Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

אני כבר מזמן מנסה למצוא לי איזה סאב איכותי לרכב, שיהיה SQ, וינגן כמה שיותר מדוייק, מבלי להשתלט על הסאונד הכללי...

כרגע יושבים באוטו:

- HU של סוני מסדרת העלית שלהם CDX-M9900.

- מגבר של XETEC עם 5 ערוצים, מדגם GRAVITY G5900...

- 6*9 פולס מאחור

- ו5.25 מילניום מקדימה - שאמורים להתחלף לפוקאל K2P בהמשך (אלא אם כן אני אגלה איזה סט מדהים יותר ממנו).

עכשיו...

הופיעה בפניי האופציה לקנות אחד משני הסאבים הבאים (שעל אחד מהם כבר דיברתי פה בעבר):

- Xetec Gravity XLS 10"

- Image Dynamics IDMAX 12"

הלכתי לשמוע את שני הסאבים, הכנסתי אותם באוטו שלי (בכוונה כדי לבדוק איך ישמע אצלי ולא אצל מישהו אחר), ונדהמתי מכל אחד מהם בדרכו שלו.

תחילה הXETEC:

יתרונות:

-הסאב הזה הוא בין המדוייקים, אם לא המדוייק ביותר ששמעתי אי-פעם, וממש נהניתי להקשיב לו באוטו שלי.

- אפילו במכונית לא אטומה כמו שלי, כמעט ולא שמעתי רשרושי פלסטיקים וסימני התפרקות של האוטו... כלומר, מבחינה תאורתית, אני פשוט יכול לשים אותו בבגאז', ולהמשיך לנסוע, מבלי לשנות כלום באוטו.

- הסאב, ביחד עם התיבה, תופס כמעט 0 מקום, (15-20 ליטר) ולא ממלא לי את הבגאז' עד אפס מקום.

חסרונות: החסרון היחיד של הסאב הזה,מתבטא בזה שהוא SQ טהור לחלוטין, ולכן הוא דיי חלש ביחס לIDMAX... אני לא מדבר חלש לגמרי, אבל הוא פשוט לא יפוצץ לי את האוטו, גם אם אני ארצה בכך...

IDMAX:

יתרונות:

- קודם כל, בל נזכיר את העובדה שהוא מזוהה כאחד הסאבים הטובים בעולם... והימצאותו אצל "האשפים" של הפורום, רק מחזקת את הטענה...

- הסאב מדוייק להפליא, ואני חושב שכל מי ששמע אותו, גם יודע על מה אני מדבר...

- הסאב גם יודע לתת צליל מדוייק מאוד, וגם להפציץ בסגנון SPL אם פתאום יש דחף לעשות קצת רעש! :)

- הסאב הספציפי שאני רוצה, יגיע גם עם תיבה אטומה אודיופילית, עשויה מעץ עבה במיוחד (5 ס"מ מקדימה, ו 3 ס"מ מסביב) וגדולה מאוד (40-50 ליטר בערך)...

חסרונות:

- היתרון של התיבה, הוא גם חיסרון מאוד גדול בשבילי, כי אני חייב מקום בבגאז' (רנו מגאן 5 דלתות), והמפלצת הזו תופסת לי חצי מהנפח שלו.

- כשהאזנתי לסאב בפול ווליום, או באמצע ווליום, אני אומנם נגנבתי מעוצמתו, אך בסופו של דבר מצאתי את עצמי מחליש אותו לרמה נמוכה יותר, כדי להנות משילוב הרמוני יותר עם הסט הקדמי.

- כמובן, אין צורך לציין, שכאשר הסאב פעל בעוצמה גבוהה, היה ניתן לשמוע איך האוטו מתפרק לאט לאט... לכן, בקניית סאב כזה, אני במוקדם או במאוחר אאלץ לעשות חתיכת עבודת איטום...

