Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי לחלקכם יש ניסיון בתביעה מול מוסך.

במקרה שלי מדובר בנזק לרכב כתוצאה מתיקון רשלני. הנזק "מהתיקון" הגיע ל-1000 ש"ח ואני לא חושב שאני אוותר.

לפי מה שקראתי באתר איגוד המוסכים לא ניתן לטפל בתביעה אם היא כבר עברה למוסד משפטי ולכן השאלה היא אחד מהשניים.

למי מהם כדאי לפנות? אינני יודע האם המוסך חבר באיגוד המוסכים. האם זה משנה?

שבוע טוב!

פורסם

חסר קצת פרטים:

1. האם פנית למוסך בבקשה שייטפל לך בבעיות שלטענתך הוא אשם בהן?

2. מה הייתה הבעיה ברכב בגינה נכנס למוסך והאם תוקנה?

3. האם יש לך קבלה על התיקון בגינו נכנס הרכב למוסך?

4. במה לדעתך המוסך אשם? כלומר - מה הבעיות החדשות שצצו?

5. תוכל להוכיח שאכן הבעייה נגרמה ע"י המוסך?

6. האם ישנן בעיות שהמוסך התריע בפנייך שקיימות ו/או ידעת על קיומן ובחרת

שלא לתקנן אצלו או לא לתקנן בכלל?

7. באיזה רכב מדובר?

8.לפני כמה זמן כל זה קרה?

ואלו רק שאלות "לחימום הקנה".

פורסם

העדפתי לא לתת יותר מדי פרטים בינתיים אבל בכל אופן הסיפור הוא כזה:

הכנסתי את ריכבי (גולף VR6) לפנצ'רייה (די מפורסמת כאן בפורום אבל בינתיים אשאיר את זה חסוי), מיד עם סיום הרכבת 4 צמיגים חדשים הומלץ לי לכוון פרונט (באותו מקום).

לאחר ויכוח קליל על גובה המחיר העלתי את הרכב לליפט והבחור התחיל בעבודה.

תוך כדי שאני עומד לידו ומביט עליו עובד, אני מרגיש שהוא עובד יותר מדי "אגרסיבי". דפיקות עם פטיש, לום ובצורה שלטעמי אינה מקצועית.

ברגע מסויים החלטתי שמה שקורה לאוטו שלי זה פשוט התעללות ודרשתי להוריד אותו מיד גם אם לא הסתיימה מלאכת הכיוון ואני אשלם את מלוא המחיר.

הבחור סירב ואמר שהוא יסיים לעבוד עד הסוף.

לא אאריך בפרטים אבל בסופו של דבר כשבאתי לצאת עם הרכב התברר לי כי הסוויץ' נשבר!

הצילינדר מסתובב "על ריק".

בעל המקום התנער מאחריות "כי אין קשר בין סוויץ' לפרונט" והויכוח הסתיים רק כאשר מכוון הפרונט הרים מוט גדול ובא להכות אותי. החלטתי שכאן זה ימשיך בבית משפט.

בנוסף - לא להאמין, אבל האוטו מושך ימינה....

התיקון + כיוון פרונט חדש עלה כ-1000 ש"ח.

זה הסיפור.

אדגיש כי האוטו היה תקין לחלוטין לפני הכניסה לפרונט (סוויץ' תקין וללא משיכות לשום כיוון).

בסיום השרשור אביא את שם המקום אם תרצו או בה"פ. אני בטוח שזה יפתיע לא מעט חברים כאן.

פורסם

אבל באמת, מהקשר בין הפרונט לסויץ'?ואולי האוטו מושך ימינה, כי

המכונאי לא סיים לעבוד על הפרונט כי לחצת עליו? או שהוא סיים?

ועל זה שהוא בא אלייך עם לום, אתה יכול להגיש תלונה במשטרה, זה גם יעזור לך במשפט להוכיח את רמת העובד שעבד לך על האוטו.

פורסם

1. במהלך העבודה - האם אחד מעובדי המוסך ניכנס לתוך הרכב (אני מניח שכן - כדי לשחרר את

נעילת ההגה)?

2. האם יצא לך לראות בעברך כיוון פרונט כך שאתה יכול לומר כי אכן מלכתחילה העבודה הייתה ברוטאלית?

למה אני שואל?! לפעמים בעלי רכב כ"כ חוששים לרכבם (לרוב בצדק) עד שלפעמים אפילו הנגיעה

הקטנה ביותר שלא נראית להם - הם ישר מזעיפים פנים ולעיתים אף גרוע מזאת.

3. חוזר על שאלותי מההודעה הקודמת:

א. האם פנית למוסך בבקשה שייטפל לך בבעיות שלטענתך הוא אשם בהן? זה הדבר הראשון

שיש לעשות ולו ורק לבוא בית המשפט,במידת הצורך, ולהראות קיום טוב לב, נכונות

לפשרה ויישוב הסכסוך/מחלוקת בדרכי נועם ושלום ועירוב בית המשפט כמוצא אחרון.

ב. האם יש לך קבלה על התיקון בגינו נכנס הרכב למוסך (כדי להוכיח כי אכן בוצעה עבודה על

הרכב)?

4. יש לך עדים לתקיפה (הרמת לום לעברייך בהחלט נחשבת לתקיפה ואיומים)?

פורסם

1. הבחור עצמו שיחרר את נעילת ההגה.

2. לא זוכר שיצא לי לכוון פרונט לאחרונה. אבל בדיקה בדיעבד העלתה שמלחמה - זה לא צריך להיות.

3. כמובן שניסיתי. דיברתי איתו טלפונית וגם ניגשתי אליו עם חשבונית התיקון והמשיכה שמאלה. ניסיתי להגיע לפשרה. לשווא.

ב. יש קבלות על הכל.

4. חברה שלי היתה איתי כל הזמן הזה. (זה היה מין בילוי כזה של יום שישי בבוקר.... :wink: )

איגור, המכונאי סיים לעבוד על הפרונט.

אני לא רוצה להיכנס יותר מדי לויכוח אם יש קשר או אין קשר. מעדיף יותר לראות איפה כדאי לתבוע כי זה מה שהולך לקרות בפועל.

תודה.

פורסם

כשלב ראשוני, תגיש תלונה במשטרה, ואז תגיש את התלונה לאיגוד המוסכים.

אם המוסך לא יענה לדרישות האיגוד יש לך עילה לתביעה בתוספת עדות מהאיגוד.

אביחי

פורסם

לאחר קריאה על משמעות האיגוד (איגוד המוסכים) באתר שלהם:

http://www.iga.org.il

וגם לאחר שיחת טלפון אליהם נראה לי שהם פיתרון טוב לבעיה שלי. זמני הטיפול בתיקים מתיימרים להיות קצרים מאוד.

אני אגיש את התלונה שלי שם ונראה מה יקרה.

• תוכן חדש...