Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רמקולים אחוריים jbl cs396 ורמקולים קדמיים פשוטים של פיוניר...

מהאחוריים אני מרוצה מאוד , אבל הקדמיים לא משהו בכלל.

אני חייל והתקציב שלי מוגבל מאוד וחשבתי לשים מקדימה קומופוננט - morel pulse והשאלה היא אם זה שווה בכלל... בהתחשב בכך שאני לא מתכוון לשים סאב ומגבר בזמן הקרוב האם ההבדל יהיה משמעותי? הבדל ששווה 500 שקל?

תודה

אביתר

פורסם

הבדל -ברור שיהיה.

אבל לא הבדל אשר מצדיק את ההשקעה הזו שלך בהתחשב בעובדה שאין לך הגברה הולמת לשדח להם.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מה הקשר.

הר"ד של היום מהפשוטים וכלה באיכותיים יותר ,מבוססים על הגברות של בין 17-22RMS לערוץ

עם הגברה דלה שכזו אל תצפה לניסים לקומפוננט שצורכים מעבר להספק דל שכזה כדי להתחיל "לזוז" ולתת תפוקה .

ומראש לא עושים דבר כזה [כשלא חושבים על הגברה ראויה לאלמנט אשר דורש זאת כמו שלא קונים סאב DVC אם אין אפשרות לנצל אותו כמו שצריך מבחינת צורת חיבור ,עכבה והספק] ככה שאל תכניס את פותח הדיון לסרט וורוד שאינו קיים במצב שלו.

פורסם

לא חשבתי לרגע שאני יוכל לנצל את הסט הזה כמו שצריך.

הבעיה העיקרית שלי עם הרמקולים הקדמיים היא שגם בווליום לא גבוה כל כך הם ממש מתעוותים.

השאלה היא אם הקומפוננט יוציא צליל איכותי גם בווליום גבוה? שוב... אני יודע שאם אני יחבר לו הגברה אני יוכל להוציא ממנו הרבה יותר אבל בהתחשב במצב כרגע , זה כדאי או לא?

פורסם
מה הקשר.

הר"ד של היום מהפשוטים וכלה באיכותיים יותר ,מבוססים על הגברות של בין 17-22RMS לערוץ

עם הגברה דלה שכזו אל תצפה לניסים לקומפוננט שצורכים מעבר להספק דל שכזה כדי להתחיל "לזוז" ולתת תפוקה .

ומראש לא עושים דבר כזה [כשלא חושבים על הגברה ראויה לאלמנט אשר דורש זאת כמו שלא קונים סאב DVC אם אין אפשרות לנצל אותו כמו שצריך מבחינת צורת חיבור ,עכבה והספק] ככה שאל תכניס את פותח הדיון לסרט וורוד שאינו קיים במצב שלו.

עוד פעם אתה יוצא בהצהרות נחרצות..

קודם כל יש דגמים מסוימים שמספקים יותר מ 22 rms (ראה dehp1y ו 8mp , מספקים 28rms) שהם לא דגמים מפוארים במיוחד... מלבד זאת לא הייתי מעונין לפתח לפותח הדיון סרט וורד רק הייתי מעונין לפני זאת לברר איזה ר"ד יש לו... לא שאני חושב שאם יהיה לו את ה 8mp הוא יוכל לנצל את ה pulse במלאו או אפילו ברובו, אבל הוא יוכל לנצל אותו קצת יותר משאר הר"ד לדוגמא...

פורסם

על הנייר הכל יפה,רק חבל שבמציאות דברים קצת מתגמדים ומשתנים [ולא לטוב].

אתה הבעת את דעתך,אני הבעתי את דעתי וגם לי אישית יצא לחבר ולשמוע קומפוננטים ברמה התחלתית[כמו הבול פאוור של מגנט או הפולס של מורל] בתחילה להגברה הפנימית של הHU[פרממיר 740,וה8600] ומה לעשות ,זה כלל לא היה זה רק עם הגברה חיצונית הולמת הקומפוננט התחילו לתת תמורה]

אני אומר, שאין טעם לעשות כזה צעד [בכל זאת 500 שח לא 150] כשאי אפשר לממש ולא לחצי מהפוטנציאל של האלמנט[ביזבוז כסף טוטאלי]מה שמחזיר אותי שוב לסאבים[האלמנט שאני הכי אוהב] וגם שם אתה לא תיקנה סאב 500RMS כשיש לך הגברה של 120RMS בלחץ,אלא אם הכסף נישפך לך כבר מהכיסים.

