Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדלוק ב98 אוקטן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

...אוקי תפסת אותי במילה, אך תשובתי עדיין תקפה, מעבר לאוקטן 98 , ברכבים שמיועדים לאוקטן 95,

ובודאי לרכבים ישנים, בעלי יחס דחיסה נמוך, הוא מיותר בזבני וחסר תועלת , מלבד תועלת פסיכולוגית!

רכבים ספציפים, בעלי מנועים , בעלי יחס דחיהה גבוה, מעל 8:1, יתכן ומעבר לאוקטן 98/ 99 יפתור בעיית צלצולים, פתרון בעית פיח בתא השרפה, שנובע מתערובת עשירה במשך שנים , לא יפתר על ידי פתרון קוסמטי, במעבר לאוקטן גבוה, והוא משול למתן אקמול לחולה סרטן!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל רכב שיתודלק ב 96 או 95 ואח"כ 98,כל עליה באוקטן, תראה הבדל בתגובת המנוע.

בשביל הספורט פעם הבאה שאתה מתדלק, שים 98 ,מקסימום הלך 20 שקל, לא סוף העולם.

פורסם

מצטער, אבל אתה פשוט טועה!

רק רכב שמיועד מלכתחילה ל-98 ירגיש בהבדל אם יתדלק 95 וגם אז הביצועים לא ייפגעו בצורה מורגשת!

מילא שאתה לא שומע ומבזבז את כספך אבל למה אתה ממליץ זאת לאחרים?:roll:

לא לעניין!

מה הבנתך והשכלתך בנושא חוץ מתחושה בישבן!!!

יש כאן מספר אנשים שזהו תחום עיסוקם(ואפילו השכלתם היא בנושא),צא ולמד!:evil:

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

לא נכון, אתה מדבר כחסר ניסיון, ראה את גורג ומה שהוא כתב ואני נאלץ להסכים איתו

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

לפי מה שאני יודע ה"אוקטאן" של הדלק לא קשור כלל ביכולת הבעירה שלו

כלומר דלק 98 אוקטן לא בוער טוב יותר כשלעצמו מדלק 80 אוקטאן לצורך העניין

מה שכן משתנה בין הדלקים הוא היכולת שלהם להידחס (בשלב הדחיסה של פעולת המנוע) מבלי להתפוצץ .

ומכאן בעצם נובע ההבדל, ככל שדלק נשרף או בעצם מתפוצץ במקום יותר דחוס וקטן עצמת הפיצוץ תדחוק את הבוכנה יותר חזק

למנוע 4 פעימות יש ... נכון ארבעה שלבי עבודה

• Intake stroke
  • Compression stroke
  • Combustion stroke
  • Exhaust stroke

המנוע שלך מכוון לעבוד ביחסי דחיסה נמוכים מעט יותר המתאימים לשימוש בדלק בעל אוקטן נמוך יותר

מכאן נובע... לא יעזור לך לשים אפילו דלק 110 אוקטאן (וכן יש כזה ) אם המנוע שלך לא מכוון להעלות את לחצי הדחיסה בשלב הדחיסה שלו

כמה זה יעלה?

אי אפשר לדעת פותחים ורואים!

מוסכניק / רופא שיניים

פורסם
...אוקי תפסת אותי במילה, אך תשובתי עדיין תקפה, מעבר לאוקטן 98 , ברכבים שמיועדים לאוקטן 95,

ובודאי לרכבים ישנים, בעלי יחס דחיסה נמוך, הוא מיותר בזבני וחסר תועלת , מלבד תועלת פסיכולוגית!

רכבים ספציפים, בעלי מנועים , בעלי יחס דחיהה גבוה, מעל 8:1, יתכן ומעבר לאוקטן 98/ 99 יפתור בעיית צלצולים, פתרון בעית פיח בתא השרפה, שנובע מתערובת עשירה במשך שנים , לא יפתר על ידי פתרון קוסמטי, במעבר לאוקטן גבוה, והוא משול למתן אקמול לחולה סרטן!

בברכה

צביקה

אני יודע מה ההבדל בין 98 ל-95, מובן לי לחלוטין מדוע אין טעם לתדלק ב-98 אם רכב אמור לעבוד על 95.

השאלה שלי צביקה היא, מה קורה למנוע שדרוש לו בנזין עם עופרת והוא מתודלק בבנזין נטול עופרת ? ( במקרה הזה 96 ו-98 )

אינני מדבר על אם זה יעזור או לא, אני רוצה לדעת לאיזה נזק זה יכול לגרום לטווח הארוך.

fuchi כבר ניסיתי בעבר לתדלק ב-98, ההבדל לא הורגש כלל וכלל, הדבר היחידי שכן הרגשתי הבדל איתו הוא מתאנול.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

מכיוון שאסרו עלי לצטט, קשה לי להגיב ולענות לך אך אני אשתדל!

1- לא קיים בארץ דלק שמכיל עופרת!

2 באוקטן 96 קיים אשלגן,שמחליף את העופרת ופחות מזיק לסביבה ולבריאות מבחינת נשימת עופרת שחודרת לדם!

3- ברכבים השמונים המאוחרןת ושנות ה90 המוקדמות, שימוש באוקטן 95 לא יגרום נזק בטווח המיידי והרחוק, אך מומלץ על כל מלוי טנק שני לחזור , לאוקטן 96, ביצועי הרכב לא ישתפרו ולא ירדו בשימוש משולב שכזה!

ברכבים ישנים מאד בעלי יחס דחיסה של 1:10 לפחות, שימוש באוקטן 98 יכול לגרום לשפור , ולהקטנת/ מניעת צלצולים בעיקר בעליה בעומס, ואו במזג אוויר שרבי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין כיום דלק עם תוספת עופרת!

פעם היה 96 עם תוסף עופרת כדי לעזור בשימון תושבות השסתומים,נכון להיום בגלל שהעופרת רעילה עברו לתוסף אשלגן.

ברמה עקרונית ולא בתור עצה או משהו אבסלוטי אין שום נזק בתדלוק דלק מסויים (95,96,98)לרכב שצריך דלק מסויים!

ג.

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
מכיוון שאסרו עלי לצטט, קשה לי להגיב ולענות לך אך אני אשתדל!

1- לא קיים בארץ דלק שמכיל עופרת!

2 באוקטן 96 קיים אשלגן,שמחליף את העופרת ופחות מזיק לסביבה ולבריאות מבחינת נשימת עופרת שחודרת לדם!

3- ברכבים השמונים המאוחרןת ושנות ה90 המוקדמות, שימוש באוקטן 95 לא יגרום נזק בטווח המיידי והרחוק, אך מומלץ על כל מלוי טנק שני לחזור , לאוקטן 96, ביצועי הרכב לא ישתפרו ולא ירדו בשימוש משולב שכזה!

ברכבים ישנים מאד בעלי יחס דחיסה של 1:10 לפחות, שימוש באוקטן 98 יכול לגרום לשפור , ולהקטנת/ מניעת צלצולים בעיקר בעליה בעומס, ואו במזג אוויר שרבי!

בברכה

צביקה

תודה רבה על תשובתך צביקה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
הממממ.... משהו כזה ?

http://www.e-mago.co.il/e-magazine/shoshana.html

:roll:

:king::ok::hihi:

וכשאתה מגיע לביקור תדאג שאני אהיה נוכח...:wink:

ג.

•  

• תוכן חדש...