Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה בלי מצמד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול הרכב שלי נתקע- דוושת הקלאץ משוחררת ואני לא יכול לשלב הילוכים אלא אם כן הרכב לא מונע. על מנת לחזור הביתה (הרכב היה חצי דקה מהבית כשאשתי נתקעה איתו) הנעתי אותו כאשר הוא משולב כבר בהילוך (כי כפי שאמרתי רק כך יכולתי לשלב הילוך) ונסעתי הביתה בהילוך שני מרחק 200 מטר. ניסיתי בבוקר לצאת למוסך אולם זה נראה לי בלתי אפשרי- כל פעם כשאני עוצר אז האוטו מתחיל לרעוד ובסופו של דבר נכבה. שתי שאלות:

1. האם יש דרך לנסוע צמוסך גם ללא קלאץ' ואיכשהוא להתגבר על הבעיה בלי להזמין גרר?

2. מה התקלה הזו אומרת מבחינתי? הכבל קלאץ' נקרע או נמתח? או שאולי הקלאץ' גמור? מה הנזק הכספי?

הרכב שלי הוא פורד XR3I קבריולט.

פורסם

אם אתה לא בקטע של גרר.

קודם כל דרדר את האוטו למצב שיעמוד עם החזית לכוון הנסיעה, תניע כמו שהסברת עם הילוך וסע לאט כדי להימנע מעמידה מוחלטת כמה שיותר.

במידה ואתה רואה שאתה לקראת עצירה מוחלטת תעביר את ידית ההילוכים לניוטרל(אפשרי)ואז שוב שלב להילוך ותניע.

למעשה אפשר גם במהלך נסיעה להעביר בעדינות הילוכים ללא קלאצ", בצבא היינו נוסעים קילומטרים ללא קלאצ"ולא קרה כלום!!:roll:

בהצלחה אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אני מביןץ נראה לי שאני אחכה לגרר בכל זאת. בכל אופן מה נראית הבעיה על פי הסימפטומים שתיארתי? ו..... כמובן מה הנזק?

פורסם

לפעמים כדי להוציא מהילוך לניוטרל בלי קלאץ' צריך לתת נגיעונת קלה בדוושת הגז תוך כדי משיכת ידית ההילוכים (אם הסל"ד מעל 1300 בערך). כמו כן כדאי לעשות את זה לפני שהסל"ד יורד נמוך ומתחילות רעידות (ואז אם כבר, אז בלי נגיעה בגז).

כדי להחזיר מניוטרל להילוך צריך לשחק בעדינות עם הסל"ד ככה שיתאים בערך לסל"ד שיתקבל אחרי שישתלב ההילוך- (כל זה תוך נסיון לדחוף את ידית ההילוכים)

אל תנסה בכוח רב- ההילוך אמור להכנס ולצאת די בקלות.

לפני רמזור אדום האט מרחוק וסע לאט לאט עד הרמזור, בתקוה להמנע מעמידה, ושבנתיים יתחלף לירוק. אני הייתי באותו מצב כמוך, רק עם אופנוע. בסוף נסעתי הילוך שני 2 ק"מ למוסך בלי אף עצירה מוחלטת

פורסם

יכול להיות גם המזלג של בורר ההילוכים , אבל רוב הסיכויים שזה כבל.

אם אתה מצליח להעביר הילוכים ככה , אפשר לנסוע , אבל אם אתה מתחיל עם חריקות ,קפיצות וכו' - הגרר יהיה יותר זול משיפוץ גיר.

:idea:

פורסם

תודה חברה..... אז ככה:

אני יורד למטה לפני שהגרר מגיע ורואה קפיץ על הריצפה ליד דוושת הקלאץ'. גררתי למוסך ושם אמרו לי שמנגנון הדוושה הלך. 400 ש"ח רק המנגנון כי אצלי כמו תמיד רק חלפים מקוריים..... תוסיפו כבל ועבודה וכו' יוצא לי 1000 ש"ח. זה בלי לדברעל מה קורה אם יתברר שהקלאץ' לא בסדר. לכו תדעו מה יהיה אז עןד לפחות 2500 ש"ח נראה לי קלאץ' בשבילי. אם כך כמה שאני משוגע על האוטו שלי ולא תראו XR3I במצב יותר טוב, אני משבית אותה מתחת לבית עד לשיפור מצב הנזילות המזומני שלי.

פורסם

כעיקרון אתה יכול להעביר לכל הילוך ללא קלאץ' אבל אתה צריך להתאים את הסל"ד. שמעתי על בנאדם שנסע מטירה עד רעננה ללא קלאץ' ולא ניגרם לו שום נזק (הוא מורה נהיגה אז הוא ידע להתאים את הסל"ד).

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
כעיקרון אתה יכול להעביר לכל הילוך ללא קלאץ' אבל אתה צריך להתאים את הסל"ד. שמעתי על בנאדם שנסע מטירה עד רעננה ללא קלאץ' ולא ניגרם לו שום נזק (הוא מורה נהיגה אז הוא ידע להתאים את הסל"ד).
לא יודע,

בשנת 2000 ניתקעתי על בעיה דומה(הקלאץ הלך ב-100K -מיסב לחץ). זה היה בהדרגה שהיה קשה לשלב עד שקצת לפני שהגעתי למוסך לא הצלחתי לשלב והייתי מניע עם הילוך.

אז על הדרך הלך(והחליפו) גם סטרטר...:???:

ניצן

פורסם

אפשרי - אחי ואני, כשהלך לנו כבל קלאץ' באיביזה (היתה משנת 2000) - נסענו בלי קלאץ' כמה קילומטרים - כשכל עצירה - אני דוחף את האוטו כדי שייכנס ההילוך...

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...