סיכום:

בקיצור, יש לי כאן שני סאבים מדהימים, כל אחד בדרכו שלו, ואני נורא מתלבט ביניהם...

ההתלבטות היא על בסיס שלושה מאפיינים: פרקטיות באוטו, ומחיר - כנגד ההנאה שאני אפיק מכל אחד מהם בטווח הארוך.

אני מעדיף לא לציין מחירים, אך בצורה גסה, ניתן לאמר שהIDMAX יעלה לי כפול מהXETEC... לכן, העניין דיי מסבך את הבחירה...

אני גם לוקח בחשבון את העובדה שבעתיד הלא כל כך רחוק, אני מתכנן לרכוש לי סט של פוקאל... ואני לא יודע עם מי מבין השניים הוא ישתלב יותר טוב...

שני הסאבים הם לא חדשים מקרטון, לכן ההתלבטות לא נוגעת לעניין החדש/ישן.

אשמח לשמוע כמה שיותר דעות ועצות בנושא!!

תודה מראש.

בברכה!

יונתן.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי הולך על הIDMAX.

אבל בקטע הפרקטי, בגלל שאתה אומר שאתה צריך מקום בבאגז, לך על הXETEC...

אם תחליט לא לקנות את הIDMAX, שגר אותו אליי, אולי אני אקנה אותו...

Scooby WRX

פורסם

יונתן,

אחרי שדיברנו חשבתי על משהו...

אם תזמין שני פירלס XLS \ XXLS בקוטר 10" דרך מאדיסאונד זה יענה לך על כל הדרישות.

גם תוכל לבנות תיבה כפולה בנפח 38 ל' וגם תקבל שני סאבי 10" מדהימים לפי ביקורות + יישאר לך עודף ממחיר ID אחד... :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אז ככה:

אני כבר מזמן מנסה למצוא לי איזה סאב איכותי לרכב, שיהיה SQ, וינגן כמה שיותר מדוייק, מבלי להשתלט על הסאונד הכללי...

עכשיו...

הופיעה בפניי האופציה לקנות אחד משני הסאבים הבאים (שעל אחד מהם כבר דיברתי פה בעבר):

- Xetec Gravity XLS 10"

- Image Dynamics IDMAX 12" היכן אתה קונה ובכמה ?

חסרונות:

- היתרון של התיבה, הוא גם חיסרון מאוד גדול בשבילי, כי אני חייב מקום בבגאז' (רנו מגאן 5 דלתות), והמפלצת הזו תופסת לי חצי מהנפח שלו.

- כשהאזנתי לסאב בפול ווליום, או באמצע ווליום, אני אומנם נגנבתי מעוצמתו, אך בסופו של דבר מצאתי את עצמי מחליש אותו לרמה נמוכה יותר, כדי להנות משילוב הרמוני יותר עם הסט הקדמי.

- כמובן, אין צורך לציין, שכאשר הסאב פעל בעוצמה גבוהה, היה ניתן לשמוע איך האוטו מתפרק לאט לאט... לכן, בקניית סאב כזה, אני במוקדם או במאוחר אאלץ לעשות חתיכת עבודת איטום...

לידיעתך באחד הפורומים בחו"ל כשדיברו מקצועני SQ , אז אחד מהם אמר שיש לו מרצדס E והוא צריך לאטום את הבגאז' ועוד פעמיים . אז נכון היה לו שם סאב 15 אבל דחילקום מדובר במרצדס לא בצרפתיה מעודנת . ככול שתתקדם יום אחד תצטרך אז מוטב מוקדם מאשר מאוחר

סיכום:

בקיצור, יש לי כאן שני סאבים מדהימים, כל אחד בדרכו שלו, ואני נורא מתלבט ביניהם...

ההתלבטות היא על בסיס שלושה מאפיינים: פרקטיות באוטו, ומחיר - כנגד ההנאה שאני אפיק מכל אחד מהם בטווח הארוך.

