Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך התוכנה שבמחשב לבניית תיבות, בזה אני לא מבין, אני מאמין שתכף אייל או כל מי שמבין בזה יענה לך.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אם תדע את התדר של הפורט , זה לא יעזור לך לכיוון המגבר (אלא אם כן התיבה מכוונת ל50

ואתה חותך LP ב-40 או יותר גרוע HP שזה subsonic ב60 , לדוגמא.)

צריך להשיג את הנתונים כמו vas,fs,qts,qes.,qms, להיכנס לתוך התוכנה כמו:

WINISD ,

http://www.linearteam.dk/default.aspx?download=winisd

להתקין אותה.

להעלות וופר בתור new ,לתת לתכנה את כל הנתונים,לחשב תיבה ע"פ תדר מסויים (נניח 60hz ) להיכנס לנפח תיבה ,לשנות ע"פ תיבה שלך להוריד את נפח הסאב (גם הוא צריך להגיע בmanual)

כשאתה מחשב תשים לב שמדובר נפח תיבה נטו (פנימי! ללא דפנות עץ)

לשים לב שהחישוב הוא בליטרים+ס"מ או לחילופין קוביק פיט+אינ'צים

למדוד פורט, (אורך+קוטר)

להטעין לתוך התוכנה את נתוני הפורט- אחרי שהעלית את הסאב ואז תקבל משהו שנקרא Fb

כלומר Frequency-Box .

זהו התדר אליו מכוונת התיבה.

2. לעבוד עם תכנת תדרים , לשנות תדר מ-20 עד 80 ולראות מתי הוופר נכנס לרזוננס.

ZZR

פורסם

ג'ק ג'ק רצה את תדר הכיוון של הפורט על מנת לדעת איך לכוון את הסאבסוניק פילטר. כפי שהוא אמר מכוונים אותו בדרך כלל קצת מעל לתדר הכיוון של הפורט.

בשביל לדעת את תדר הכיוון לא צריך נתוני T/S. תדר הכיוון תלוי בנפח התיבה ובמידות של הפורט.

לדעתי סיבכתם את הבחור. תכוון כפי שאמרו לך כאן (אתה יכול גם לא להשתמש בסאבסוניק) או שתפגש עם מישהו עם טיפה ניסיון שיוכל לעזור לך.

פורסם
כפי שהוא אמר מכוונים אותו בדרך כלל קצת מעל לתדר הכיוון של הפורט.

בשביל לדעת את תדר הכיוון לא צריך נתוני T/S. תדר הכיוון תלוי בנפח התיבה ובמידות של הפורט.

1.subsonic מכוונים מתחת לתדר הכיוון של הפורט,

הפילטר הזה עובד כHPF ולכן מכוונים מתחת לתדר הכיוון של הפורט.

אם נכוון את הילטר מעל תדר הכיוון של הפורט אנו לא נקבל את הרזוננס שאליו מכוונת התיבה.

2.בשביל לדעת תדר כיוון ,אני חושב שכן צריך T/S מהסיבה הפשוטה, שלא ניתן לדעת

ע"פ נפח תיבה ומידות הפורט.

כל אלמנט יגיב אחרת בתוך תיבה זהה(נפח שווה+פורט זהה).

ZZR

פורסם

1. המטרה של הסאבסוניק היא להגן על הסאב. אנחנו לא רוצים שהסאב יקבל את תדר הרזוננס או תדר נמוך ממנו שכן זה עלול להזיק לו.

2. יש לו תיבה קיימת ולכן זה לא משנה לנו איזה תיבה נחשב בתוכנה אלא רק זו שיש ברשותו. לפי הנפח שלה והמידות של הפורט ניתן לדעת את תדר הכיוון.

פורסם

1. המטרה היא להגן על הסאב מפני מהלך ממברנה גדול מדי,

אין קשר לתדר הרזוננס (תדר הרזוננס יכול להיות 45 הרץ , ואילו מהלך הממברנה שיעבור את

הXmax הרצוי יכול להתרחש ב29 הרץ לדוגמא.)

2. אני מודע לעובדה שיש לו תיבה קיימת ,ולכן,זה כן משנה לנו איזה תיבה נחשב בתוכנה (אנו נחשב רק את זו שיש ברשותו מכיוון שלא נרצה לייצר תיבה חדשה).

אם תסתכלו התכנה אכן מאפשרת להכניס נתון של תיבה קיימת(כמו המקרה שכאן),ורק אז לפי הנפח שלה והמידות של הפורט הקיימות ניתן לדעת את תדר הכיוון.

