Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שכן הייתי מוסיף את הספויילר המקורי הוא פשוט לפי דעתי עושה את ההרכב....

דווקא משנת 1988 ואילך שווק בארץ דגם SX של ה-505 שהיה עם ספויילר קטן על מכסה תא המטען

505back.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

...ואגב גם הרכב הראשון שלי היה פיג'ו 505 שנת 1984 חדשה מהניילון.

הפעם הראשונה בה נהגתי לבד לאחר שקיבלתי את רשיון הנהיגה היתה במכונית חדשה עם 66 ק"מ על השעון...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לאבא שלי הייתה STI חדשה מהניילונים.

ולאחר שראה שאני לא נהג הכי רגוע בעולם במקום GTI 205 קיבלתי SR 86.

כמה שקיללתי את היום את הרכב ואת שאר העולם היום אני ממש מתגעגע לכל דקה איתו.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

תתחדש !!!!!!!!

יופי של אוטו, לדעתי אחת הפיז'ו היפות ביותר, שמתיחות הפנים הקלות שעברה במשך השנים עשו לה רק טוב.

רואים שמבחינה חיצונית הרכב שלך שמור ולא אחד שקרעו אותו יתר על המידה. אני בטוח שבשלב מסויים צביעה מחדש במחיר סביר תעשה מהרכב בובה שכולם יביטו בה ברמזורים.

האם זה נכון שמנוע ה 2000 סמ'ק הינו מנוע שהגיע מהפיז'ו 504 ולא הושתל בהמשך ב 405, אשר צויידה בתחילת דרכה במנוע 1900 ? או שמנוע זה המשיך לפיז'ו 405 משנת 93 והילך ??

אילן

פורסם

נכון.

מנועיה של ה 505 הגיעו מה 504,ולא היו אלה פיתוח והגדלה של מנועי ה 404.

המנועים הללו לא המשיכו לדגמים אחרים של פיג'ו מאחר והיו מיושנים ובעלי גל זיזים תחתון.

המנועים היחידים שהיו מודרניים,היו ה 2165 סמ"ק של ה STI וה 2.7 של ה GTI,וכמו גם מנוע הטורבו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

505 אוטו תענוג, כבד וסאלוני.

בעיניי דומה מאוד לוולבו 740 הן בצורה וכנ"ל בכובד:wink:

אילולא היתה לי 740 אין ספק שהיתה לי 505 !!!

תהנה..

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
505 אוטו תענוג, כבד וסאלוני.

כבד???

נסעתי על ה 1800, עליו אפשר לומר כי הוא כבד.

אבל, כשעליתי על ה 2000 הבנתי שמדובר בסיפור אחר לגמרי, הרכב נוסע לא רע בכלל, לדעתי לא נופל בהרבה מרכבי 2000 חדשים יותר, ואין מה לדבר על נסיעה בינעירונית: 120 קמ"ש פחות מ 3000 סל"ד.

כל הרכבים שנסעתי עליהם היו משנת 86 ומעלה, אותה שנה בה שודרגו המנועים וקיבלו תוספת כח משמעותית, כמו גם עיצוב הפנים המודרני יותר.

פורסם

בתחילת שנות השמונים נחשבה ה-505 למכונית הטובה ביותר בקבוצתה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
המממ עכשיו עושה לי חשק לחפש STI.

אבל מאיפה מוצאים אחת כזאת בכלל.

האם יובאה בייבוא סדיר? לא בטוח, ייתכן שהמעט שנמצאות בארץ הם מייבוא אישי.

אני בחיפוש לא נתקלתי אפילו באחת כזו. לי היה קשה למצוא גם את ה 2000 SR. כרגיל רוב הישראלים קנו את המנוע הקטן ביותר שהוצע להם וויתרו על ההילוך ה 4. באינטרנט בכלל לא קיים הדגם הזה (ה 1800 עם גיר 3 הילוכים), נראה לי איזושהי קומבינה של ישראלים שחששו מהמנוע הגדול והגיר המשוכלל.

הצעה שלי, נראה לי יהיה לך קצת יותר קל למצוא אחת עם מנוע 2L ולחפש באינטרנט מערכת הזרקה. בח"ול הדגם הזה נמכר עם מע' הזרקה, לארץ כנראה ייובא רק עם קרבורטור (כפול אגב).

בהצלחה.

פורסם

ה-STI לא יובאו לארץ מעולם ( ביבוא סדיר לפחות ) מי שרוצה להנות מהמנוע 2.2 הזרקה יכול לרכוש רנו 25 2.2 שכן יובאה ביבוא סדיר אבל בכמויות מזעריות.

לעניין הדגמים:

יש להבין שעד שנת 1989 ( או 1990 ) היתה מדרגת מס גבוהה מאוד בנפח 1800 שגרמה לדגם ה-2 ליטר להיות יקר בכ-40%(!) מחברו בעל הנפח הקטן יותר. עכשיו אני מקווה שהסיבה לנדירותם היחסית של דגמי ה-2 ליטר מובנת יותר.

אם זכרוני לא בוגד בי מחירה של 505 2.0 ליטר חדשה בשנת 1988 היה כ-80000 ש"ח לעומת כ-55000 ש"ח של גירסת ה-1.8.

רק כדי שתבינו בכמה הוזלו כלי הרכב מאז....שוויים של 80000 ש"ח של ינואר 1988 הוא 341000 ש"ח היום.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כפי שציינתי מקודם.

לאבא שלי הייתה STI ביבוא אישי, ולאחר מכן גם SR עם מנוע 2000 וגיר 4 הילוכים.

שתיהן נמכרו, את הSR אני יודע הייכן למצוא והיא לא כזה מעניינת אותי.

אבל ה STI מעניינת אותי יותר האם למישהו יש מידע?

של אבי הייתה בצבע כסף מטאלי עם ספויילר ופנסי ערפל ופנסים מעוגלים (4 במקום 2) וג`אנטים וכמובן גיר ידני 5 הילוכים.

אני יודע שבנורדיה הייתה אחת בצבע ירקרק עם אבזור דומה ונעלמה.

יש למשהו מידע?!

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...