Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

יש את הווריאציה כמו אצל @BUKI. שזה למעשה מאייד (חשוף לגמרי) שהוא מקפיא - והמקרר הוא בעצם תוצר לוואי של הסעה טבעית של הקור מה"מקפיא" כלפי מטה. 

יש עוד וריאציה של זה, אותו דבר בדיוק רק המאייד (ה"מקפיא"), שאצלי הוא בנוי בצורת קופסה, פרוס בצמוד לחלק העליון של תא הקירור. זאת אומרת הוא שטוח. 

הדגם הזה מוגדר כמקרר משקאות או פחיות, לפעמים מגיע עם דלת שקופה. 

כשאני חושב על זה, עדיף היה לקחת כזה. יש בפנים יותר נפח (כי אין מקפיא שתופס מקום) ובמקפיא אני לא משתמש בכל מקרה. 

אגב בגודל הזה, קוביה 50X50X50 פלוס מינוס שזה המקרר בייתי/משרדי  הכי קטן מבוסס מדחס, לא ראיתי שום דגם עם מערכת יותר מתקדמת ממה שקניתי. אולי במעט יותר גדולים יש.  

או שיש גם בכאלה? 

פורסם
לפני 9 שעות, om2 כתב:

לקח לו המון זמן להגיע לטמפ' עבודה. אם אני זוכר נכון כמעט 12 להצליח לקרר בקבוק של 2 ליטר בהפעלה הראשונה. אבל ברגע שהוא התקרר הוא קירר דומה למקרר רגיל.

לא היתה אפשרות של מקפיא.

היה לי כזה מקרר כמה שנים עם לוח פלטייה.

האמת שבהתחלה הוא עבד דיי סבבה.

היו לו צלעות אלומיניום בחלק הפנימי עם מאוורר כמו של מחשב, ממש כמו של מעבד PC נייח (צלעות ומאוורר).

בחלק החיצוני הרכיבו לו מעין מעבה סגור *פאסיבי* (בלי שום מדחס או אביזר כלשהו) שמכיל בתוכו גז R134 שעובד בהסעה טבעית של חום (שהוא מתקרר הוא הופך לנוזל ויורד למטה, שהוא מתחמם מהמגע בלוח פלטייה - הוא בעצם היה מסיע את החום אליו, הגז היה עולה למעלה ומתקרר - וחוזר חלילה).

מתחת ל"מעבה" היו 2 מאווררים שחורים של מחשב PC שתפקידם היה לצנן את הצלעות יותר מהר.

זה ייעל באופן משמעותי את העבודה של הלוח פלטייה, אבל ברגע שהתקלקל המקורי - התחליפיים שקניתי באליאקספרס לא הגיעו לאותה רמה. קיררו אבל חלש ולקח להם הרבה זמן.

אח"כ קניתי מקרר לאוטו עם מדחס, וזה בגדול הדבר הכי טוב שעשיתי לשגרה היום-יומית שלי.

סופר חסכוני בחשמל, נשאר דלוק באוטו במהלך יום עבודה (לא גומר את המצבר), מקרר מאוד מהר (מגיע לטמפ עבודה תוך 10-15 דק, יורד עד ל -20 מעלות).

אין מה לעשות, הנצילות שיש במערכת עם מדחס תהיה פי 3.5-4 מכל דבר אחר, מה שהופך אותה (עדיין) להכי יעילה שיש כיום.

לפני 9 שעות, Buki כתב:

אגב בגודל הזה, קוביה 50X50X50 פלוס מינוס שזה המקרר בייתי/משרדי  הכי קטן מבוסס מדחס, לא ראיתי שום דגם עם מערכת יותר מתקדמת ממה שקניתי. אולי במעט יותר גדולים יש.  

או שיש גם בכאלה? 

יש אבל נדיר מאוד (ייתכן דגמים ישנים שכבר לא נמכרים).

במקררים משרדיים שהם קצת יותר גדולים (80-90 ליטר), יותר קל למצוא כמה תצורות של מאיידים.

בעבר היתה לי איזו תוכנית שנגנזה - להוסיף מאוורר של מחשב למקרר כזה. קניתי מאוורר יחסית גדול (כמו של מחשב אבל לא 8X8 אלא יותר) אבל לא הגעתי לזה.

בסופו של יום - הסעה מאולצת (מאוורר) של אויר יכול לפתור את בעיית האיזון טמפ' שיש במקרר מהסוג הזה. לדעתי זה יפגע בביצועים של המקפיא אבל כל עוד המקפיא שולי בכל הסיפור, שווה לנסות בשביל הכיף.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון אחרי חודשיים שימוש. הפעלת המקרר במצב בו הטמפרטורה במקפיא מגיעה מעל 0 מעלות התבררה כלא נכונה. 

במצב הזה כל הזמן יש טיפות מים בפנים על המוצרים.

אז שמתי את הבורר על 4.5 או כמעט 5 וזה עובד מעולה. 

טמפרטורה בפנים משחקת בין 3.5 ל 7 מעלות שזה בגדול דומה למקרר "רגיל". ובמקפיא לא עולה מעל 0 מעלות, קצת מתחת ל 0 המדחס נכנס לפעולה. המשקאות קרים כמו שצריך, ההבדל מהמצב הקודם מורגש. 

אבל, כמובן בונה קרח ויצטרך הפשרה ידנית אחת לכמה זמן (שזה מובן מאליו...)

זה מצב הקרח אחרי חודשיים.

IMG_20251105_074106.thumb.jpg.5f8d17b640f9573e75def9e0ecc61278.jpg

• תוכן חדש...