ואגב ,

כן יש צורך ב- T/S (התכנה לא עובדת בלעדיהם)

ZZR

פורסם

1. יש קשר, זה כמובן עניין גם של נתוני הסאב והספק אך מתחת לתדר הכיוון של התיבה היכולת של הסאב לעמוד בהספקים יורדת בצורה דרמטית ולכן משתמשים בסאסוניק פילטר - על מנת לחתוך את התדרים הללו ולהן על הסאב.

http://www.carsound.com/UBB/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=017456;p=1#000001

"below the tuning frequency the power capacity drops rapidly------at very low frequencies the actual power capacity of your 500 watt speaker would be a fraction of 500 watts"

2. משנה לנו איזו תיבה אך לא משנה לנו איזה סאב. ניתן להכניס כל סאב שהוא. תעשה ניסוי קטן, תפתח כמה חלונות בתוכנה עם סאבים שונים. תכניס את אותו הנפח בתיבה ואת אותו תדר כיוון ותראה שהמידות של הפורט זהות בשלושתן.

פורסם
1.

2. תכניס את אותו הנפח בתיבה ואת אותו תדר כיוון ותראה שהמידות של הפורט זהות בשלושתן.

כן עשיתי , אבל הגרף של הצפי מבחינת SPL בכל סאב שונה לחלוטין.

ZZR

פורסם

גם אני דיברתי על אותו הדבר (תדר הכיוון של הפורט)

רק שתדר הכיוון, יכול לרמז על תפוקת היציאה מבחינת הSPL ?(הגרף הצפוי)

אבל יכול להיות שהרזוננס של VEGA 124 הוא קצת מתחת לתדר הכיוון, ואז לא ניתן לדעת

באיזה ערך לייצב את ה-subsonic filter .

עדיף להשתמש בTONE GENERATOR כדי לדעת את המצב לאשורו בתיבה הספציפית הזו.

אגב, אפשר לשאול את אוטופרט, הם מוכרים את התיבה+סאב.:idea:

ZZR

פורסם

אני מכיר את יוסי ואנסה לפרט קצת יותר.. (ברשותך, יוס)

הסאב הזה עבד בעבר עם JBL מאוד "פשוט" שנותן 150 RMS והוא היה מכוון על התדר הנמוך ביותר האפשרי במגבר, ומנגד הGAIN ממש לא היה על מקסימום. רמת הבאס ברכב הייתה ממש ממש חזקה, מרעידה ויחסית לגודל התיבה ולסאב, מדוייקת.

עם מגבר ההיפוניקס, רמת הבאס ברכב, ירדה בצורה דרסטית, בכל התחומים שציינתי.

רמת הדיוק נמוכה מאוד, הבאס עצמו נשמע חלש ולא בועט, לא עמוק כמו בעבר, ובכלל איכות הבאס ברכב ירדה באופן חד, וגם הסאב עצמו נשמע לא טוב כאשר פותחים את תא המטען ומסתכלים על הפעולה שלו. בקיצור משהו שם לא בסדר. יש לציין שהוחלף ה HU לרוקפורד, לא ידוע לי הדגם. פרט לכך, שום שינויים טכניים, אותו הסאב, אותה התיבה, מגבר שונה והHU שונה.

לגבי הכיוונונים, ניסינו גם את המצבים שהוצעו פה, אבל אז הצליל היה מאוד גבוה, ובכלל, נראה כאילו הסאב לא מקבל תדרים נמוכים בצורה טובה, כי על תדר של 30, פשוט כמעט ולא מרגישים סאב, לא מרגישים את הרעידה שאמורה להיות בתדר כזה, ורק כמעלים ל50 60 מתחילים להרגיש שיש סאב ברכב, וגם אז , כאמור, לא באופן משביע רצון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אולי יש איזה כיוונים הרדיו דיסק של חיתוכים?

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות,

עכשיו, מה שסימון הסביר נכון מאוד,

shibby, ברדיו הדיסק הנ"ל אין חיתוכים לסאב, זה הדגם 9100 , לא 9120

בדגם המדובר אין שליטה על סאב.. בניגוד לחדש יותר.

בכל אופן, סימון,

עכשיו הקונפיגורציה הקיימת היא

בHI PASS -

30HZ + -

ב LO PASS -

60 HZ + -

ונדמה לי שזה הכי קרוב שיכלתי למצוא עד עכשיו למה שהיה לי בעבר..

יש למישהו הצעה\רעיון\פתרון אחר ???

ד"א השגתי ת'פרטים על הסאב:

http://www.gttrading.it/utilita/easynews_images/files/vega.pdf

דגם וגה 124

Turbine

פורסם

שיניתי קונפיגורציה,

עכשיו הסאב סוניק על המינימום (כאילו מבוטל)

והLOW PASS על 40 בערך

והגיין פתוח ממש טיפה לפני הסוף...

המגבר מוציא 340 RMS והסאב 400 RMS

יכול לקרות משהו??

Turbine

• תוכן חדש...