אני מעדיף לא לציין מחירים, אך בצורה גסה, ניתן לאמר שהIDMAX יעלה לי כפול מהXETEC... לכן, העניין דיי מסבך את הבחירה... כמה יותר ? אם זה חצי מחיר אז זה אותו מחיר לפי דעתי האישית

אני גם לוקח בחשבון את העובדה שבעתיד הלא כל כך רחוק, אני מתכנן לרכוש לי סט של פוקאל... ואני לא יודע עם מי מבין השניים הוא ישתלב יותר טוב...הרגשה אישית בלי לשמוע את הפוקאל לא יצא לי לא כדאי עם סאבים כאלו . הם שניהם מהירים מאוד , אתה צריך אולי את המיד של הפוקאל הגדול או מיד של CEAS אבל טוויטר אחר מהפוקאל .

שני הסאבים הם לא חדשים מקרטון, לכן ההתלבטות לא נוגעת לעניין החדש/ישן.

אשמח לשמוע כמה שיותר דעות ועצות בנושא!!

תודה מראש.

שוב למען ההגינות לא יצא לי לשמוע כך שתקח את דברי בערבון מוגבל , אבל דעתי אם המחיר הוא לא כפול שתקח את ה IDMAX , אבל מכל מקום הייתי רוצה לדעת אם תסכים , אפילו בפרטטי כמה הם עולים , ואם לא תקנה את הID תעדכן אותי , יתכן ואוכל לרכוש אותו

בתודה מראש יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ערוץ חמישי (דיגיטלי) של XETEC G5900... רשום בהודעה הראשונה.

4 OHM- עוצמה 350W

2 OHM -עוצמה 560W

הXETEC סליל אחד של 4OHM יכולת ספיגה 400WRMS, הID הוא שני סלילים של 4OHM כ"א 1000WRMS

פורסם

קודם כל, כמו שרועי ציין, אכן כתבתי את המגבר שעליו ישב הסאב...

וכאן יש את הבעיה השניה עם ההצעה של איתמר...

כרגע יש לי מונו אחד של 350 ב4OHM או 560 ב2OHM...

לכן אם ארצה לחבר שני סאבים, אני אצטרך לקנות מגבר נוסף... וזה לא בא בחשבון כרגע... (וגם לא בזמן הרחוק יותר).

האם קיימת אפשרות לשים שני סאבים על ערוץ מונו אחד?? כמו שעושים עם שני סלילים של אותו סאב? או שזה לא אפשרי?

בינתיים אבל אני רואה יותר אנשים שמעוניינים לקנות את הIDMAX בעצמם מאשר אנשים שבאמת מייעצים...

אשמח לעוד ייעוץ, ולא נסיונות לברר איפה ניתן לקנות אחד...

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן שלום.

הIDMAX דורש תיבה של 1.4C^F שזה אומר 39 ליטר אטומה, 50ליטר זה נפח גדול מידי, אתה יכול לבנות לו תיבה חדשה ולצמצם את המקום שזה יתפוס בתא המטען.

פרט לכך, ID ממליצים לתת לסאב באיזור ה800 וואט RMS, אני תמיד טוען שיהיה הגברה של לפחות 20-25 % יותר לטובת ההגברה, על מנת להגיע לניצול מקסימלי של האלמנט ,וכמובן עבודה בריאה יותר של המגבר.

מדובר על סאב מדהים, אין יותר מידי מה להתלבט.

אבל אצלך ברכב אני הייתי שוקל קודם כל להחליף את הסט הקדמי, קצת לא מסתדר לי IDMAX עם שילוב של סט כמו המילניום\פולס.

הייתי שוקל זאת קודם.

אולי כדאי לך לקחת את הXETEC ולהחליף את הסט להייבריד או משהו באותה רמת מחיר.

סה"כ צריך לעשות שילוב בין האלמנטים ברכב.

או במידה ויש לך עוד תקציב אז כמובן סט ברמה של ההייבריד + IDMAX זה סטאפ מעולה.