אני את שלי אמרתי, מפה והלאה פותח הדיון יחליט איזו עמדה לאמץ לו.

פורסם

בשום אחת מהתגובות שלי לא הצעתי לו לקנות את הקומפוננט הנ"ל!

ובטח ובטח שלא אמרתי לו שהוא יוכל לנצל אותו במלואו להפך תסתכל בתגובותי..

כך שהדעות שלנו לא כל-כך סותרות אחת את השניה רק חבל שמבקום להגיד טעיתי בהצהרותי (בקשר ל RMS) אתה מנסה לעווט את מה שכתבתי ולהפוך את זה שכאילו הצעתי לו לקנות את הקופמפוננט הנ"ל..

ולפותח הדיון כפי שאסף כתב אתה כנראה לא תוכל לנצל את הסט הזה, ולכן ההשקעה לא כדאית..

ההמלצה הכי טובה שלי אליך זה לחסוך וביום מן הימים שהתקציב ירשה זאת תרכוש מערכת שלמה שבנויה עם האלמנטים הדרושים.

פורסם

אני דווקא חושב שזה צעד נבון רק במקרה שבעתיד תוסיף מגבר.

הפולס נותנים תמורה מצויינת לכסף למי שרוצה סאונד טוב במעט כסף. הסט הזה יעבוד בסדר גמור גם מהגברה בסיסית של הד-יוניט וגם מהגברה של מגבר.

השאלה היחידה היא האם בעתיד תוסיף מגבר. אם כן - קח אותם, אם לא - נמליץ לך על סטים פשוטים וזולים יותר (על אף שזה סט מצויין במחיר טוב).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בשום אחת מהתגובות שלי לא הצעתי לו לקנות את הקומפוננט הנ"ל!

ובטח ובטח שלא אמרתי לו שהוא יוכל לנצל אותו במלואו להפך תסתכל בתגובותי..

כך שהדעות שלנו לא כל-כך סותרות אחת את השניה רק חבל שמבקום להגיד טעיתי בהצהרותי (בקשר ל RMS) [איפה טעיתי? במה טעיתי?האר נא את עיניי בטעותי? איני חוזר בי ,ושוב אומר:הר"ד של היום -הגברתם הפנימית[וגם נניח הגברה של 28RMS]עדין לא ראויה להזנה של אלמנט עם צריכת הספק בסדר גודל שכזה נ-ק-ו-ד-ה!]אתה מנסה לעווט את מה שכתבתי ולהפוך את זה שכאילו הצעתי לו לקנות את הקופמפוננט [טעות,בדבריי התייחסתי לעובדה בפני עצמה בלי שום קשר אלייך[וחבל שאתה מוציא דברים מהקשרם] שאין טעם לחשוב לכיוון הקומפוננט הנ"ל ללא הגברה ראויה [ולו בטווח העתיד הקרוב]שכן זה ביזבוז כסף מיותר שלא יניב תמורה אשר תצדיק את ההשקעה].

סמוך עליי שרק בדברים שאני בר ניסיון בהם אני מגיב ,לא פחות ולא יותר ובטח שלא מתעסק בעקיצות מיותרות כלפי משתמשים [עברנו את הגיל הזה].

את תתעשת.

אגב אני גם מחזק את דבריי קודמיי.

בהנחה ובזמן הקרוב אתה באמת מתכוון להוסיף מגבר עם הגברה ראויה ,אז באמת לך על הקומפוננט הללו.

בהצלחה.

פורסם

אולי באמת אני צריך לחזור לכיתה א' ללמוד הבנת הנקרא אבל לפי דעתי יש כאן עוד אנשים שהבינו אותך כמוני... כך שאולי אני לא היחידי..

