו מהתרשמות שלי הרבה יותר טובה מהפולו/קורדובה מבחינת סחיבה, נוחות ואפילו מקום כאשר המושב הקדמי זז אחורה (וגם בכלל כשישבו מקדימה עם המושב הקדמי במצב ממוצע היה לי מספיק מקום מאחור, לא הרגשתי מכווץ). מבחינת גימור לא שמעתי שום קרקושים ואו רוח שחודרת לרכב וניתן לומר שפנים הרכב שמור. המזגן מקרר מצויין ולא הרגשתי בעיה של כח בזמן שהמזגן עבד). מבחינת חוץ האוטו ישנם מספר פגיעות פח קטנות ושריטות אך לא משהו שיקר לתיקון. חברת ההשכרה לא הסכימה להוריד במחיר על התאונה ופגיעות הפח ואנחנו היינו צריכים להתלבט בין 3 אפשרויות. הראשונה, האם להתפשר ולקנות. השניה, לחכות בתקווה שישתחרר מתי שהו מאיזו חברה דגם שנת 2001 (שרוב הסיכויים שגם עבר איזו פגיעה דומה). שלישית לעלות בתקציב בכ13K לפחות ולקנות דגם אחר משנת 2001 (או סקסו 2002). לאחר התייעצויות רבות עם חברים וחברי פורום שונים ולאחר שהיום בדקתי עוד 3 מקומות אפשריים (2 לא תפסתי מקודם ואחד שהוצע לי אף ע"פ הסיכוי הנמוך שיהיה בנמצא). זמנו של אבי יקר (זמן בדיקת רכבים משמעותה הפסד כספי) ושמירת ערך (ומכירה בשנים הקרובות לא באה בחשבון) לא מעניינת אותו, מה גם שסכום הרכישה הוא לא גבוה ואו הסתכנות יחסית לתמורה ועל פניו אם הרכב ישרוד וישמש ל3 שנים דיינו, כך שהוא החליט לרכושה.

תודה לכל מי שייעץ, המליץ בכיוונים שונים ועזר (ואו ניסה לעזור) לי ולמשפחתי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר ואו למצוא סקסו דיזל במצב נקי לגמרי מבחינת פגיעות. אני מודה לכם מקרב לב :beerchug: (אני יכול לומר לכם שאע"פ שהרכישה היא של אבי ולא שלי ושהרכב ישמש אותו, יש לי קצת טעם מר שלא הורדנו ממש עוד במחיר אך בהתחשב בתמורה ובחיסכון אני אשרוד :drinking: )

• תוכן חדש...