תעדכן אותנו בהמשך,

שיהיה לכולנו שבת שלום.

under construction..

פורסם
יונתן,

אחרי שדיברנו חשבתי על משהו...

אם תזמין שני פירלס XLS \ XXLS בקוטר 10" דרך מאדיסאונד זה יענה לך על כל הדרישות.

גם תוכל לבנות תיבה כפולה בנפח 38 ל' וגם תקבל שני סאבי 10" מדהימים לפי ביקורות + יישאר לך עודף ממחיר ID אחד... :wink:

איתמר.

החלטתי לשקול את האופציה שהוצעה לי ע"י איתמר...

רק עולה לי שאלה נוספת:

מה בעצם ייתן לי חיבור של שני סאבים זהים בתיבה אחת?

מה יהיו השינויים מבחינת סאונד? האם הוא יהיה חזק יותר, מדוייק יותר/פחות? ואיזה עוד דברים?

והאם חיבור של שני סאבים כאלו, יאפשרו לי להגיע לעוצמות קרובות לID?

ואם כבר מדברים על XLS... אז: מה ההבדל בין XLS ל XXLS??? במה הוא מתבטא נטו?

בברכה!

יונתן.

פורסם

חיבור של עוד סאב מאותו הסוג יתן לך אך ורק יותר עוצמה(אך עם אותו האופי

והצליל של הסאבים),יותר מדוייק שהוא יתן לך עוד 3DB-6DB(הכפלת עוצמה).

ככה שזה יוכל להיות שילוב לא רע בכלל לעומת ה-IDMAX מבחינתך.

מה לגבי XLS 12 "? לדעתי זו גם יכולה להיות אופציה מצויינת אם תוכל להשיג

אותה פה בארץ הקודש,זה גם לטעמי יתאים לך להגברה כמו כפפה ליד(500RMS).

פורסם

הבעיה היא שXLS בארץ כנראה לא ניתן להשיג... ובטח שלא חדש... (אם מישהו יודע אחרת שיודיע לי מהר!)

ולכן האפשרות היחידה תהיה להזמין מחו"ל... וזה עלול לעלות הרבה כסף (כולל משלוח/מכס וכו').

עוד עניין - שאני לא יודע אם אני אוהב את איך שה12" נשמע ביחס לאפילו אותו IDMAX...

ועניין נוסף - נוגע לעניין ה"שוק" של הסאבים במידה ואני רוצה למכור...

אם אני רושם IDMAX, כל הפורום "עולה על הרגליים"...

לעומת זאת אם אני רושם XETEC/PEERLESS, רק מספר מומחים או חובבי SQ מושבעים, ישקלו את האופציה של לקנות/להתעניין...

ואני שוב חוזר על שאלה ששאלתי מקודם:

מי יודע מה ההבדל בין XLS ל XXLS??? במה הוא מתבטא נטו?

בברכה!

יונתן.

פורסם

jmg

אם אתה כותב שאתה מוכר peerless xls/xxls

תאמין לי ממש לא תהיה בעיה למכור אותם(כמובן תלוי באיזה מחיר)

אני יהיה הראשון שיקנה.

ואם אתה חושב להזמין את ה xxls/xls דבר איתי אולי ניקנה ביחד(אולי נקבל הנחה)

ליאור.

פורסם
אם אני רושם IDMAX, כל הפורום "עולה על הרגליים"...

לעומת זאת אם אני רושם XETEC/PEERLESS, רק מספר מומחים או חובבי SQ מושבעים, ישקלו את האופציה של לקנות/להתעניין...

כי הIDMAX מתאים גם לאנשי SQ וגם לאנשי SPL בגלל זה הרבה אנשים מתעיינים בו...

חוץ מזה שלאנשים יש יותר נסיון איתו מאשר עם XETEC וPeerless...

Scooby WRX

• תוכן חדש...