אתה הבעת את דעתך,אני הבעתי את דעתי

אני את שלי אמרתי, מפה והלאה פותח הדיון יחליט איזו עמדה לאמץ לו.

משתי השורות הללו משתמע כי אני אמרתי לו לקנות את הקופמפוננט ואתה אמרתה לו לא לקנות את הקופמפוננט עוד פעם יכול להיות שאני צריך לחזור ללמוד הבנת הנקרא...

הרי אם כן, למה התכוונתה, מה הוא יבצע אם הוא יבחר את עמדתך ומה הוא יבצע אם הוא יבחר את עמדתי? מה השוני בין עמדתנו תנסה להאיר את עיני?

[איפה טעיתי? במה טעיתי?האר נא את עיניי בטעותי? איני חוזר בי ,ושוב אומר:הר"ד של היום -הגברתם הפנימית[וגם נניח הגברה של 28RMS]עדין לא ראויה להזנה של אלמנט עם צריכת הספק בסדר גודל שכזה נ-ק-ו-ד-ה!]

אני לא אמרתי שטעית בקשר לזה שהר"ד יוכל לנצל את הקומפוננט גם אני סבור שהוא לא יוכל לנצל את הקופמפוננט במלואו ... רק רציתי לציין שלא כל הר"ד הם בין 17-22 RMS כפי שכתבת..
פורסם

אני התכוונתי שמראש לגבי תמורה עבור ההשקעה של הבחור בתנאים הקיימים -מיותר[כלכלית,ובשטח לא יניב ניסים ופלאות] לכן אני מראש שללתי השקעה שכזו[וגם אם נניח ההגברה הפנימית שלו הייתה 28RMS] בהתחשב ולא מתוכנן בזמן הקרוב להיתווסף לכל העסק מגבר עם הספק הולם.

כשאמרתי דעתך מול דעתי-התכוונתי שהבדל בין 22 ל28RMS הוא יחסית זניח לטעמי ואיני רואה שיפור משמעותי בחיבור האלמנט להגברה עם 6RMS יותר. בעיקבות כך שציינת שקיימת הגברה פנימית עם הספק כזה [כאילו שזה מה שיחולל את הנס] ולדעתי ,אין מעש בנידון.

חבל לי שאתה מרחיק לכת בתגובותייך ,אף אחד מאיתנו לא יצא פה נוב,אתה כניראה הבנת אותי בצורה אחרת וכתוצאה מכך הגבת בהקשר שונה.

שיהיה לילה טוב .

פורסם

בכל מקרה המורל הרבה יותר טובים ממה שתיארת שיש לך אם יש לך אפשרות לקנות אותם תקנה אותם.. אם תרצה לשדרג למגבר בהמשך זה כבר החלטה שלך בלבד.

פורסם
לא חשבתי לרגע שאני יוכל לנצל את הסט הזה כמו שצריך.

הבעיה העיקרית שלי עם הרמקולים הקדמיים היא שגם בווליום לא גבוה כל כך הם ממש מתעוותים.הפולס לא יתעוות לך ויתן לך סאונד טוב מאוד

השאלה היא אם הקומפוננט יוציא צליל איכותי גם בווליום גבוה? שוב... אני יודע שאם אני יחבר לו הגברה אני יוכל להוציא ממנו הרבה יותר אבל בהתחשב במצב כרגע , זה כדאי או לא?

תגיד הייתה פעם בהופעה ? ראית הופעה של להקה בווידאו/DVD ? ראית או שמעת פעם אחת על הופעה שבה הזמרים מופיעים מאחורה ?

אני אישית מציע לך תקנה את הפולס , תמכור את הJBL האחוריים ותוסיף עוד קצת כסף ותקנה מגבר שני ערוצים פשוט . ניתן למצוא מגבר שני ערוצים בחמש מאות ש"ח . ויש בפורום יד שניה כמה מגברים חלקם די זולים ולבנתיים יספיקו לך

בברכה ושתשמע היטב מוסיקה.

יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...