Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מראש ממליץ לא לנסות לגלות את התשובה על ידי ניסוי מעשי, אבל מעניינת אותי השאלה מה יקרה אם כאשר המנוע עובד.

הכוונה היא לא בכיוון של העמסה של צרכנים על האלטרנטור, אלא בכלל, האם המנוע ימשיך לעבוד?

פורסם
שלום,

אני מראש ממליץ לא לנסות לגלות את התשובה על ידי ניסוי מעשי, אבל מעניינת אותי השאלה מה יקרה אם כאשר המנוע עובד.

הכוונה היא לא בכיוון של העמסה של צרכנים על האלטרנטור, אלא בכלל, האם המנוע ימשיך לעבוד?

בזמן עבודת המנוע החשמל נוצר ע''י גנרטור שפועל ע''י שריפת דלק (או פיצוץ של סולר), כך שהמצבר רק צובר אנרגיה מהגנרטור שממלא אותו ולא פורק, כך שאין לו תפקיד בזמן עבודת המנוע.

השאלה האחרת היא האם מעגל חשמלי שהמצבר סוגר צריך להיות סגור או פתוח: זה שאלה למי שיודע, אני לא ממש. אם המעגל החשמלי צריך להיות סגור אז כנראה צריך רק לחבר את המגעים +- של המצבר אחד אם השני.

(זהירות!!!! זאת לא המלצה, לפני שמנסים תחכה לתשובות של מי שמבין ב-100%).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אם תנתק המצבר כשמנוע הרכב פועל הוא ימשיך לפעול על מתח האלטרנטור.

אסור לעשות כזה דבר מכיון שהאלטרנטור יפעל במעגל חשמלי פתוח והמתח שהוא מפיק יעלה לערכים גבוהים ויגרום לשריפת מחשבי הרכב, נורות וגם האלטרנטור עצמו עלול להשרף.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...